השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
שבת, מאי 24, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

מי הזמין את הלימוזינה ואת נערת הליווי שחיכו לגברים בבוקרשט?

"איזה מסיבת רווקים? אין לי אפילו חברה"

עינת פישביין ושרון שפורר ❘ עינת פישביין ושרון שפורר
15.05.17
| וידאו, מגזין

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


 

הבוקר, אחרי סערת תקשורתית וביקורת ציבורית עזה, הודה מנכ"ל חדשות 2, אבי וייס, שהכתבה ששודרה ביום ששי האחרון בתכנית אולפן שישי וסיקרה בצורה אוהדת מסיבות רווקים בבוקרשט הייתה בעייתית. בשמו נמסר, "אין ספק שהכתבה לא הייתה אמורה להראות ולהישמע כך. לדעתי יש חשיבות להציג את התופעה המתועבת הזאת ולשים זרקור על כך. עם זאת, גם לתחושתי היה נכון לשאול את המרואיינים שאלות קשות, ומשפטי הקריינות חייבים היו להיות הרבה יותר נוקבים נגד התופעה הפסולה שהוצגה בכתבה. דיברתי עם כל המעורבים, והדברים יטופלו".

אולי יעניין אותך גם:

״החוסר שלו כל-כך גדול, אני חייבת להחזיר את הבן-אדם הזה חזרה"

מה אנחנו יכולים ללמוד מסוריה על מאבקים אזרחיים והפלת שליטים רודניים?

כיצד עזה מנפצת למדינות המערב את המיתוס על שואת יהודי אירופה?

בהמשך הורדה הכתבה מהאוויר וכעת לא ניתן להגיע אליה.

הילדים של כולנו, בבוקרשט, עם הילדות של מישהו אחר


ממידע שהגיע למערכת "המקום הכי חם בגיהנום" עולה כי העדר שאלות קשות היא לא הבעיה העיקרית של הכתבה, אלא העובדה שהאירועים המתרחשים בה הופקו על ידי התכנית, ובשיאם המפגש עם נערת ליווי בלימוזינה. מתברר שהכתב עמרי קרונלנד, שהיה בבוקרשט בשבוע שעבר ושב ארצה בשישי בבוקר כדי למהר, לערוך ולהעלות את הכתבה, לא נלווה לאירוע שהתרחש, אלא המערכת היתה מעורבת בהפקתו הלכה למעשה, עוד לפני שנחת שם.

המידע אושר על ידי אחד המשתתפים ב"מסיבת הרווקים". "ביום שני שעבר הגענו לשדה התעופה, באנו לעלות למטוס, פגש אותנו הבעלים של מונשרי (מועדון חשפנות עם חדרים פרטיים – ע"פ וש"ש) ושאל אותנו אם אנחנו רוצים להצטלם לערוץ 2 על רומניה", מספר אדיר פרץ, אחד המרואיינים בכתבה, "אמרנו כן, אחרי יום התקשר העורך עמנואל (ככל הנראה התחקירן עמנואל ברבי – ע"פ וש"ש), יום אחרי התקשר הכתב וקבע שהוא מגיע ברביעי ורצה לראות שזורמים וסבבה. אמרתי לו כן, הוא קבע איתנו בשדה תעופה ומשם נסענו בלימוזינה. הוא אמר שתהיה לימוזינה, 'אתם פוגשים אותי בשדה נפגשים שם ונכנסים ללימוזינה מפה לשם'.

של מי היתה הלימוזינה?

"לא שלנו. הוא אמר שיהיה לימוזינה לא ידענו במה מדובר לא שילמנו. ביום רביעי הגענו לשדה במונית שלקחנו אנחנו, הוא באמת נחת, הכתב והצלם, הכרתי את עידן (מארגן המסיבות לפי הכתבה – ע"פ וש"ש), לחיצות ידיים, הביאו המזוודות של הכתב והצלם. בכתבה רואים שאחד מאיתנו בלי מזוודה, כי היינו כמה והם היו שניים זה……אז הם מצלמים שם ונכנסים ללימוזינה ששם מצטלם. מפה לשם נסענו".

רגע, אתם נסעתם מהמלון ללימוזינה?

"כן. ההגעה שלנו מפוברקת! בכתבה רואים שאחד מאיתנו בלי מזוודה, כי היינו כמה והם היו שניים זה. אחרי היציאה הם אמרו 'רגע מה בלי צילום' הם שאלו 'אין לכם מסיבת רווקים?', אמרנו 'לא, באנו סתם'. אמרו 'אין לכם איזה אירוע לחגוג?', אמרתי שלא, היה לי יומולדת לפני חודש. אמרתי שאין לי חברה ואני לא עומד להתחתן ושם הכל התגלגל".

משתתף נוסף בכתבה מאשר שהם מעולם לא הזמינו לימוזינה, אלא הגיעו במיוחד מהמלון לשדה התעופה, שם חיכו לכתב קרונלנד, אתם המתינה הלימוזינה שהוזמנה עבורם. הוא מאשר גם שמעולם לא היתה מסיבת רווקים: "הוא (הכתב קרונלנד) קרא לו חתן", הוא מספר, "והוא ענה 'חתן הבר מצווה'".

פרץ אינו מספר את הדברים כי הוא מתנגד למעשים המתוארים בכתבה או לשידורה, ואינו מתחרט שהצטלם. הוא מספר שקיבל "הרבה מחמאות" וטוען שהתגובות הקשות הגיעו בעיקר מ"נשים שחושבות שהעולם תמים ונחמד, אבל גברים עושים דברים". הוא מספר שהיה במועדונים ברומניה, וחלק מהם מועדוני חשפנות, אולם שאין קשר בין הדברים לבין האירועים בכתבה של קרונלנד.

"אנשים נתפסו על דברים שאמרתי בלימוזינה", הוא אומר, "שצריך לקנות חברה שהכל יראה. אין לי חברה. אנחנו בני 22, איזה נשואים".

הייתם לוקחים לימוזינה?

"ממש לא, הם הציעו. לי זה נראה פוזה מיותרת".

מחדשות 2 נמסר בתגובה: "לא נפל כל פגם בהתנהלות העיתונאית של כתב אולפן שישי. מדובר בניסיונות של מי המרואיינים להצטדק תוך הסטת הדיון מהעיקר", ובהמשך ביקשו לעדכן: "מבירור ראשוני עולה כי חלק מהטענות שעולות בכתבה אינן מדויקות. עם זאת מנכ"ל חברת החדשות פתח בהליך בדיקה כולל לבירור כל נסיבות קבלת ההחלטות והליך הכנת הכתבה ובסיומו יוסקו המסקנות".



הסיפורים החמים

דעות

עד כמה הערבים באמת מוסלמים? 

דמוקרטיה במשבר

״אמירות כלליות לא מספיקות״: בג"ץ דורש מהמשטרה לוח זמנים לגיבוש נוהל תיעוד הפגנות

חם

לאחר 17 סבבים בעזה, לוחמים התריעו על מצוקה נפשית. המג״ד העלה אותם למשפט 

קטגוריות

  • דעות
  • חברתי
    • החברה הערבית
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
  • חם
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • מקומי
    • סביבה
    • תכנון
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
    • גלריות
    • וידאו
  • רווחה
    • בריאות הנפש
    • חינוך
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish