השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צור קשר
יום ראשון, יוני 14, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

הפולניה מעזה

ימי האשפוז הארוכים של אבא בצוק איתן, והשכנים החדשים מעזה

מאיה הפנר ❘ מאיה הפנר
17/09/2017
| עזה
תמונה ראשית : צילום: מאיה הפנר, 2014
0

בלי פרסומות. בלי בעלי הון. בלי בולשיט

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך

צילום: מאיה הפנר, 2014

כשבמיטה "שלך" שוכב מישהו שכבר לא יצא הביתה, אתה מועבר מחדר לחדר לפי צרכי המחלקה (הנפלאה. לנצח אנצור אותם בליבי). וכך, באשפוז של 12 יום יצא לנו לעבור עם אבא שלי לא מעט חדרים. הימים ימי קצת אחרי צוק איתן ואל החדר הלפני אחרון הועברנו, בין השאר, כי אף אחד אחר לא הסכים.
חדר לא קטן, שלוש מיטות, כמעט בסוף המסדרון, עם מאושפז אחד ואשתו שאין לה לאן ללכת. הם הובאו איכשהו מעזה, הוא חולה ריאות קשה, אף אחד אחר במחלקה לא הסכים לחלוק איתם חדר, אנשים, יהודים טובים, העדיפו לשכב במסדרון. שאלו אותנו אם אנחנו מסכימים לחלוק איתם חדר, עד כדי כך, ביקשו מאתנו רשות, והשבנו בהקלה גדולה שכן, בטח. חדר מרווח, שני חולים במקום של שלוש מיטות, בכלל לא הבנו מה השאלה אז הל – יס, ותביאו עוד מורפיום, גם בשבילי אם אפשר.
וכך מצאנו את עצמנו מכונסים עם הגבר השתקן (בחיי שידעתי את שמותיהם אבל הקלונקס מחק לי את הרוב מהימים ההם) ואשתו הנוירוטית, ההוכחה האולטימטיבית שמוצא האדם מפולין, ושרוחה של סבתא שלי, כך נראה, מתרוצצת עכשיו בעזה, שהקפידה בין כריעה לתפילה בבגד תפילה דמוי מגבת מהסבנטיז (ושלא צילמתי מחמת הכבוד ועד היום אני מצטערת על כך כי זה היה מהמם ביופיו), לתחקר אותי באנגלית המשובשת שלה ובעיקר בתנועות ידיים ורגליים – מי אנחנו, מה יש לאבא שלי? מה הולך עם אמא שלי, למה אין לי עוד אחים ואלוהים שישמור איך זה שאין לי בעל?! תוך שהיא מבטיחה שוב ושוב שהיא מתפללת גם בשבילנו ותכף ומיד אבא שלי יבריא.

כל הזמן איתך – מאיה הפנר כותבת לאבא שלה

מבצע בין כדורים – את אבא אי אפשר להוריד למקלט

ביום השלישי, אחרי שכבר ייצרנו הרגלי שכנות נסבלים פחות או יותר (אני ארשה לה להדליק את המזגן על טמפרטורת אלסקה והיא תכבה אותו כל שעה לחצי שעה) היא קראה לי לצאת רגע החוצה ובהבעה רצינית ביותר ובאותה אנגלית משובשת ביקשה שאתן לה כסף כדי לבנות את ביתם שנחרב בהפצצות על עזה. ככה, פשוט, ברור. כסף, ממני, שאלך לבנק שלי ואביא, די הרבה, הם צריכים, אין להם בית וזה המטוסים שלי שהרסו לה אותו אז היא מבקשת ומצפה שאתן.
הסברתי לה שאין לי כזה כסף והיא הביטה בי במבט מאוכזב מאוד וציינה שוב שהיא מתפללת כל הימים האלו בשביל אבא שלי, שיחלים, ושזה המטוסים שלי ושכסף. אמרתי לה שאבדוק מה אני יכולה לעשות והתקשרתי לקוזינה האהובה שלי שעובדת באחד מאותם ארגונים לזכויות אדם ושאלתי מה עושים. למפגש הבא שלנו כבר הגעתי מצויידת בטלפונים וכתובות, חיכיתי שהיא תגמור את התפילה ומסרתי לה את המספרים מלווים בהסברים מה ואיך לעשות. היא הביטה בי שוב באכזבה ולא הסכימה לקחת אותם. ארגונים זה קשקוש היא אמרה ו"ווי בליב אין פרסון טו פרסון".
זהו, אחר כך היא כנראה הפסיקה להתפלל בשביל אבא שלי כי הוא באמת מת אחרי יומיים ואני, שהייתי עסוקה בענייניי חרדות ומורפיום, וקצת פחות חשבתי על עזה, על בתים הרוסים ועל המטוסים "שלי", לא הספקתי להגיד לה שבגד התפילה שלה נהדר ושהיא נורא מזכירה לי את סבתא שלי השרדנית הלא סימפטית, ושבדרכי הלא עשירה גם אני מאמינה בפרסון טו פרסון, כשאפשר, ושכוס-אמ-אמק על העולם.

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אולי יעניין אותך גם...


הצטרפו לשקוף
הסיפור הקודם

נער עם קעקוע של ספר דברים

הסיפור הבא

תחת השרביט של יצחק מולכו: שערוריות בלתי פוסקות במוזיאון ישראל

מאיה הפנר

מאיה הפנר

הסיפורים החמים

לנהל חיים כפולים בתוך מקום העבודה | בצילום: היצירה של בנקסי ״שוטרים מחייכים״
בריאות הנפש

"עבורם אנחנו קודם כל שקרנים": כך משרד הביטחון שובר את השוטרים שסובלים מפוסט טראומה | תחקיר

❘ סיון תהל
11/06/2026

הם פינו גופות בזירות פיגוע, החזיקו ילדים גוססים בזרועותיהם ושמעו בקשר את שוטרי ה-7 באוקטובר מתחננים לחילוץ. כשהעזו לבקש סיוע הם נשלחו לאבחון בשלוותה — ויצאו עם אותה תשובה: "זו רק חרדה" | כתבה ראשונה בסדרה

הסיפור המלאDetails
תחנת הכוח באשלים ומרכזי נתונים - צילום: פלאש 90 ואילוסטרציה

"מחטף תכנוני המכפיף את מערכת התכנון לאינטרסים מסחריים צרים של תאגידי טכנולוגיה"

11/06/2026
נפגעי הלם קרב מפגינים מחוץ לבסיס הקריה בתל אביב, 6 בספטמבר 2022. צילום: אבשלום ששוני/Flash90

שבע שנים, מאות אלפי שקלים ומכתבי איומים: החוק שמגביל את שכר הטרחה של עורכי דין מנכי צה”ל אושר סופית

10/06/2026
דרעי בכלא 10: צילום לקמפיין מול השער שמאחוריו יושבים בוחריו | צילום: שימוש לפי סעיף 27 א׳

אריה דרעי בכלא: למה ש"ס שותקת על האפליה נגד בני הישיבות המזרחים?

08/06/2026
הגבול עם סוריה, ברקע נוף צחיח ותמרור גדול עם כיתוב מופיע בצד שמאל

בין דמשק לביירות: המעורבות הישראלית החשאית שמבעירה את סוריה החדשה

07/06/2026
הסיפור הבא
איפה הכסף? אולי היא יודעת. צילום: חיים הר-זהב

תחת השרביט של יצחק מולכו: שערוריות בלתי פוסקות במוזיאון ישראל

שוטרי יס"מ עוצרים מפגין | צילום: אורי פינר

"אנחנו זרוע של הדמוקרטיה: אנחנו מחלקים מכות באופן שוויוני לכולם"

האם יש בכם מה שדרוש כדי להצביע יש עתיד?

אינטראקטיב | המקום הכי חם בגיהנום המלחמה השקטה פוסט-טראומה בכוחות הביטחון: כל הסיקור במקום אחד ←

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • #1053561 (ללא כותרת)
  • צור קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

 

טוען תגובות...