השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צור קשר
יום שלישי, יוני 23, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

מנהיג הקהילה האריתראית עזב את ישראל במסגרת "יציאה מרצון"

עמנואל ימני מראשי המאבק נגד גירוש מבקשי המקלט עזב בחשאי ליעד לא ידוע

עינת פישביין ❘ עינת פישביין
13/01/2019
| מבקשי מקלט
תמונה ראשית : "רוצה להישאר, נקשרתי לעם היהודי" | עמנואל ימני מתראיין אצל עודד בן עמי. צילום מסך
0

בלי פרסומות. בלי בעלי הון. בלי בולשיט

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך

עמנואל ימני, ממנהיגי הקהילה האריתראית בעשור האחרון ואחד הקולות הבולטים במאבק נגד הגירוש, עזב את ישראל לפני כשלושה שבועות במסגרת תכנית "יציאה מרצון" של רשות ההגירה, לאחת ממדינות אפריקה, כשיעדו הסופי אינו ידוע. עזיבתו נעשתה בחשאי, גם בקהילה ובארגוני זכויות האדם הפועלים למען מבקשי המקלט לא יודעים על כך.

ימני עזב ככל הנראה מסיבות אישיות, לאחר שנואש מהסיכוי לקבל בישראל מעמד פליט ומתנאי החיים הקשים עבור מבקשי המקלט בישראל, וזאת למרות שסכנת הגירוש הוסרה מעל ראשו לאחר שבג"צ עצר באפריל השנה את הגירוש ומתווה האו"ם מעולם לא יצא לפועל. בסוף נובמבר הגיש ימני בקשה לרשות האוכלוסין לצאת לזמן מוגבל כדי להשתתף בכנס מנהיגים אריתראיים גולים בבריסל, בניסיון להיערך לרגל הסכם השלום בין אריתריאה ואתיופיה – אולם בקשתו נדחתה על ידי משרד הפנים ולא הונפק לו מסמך נסיעה.

ימני חי בישראל 11 שנים, ויש לו ילדה כאן שנולדה ממערכת יחסים עם אישה ישראלית, אולם הוא אינו מועמד לקבלת מעמד שכן אינו חי בזוגיות ולכן לא זכאי להתאזרחות בהליך מדורג. בראיון למקום הכי חם בספטמבר האחרון הוא הביע רצון להישאר בישראל עד שישתנה השלטון באריתריאה, בה היה נרדף על רקע התנגדותו למשטר.

צילום: לינור אללוף
סגירת מתקן חולות, מרץ 2018 | צילום: לינור אללוף

"ביבי חתם על ההסכם ותוך שבע שעות ביטל אותו כי אם מקשיבים לעשרים אזרחים שעשו לך רעש, אי אפשר לנהל מדינה", אמר בראיון, "הממשלה צריכה הייתה לקבל החלטה סופית כי אין מדינה שלישית, ואי אפשר לגרש לאריתריאה והתושבים סובלים בדרום תל אביב".

גם מבקשי מקלט מחכים לבחירות

מאז שבג"צ פסל אותו סופית באפריל 2018 – לא מתבצע גירוש מבקשי מקלט. רשות ההגירה והאוכלוסין עצרה את ההיערכות לגירוש ותהליך הגיוס המואץ של פקחים נפסק. מתווה האו"ם, לפיו אמורים היו 18,000 מתוך מבקשי המקלט לעבור לפי הסכמים עם ארצות אחרות למערב, והשאר, כ-16,000, להישאר בישראל עם מעמד מסודר – נעצר לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו הציג אותו וספג ביקורת קשה מימין.

נושא מבקשי המקלט ירד מהפרק, וקשה להאמין שישוב לראש סדר היום בעתיד הנראה לעין, לפחות עד אחרי הבחירות. אף מפלגה לא רשמה לעצמה הישג שניתן לעשות בו שימוש, ושר הפנים אריה דרעי הוא היחיד שמנסה מדי פעם להחזיר את מתווה האו"ם לשולחן, ללא הצלחה. השרה איילת שקד אמרה לאחרונה כי היא עוקבת אחרי ההתחממות ביחסי אתיופיה ואריתריאה במטרה להחזיר את מבקשי המקלט לשם ברגע שתבוטל חובת הגיוס לכל החיים, ממנו נמלטו רבים מהם.

הדרך היחידה להוציא היום מבקשי מקלט מישראל היא במסגרת יציאה שלהם מרצון, שמאפשרת להם קבלת כרטיסי טיסה, מסמכי נסיעה ומענק של 3,500 דולר. היא גם מגנה עליהם בפני גירוש עד שיסדרו את ענייניהם, אולם זה כאמור אינו נדרש כעת שכן איש אינו מגורש.

לפי דיווחי רשות האוכלוסין וההגירה, בשנה החולפת עזבו את ישראל במסגרת "עזיבה מרצון" 2,270 אזרחי אריתריאה, 156 אזרחי סודן,241 איש ממדינות אחרות באפריקה ועוד 823 אזרחי מדינות אחרות בעולם. ברשות האוכלוסין דואגים לציין כי חלק מהעוזבים מרצון יוצאים למדינות המוצא שלהם, אריתריאה או סודן, כנראה כדי לחזק את התפיסה (ששר הפנים חוזר עליה מדי פעם) – שלא נשקפת שם כל סכנה לחייהם.

אולם נראה כי בשטח הליך העזיבה מרצון פסק כמעט לגמרי. קרוב ל-700 מהמדווחים עזבו עד אפריל, מועד הסרת איום הגירוש. חלק גדול מהאחרים נכללים במסגרת הסכמים שונים מול סוכנות הפליטים של האו"ם, ביניהם כ-1,000 איש בשנה שיוצאים באופן קבוע לקנדה ועוד כמה מאות שמצליחים לקבל מעמד פליט בשאר ארצות המערב, כ-5,000 איש בחמש השנים האחרונות, ועוד מספר לא ידוע (המוערך בכ-200 איש) שיוצא באופן עצמאי דרך שגרירויות זרות במסגרת איחוד משפחות במערב. נראה כי מדובר בעשרות בודדות בחודש של מבקשי מקלט שיוצאים מאז אפריל לאפריקה, ליעדים הכוללים את "המדינה השלישית" (אוגנדה או רואנדה), אריתריאה וסודן, חלק גדול מהם במטרה להמשיך למערב בדרכים אחרות.

באמצע דצמבר יצא ימני את ישראל בדרך זו. ברשות האוכלוסין מסרבים למסור מידע לגבי זהות היוצאים. כל מי שפנינו אליו טען כי אינו יודע על עזיבתו של ימני. הניסיונות להשיג אותו ואת תגובתו עלו בתוהו.

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Reddit (נפתח בחלון חדש) Reddit
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...


הצטרפו לשקוף
הסיפור הקודם

המשחק המסוכן של NSO: מצילים חיים או מקצרים חיים?

הסיפור הבא

אפשר לנשום, סוכני 504 לא קיבלו הטבות מיניות מחיילות, מדובר רק ב״זונות ישראליות״

עינת פישביין

עינת פישביין

[email protected]

הסיפורים החמים

צילום מסך מתוך דוח יונסף על מצב החינוך בלבנון | UNICEF/ DiegoIbarraSanchez/2025
חינוך

מה יואב קיש יכול ללמוד משרת החינוך הלבנונית?

❘ אילת לוי, הפורום לחשיבה אזורית
18/06/2026

בחלקים נרחבים בלבנון המוגדרים מסוכנים, למידה מרחוק היא האפשרות היחידה של מאות אלפי תלמידים. אך כיצד מתחברים לזום כשאצל משפחות רבות יש רק מכשיר סלולרי אחד במקרה הטוב, אין חיבור לאינטרנט ואין חשמל סדיר? כך שרת החינוך הלבנונית, ד״ר רימה כראמי, מיישמת את מדיניות ״למידה בכל מצב״

הסיפור המלאDetails
תחנת החשמל ברמת חובב | הכפרים הלא מוכרים סובלים מרמה גבוהה של זיהום אוויר מבריכות אידוי הכימיקלים ומתחנת הכוח של חברת החשמל. צילום: יניב נדב/FLASH90

"איבדנו את הריבונות. נשלטים על ידי אנשי ההון": חזית רחבה נגד חוק חוות השרתים

17/06/2026
המרכז לבריאות הנפש שלוותה | צילום: אורי, מתוך ויקיפדיה

שלוותה: יחידת האבחון להלם קרב  של אגף השיקום נסגרה. אגף השיקום: "לא הכרנו, זו החלטה שלהם"

17/06/2026
שר האוצר של מדינת ישראל, בצלאל סמוטריץ׳, לוחץ את ידו של נשיא סומלילנד עבד א-רחמאן מוחמד עבדאללה. לידם דגלים של ישראל וסומלילנד

ישראל נותרה עם איראן נקמנית ודגלים של סומלילנד. זה בסך הכל הישגים בשביל הבייס

16/06/2026
שוטרי משטרת ישראל בלבוש מבצעי נושאים מגיני התפרעויות שקופים וצועדים ברחוב בעיר

לוקחים את הנשק, מדליפים את הטיפול: מסלול הייסורים שמשטרת ישראל מעבירה שוטרים עם הלם קרב | תחקיר

15/06/2026
הסיפור הבא
קרדיט: מתוך ערוץ 10 :"משחקי ריגול – יחידה 504"

אפשר לנשום, סוכני 504 לא קיבלו הטבות מיניות מחיילות, מדובר רק ב״זונות ישראליות״

ירון לונדון בסרטון פרידה מערוץ 10 | צילום מסך

מהזלזול בעבירות מין ועד פנטזיות על אונס: 5 סיבות לשמוח שירון לונדון יורד מהמסך

יש מאבקים שחווים את ההחלטה שלי לעזוב את הכנסת כמעט כמו מכה אישית מאד קשה" | צילום: עינת פישביין"

"השמאל במשבר, המרכז בהתפוררות, רק בימין יש אנרגיה"

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

אינטראקטיב | המקום הכי חם בגיהנום המלחמה השקטה פוסט-טראומה בכוחות הביטחון: כל הסיקור במקום אחד ←
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • #1053561 (ללא כותרת)
  • צור קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

 

טוען תגובות...
 

    %d