השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
שבת, מאי 10, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

יזם ההיי טק שנתבע על ידי שוטר על הפצת סרטון, יקבל 20 אלף שקל: "אתרום את הסכום לסיוע משפטי"

השוטר אנדריי פלנוב תבע שמונה אזרחים שהפיצו והגיבו על סרטון מעצר אלים שצילם ליעד אגמון, מבעלי חברת דינמיק יילד. התביעה נמחקה לאחר שעורך דינו של פלנוב, יוני ג'ורנו, לא הגיש תצהיר כנדרש. האגודה לזכויות האזרח: "שוטרים שחושבים על תביעות חדשות – כדאי שיחשבו פעם נוספת"

מאשה אברבוך ❘ מאשה אברבוך
09.03.21
| מגזין

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


בית משפט השלום בהרצליה מחק היום את תביעת לשון הרע שהוגשה על ידי השוטר אנדרי פלנוב על סך 250 אלף שקל נגד יזם ההיי טק ליעד אגמון ושני אזרחים נוספים. השופטת הדסה אסיף חייבה את פלנוב בהוצאות שכר טרחה של הנתבעים בסך 35 אלף שקל. 

מדובר בניצחון טכני לנתבעים. התביעה נמחקה לאחר שעורך דינו של פלנוב, יוני ג'ורנו, לא הגיש תצהיר עדות ראשית עם הראיות הרלוונטיות להליך עד לתאריך שקבע בית המשפט ב-21 לינואר. לטענת ג'ורנו, התצהיר לא הוגש בשל טעות. בעקבות כך, עורכי דינו של אגמון ביקשו למחוק את התביעה.

אולי יעניין אותך גם:

״החוסר שלו כל-כך גדול, אני חייבת להחזיר את הבן-אדם הזה חזרה"

מה אנחנו יכולים ללמוד מסוריה על מאבקים אזרחיים והפלת שליטים רודניים?

כיצד עזה מנפצת למדינות המערב את המיתוס על שואת יהודי אירופה?

ג'ורנו ביקש להאריך את המועד להגשתו, אך השופטת דחתה את בקשתו. כעבור שבוע שבו ג'ורנו לא פעל בתיק, ביקשו עורכי דינו של אגמון למחוק את התביעה שוב, והיום בית המשפט נענה לבקשה.

"התובע מתעלם באופן שיטתי מהחלטות שניתנות בעניינו", כתבה השופטת. "תצהיריו לא הוגשו עד למועד שנקבע לו, הוא לא השיב לבקשת הנתבע למחוק את התביעה והתעלם מההחלטה. כל זאת, כאשר התיק קבוע לשמיעת ראיות בשבוע הבא". השופטת אסיף אף חייבה את פלנוב בהוצאות בסך 20 אלף שקל לעורכי דינו של אגמון ממשרד הרצוג פוקס נאמן ו-15 אלף שקל לטובת עו"ד אסף דרעי, עורך דינם של שני הנתבעים האחרים. "תשלום הוצאות אלה הוא תנאי להגשת תביעה חדשה כנגד מי מהנתבעים באותה עילה", ציינה השופטת אסיף.


נתבעת אחרת כבר שילמה

השוטר פלנוב תועד באפריל השנה, עם תחילתו של סגר הקורונה הראשון, חונק אזרח שסירב להזדהות בפניו בפארק הירקון. באותו סרטון נראה האזרח שכוב על הקרקע כשפלנוב חונק אותו. האזרח זעק כי איננו יכול לנשום ופניו היו אדומות. הסרטון צולם על ידי אגמון שהיה בפארק באותה עת עם משפחתו וזכה לתפוצה רחבה ברשתות. חודש לאחר מכן, תבע פלנוב את אגמון ושבעה מתוך אלפי המגיבים לסרטון ברשתות בשתי תביעות לשון הרע שהוגשו באמצעות ג'ורנו בסכום כולל של 300 אלף שקל.

״השופטת אמרה היום אמירה ברורה לכל מי שמתכנן לתבוע אחרים כתרגיל לעשות כסף קל: אם תמנעו באופן שיטתי מלקיים החלטות השופט בעניינכם, וההתנהלות שלכם תגרום לבזבוז זמנו של בית המשפט – תביעתכם תימחק ותיאלצו לשאת בהוצאות הצד הנתבע", אומר אגמון, מנכ"ל ומייסד חברת דינמיק יילד שנמכה למקדונלדס ביותר ממיליארד שקל לפני כשלוש שנים.

"בניגוד לתובע ומחדליו (כדברי השופטת), אנחנו לקחנו את המשפט ברצינות, וראיתי במאבק המשפטי הזה את התרומה שלי לאזרחי מדינת ישראל, שאין להם בהכרח את המשאבים הכלכליים להילחם ולהאבק על עשיית צדק. כאזרח שומר חוק שאוהב את המדינה, זהו יום שמח עבורי, יום בו אני גאה במערכת המשפט שלנו. 

״השופטת אמרה היום אמירה ברורה לכל מי שמתכנן לתבוע אחרים כתרגיל לעשות כסף קל"

"הלוואי וכל אחד יוכל לקבל ייצוג משפטי הולם כמו שאני קיבלתי. אני אמור לקבל מהתובע השוטר אנדריי פלנוב סכום של 20 אלף שקל כפיצוי להוצאות המשפטיות שלי, וברגע שאקבל סכום זה אתרום אותו לאחת מן העמותות הפועלות למתן עזרה משפטית לאזרחים שזקוקים לה.״

שניים מתוך שבעת הנתבעים נמחקו מהתביעות זמן קצר לאחר הגשתן שכן לא היה מדובר במי שפירסמו את התגובות שיוחסו להם. נתבעת אחרת שהגיבה לסרטון ברשתות במילים "השוטר נראה ומתנהג כמו אחרון הנאצים!" הגיעה לפשרה עם פלנוב ושילמה לו 7,000 שקלים בשלושה תשלומים. נתבעת אחרת התפשרה היום עם פלנוב על 1,250 שקלים. 

שוטרי ישראל נגד הציבור: תביעות דיבה בסך כ-7 מיליון שקל בתקופת הקורונה

מאשה אברבוך

אחד מתוך שבעת הנתבעים, שתבע את פלנוב כנגד, בגין שימוש במאגר הנתונים המשטרתי לאיתור פרטיו לצורך, הסכים יחד עם פלנוב לבטל את תביעותיהם באופן הדדי. כעת נותרה תביעה אחת של פלנוב בסך 12,500 אלף שקל כנגד ערן ורד וייס דיון הוכחות בה נקבע לאוקטובר.

"אפשר להרהר על גורלה המר של הנתבעת השנייה מהתביעה שנמחקה היום שהתקפלה כבר בתחילת ההליכים והתפשרה על תשלום 7,000 שקלים", אומר עו"ד אבנר פינצ'וק מהאגודה לזכויות האזרח שהצטרפה כידידת בית המשפט לתביעות שהגיש פלנוב נגד אזרחים ולעשרות תביעות דומות שהוגשו על ידי שוטרים נגד אזרחים בתקופת משבר הקורונה. "מדובר היה בנתבעת שהפרוטה אינה בכיסה. אם היא לא הייתה כל כך דלת אמצעים, היא לא הייתה מתפשרת כבר באוקטובר. אם הייתה ממשיכה עם כל הנתבעים, היום התביעה נגדה היתה נמחקת.

"גל התביעות של שוטרים כנגד אזרחים רק סחף אחריו עוד ועוד שוטרים". עו"ד אבנר פינצ'וק | צילום: אן סוצ'יו

"עד כה, גל התביעות של שוטרים כנגד אזרחים רק סחף אחריו עוד ועוד שוטרים. תשלומי אגרת בית המשפט שלהם עמדו על אלפי בודדים של שקלים. כפי שראינו בתיקים הללו ובתיקים אחרים, חלק מהנתבעים מתקפלים עוד לפני ישיבה אחת בבית המשפט והשוטר מקבל כמה אלפי שקלים בקלות יחסית. עד כה הגשת תביעות כאלה נחזתה כמשהו קל. הידיעה על פסק הדין תתפשט כמו אש בשדה קוצים בין כל השוטרים התובעים, ושוטרים שחושבים על תביעות חדשות – כדאי שיחשבו פעם נוספת".

"הידיעה על פסק הדין תתפשט כמו אש בשדה קוצים בין כל השוטרים התובעים, ושוטרים שחושבים על תביעות חדשות – כדאי שיחשבו פעם נוספת"

עורך דין אסף דרעי, שלטובתו נפסקו 15 אלף שקלים דווקא מרגיש החמצה. "זה אמנם סכום הוצאות גבוה יחסית לנפסק בבית משפט השלום, בטח בשלב ראשוני כל כך של ההליכים", הוא אומר, "אבל אני העדפתי שבית המשפט ידון בתיק לגופו על פני ניצחון טכני. ראינו את השוטר פלנוב חונק אזרח ומכאיב לו עם האזיקים. זו דוגמה להפעלה ברוטאלית של כוח משטרתי והתעללות מיותרת באזרח שלא יכול להתנגד ממילא. רציתי להקרין את הסרטון הזה בבית המשפט, רציתי שבית המשפט יחווה את דעתו על המתרחש שם, לא סתם ישנו עקרון הפומביות בדיונים.

"הקייס של פלנוב אמנם גרוע מאוד, אבל מאחר ומדובר בניצחון טכני הוא יכול להגיש את התביעה שוב ולנסות את מזלו בבית משפט אחר. אם זה יקרה, נשמח לברר את הדברים עד הסוף הפעם. בכל מקרה מה שקרה היום מוכיח שאין טעם להבהל מהתביעות הללו ולהתפשר עם השוטרים או עם עו"ד ג'ורנו. אנחנו רואים שבית המשפט מכיר בטרחה ובסבל שעוברים הנתבעים".

אסף דרעי: צילום: אייל גרניט

תגובת יוני ג'ורנו: "פסק הדין שניתן בבית משפט השלום בהרצליה הוא טכני בלבד. לא מדובר בהכרעה בתיק, לא מדובר בהכרעה לגופם של דברים. כתב התביעה לא נידון בבית המשפט. לא ניתן להסיק מכך על תיקים אחרים או על התיק הזה. אין בו כדי לקבוע לא על ה'שיטה' שאני פועל בה, לא על ה'מפעל' שפתחתי ולא על יתר התביעות. 

"בהחלטה טוען בבית המשפט כי התובע או בא כוחו הגישו באיחור או לא הגישו את תצהיר העדות הראשית. התביעה נמחקה רק מהטעם הזה ונפסקו לצידה הוצאות רק בשל כך. ההוצאות גבוהות מאוד לטעמי. לכן, נגיש ערעור על פסק הדין ועל גובה ההוצאות. ההחלטה בפסק הדין הזה, מוזרה ככל שתהיה, היא טכנית בלבד. הערעור יוגש בימים הקרובים לבית המשפט המחוזי בתל אביב ויידון שם. אני מאמין שפסק הדין שניתן היו יבוטל היות ומדובר בפסק דין טכני בלבד".



הסיפורים החמים

דמוקרטיה במשבר

השרה להגנת הסביבה, של נתניהו: סילמן דורשת מהמפכ״ל שיאכוף מפגעי רעש בהפגנות לשחרור חטופים

מחדל ה-7 באוקטובר

בניסיון להתנער מאחריות לטבח בזיקים, בצה״ל זורקים את חיילי גולני מתחת לגלגלים

דמוקרטיה במשבר

ראשי האוניברסיטאות וחברי הממשלה חולקים את אותה אידאולוגיה

קטגוריות

  • דעות
  • חברתי
    • החברה הערבית
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
  • חם
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • מקומי
    • סביבה
    • תכנון
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
    • גלריות
    • וידאו
  • רווחה
    • בריאות הנפש
    • חינוך
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish