השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום ראשון, יוני 15, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

"מבצע בלק פריידיי, ילדי מסתננים במחיר עלות": כתב אישום על השחתה ופגיעה בפרטיות הוגש נגד שפי פז

לפי כתב האישום, פז ופעילים נוספים קשרו קשר כדי להשחית רכוש ולרסס גרפיטי "שהעיקר שיהיה פוגעני כלפי הילדים". עוד מעלה כתב האישום ניסיונות טשטוש עקבות והסתרה. השלושה שוחררו למעצר בית מגביל

מאשה אברבוך ❘ מאשה אברבוך
29.12.20
| מגזין
תמונה ראשית : שפי פז. צילום: אורי פינר

שפי פז. צילום: אורי פינר


משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


כתב אישום הוגש היום בצהריים בבית משפט השלום בתל אביב נגד שפי פז ושני פעילים נוספים בחזית לשחרור דרום תל אביב, איליה גרנטובסקי ודורון אברהמי. סעיפי האישום כוללים קשירת קשר לביצוע עוון והשחתת פני מקרקעין בעקבות ריסוס כתובות גרפיטי על בתי ספר ומול בתי שופטי העליון עוזי פוגלמן ואסתר חיות. בנוסף, מיוחס לפז וגרנטובסקי עבירות של פגיעה בפרטיות, בעקבות פרסום תמונות של ילדים ברשתות החברתיות לצד כיתובים שנועדו להשפילם ולבזותם.

לפי כתב האישום, באוקטובר יצר גרנטובסקי קשר עם פז והציע את הרעיונות הבאים לגרפיטי: "אליפלט (עמותת סיוע לילדי מבקשי מקלט בישרא; מ.א) יוצרת אליפלצת… מזון לנשמות ארורות… ילדי אליפלצת". פז השיבה לו: "העיקר שזה יהיה פוגעני כלפי הילדים". לבסוף ריססו השניים באותו לילה בבתי הספר גוונים, ביאליק רוגוזין וקשת את הכתובות "קהילה נגד מסתננים" ו"אליפלט צאי לנו מהחיים". ב-7 לדצמבר ריססו על קירות בית ספר שב"ח מופת את הכתובת "מועדוניות הפשיעה של ילדי אליפלט".

אולי יעניין אותך גם:

קריאה לכל מי שמרגיש אבוד

״החוסר שלו כל-כך גדול, אני חייבת להחזיר את הבן-אדם הזה חזרה"

מה אנחנו יכולים ללמוד מסוריה על מאבקים אזרחיים והפלת שליטים רודניים?

גרנטובסקי קשר עם פז והציע את הרעיונות הבאים לגרפיטי: "אליפלט יוצרת ילדי אליפלצת". פז השיבה לו: "העיקר שזה יהיה פוגעני כלפי הילדים"

הסערה האחרונה סביב פז וגרנטובסקי החלה כשהשניים נכנסו לפני כשבועיים לגן של ארגון יוניטף הפועל למעל ילדי מבקשי מקלט בשכונת התקווה, התפרצו למסיבת חנוכה שהתקיימה בו, צילמו את האירוע והתעמתו עם הגננת שלא התירה להם להיכנס למקום. לשם הכניסה לגן, הסגור עם קוד, נצמדו פז וגרנטובסקי לאחת האמהות שהגיעה למקום. בעקבות מעשה זה הואשמו בהשגת גבול פלילית.

אישום דומה נגד השניים, בגין השגת גבול פלילית הוגש גם בעקבות הגעה של השניים למרפאת לוינסקי (הפועלת בתחנה המרכזית בתל אביב ומעניקה טיפול רפואי בין השאר למבקשי מקלט) בדצמבר, ודרישת תשובות מצוות המרפאה מדוע חילקו סופגניות למבקשי המקלט שהגיעו למרפאה, תוך סירוב לעזוב את המקום. 


גם אישומים בגין פגיעה בפרטיות הוגשו נגד פז וגרנטובסקי, זאת לאחר שפירסמה תמונות של ילדי מבקשי מקלט בעמוד הפייסבוק שלה. תמונות הקטינים צולמו ופורסמו ללא רשות הוריהם, כשהם נמצאים ברכב הסעות, בגן וליד שער בית ספר, תוך כיתובים שעלולים להשפילם, כפי שנטען בכתב האישום. כיתובים אלה היו: "מבצע בלק פריידיי, ילדי מסתננים במחיר עלות" , "גנבי גבול, גנבי רכוש, גנבי חיים" ו"המדגרות של הנוער העברייני האלים של המסתננים והשב"חים".

הכרזות שנתלו נגד פז בעקבות הפריצה לגן הילדים לפני שבועיים

עיון באישומים נגד השלושה חושף את אופי פעולתה של פז ופעילים אחרים בחזית לשחרור דרום תל אביב, ובעיקר את יעדיה – ילדים. מכתב האישום ניתן ללמוד גם על פעולות של פז וחבריה שתוכננו ונגנזו. כך למשל, ב-16 לאוקטובר כתב גרנטובסקי לפז: "בא לי שתרשמי על הגן: ברוכים הבאים מפיצי קורונה". למחרת תכננו למלא מנעולים של גני ילדים בדבק. "מה עם דבק מהיר במנעולים של כל הגנים?", הציעה פז לגרנטובסקי.

לפי כתב האישום, ב-17 לאוקטובר תכננו הפעילים להשחית מתקני שעשועים בגינה ציבורית ולפזר בה נעצים "יש מצלמות (ככל הנראה של העירייה) וצריך למצוא דרך להשחית את המתקנים בלי שיראו אותם", כתבה פז בהתכתבות וואטסאפ. בהמשך החליטו רק לפזר נעצים בגנים ולא בכבישים, כדי לא לפגוע בתושבים האחרים, "הלבנים". ב-15 לאוקטובר הציע גרנטובסקי לפז להשחית בית עסק כדי לבדוק מה יהיו התוצאות לפעולה – לשבור את המנעולים, להרוס את מצלמותיו ולרסס על התריס.

שפי פז: "הכרזות משעשעות אותי. לפחות המסתננים יראו אותי מסתכלת עליהם מהקירות"

מאשה אברבוך

כעולה מכתב האישום, פז שאפה לטשטש את עקבותיה. ב-16 לאוקטובר תהו הפעילים האם לרסס גרפיטי, לצייר בגירים או לעשות את שתי הפעולות. פז השיבה: "אני לא רוצה גירים… אי אפשר את שניהם כי זה יסגיר אותנו". למחרת כתבה לאברהמי: "אל תלחיץ אותי כשאני מרססת כי אז תמיד יוצא לי אותו כתב יד". 

בנוסף להגשת כתב האישום, הגישה המשטרה בקשה למעצר בית עד תום ההליכים עבור פז וגרנטובסקי. שופטת השלום שלומית בן יצחק החליטה כי השניים יוגבלו ביציאה מביתם ויוכלו לשהות בחוץ רק בין השעות שמונה בבוקר לשמונה בערב, כל עוד יהיו מלווים על ידי ערב כל הזמן. 

תגובת פז לאישומים: המשטרה לא חסכה במשאבים בתפירת התיק הזה ובכל זאת הוא מלא חורים וטעויות, ואני לא אתפלא אם בסוף לא יישאר ממנו הרבה. אבל מה שמפחיד באמת זה הריסוק המוחלט של חופש הפרט וחופש הביטוי. המשטרה לקחה שיחות אישיות מבודחות בין חברים והפכה אותן לעבירה של קשירת קשר. מהיום כדאי שכל אחד ואחד ייזהר בדבריו בשיחות ווטצאפ, כי הוא יכול למצוא את עצמו נעצר ומואשם על מילים שאין מאחוריהן שום מעשה. מעבר לזה, כתב האישום בנוי בעיקר על עבירות גרפיטי, חלקן מול בתי שופטים וחלקן על קירות בדרום תל אביב. כתב האישום הזה לא עוסק באמת בהסגת גבול או בהשחתת פני מקרקעין או בשיבוש הליכים או בקשירת קשר לביצוע עבירה. כתב האישום הזה עוסק בדיכוי מחאה אזרחית לגיטימית נגד השתלטות עוינת של פולשים מבחוץ בחסות המדינה ובגיבוי מערכת אכיפת החוק.



הסיפורים החמים

חם

חיילים קיבלו הוראה לפנות בסיסים בדרום הארץ. אלו שנותרו מופקרים בלי יכולת להתמגן

אלימות מינית

״זה שמטפל נגע לי באיברי המין וליקק אותי בכל הגוף זו פגיעה מינית, נקודה״

דעות

ההפגנות נגד חמאס הציפו את ההתקוממות ברחובות עזה. מי ימלא את הוואקום ביום שאחרי?

קטגוריות

  • דעות
  • חברתי
    • החברה הערבית
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
  • חם
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • מקומי
    • סביבה
    • תכנון
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
    • גלריות
    • וידאו
  • רווחה
    • בריאות הנפש
    • חינוך
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish