השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום ראשון, פברואר 1, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

צפו: גל"צ מריצה דאחקות על פלסטינית שמתנגדת לכיבוש של צה"ל. קטעים!

גם אני הייתי חיילת בגל"צ, אבל מופע זחוח שכזה מעולם לא ראיתי

קרן שמש ❘ קרן שמש
22/12/2017
| וידאו, מגזין

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


בגל"צ המציאו תפקיד חדש: "מש"קית חדשות". על-פניו, יוזמה לא רעה של תחנת הרדיו הצבאית, כחלק מהמהפך באופן הגשת התכנים למאזינות ולצופות ברשת. חיילת-שחקנית עם פינה שבועית כתובה מראש, שבה מספרים חיילי גל"צ לאחיהם לנשק ולפייסבוק "בגדול, מה שקרה בחדשות השבוע".

"כולנו צריכים צומי", המש"קית על תמימי (צילומסך)

מאז שפורסם הסרטון בו נראות הנערה עהד תמימי ונשים נוספות מתעמתות בכח עם חיילי צה"ל, נכנסו הישראלים לסחרור הצפוי: יש שהתפעלו מקור-הרוח שהפגינו החיילים מול תמימי, ומולם יש מי שטענו כי תגובתם מביישת את צה"ל ופוגמת בהרתעה הישראלית בשטחים. יש מי שהשתעשעו במשחק מילים וכינו את הצעירה "לא תמימה"; יש שניתחו את הפתולוגיה ואת אילן היוחסין שלה.

היו גם מי שדאגו לספק לעולם עוד שיעור מאלף ולא-נחוץ בנוגע למבט הפטריארכלי המרדד: אבי יששכרוף ב"וואלה!" וירון לונדון בחדשות 10 וודאי לא היו היחידים שהתעכבו על מראה של תמימי, והסגבירו כי היא מבליטה את רעמתה הבהירה שלבטח תיגע ללב "האירופאים" ותבטיח את הזדהותם עמה (כי שם כולם בלונדינים, הרי, וכאן כולן-כולן "ערביות"; וכשאירופה רואה בלונד מיד אזרחיה נוזלים, מאבדים כל אמת מידה מוסרית או יכולת שיפוט בנוגע לסכסוך). לדידם, אפילו היא יודעת שהיא סך-הכל נערת פוסטר.

עד כאן, אין הפתעות. המפה הפוליטית פרושה על המפה התקשורתית וכבר מזמן אין שאלה, באיזו אכסניה תתמקם איזו דעה. אפשר להמשיך לצרוך את הנרטיב המועדף עלינו ולהתעלם מכל היתר.

עכשיו קבלו את השנקל של מש"קית החדשות, דמות חדשה על המגרש, על הסיפור. הידיעה הראשונה במהדורה שהועלתה אמש (21.12):

"והאוסקר הולך ל… עהד תמימי".

אתן לנו רגע לעכל את הפתיח הזה — והלאה:

"כולנו מחפשים קצת צומי ברשתות החברתיות. מה לעשות, זה עושה לנו טוב באגו. אבל בחורה אחת מנבי סלאח לקחה את זה צעד אחד יותר מדי. השיטה שלה – להטריף את חיילי צה"ל, בזמן שהיא יודעת שיש מצלמות שמתעדות הכל. ואפילו יש לזה שם, קוראים לזה "פאליווד": פלסטיין-הוליווד".

מש"קית החדשות שלי עונדת דרגות רב"ט ומעניקה פרס לפלסטינית צעירה ממנה, המתנגדת לנוכחות הצבא, שאת מדיו מש"קתי לובשת. מדים זהים לבשתי גם אני לפני כשבע שנים, בתפר בין שנות-העשרה לשנות-העשרים של חיי. היינו כארבעים ואמרו לנו, "המיקרופון הוא נשק. תחנת הרדיו הצבאית היא חיה מוזרה, מורכבת במהותה מהמתח שבין הציבורי לממסדי, בין יושרה עיתונאית-ביקורתית לבין ממלכתיות. צריך להיזהר מהיוהרה".

צדקו. היינו יהירים והיינו חשובים לדעתנו, והיו לנו נפילות. אני זוכרת במיוחד כמה כאבתי כשבלוגר מפורסם פרסם סטטוס: "כן, הקריינית בגל"צ אמרה עכשיו ALEPO". זו הייתה מהדורת החדשות הראשונה שערכתי וקריינתי, לא ידעתי שהעיר אלפו היא חאלב שבסוריה, והידיעה שודרה. הרגע הזה חלף מהעולם, ושנים אחריו אני עומדת מול מש"קית החדשות ורוצה להגיד לה: את עושה טעות.

מעולם לא ראיתי מופע מטורלל כזה יוצא מהתחנה. יושבת מגישת מהדורת חדשות ולועגת בשם כולנו, צבא שלם מאחוריה, לאדם שעומד במרכז הידיעה שהיא משדרת. במקרה הזה, יחסי-הכוחות נוטים במובהק וביתר-שאת לטובתה של מש"קית החדשות – וטיפול רגיש היה הולם אותה הרבה יותר, אותה ואת חבריה שכתבו את הפינה, ואת עורכיה, ואת מי שאישר אותה לשידור. קשה לי להבין איך זה שלא התרוממו גבות, ואם התרוממו, איך זה שלא עצרו את הפרסום – שהוא באמת, קשה מנשוא.

ברור שמש"קית החדשות היא דמות פיקטיבית, ברור שכותביה פונים לקהל הצעיר, לקהל על מדים, לקהל שלא מאזין לשידורי הרדיו. אני מבינה גם את השיטה שלה – להטריף את חיילי צה"ל, בזמן שהיא יודעת שיש מצלמות שמתעדות הכל. ועדיין, אפשר רק לדמיין איזו סערה הייתה קמה על התחנה לו ה"ידיעה" הזו על תמימי הייתה משודרת במהדורת החדשות של השעה ארבע, ובצדק. ואני מקווה שעורכי החדשות בתחנה, חיילים ואזרחים, מתביישים בה.

את צודקת, מש"קית חדשות. כולנו מחפשים קצת צומי ברשתות החברתיות. אין ספק שזה עושה לך טוב באגו. מבחינתי, אפשר להחזירך אחר כבוד לידי דו"צ.

(ואגב, זו לא רק תמימי; זו גם חברת "טבע" שקריסתה מוצגת כ"הם עשו מלא מלא טעויות, חי חי חי")

 

 

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

"שלוש לחיצות אסלה בבית של יהודים זה מספיק כדי שנשתה יום שלם"

הסיפור הבא

"מה חשבת שתראה, שלג ומזחלות?" כריסמס בוואדי ניסנס, בחסות המצב

קרן שמש

קרן שמש

הסיפורים החמים

המחאה בסכנין נגד העדר אכיפה והשתלטות ארגוני הפשע על היישובים הערבים | צילום: פלאש 90
דעות

המאבק על חיי האזרח הערבי נמצא בליבת המאבק על הדמוקרטיה

❘ נירה בן עוזר

אדישות למחאה נגד העדר האכיפה של משטרת ישראל ביישובים הערביים והפקרת חיי התושבים - שתתקיים מחר בתל אביב - פירושה הסכמה להתפרקות המשטרה ממהותה - שמירת החוק והסדר הציבורי עבור כלל האזרחים, והפיכתה למליציה גזענית

הסיפור המלאDetails
רה״מ נתניהו נואם בהלוויתו של רס״ר רן גואילי, השבוע | צילום: פלאש 90

נכון ביבי, החזרת את החטופים. עכשיו אתה יכול להתפנות לשאלה – בגלל מי נחטפו ונרצחו?

תיעוד הפרעות בפחית

תקפו נשים וילדים, מנעו פינוי רפואי: עדויות מפוגרום המתנחלים

שרת ההתיישבות אורית סטרוק | המטרה: להביא את התפרסות היהודית מההתנחלויות גם לנגב ולגליל על חשבון השטחים הפתוחים | צילום: אריק מרמור, פלאש 90

שיטת סטרוק: כך הוכפל תקציב החטיבה להתיישבות על חשבון שיקום העוטף והצפון

צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

״מעבדת הניסויים של הממשלה״: כך הפכו 50 אלף פליטים לכלי לריסוק הדמוקרטיה

הסיפור הבא
חג מולד שמח למי שחוגג/ת

"מה חשבת שתראה, שלג ומזחלות?" כריסמס בוואדי ניסנס, בחסות המצב

איור: רון לוין

"אחרי 16 שנה של התעמרויות קרסתי. חוץ מלירות בי עשו הכול"

מתכוננים להפגנה

"הילדה אומרת לי: אמא, היא נולדה פה, אז איך אפשר לגרש אותה?"

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

 

טוען תגובות...
 

    %d