השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
שבת, יולי 5, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

עברית שפה קשה: חניכת אולפן בעין השופט התלוננה על הטרדה מינית – הקיבוץ נותר אדיש

חברת מסע של הסוכנות היהודית האחראית על האולפן הודיעה לקיבוץ על ניתוק הקשר עמם. עין השופט: "אין זה נכון לעסוק במקרה זה באופן פומבי"

גלית הראלי ❘ גלית הראלי
27.08.19
תמונה ראשית : קיבוץ עין השופט. צילום: יוסי זמיר, פלאש90
Reading Time: 3 mins read
A A
0
קיבוץ עין השופט. צילום: יוסי זמיר, פלאש90

קיבוץ עין השופט. צילום: יוסי זמיר, פלאש90


משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


אחרי שאתמול חשפנו את ההתנהלות קיבוץ עין השופט במסגרת תוכנית "אולפן קיבוץ" והיחס הלקוי לחניכים מחו"ל שהתלוננו על גובה הקצבה לאוכל שקיבלו – הגיעו אלינו עדויות חדשות ומטרידות לא פחות.

למקום הכי חם נודע כי אחת מחניכות האולפן במחזור האחרון של יוני התלוננה על הטרדה מינית מצד אחד מעובדי המטבח של הקיבוץ. למרות שהנושא הובא לידיעת הממונה על ההטרדות המיניות בקיבוץ ולמרות שהיא המליצה על פיטורי העובד – הנהלת הקיבוץ לא שיתפה פעולה, לא נקטה נגדו בצעדים משמעותיים והחשוד בהטרדה המשיך בעבודתו. 

אולי יעניין אותך גם:

אלפי חיילים שוחררו או יצאו מתפקידי לחימה. בצה״ל עסוקים בטיוח

המצלמה של אורן בן משה התקלקלה. הוא השיג מהמשטרה אחרת, והמשיך לצלם נשים בשירותים

אין עילה להדיח את איימן עודה מהכנסת – זהו ניסיון להדיח את הדמוקרטיה 

למרות שהוצע לצעירה להתלונן במשטרה נגד אותו עובד, היא בחרה לעזוב את התוכנית ואת ישראל ולחזור משפחתה. עוד עולה כי לאותו עובד מיוחסים מעשי הטרדה חמורים וחוזרים כלפי אנשים נוספים במקום עבודתו.

בחברת מסע, פרויקט לעידוד עלייה של הסוכנות היהודית, האחראים על "אולפן קיבוץ" גם בעין השופט, לא נותרו אדישים ושלחו באחרונה מכתב שמצהיר על הפסקת הקשר עם הקיבוץ. המכתב , החתום על ידי מנכ"לית מסע, לירן בן חורין, מציין כי מדובר ב"מעשים מהחמורים שבהם נתקלנו בהקשר של הטרדות מיניות". 


עושים ציונות? "ההורים נאלצו לשלוח כסף מחו"ל כדי שלילדים יהיה מה לאכול בקיבוץ"

גלית עדות

עוד נכתב במכתב כי "הסוכנות היהודית ומסע מחויבות לביטחון עובדיהן והמשתתפים בתוכניות השונות.. גם מהבחינה הערכית, המדיניות של הארגונים היא חד משמעית של אפס סובלנות כלפי מקרי הטרדה או אלימות. עולים חדשים וחניכים בתוכניות, שנמצאים רחוק מביתם, בתרבות אחרת וללא מקורות התמיכה הבסיסיים שלהם, זכאים גם מבחינת החוק, ובוודאי מבחינתנו להגנה מוגברת וזוהי אחריותינו המוסרית כחברה ישראלית.

"משכך הם פני הדברים לא נוכל לאפשר את המשך קיום התוכניות בקיבוץ עין השופט כל עוד המטריד עובד בקיבוץ, ולא נוכל לתת יד להשתקת התלונות ואי כיבוד המלצות דוח ממונה שפועלת מכוח סמכותה על פי חוק".

מקיבוץ עין השופט נמסר: "עין השופט מספק סביבת עבודה בטוחה לעובדיו ואינו מקל ראש במקרים של הטרדה מינית. התלונה של משתתפת התכנית טופלה באופן מיידי, המשך הטיפול בוצע על פי החוק ותוך שמירת כבודם ופרטיותם של המעורבים, אין זה נכון לעסוק במקרה זה באופן פומבי. הקיבוץ נמצא בתקשורת ישירה מול הסוכנות היהודית ו"מסע" לגבי המשך עבודתנו המשותפת".

להכיר את פניה היפים של ישראל

אתמול פרסמנו עדויות בדבר התנהלות קיבוץ עין השופט, המספרות על כך שלמרות שהובטח לצעירים כלכלה מלאה, הם מקבלים תקציב לארוחות שלא מספיק להם ולכן הם נאלצים לרכוש אוכל במכולת הקיבוץ ולבקש מהוריהם שישלחו להם כסף. חברי המשפחה של הנערה שביקשה לעזוב את האולפן ולחזור לגרמניה, סיפרה כי התבקשה לשלם את סכום המלגה, בסך 4,000 דולר כתנאי לעזיבתה.

חברת מסע: "לא נוכל לאפשר את המשך קיום התוכניות בקיבוץ עין השופט כל עוד המטריד עובד בקיבוץ, ולא נוכל לתת יד להשתקת התלונות"

המטרה של "אולפן קיבוץ" היא להכיר לצעירים יהודים את פניה היפות של ישראל ולגרום להם לעשות עלייה או לכל הפחות להפיץ את הבשורה על הצד הטוב של המדינה בארצות מוצאם. רצף המקרים שמתוארים בקיבוץ עין השופט מעלים את התהיה על בקרת האיכות שמבצעת הסוכנות היהודית לגבי האולפנים שמפעילה.



הסיפור הקודם

בכירי עיריית תל אביב קראו לשר הפנים לעצור את הגירוש; חולדאי בחר שלא לחתום

הסיפור הבא

"הם עשו כמה טלפונים והגיעו בהמוניהם": עשרות צעירים יהודים תקפו שבעה ערבים בטירת הכרמל

גלית הראלי

גלית הראלי

הסיפורים החמים

בריאות הנפש

אלפי חיילים שוחררו או יצאו מתפקידי לחימה. בצה״ל עסוקים בטיוח

אלימות מינית

המצלמה של אורן בן משה התקלקלה. הוא השיג מהמשטרה אחרת, והמשיך לצלם נשים בשירותים

דמוקרטיה במשבר

אין עילה להדיח את איימן עודה מהכנסת – זהו ניסיון להדיח את הדמוקרטיה 

הסיפור הבא

"הם עשו כמה טלפונים והגיעו בהמוניהם": עשרות צעירים יהודים תקפו שבעה ערבים בטירת הכרמל

הורי החינוך המיוחד מודאגים: "הכסף ייגמר בינואר, אנחנו במלכוד 22"

מיקה ומאורין שוחררו, אך הגירוש עלול להמשיך גם במהלך שנת הלימודים

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קטגוריות

  • גלריות
  • דעות
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
  • וידאו
  • חם
  • כלכלה וחברה
    • בריאות הנפש
    • החברה הערבית
    • חינוך
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
    • רווחה
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish