השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום חמישי, אפריל 2, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
מריומה קליין בטקס פרס ישראל | צילום: נועם ריבקין פנטון, פלאש 90

מריומה קליין בטקס פרס ישראל | צילום: נועם ריבקין פנטון, פלאש 90

"אי אפשר לשבור אדם שכבר ריסקתם": בית השנטי מזהיר מתביעות לשון הרע לכותבי פוסטים ברשת

לפחות שני מכתבי התראה לפני הליכים משפטיים נשלחו השבוע למי שכתב על בית השנטי ומריומה קליין. אחת הכותבות פרסמה התנצלות כנדרש, הכותב השני העלה פוסט נוסף: "בית השנטי מאיים לתבוע אותי על סך 240 אלף שקלים.תביעת השתקה? תגידו לי אתם". בית השנטי: "מדובר במכתבי התראה לפני תביעה על מנת לאפשר למכותבים להוריד את הפוסטים הפוגעניים לפני תביעה"

גלית הראלי ❘ גלית הראלי
21/06/2022
| כללי
תמונה ראשית : מריומה קליין בטקס פרס ישראל | צילום: נועם ריבקין פנטון, פלאש 90
0

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


לפחות שני מכתבי התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים נשלחו בימים האחרונים על ידי עמותת בית השנטי, דרך  משרד עו"ד גדעון פישר. ההתראה בפני תביעת לשון הרע נשלחה לאנשים שפרסמו פוסטים בפייסבוק על בית השנטי, זאת בהמשך לתחקיר ״עובדה״ על אירועים קשים במקום ולראיון של המנהלת מריומה קליין אצל דני קושמרו באולפן שישי. 

ארן, שעבד בעבר בבית השנטי, כתב פוסט בתחילת החודש על התקיפה המינית של מדריכה במקום על ידי מדריך אחר, שלדבריה ב"עובדה" ולדבריו – לא טופלה כראוי על ידי קליין. בהמשך ציין כי בתגובה לפוסט עבר "מתקפה של בוגרי בית השנטי". 

היום פרסם ארן פוסט נוסף, שאליו צירף את מכתב האזהרה מפני תביעה בסך 240 אלף שקלים, אוות קיבל לפני מספר ימים. "מצער לראות", כתבו לו עורכי הדין, "כי סיום עבודתך בבית השנטי הביא אותך לכתוב שקרים בוטים אודותיו ולפרסמם ברבים". עו"ד קוריצקי החתום על המכתב הפנה את ג'רבי לחוק איסור לשון הרע וטען כי הפוסט שפרסם ג'רבי בחודש יוני, "עולה בקנה אחד עם ההגדרה לחוק איסור לשון הרע". בנוסף טען כי הפרסום מפר את חובת הסודיות שעולה מהסכם ההעסקה של ג'רבי עם בית השנטי. 

העו״ד צירף הנחיות ברורות וחד משמעיות שבאמצעותן יוכל ארן להימנע מתביעה: "מתוך רצון להימנע מהליכים משפטיים מיותרים, תיאות מרשתנו שלט לנקוט בכל הליכים משפטיים נגדך, חרף זכותה הברורה לעשות כן, בכפוף לביצוע הפעולות הבאות מצדך: א. עליך למחוק את פרסומיך המכפישים מרשת הפייסבוק. ב. עליך להתנצל בפני מרשתנו באופן כן, אמיתי וברור ולפרסם את התנצלותיך בדף הפייסבוק שלך. בנוסף להתנצלות, עליך לציין באופן חד משמעי כי דבר מבין הדברים שפרסמת מדף הפייסבוק שלך אינם ידועים לך כנכונים".  

ארן פרסם את המכתב וכתב: "בית השנטי מאיים לתבוע אותי על סך 240 אלף שקלים. לא פחות. ועכשיו אני שואל, מה עם כל אותם אחרים שמספרים שנפגעו ולא מסוגלים להוציא מילה כי הם מתים מפחד? אם שאלתם את עצמכם למה, הנה לכם לפחות סיבה אחת. אי אפשר לשבור אדם שכבר ריסקתם. תביעת השתקה? תגידו לי אתם".

מספרים לנו ש-60 אלף בני נוער עברו בבית השנטי. לא מספרים שרובם שהו שם רק כמה שעות

גלית הראלי

האזהרות של בית השנטי הועילו לפחות במקרה אחד. פסיכולוגית בשירות הציבורי (שמה שמור במערכת), שהעלתה ברשתות שרשור של עדויות שאספה ברשת בעקבות התחקיר של חן ליברמן ותומר ממיה, העלתה אתמול פוסט התנצלות בזו הלשון: ״שלום לכל חברי הפייסבוק אני מתנצלת בפני מריומה ובית השנטי שרמזתי על התנהלות לקויה מצידם. לא התכוונתי לפגוע בשמה הטוב. אחרי הכל, מדובר במוסד המסייע רבות לעשרות אלפי נערים ונערות שלא מגיע להם שיגעו בהם״.

כזכור, בתחילת החודש אמור היה להתקיים למריומה קליין שימוע במשרד הרווחה. בתגובה של משרד הרווחה לתחקיר של עובדה הם ציינו כי "כתוצאה מהתנהלות המסגרות ומהיעדר שביעות הרצון המקצועית המתמשכת, צומצם בצורה דרמטית מספר הקטינים המושמים במסגרות הללו. בשנת 2022 לא הופנו נערים כלל לבית השנטי בתל אביב, ו-5 בלבד הופנו לשנטי במדבר". כרגע יש שם חמישה או ארבעה קטינים מטעם הרווחה. 

עו״ד דן שווץ ממשרד גדעון פישר מסר בתגובה: "נשלחו מכתבים למי שהפיץ שקרים ברשת על בית השנטי וסיפורי בדיות שפוגעים בשמו הטוב של בית השנטי. מדובר במכתבי התראה לפני תביעה על מנת לאפשר למכותבים להוריד את הפוסטים הפוגעניים לפני תביעה. אין לנו ענין לתבוע, אלא להסדיר את הדיון ברשת ולהכניס אותו למסגרות של דיון לגיטימי ולא דיון מכפיש ופוגעני. לארן פנינו גם תחת הסעיף של הפרת סעיף סודיות עליו הוא חתום. סעיף הסודיות נחתם עקב אופי העבודה במקום עם בני נוער, חלקם מתמודדי נפש. ארן הפר את סעיף הסודיות ברגל גסה והוא נדרש להסיר את כל הפרסומים. אנחנו שומרים לעצמינו את הזכות לתבוע כל מי שיפגע בשמו הטוב של בית השנטי ויוציא דיבתו רעה".

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

אני מורה טובה, מצוינת אפילו. אבל במערכת החינוך אני לא נשארת

הסיפור הבא

הוא הפיץ חומרים מיניים של מאות נשים ישראליות. עכשיו אני הולכת לפגוש אותו

גלית הראלי

גלית הראלי

הסיפורים החמים

״המוות הוא ברירת המחדל״ | אילוסטרציה: בינה מלאכותית
דעות

״היסטוריה!״ קרא בן־גביר, והכריז על עתיד שכולו ריקוד הדם של יהודים ופלסטינים בין הנהר לים 

❘ דור זומר וסיון תהל
31/03/2026

חברי עוצמה יהודית הפסיקו להתבייש וסוף-סוף יצאו מהארון. שנים הם מכחישים ונעלבים כשאומרים שהם כת אוכלי של מוות. מסיבת ״עונש מוות וקאווה״ שארגנו בכנסת שמה קץ לשמועות, אבל איך אומרים, הבושה עוברת צד · על מיליוני הישראלים שמתקשים מאז לשאת את החרפה, להיאבק על פסילת החוק. גם הפעם, לסמוך על בג״ץ זו לא אופציה

הסיפור המלאDetails
בן גביר מחלק בכנסת סיכת חבל תלייה | צילום: פלאש 90

חוק הלאום קבע את המדרג, וחוק עונש המוות קובע את היישום

31/03/2026
אילוסטרציה | הוכן באמצעות בינה מלאכותית

חשיפת המקום: דובר צה"ל הקים גוף חדשות פיקטיבי והפעיל במלחמה מבצעי הנדסת תודעה

29/03/2026
צילום: מסתכלים לכיבוש בעיניים

עם מוט ברזל ואולר צבאי: עבור הורי איו״ש הילדים הם נשק טקטי

29/03/2026
עשן מיתמר מעל מתקני הזיקוק במפרץ חיפה כתוצאה מפגיעה של חלקי טיל בליסטי מאיראן | צילום: פלאש 90

הבלוף הבליסטי: המודיעין האמריקאי קובע – טראמפ וביבי משקרים. וגם: כמה טילים נותרו לאיראנים?

27/03/2026
הסיפור הבא
אילוסטרציה | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

הוא הפיץ חומרים מיניים של מאות נשים ישראליות. עכשיו אני הולכת לפגוש אותו

דניאל גור | צילומים: באדיבות המצולמת. אבשלום שושני, פלאש 90. עריכה: גיא עמיאל

אני חושבת בכל יום, כל היום, על ילדי החינוך המיוחד שלי. מי חושב עלי?

לינור סוורני | צילומים: באדיבות המצולמת. אבשלום שושני, פלאש 90. עריכה: גיא עמיאל

עם כל האהבה ל-25 הילדים שלי, אני חייבת לעזוב אותם

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish