השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שני, יוני 16, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם
דעה

כבדהו וחשדהו: כשאתם יוצאים להפגין יחד עם ההון והשלטון

לא רק ההון והעיתון הפכו לידידי המאבק, גם החלקים בשלטון שבימים אחרים היו נחשבים מסוכנים וקיצוניים הם פתאום אחים לנשק. ואם לא די בעמדות גזעניות לייט, הרי שאנשים כמו אהוד אולמרט, מאיר שטרית ואהוד ברק מסתובבים בגולדן רינג של במת המחאה כמו סטארים של טוהר המידות

עינת פישביין ❘ עינת פישביין
19.02.23
| דמוקרטיה במשבר
תמונה ראשית : מפגינים חוסמים את איילון | צילום: איתי רון

מפגינים חוסמים את איילון | צילום: איתי רון


משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


בימים כתיקונם, הודעה משותפת של יושבי ראש ומנכ"לי הבנקים פועלים, לאומי, מזרחי טפחות, דיסקונט והבינלאומי היא דבר שיכול להכניס את מרבית תושבי ישראל להתקף חרדה. 

מה הם זוממים עכשיו, ישאל את עצמו גם מי שאינו גיא רולניק: תיאום עמלות? פריצת תקרת שכר הבכירים הדל של 3.5 מיליון שקל בשנה? תספורות לטייקונים? מקלחות לרגולטורים? העלמות מס באמריקה? מה עוד לא נתנו וניתן? 

אולי יעניין אותך גם:

״אמירות כלליות לא מספיקות״: בג"ץ דורש מהמשטרה לוח זמנים לגיבוש נוהל תיעוד הפגנות

השרה להגנת הסביבה, של נתניהו: סילמן דורשת מהמפכ״ל שיאכוף מפגעי רעש בהפגנות לשחרור חטופים

ראשי האוניברסיטאות וחברי הממשלה חולקים את אותה אידאולוגיה

"אנו תומכים ביוזמת הנשיא", קראו היו"רים והמנכ"לים לציבור מוכה הריבית והעשוק עד לשד עצמותיו, "וקוראים לביצוע רפורמה במערכת המשפט בהידברות ובהסכמה רחבה, שתשמור על אחדות העם ותבטיח שמירה על ישראל יהודית ודמוקרטית והמשך שגשוג של כלכלתה".

נכון ש"המשך שגשוג כלכלתה של ישראל" נראה אחרת ממשרדי הבנקאים ומשיכוני הדיור הציבורי, אבל איך אומרים בימינו, כשהראש שלך בתוך לוע הנמר – את לא בודקת לו את מצב השיניים, וגם לא מתעמקת בשאלה הראש של מי נמצא בפנים לידך. הנה, תסתכלי רגע לצד שני:


"זוהי שעת חירום לכולנו: לתקשורת החופשית בישראל, לעיתונות האלקטרונית והכתובה גם יחד, לעיתונאים כולם", האיש שאמר את המילים האלה לפני שבועיים הוא לא אחר מאשר מנכ"ל חדשות 12 אבי וייס, האיש שאחראי למכונת החדשות המפלצתית תומכת השלטון והנשענת על ההון, שבין היתר סייעה לכינונה של הממשלה הקיצונית הנוכחית. 

אבי וייס ומשה נוסבאום בכנס החירום של איגוד העיתונאים | צילום: עינת פישביין
אבי וייס ומשה נוסבאום בכנס החירום של איגוד העיתונאים | צילום: עינת פישביין

וייס אמר את הדברים בכנס חירום של ארגון העיתונאים והעיתונאיות לתמיכה בתאגיד השידור "כאן" אל מול איומי הסגירה של שר התקשורת שלמה קרעי, לצד איילה חסון ("אסור שרק בעלי הון יחזיקו בכלי תקשורת" – אף מילה על ערוץ 13 שבו היא משדרת ומפארת את השלטון), כשאת הקו ממשיך אבי ניר מנכ"ל קשת, כולם עומדים שכם אל שכם עם מאות אלפי המפגינים ורק שוכחים לספר שהם לא החברים של הציבור, הם אלה שמולם הציבור נאבק, כמו שאמרנו – בימים כתיקונם. 

איילה חסון ומנכ"ל חדשות 12 יוצאים להגנת התאגיד, אבל המהדורות שלהם יצרו את המפלצת

גלית הראלי

לא רק ההון והעיתון הפכו לידידי המאבק, גם החלקים בשלטון שבימים אחרים היו נחשבים מסוכנים וקיצוניים, חובבי עונש מוות, שונאי ערבים ומהגרים, סוגרי שערי הכניסה לישראל בפני פליטים, מקצצי קצבאות – הם פתאום אחים לנשק. ואם לא די בעמדות גזעניות לייט (ככה זה כשבן גביר סמוטריץ ואלמוג כהן מעלים כל בוקר את הרף), הרי שאנשים כמו אהוד אולמרט, מאיר שטרית ואהוד ברק מסתובבים בגולדן רינג של במת המחאה כמו סטארים של טוהר המידות.

עכשיו תראו, קשה להתלונן ברגעים כאלה, כשה-D9 מטפס, האקדח מכוון לרקה, רוקו של הנמר מטפטף על המצח ושאר קלישאות אולפנים החוזרות על עצמן במעגל. קשה וגם לא מאוד פופולרי. האחדות החדשה בעם (כלומר בחלק ממנו שמתנגד למהפכה המשטרית) היא נדרשת, וראינו היטב מה קרה כשגורמים רחוקים פחות זה מזה בתפיסת עולמם דאגו להתבדל וסרבו לשבת יחד למען מאבק משותף.

מנכ״ל דיסקונט אורי לוין מהלך לו כך בהפגנה בצומת עזריאלי כאחד האדם. מנכ״ל של בנק. pic.twitter.com/U8TKBA1reR

— Assaf Gilead ?? ??✌️ (@assafgi) January 28, 2023

הרפורמה המשפטית האלימה, ששומטת את הקרקע מתחת לרגלי כולנו, מביאה את הציבור הישראלי המתנגד לה לייצר בריתות מכל מיני סוגים. ישראל העשירה, המשכילה, הלבנה, עומדת עכשיו על רגליה, ונאבקת לשם שינוי לא עבור הפריבילגיות הישנות נושנות שלה, אלא עבור כלל הציבור. 

 

ישראל העשירה, המשכילה, הלבנה, עומדת עכשיו על רגליה ונאבקת לשם שינוי לא עבור הפריבילגיות הישנות שלה, אלא עבור כלל הציבור

הדמוקרטיה הישראלית היא עניין של כולם, השכבות המוחלשות והפריפריות מכל הסוגים זקוקות לה עוד יותר מהעשירונים העליונים, ואם העליונים הם אלה שיש להם את כוח הכסף, הזמן, המילים, הון אקדמי, חברתי או כל משאב אחר שצברו במשך השנים – הם מחויבים לרתום אותו למען הכלל.    

אבל אסור לשכוח ולו לרגע: המאבק הזה ייגמר יום אחד, נתפלל ונלחם שייגמר בהצלחה בעזרת כל מי ומה שיכול לעזור. ואז יגיע היום שאחרי המאבק. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להגיע ליום הזה כשוויתרנו על כל מה שנאבקנו עליו והאמנו בו קודם לכן, בעבור אחדות המאבק על שלדה של הדמוקרטיה.  

לפני כשבועיים העלנו במקום הכי חם מונה כריתת עצים, שמאפשר לציבור לא רק לדעת כמה עצים נעקרים בישראל, אלא גם להגיש התנגדויות כשהם עדיין עומדים על הגזע. קורא אחד כתב לי בתגובה לציוץ "אוהב אתכם, אבל אין קשב", והוסיף גיף חמוד של באז שנות אור הודף משהו באומרו "but not right now!" (אבל לא עכשיו!). עניתי לו: "אוהבות בחזרה. מה נעשה כשמלחמה אחת תיגמר ונגלה שבכל השאר הפסדנו?"

רשיונות לכריתת כ-1,500 עצים ניתנו השבוע, בהם יותר מ-500 עצי זית בבית שאן

דור זומר

אין שום דרך להניח הצידה אג'נדות אחרות, כפי שדורשים חלק מהמפגינים מנושאי דגלי פלסטין. אם לא נילחם כרגע נגד הכיבוש, פינויים מדיור ציבורי, כריתות עצים – לא יהיה על מה להילחם אחרי זה. כשאנחנו מסתופפים שכם אל שכם עם אנשי ההון השלטון העיתון וכן, גם העליון, חייבים לזכור שהמאבק שלנו בסופו של דבר הוא מולם, גם על מערכת משפט מתוקנת וטובה יותר (פשוט תיקונים אחרים לגמרי מאלה שמציעים רוטמן ולוין) – כי זו הקיימת לא נותנת מספיק צדק לאלה שהכי זקוקים לו. צריך ואפשר לסתום את האף למען המטרה המשותפת, אבל חייבים לזכור: מה שמסריח פה, זה לא רק הבל פיו של הנמר.



הסיפורים החמים

חברתי

לראשונה מאז מלחמת המפרץ: המקלט האטומי בתחנה המרכזית בת"א ייפתח לציבור

חברתי

אין לאן לברוח: המתקפה האיראנית חושפת את עומק ההפקרה של העורף

חם

חיילים קיבלו הוראה לפנות בסיסים בדרום הארץ. אלו שנותרו מופקרים בלי יכולת להתמגן

קטגוריות

  • דעות
  • חברתי
    • החברה הערבית
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
  • חם
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • מקומי
    • סביבה
    • תכנון
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
    • גלריות
    • וידאו
  • רווחה
    • בריאות הנפש
    • חינוך
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish