השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שישי, יוני 13, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

הפרקליטות לא אישרה לחקור בחשד להסתה, אז אזרחית שהעלתה סטורי נעצרה בחשד להפרת סדר

רשא כריים חראמי, בעלת עסק לטיפולי אסתטיקה, העלתה סטורי נגד פעילות ישראל ברפיח ונעצרה בגין הפרעה לסדר הציבורי. המעצר, שתועד במצלמת גוף של שוטר, הודלף והפך לוויראלי • "רשא מקבלת תמיכה רחבה מאזרחים ערבים ויהודים״, מספר עורך דינה בשיחה עם ״המקום הכי חם״

ינאל ג'בארין ❘ ינאל ג'בארין
30.05.24
| דמוקרטיה במשבר, החברה הערבית, משטרה
תמונה ראשית : צילום מסך מתוך הסרטון שהופץ. שימוש על פי סעיף 27 א׳

צילום מסך מתוך הסרטון שהופץ. שימוש על פי סעיף 27 א׳


משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


רשא כרים רגילה להופיע ברשתות החברתיות בזכות העסק שהקימה – מרכז לטיפול בגוף והרזייה. היא משתפת בעמוד האינסטגרם הפופולרי שלה תכנים הקשורים למקצועה ולתחום הטיפוח. אולם אתמול (רביעי) הופץ ברחבי הרשת סרטון שלה בנסיבות שונות לחלוטין – אירוע שהחל בחיפוש משטרתי בביתה, ובלילה בבית מעצר – הסתיים בתיעוד ויראלי של האירוע הקשה.

כרים (40), אזרחית ערבייה מהיישוב מג'ד אל-כרום שבגליל, כמו אזרחים רבים בארץ ובעולם, נחשפה ביום ראשון בלילה לסרטונים ולתמונות מהמצב הקשה ברפיח, שריפות בתוך מחנה הפליטים שבו ממוקמת רוב האוכלסייה שעברה מהצפון לדרום הרצועה. כמו אחרים גם היא הביעה את זעמה ברשתות החברתיות. 

אולי יעניין אותך גם:

עד כמה הערבים באמת מוסלמים? 

״אמירות כלליות לא מספיקות״: בג"ץ דורש מהמשטרה לוח זמנים לגיבוש נוהל תיעוד הפגנות

השרה להגנת הסביבה, של נתניהו: סילמן דורשת מהמפכ״ל שיאכוף מפגעי רעש בהפגנות לשחרור חטופים

"רצו להביך אותי ולהפחיד את כל האזרחים הערבים אך אלוהים בירך אותי בתמיכה רחבה שאין לתאר".
הפרקליטות לא אישרה למשטרה לחקור בחשד להסתה, אז רשא כריים חראמי שהעלתה סטורי נעצרה בחשד להפרת סדר ושוחררה למחרת בתנאי ל5 ימי מעצר בית. pic.twitter.com/C9NmNeWiNc

— Yanal Jabarin ينال جبارين | ינאל ג׳בארין (@JbareenYanal) May 30, 2024

כרים העלתה שני סטוריז לחשבון, שניהם עם אותו מסר. בראשון כתבה: "תכתבו על שואת נתניהו, איפה הערבים שמדברים על שואת היהודים על ידי הנאצים, מה ההבדל בין מה שעושה נתניהו לבין היטלר, גופות של ילדים, נשים צעירים וזקנים נשרפו". סטורי אחר שהעלתה הוא למעשה שיתוף של פוסט של מישהו אחר שמבקר את האדישות של האזרחים הערבים אל מול המצב בעזה: "תסבירו לי מה ההבדל בין שואת היטלר לבין זאת של נתניהו יא פחדנים". 

ביום שלישי הגיעו לביתה של כרים שלוש ניידות משטרה והשוטרים הציגו בפניה צווי חיפוש ומעצר. שוטרי משטרת ישראל ערכו בביתה חיפוש ומיד לאחר מכן הודיעו לה שהיא עצורה. לפי עו"ד חוסין מנאע, המייצג את כרים, "כוחות המשטרה לא קיבלו אישור מהפרקליטות לחקור על עבירת הסתה, ואז טענו בפני הלקוחה שלי שהיא מעוכבת בחשד להפרת הסדר הציבורי". 


כשהשוטרים לא מצאו דבר בביתה של כרים, הם הפקיעו את הטלפון האישי שלה והיא נלקחה לתחנת המשטרה לחקירה. מנאע מסביר בשיחה עם "המקום הכי חם" כי "הלקוחה שלי היא נטולת עבר פלילי והיא גם לא משויכת לאף מפלגה או זרם פוליטי. היא פחדה כי עברה חוויית מעצר קשה".

עוד מספר מנאע כי "ביקשתי מהקצין התורן לשחרר אותה לאלתר מהתחנה, וכשלא הסכימו העבירו אותה למתקן המעצר בקישון, שם בילתה את הלילה". לפני תום 24 שעות מאז המעצר שלה, ובזמן שהייתה אמורה להופיע בפני שופט, עודכן מנאע על כך שהלקוחה שלו שוחררה בתנאים למעצר בית.

"שיטות מעצר כמו בגדה ובעזה"

כרים עוד לא הספיקה לעכל את האירוע הקשה שעבר עליה ולתכנן יחד עם מנאע את דרכי הפעולה לאחר השחרור, כשסרטון ובו תיעוד מעצרה הופץ ברחבי הרשתות החברתיות.

עו״ד מנאע על הרגע הראשון בו רשא ראתה את הסרטון ״רשא עייפה, עברה את חווית המעצר והיא נדהדמה שהסרטון רץ ברשתות. זה פגע בשמה ובתדמיתה ויש מצב שיכול לפגוע בעסק שלה. 

"בסרטון שהופץ ניתן לראות שרשא מקבלת על ידי שוטרת את סוג העבירה שבו היא מואשמת, הידיים שלה קשורות באזיקים והעיניים שלה מכוסות בנייר, והיא נכנסת לניידת", מתאר מנאע. "הוידאו ממצלמת הגוף של השוטר הודלף, ולא פורסם דרך הודעת דוברות רשמית של המשטרה". עורך הדין הבהיר כי "נגיש תלונה למח"ש נגד השוטר שהפיץ על דעת עצמו וגם אשלח פנייה ליועמ"ש המשרד לביטחון לאומי והמשטרה על אופן המעצר הבלתי רגיל שדומה למדינות בלתי דמוקרטיות ולשיטות מעצר שישראל מבצעת בירושלים המזרחית, הגדה המערבית ובעזה".

סרטון המעצר צבר מאות אלפי צפיות בארץ ובחו"ל "לא ציפינו שהסרטון יופץ כך ברשתות", אמר מנאע, "אנחנו מקבלים פניות מכלי תקשורת בארץ ובחו"ל ורשא מקבלת תמיכה רחבה מאזרחים ערבים ויהודים במדינה בנוסף לעולם הערבי ותומכים מאירופה וארצות הברית". בחשבון האינסטגרם שלה כתבה כרים: "רצו להביך אותי ולהפחיד את כל האזרחים הערבים אך אלוהים בירך אותי בתמיכה רחבה שאין לתאר".

בשבוע האחרון יצאו מאות אזרחים ערבים ויהודים להפגין נגד המלחמה בירושלים, ת"א, חיפה, אום אל פחם ועוד יישובים. בחיפה נעצרו תשעה מפגינים, מתוכם שלושה הובאו בפני שופט שדחה את טענות המשטרה וקיבל את טענות עורכי הדין מטעם ארגון עדאלה.

"היו לנו הרבה תיקי מעצר מאז 7 באוקטובר בעקבות הבעת דעות ופרסומים ברשתות החברתיות", מתאר מנאע. "מאז הרמדאן יש ירידה גם בתחום חופש המחאה. כנראה הם מעוניינים להפחיד את הציבור דרך מעצרי מנע על סמך פוסטים". 

מנאע ממשיך ומתאר את ההבדלים בתיקים כאלה בין התקופה שלפני 7 באוקטובר ולאחריו. לטענתו, לפני המלחמה תיק כזה לא היה מקבל אישור של הפרקליטות על חשד להסתה לטרור. מכיוון שהמשטרה חייבת לקבל אישור של הפרקליטות על מנת לבצע מעצר בגין חשד להסתה לטרור, את מעצרי המנע בחברה הערבית היא מבצעת בטענה של חשד להפרת סדר ציבורי, עבירה שאינה חייבת באישור הפרקליטות. "אני נתקלתי בהמון מקרי בוחן. אנחנו נמצאים בעידן חדש, בו מדיניות המשטרה ובתי המשפט השתנתה".

"במדינה דמוקרטית רשויות המדינה צריכות לכבד את חופש הביטוי והמחאה", הוסיף מנאע. "שוטר ששומע חברי כנסת ושרים שמדברים על שומר חומות 2, שמי שמפגין מקומו בעזה – כל האמירות האלה חודרות לשוטרים שנמצאים בשטח ורואים במימוש הזכויות של האזרחים הערבים כאיום על המדינה".

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "במשטרת ישראל התקבל דיווח על מספר פוסטים שפורסמו על ידי החשודה נגד חיילי צה"ל וממשלת ישראל ועלולים להפר את שלום הציבור. החשודה נעצרה ולאחר חקירתה הוחלט על המשך מעצרה בתנאי מעצר בית למשך חמישה ימים.

"משטרת ישראל תמשיך לפעול בנחישות כנגד כל גילוי הסתה נגד כוחות הביטחון ותמיכה בארגון טרור. דברים אלו עלולים להפר את הסדר הציבורי ולסכן את שלום האזרחים".

מטעם הפרקליטות נמסר: ״בנוגע למעצרה של תושבת מג'ד אל-כרום בחשד להפרת הסדר הציבורי, הרינו להבהיר כי חקירת עבירות הסתה, לרבות במקרה האמור, מחייבות אישור מוקדם של הפרקליטות. במקרה זה לא התבקש אישור חקירה, ומשכך מטבע הדברים גם לא ניתן אישור כאמור. לעמדת הפרקליטות, בנסיבות המקרה שפורסמו, לא ברורה החלטת המשטרה לאזוק את החשודה באזיקוני פלסטיק ולכסות את עיניה עם פלנלית״.

תגיות: אלימות משטרתיתמעצרי מנערפיח


הסיפורים החמים

חם

צה״ל חימש את המיליציות בדרום הרצועה בקלצ׳ניקובים שהוחרמו מחמאס. שיתוף הפעולה מתקיים כבר יותר משבועיים 

דמוקרטיה במשבר

״אמירות כלליות לא מספיקות״: בג"ץ דורש מהמשטרה לוח זמנים לגיבוש נוהל תיעוד הפגנות

דמוקרטיה במשבר

אחראי הגיוס בחטיבה החרדית הכה וחנק מפגינים. צה״ל העניק לו אות הצטיינות

שיחה על זה post

קטגוריות

  • דעות
  • חברתי
    • החברה הערבית
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
  • חם
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • מקומי
    • סביבה
    • תכנון
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
    • גלריות
    • וידאו
  • רווחה
    • בריאות הנפש
    • חינוך
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish