השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שלישי, דצמבר 2, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
אעידה תומא-סלימאן, יו״ר הוועדה לקידום מעמד האישה | צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

אעידה תומא-סלימאן, יו״ר הוועדה לקידום מעמד האישה | צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

למרות שהתחייב בחוק, משרד הרווחה לא ערוך להפנות גברים אלימים לטיפול 

החוק שמחייב להפנות לטיפול גברים אלימים שהוצא נגדם צו הגנה אמור להיכנס לתוקפו החודש, אבל משרד הרווחה הודה היום בכנסת שאינו ערוך אליו משום שלא גייס עובדים ולא ביצע הכשרות

מאשה אברבוך ❘ מאשה אברבוך
01/06/2022
| משפט ופלילים, רווחה
תמונה ראשית : אעידה תומא-סלימאן, יו״ר הוועדה לקידום מעמד האישה | צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


משרד הרווחה לא ערוך להפנות גברים אלימים לטיפול, כפי שחויב על ידי הכנסת ולמרות שהתקציב לשם כך הועבר – כך עלה מדיון שנערך היום בוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת.

לפי תיקון החוק שהתקבל בדצמבר 2021 ואמור להיכנס לתוקפו בעוד 20 ימים, אדם שהוצא נגדו צו הגנה על רקע אלימות במשפחה, יחוייב על ידי שופט להיפגש עם עובד סוציאלי, שיתאים לו טיפול התנהגותי או נפשי וימצא לו מקום במסגרת לשם כך. אחר כך יאשר השופט את ההפניה לטיפול או ידחה אותה. 

אלא שהיום, בדיון מעקב על יישום החוק שהתקיים בוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי, הודיעו נציגות משרד הרווחה כי על אף שהתקציב הועבר הם לא יעמדו בתאריך היעד, שכן לא גויסו עובדים סוציאליים ולא התקיימו הכשרות. נציגות המשרד הודיעו על כוונת המשרד לבקש דחייה של חודשיים ביישום החוק. 

יו"ר הועדה, אעידה תומא-סלימאן, שיזמה את תיקון החוק יחד עם איימן עודה ועופר כסיף הגיבה בכעס. "שישה חודשים נתתם לי להרגיש שהכל מתקתק", אמרה. "אם לא הייתי יוזמת את הדיון היום, אז רגע לפני החלת החוק הייתי מקבלת בקשה לדחייה?"


במשרד הרווחה הסבירו כי העיכוב נובע מכך שהמתווה הראשון שגיבשו ליישום החוק לא צלח וכעת הם עובדים על מתווה חדש, שלפיו יוקמו 13 מרכזים בקרבת בתי המשפט השונים, שבהם ישבו בסך הכל 30 עובדים סוציאליים, שיקיימו הערכות של מי שהוצאו נגדם צווי הגנה ויתאימו להם טיפול. לדברי מריה פודגייצקי, מנהלת תוכנית לאומית למניעת אלימות במשפחה במשרד הרווחה, 30 התקנים לעובדים הסוציאלים "ירדו לשטח עד שבוע מעכשיו".

"היו לי לפחות עשרה גברים שאם לא היו מגיעים לטיפול היו רוצחים את בנות זוגם"

מאשה אברבוך

בתגובה, הודיעה הוועדה למשרד הרווחה כי לא בטוח שתאשר את דחיית יישום החוק, ואם אכן תאשר אותה, הדחייה לא תהיה בת יותר מחודשיים. ח"כ תומא-סלימאן הוסיפה: "הרבה שנים התמקדנו בהגנה על נשים וילדים שסבלו מאלימות, ואם יש שינוי בשיח שצריך להתחולל זה גם איך אנו עוזרים לגברים אלימים לצאת מהמעגל הזה… משרד הרווחה אמר שזה דורש תכנון וגיוס והקמת צוותים שיהיו מומחים לבדיקת מוכנות לטיפול. היתה בעיה לאוצר עם התקציב והיו בעיות אבל פתרנו את הכל. היו לכם משימות לאיוש הצוותים".

מדי שנה מוצאים בישראל כ-10 אלפים צווי הגנה על רקע אלימות במשפחה. בשנים האחרונות הופנו רק כמה עשרות גברים לטיפול במסגרת הליכי צו הגנה. כיום, גברים המגיעים לטיפול בעקבות אלימות במשפחה מופנים אליו בדרך כלל על ידי שירות המבחן, המשטרה או ידי גורמי הרווחה לאחר שהוגשה נגדם תלונה והחלו להתנהל נגדם הליכים משפטיים. 

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

לא רק המאגר הביומטרי: המשטרה ובית החולים שיבא רכשו מערכות לזיהוי פנים

הסיפור הבא

"יש לילות שאני ישנה עם נעליים. אני יודעת שהילד עלול לברוח, ואהיה חייבת לרדוף אחריו" 

מאשה אברבוך

מאשה אברבוך

הסיפורים החמים

צילום: חיים גולדברג, פלאש 90
בריאות הנפש

ח״כ ביטון מאיים בתביעה יצוגית על 300 מיליון שקל שיועדו לנכי צה״ל ונעלמו

❘ סיון תהל

ארבע שנים אחרי ההחלטה על רפורמת ״נפש אחת״ ועדיין אין יישום תקציבי: בדיון שהתקיים היום (ב׳) בוועדה המיוחדת לפיקוח על הסרת חסמים הבטיח ח״כ מיכאל ביטון: "נגיש תביעה ייצוגית בשם נכי צה״ל על 300 מיליון שקל. זה כסף שנלקח שלא כדין"

הסיפור המלאDetails
תם ולא נשלם: אמא של יוסף סלמסה בבית המשפט השלום בבת ים, הבוקר | צילום: סיון תהל

המאבק על האמת של יוסף סלמסה: פשרה הושגה, הכרה מלאה לא

צילום: עופר ששון, פלאש 90

בזמן שהסיחו את דעתכם עם הפצ״רית, הממשלה תאפשר חדירה למצלמות דרך טלפונים ומחשבים

מתקן הכליאה ״מגרש הרוסים״ בו היה כלוא הקטין | צילום: נתי שוחט, פלאש 90

אחרי שבודד והותקף מינית: ביהמ״ש שחרר את הנער על הרצף האוטיסטי למעצר בית

צילום: נילי גורן

כשהשוטרים מחרימים את הדיון בהוראת השר, הם סוללים את הדרך לרצח הבא 

הסיפור הבא

"יש לילות שאני ישנה עם נעליים. אני יודעת שהילד עלול לברוח, ואהיה חייבת לרדוף אחריו" 

הארון ומשפחתו בביתם | צילום: איתי רון

"הארון היה ילד עם שאיפות. היום הוא חולם שמישהו ינתק אותו מהמכשירים"

נוסעים מסתובבים על הכבישת קו 9 באשדוד. צילום: איליה קוגן

אשדוד: "התחנות של העתיד" משאירות את נוסעי התחבורה הציבורית אבודים בעיר

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית
  • אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d