השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שישי, אוגוסט 15, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

יוצר הנערים נגד קרן גשר בשומרון: "זה המיזם הכי מפלה ולא שוויוני שקם בארץ"

לאחר החלטת קרן גשר לתמוך במיזם שמאפשר רק ליוצרים יהודים מיהודה ושומרון לקבל תמיכה, החליט התסריטאי והבמאי חגי לוי להפסיק לעבוד עם הקרן וקרא לקולגות שלו לפעול כמוהו

גלית הראלי ❘ גלית הראלי
20.11.19
תמונה ראשית : צילום: Maria Baranova - באדיבות קשת מובי פלוס וHBO
Reading Time: 3 mins read
A A
0
צילום: Maria Baranova - באדיבות קשת מובי פלוס וHBO

צילום: Maria Baranova - באדיבות קשת מובי פלוס וHBO


משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


"זה אחד ממיזמי התרבות הכי חמורים שנוסדו פה, אולי המיזם הכי מפלה ולא שוויוני שאי פעם קם בארץ, על סף הגזעני או מעבר לו – והוא מיזם שבפועל הופך את הכיבוש לסיפוח", כך כתב הבוקר בדף הפייסבוק שלו היוצר חגי לוי ("הנערים", "בטיפול") על מיזם "קולנוע שומרון" של קרן גשר.

בתחילת החודש אישרה מועצת הקולנוע את הזוכים במנגון התמיכה החדש שיזמה שרת התרבות מירי רגב, אשר נועד לייסד קרנות אזוריות לתמיכה בפריפריה. בין הזוכים נכלל לראשונה גוף מיהודה ושומרון, מיזם של קרן גשר לקולנוע ומרכז קהילתי שומרון, שנועד לתמוך ביוצרים המתגוררים באזור. 

אולי יעניין אותך גם:

בעקבות חשיפת המקום: התנועה לחופש המידע דורשת לקבל את רשימת רבני השכונות

בניהו צייץ על שוטר רעול פנים. המשטרה: "פייק. המצולם אינו שוטר". תיעודים שלו בהפגנות מוכיחים אחרת

לא רכה בכלל: כך נראית גזענות במערכת החינוך, רגע לפני שהשנה מתחילה

אלא שעל פי הכללים של חוק הקולנוע מי שזכאים ליהנות מהתמיכה הם רק אזרחים ישראלים, כלומר יהודים. הערבים שמתגוררים בשטחי יהודה ושומרון כלל לא זכאים להגיש בקשה לתמיכה. "אפשר לקרוא לדבר הזה זה בכל מיני שמות. כל אחד יכול לבחור. אישית, המילה אפרטהייד לא מאד מפחידה אותי, אם במקרה, רק נניח, היא הכי מתאימה למצב", כתב לוי. 

"מיזם קולנוע שומרון מבטא, להלכה ולמעשה, סיפוח של השטחים", הוא הוסיף. "מדהים שמשרד התרבות, דרך קרן גשר, מפעיל מיזם אזורי שהאזור שלו אינו כלל בשטח מדינת ישראל. אפשר לקרוא לשטח הזה איך שרוצים – כבוש או מוחזק או משוחרר – אבל ברור שהוא אינו חלק מהמדינה כל זמן שלא סופח אליה". 


בתגובה לדברי השרה רגב, שמדובר בשלב נוסף בתיקון מפת התרבות של ישראל, כתב לוי: "אין שום קשר בין המיזם הזה לזכויות של אזרחי ישראל תושבי השטחים. מעולם לא נמנעה מהם שום גישה לשום כסף ציבורי, לא בכלל ולא בתחומי התרבות והאמנות. הם רשאים להגיש (ומגישים) בקשות תמיכה לכל הקרנות האפשריות (כולל כמובן, ובפרט, קרן גשר, אבל גם כל האחרות). כך שזה לא קשור בכלל לזכויות ולכישרונות של האנשים שגרים שם". 

"מצג שמכשיר את השרץ"

לוי תיאר בפוסט שלו פניה שהגיעה אליו מקרן גשר עם הצעה להשתתף בפרויקט אחר שלה. את תשובתו להצעה בחר לפרסם בפוסט: "אני לא רואה איך אדם עם תפיסה דמוקרטית בסיסית, שלא לדבר על כל מי שמתנגד למדיניות של כיבוש והתנחלויות, יכול לשתף פעולה בדרך כלשהי עם קרן גשר, כל זמן שהיא שותפה למיזם קולנוע שומרון".

"צריך להבין ששיתוף פעולה עם דבר כזה הוא בעצם הזדהות עם הרעיונות הכי רדיקלים של הימין הכי קיצוני פה", כתב לוי בפוסט. "למה קרן גשר בחרה לשתף פעולה עם המיזם הזה? שאלה. ייתכן שחלק מחברי ההנהלה שלה אכן תומכים באידיאולוגיה הזו. ייתכן שיצרו בפניהם איזה מצג שמכשיר את השרץ. מן הסתם, גם שיקולי הישרדות עמדו בבסיס ההחלטה – יש מצב שניצב לפתחה איום קיומי אם תסרב". 

ראיון מיוחד "לקחתי את כל הלחץ שהופעל עלי והכנסתי אותו לסיפור": היוצר הפלסטיני של "הנערים" מדבר

עינת פישביין

לוי פנה לקולגות שלו, שעד כה לא הגיבו על המהלך של קרן גשר. "הייתי מציע לכם, לכל מי שכרוך כרגע בשיתוף פעולה עם קרן גשר, או ששוקל להגיש הצעה לאחד המיזמים שלה – לעצור רגע, לשקול, אם אכן את/ה יכול/ה לשתף פעולה עם קרן גשר בזמן הזה. הייתי מבקש ממך לחשוב רגע מה המשמעות של שיתוף פעולה כזה, ואיזו תפיסת עולם זה משקף. והייתי קורא לך להכריע, האם קרן ששותפה למיזם כזה (כל זמן שהיא שותפה) שאינו חוקי ולא מוסרי על פי כל – ראויה למשאבים היצירתיים שלך".



הסיפור הקודם

מילא בחירות נוספות, אבל למה עוד שלושה חודשים?

הסיפור הבא

כתב אישום הוגש נגד אורן עוזיאל, החשוד המרכזי בפרשת הטלגרם: "תוכן שנועד להשפיל ולבזות נשים"

גלית הראלי

גלית הראלי

הסיפורים החמים

המקומון

בעקבות חשיפת המקום: התנועה לחופש המידע דורשת לקבל את רשימת רבני השכונות

דמוקרטיה במשבר

בניהו צייץ על שוטר רעול פנים. המשטרה: "פייק. המצולם אינו שוטר". תיעודים שלו בהפגנות מוכיחים אחרת

חינוך

לא רכה בכלל: כך נראית גזענות במערכת החינוך, רגע לפני שהשנה מתחילה

הסיפור הבא

כתב אישום הוגש נגד אורן עוזיאל, החשוד המרכזי בפרשת הטלגרם: "תוכן שנועד להשפיל ולבזות נשים"

הסרטון של הרלב"ד הוכיח: המנכ"לים הישראלים תקועים בעבר

עומאר שאקיר: "כבר גורשתי מסוריה, מצרים, ואסרו עליי להיכנס לבחריין. כן, אתם בחברה טובה"

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קטגוריות

  • גלריות
  • דעות
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
  • וידאו
  • חם
  • כלכלה וחברה
    • בריאות הנפש
    • החברה הערבית
    • חינוך
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
    • רווחה
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish