השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צור קשר
יום חמישי, יוני 18, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

"צריך לפרק את ברק כהן שלא ישן בלילה": מקורבו של אפי נווה שתקף את ברק כהן הורשע בתקיפה ואיומים

אפי נווה הוקלט אומר לחברו כי ״צריך לפרק את ברק כהן״ אבל שהוא ״לא יכול לעשות את זה״. דקות לאחר מכן הגיע כהן למקום, והותקף על ידי מקורבו, עופר מחלב. השבוע הוא הורשע בתקיפה ואיומים. כהן: ״מסר לכל מי שמעז להרים את ידו על מפגינים״

דור זומר ❘ דור זומר
17/07/2025
| דמוקרטיה במשבר, משפט ופלילים
תמונה ראשית : ברק כהן, עופר מחלב ואפי נווה, רגע לפני התקיפה | צילום: מתוך התיעוד של כהן
0

בלי פרסומות. בלי בעלי הון. בלי בולשיט

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך

לפני כשנתיים נחשף במקום הכי חם בגיהנום כי הפעיל החברתי, עו״ד ברק כהן, הותקף על ידי איש העסקים עופר מחלב, חברו של אפי נווה. התקיפה אירעה דקות בודדות אחרי שנווה הוקלט אומר לחברו "מישהו צריך לפרק את ברק כהן שלא ישן בלילה", בשל המאבק שניהל נגדו. כהן הגיש תלונה במשטרה נגד נווה על שידול לתקיפה, והשבוע (ג׳) הרשיע ביהמ״ש השלום את מחלב בעבירות של תקיפה ואיומים.

ראשית הפרשה ביוני 2023. הימים הם ימי ההפיכה המשפטית, וברק כהן, פעיל חברתי ועורך דין הפועל כנגד שחיתות במערכות השלטון והמשפט בישראל, מנהל קמפיין ציבורי נגד שובו של נווה לכהונה נוספת כראש לשכת עורכי הדין. הפעילות של כהן מגיעה על רקע מאבק רחב יותר, שנוגע לניסיונה של הממשלה להחליש את לשכת עורכי הדין ובכך לפגוע במעמדה בוועדה לבחירת שופטים. בכך קיוו שרי הממשלה להביא לשינוי שיטת המשטר בישראל, תוך פגיעה בעצמאות מערכת המשפט.

בסמוך לתקיפה הוקלט נווה משוחח עם חברו, אומר כי ״צריך לפרק״ את כהן, ומוסיף: ״אני לא יכול לעשות את זה״. "אם אני יושב פה והוא (כהן) בא עכשיו ועופר (מחלב) בא ונותן לו כאפה ובועט, הוא מחפש אותי"

בבוקר ה-4 ביוני הגיע כהן למרכז המסחרי ״מיקדו״ שבתל אביב, ותיעד את נווה במרחב הציבורי. רגעים ספורים לפני התקיפה חדשות 13 פרסמו הקלטה שבה נשמע נווה משוחח עם חברו, ואומר כי ״צריך לפרק״ אותו. נווה תיאר את כהן כ״פסיכופט״, והוסיף: ״אני לא יכול לעשות את זה״. "אם אני יושב פה והוא (כהן) בא עכשיו ועופר (מחלב) בא ונותן לו כאפה ובועט, הוא מחפש אותי". דברים אלו נאמרו בסמוך לאירוע התקיפה. 

מיד לאחר השיחה המתועדת, וכפי שתועד בסרטון שצילם כהן עצמו בשידור חי ששודר פייסבוק, נווה ומחלב יצאו יחד מבית הקפה. כהן פנה לנווה ושאל: "כיצד תתקן את העוול בפרקליטות?", ולפני שהשלים את שאלתו מחלב התנפל עליו, תקף אותו ואיים עליו.

״תבוא לפה – תשלם ביוקר״

על פי כתב הקובלנה שהוגש נגד מחלב הוא מואשם בתקיפה ואיומים. "ביום 4.6.23 סמוך לשעה 09:30, תקף הנאשם את הקובל 'בכך שאחז בתיק הגב שנשא תוך שבעט עם רגלו השמאלית ברגלו של הקובל במטרה להפילו לאחור, וכך הטיחו בעוצמה לעבר הקרקע'". עוד נטען כי מחלב "איים על הקובל בכך שאמר לו 'אל תבוא לפה, שלא תבוא לפה יותר, תבוא לפה, אתה תשלם ביוקר', תוך שהוא ישב ודוחף את הקובל פעמיים". כהן עצמו, עורך דין במקצועו, הגיש תלונה במשטרה וקובלנה פרטית נגד מחלב עוד ביום האירוע. לאחר פרסום ההקלטה של נווה, הגיש כהן גם תלונה נגד נווה בגין הסתה לתקיפה.

על פי כתב הקובלנה, מחלב "איים על הקובל בכך שאמר לו 'אל תבוא לפה, שלא תבוא לפה יותר, תבוא לפה, אתה תשלם ביוקר', תוך שהוא ישב ודוחף את הקובל פעמיים"

במהלך המשפט, כפר מחלב בטענות התקיפה שבכתב הקובלנה. הוא טען כי דבריו לכהן לא נאמרו באופן מאיים, וכי דווקא כהן הוא זה שאיים בהתנהגותו עליו. מחלב סיפר בעדותו כי בבוקר האירוע פגש את עו"ד נווה, המייצג אותו בענייניו האזרחיים, וכשפנו ללכת "הגיע לעברם בריצה, 'כאחוז אמוק', הקובל, אותו לא הכיר הנאשם". מחלב טען כי כהן חסם את דרכו, וכשהושיט לעברו יד ושאל אותו "מה?", כהן "עשה 'איי איי', נפל, עשה הצגה, בעט לי ברגל ועם הטלפון שלו שפשף לי, גרם לי חבלות ביד במרפק".

מחלב אף הציג תמונה של שפשוף שלטענתו נגרם לו מטלפון של כהן. הוא הוסיף והסביר כי בשנת 2022 עבר "אירוע לב קשה מאוד" והוא "מושתל דפיברילטור בצד שמאל", ולכן "פחד שמא יכה אותו הקובל בחזה". מחלב טען כי כהן "הפיל את עצמו" ובהמשך ביקש "לעשות פרובוקציה". הוא הכחיש שתקף את כהן וטען ש"לא נגעתי בשערת ראשו". בנוגע לאיומים, אמר מחלב כי דבריו לכהן ("שלא יבוא למקום לעולם ואם יבוא ישלם") לא היו איום, אלא התייחסו ל"הוצאת דיבה", וכי נקט ב"הגנה עצמית על מנת שהקובל יבין שהוא אינו חושש מפניו". מחלב ציין שהגיש תלונה במשטרה, אך אינו יודע מה מצבה.

חשיפת המקום: אפי נוה קרא "לפרק" את ברק כהן. רגע אחרי, חברו תקף אותו

בשיחה שהתפרסמה אתמול נשמע עו"ד אפי נוה אומר שמישהו צריך לתקוף את ברק כהן. "אני לא יכול לעשות את זה", הוסיף. ל"המקום הכי חם" נודע כי דקות אחרי השיחה המוקלטת, עופר מחלב, חברו של נוה ומי שמוזכר בהקלטה, תקף את כהן ואיים עליו. כהן הגיש תלונה במשטרה נגד נוה על שידול לתקיפה

רויטל חובל · המקום הכי חם בגיהנום

מחלב זימן מטעמו שני עדי הגנה: טל בן אלישע, בעל מספרה במיקדו סנטר, ואמיל משיח, שעבד בחנות משקאות בסמוך. בן אלישע טען שראה את כהן "בצורה מתריסה עם הטלפון" וצועק ומקלל "זנאי, זנאי, זנאי". הוא העיד שראה את מחלב מושיט יד "בתנועת 'עצור'", וכי כהן "הפיל את עצמו ונפל". בן אלישע אף סיפר על הודעות איומים ו"שיימינג" שקיבל לאחר מכן מפרופיל פיקטיבי. משיח העיד שראה את מחלב "מנסה להניח על הקובל יד, ואז הקובל נפל אחורה" ושנראה כי "הוא רק נגע בו והוא מיד נפל אחורה בצעקות". משיח אף טען שראה את כהן "היכה את הנאשם עם הטלפון".

"משך בתיק, בעט והפיל"

השופטת תרצה שחם קינן בחנה את הסרטון שתיעד כהן ופורסם במקום הכי חם בגיהנום מיד עם חשיפת המקרה, וקבעה כי היא "מאמינה לדבריו של הקובל לפיהם משך הנאשם בתיק שהיה על גבו, בעט בו והפילו ארצה". השופטת הרשיעה את מחלב בעבירת תקיפה, וציינה כי על אף שהבעיטה לא תועדה באופן ישיר בסרטון, "התנהגותו של הקובל, נפילת המצלמה וצעקותיו 'איי, איי' מתיישבות עם עדותו בבית המשפט ותומכות בה". היא הוסיפה כי "כך גם דבריו המאיימים של הנאשם שעולים בקנה אחד עם המעשה התוקפני אותו תיאר הקובל, מהם עולה כעסו על הקובל שהגיע לצלם את נווה".

השופטת בחנה את הסרטון וקבעה כי היא "מאמינה לדבריו של הקובל (כהן) לפיהם משך הנאשם בתיק שהיה על גבו, בעט בו והפילו ארצה"

השופטת התייחסה גם לעדויות ההגנה וקבעה כי הן אינן "מתיישבות עם הנצפה בסרטון", כאשר סדר האירועים המתואר על ידי אחד מהם "אינם עולים בקנה אחד עם הסרטון". השופטת התרשמה שהעד חש פגוע וביקש "לתבוע את עלבונן של הלקוחות", אך לא דייק בעדותו. גם לגבי עד נוסף הסתבר ש"ספק אם יכול היה לראות מהמקום בו עמד אם הנאשם פגע בקובל אם לאו, בעיקר משום שצמחייה מפרידה". 

ברק כהן: "אני לא רק אובססיבי נגד נוה – כל מי שעוזר לו לחזור לתפקיד ייחשף"

בשבוע שעבר הצהיר עו"ד והאקטיביסט ברק כהן כי יקדיש את זמנו למאבק נטול גבולות נגד האפשרות שאפי נוה ייבחר שוב לתפקיד יו"ר לשכת עורכי הדין. בשיחה עם רויטל חובל הוא מסביר למה בחר לצאת נגד הדוברת של נוה ואומר: "לא רק אפי ראוי למאבק ולסימון, אלא כל מי שמרשים לעצמם להתמודד יחד איתו, לתמוך בו, לעבוד איתו"

רויטל חובל · המקום הכי חם בגיהנום

באשר לעבירת האיומים, השופטת קבעה כי דבריו של מחלב – "אל תבוא לפה יותר… תבוא לפה תשלם" – יחד עם תנועת אצבע מאיימת שנראתה בסרטון, "עלולים לטעת בליבו של אדם רגיל פחד או חרדה". לסיכום הכרעת הדין, אמרה שחם קינן כי היא ״מאמינה†לדבריו†של†הקובל״, וקבעה כי היא ״מרשיעה את הנאשם בעבירות של תקיפה ואיומים, כמיוחס לו בכתב הקובלנה". 

הקורבן כמקרבן

בשיחה עם המקום הכי חם בגיהנום אמר כהן כי ״מדובר בהרשעה חשובה שצריכה להעביר מסר לכל מי שמעז להרים את ידו על מפגינים. ידע כל אדם שאם יתקוף מפגין שסכנה של הליך פלילי הכרוך בהוצאות ניכרות ילווה את חייו. מחלב נכח בדיון, שפוף וניפגש בטיעונים לעונש. יש פה בן אדם עם עבר פלילי, שתקף מפגין, הוא צריך לקבל לכל הפחות עבודות שירות״.

עו״ד אייל אבולפיה שייצג את כהן הוסיף כי מדובר בהחלטה אינה שגרתית, וודאי במסגרת הליך קובלנה פלילית. ״בכל הקשור לקובלנות פליליות – בתי המשפט נוטים להקל ראש. זו הסיבה שאין להקל ראש בהחלטת השופטת. אין זה דבר של יום ביומו שאדם מורשע בהליך של קובלנה פלילית, ועל כן אני מברך על ההחלטה״. אבולפיה הוסיף כי הוא שמח שישנם אנשים כמו כהן ״שמוכנים להשקיע משאבים, לא לוותר ולרדוף צדק״. לדבריו כהן הותקף אך ורק על רקע ״רצונו לממש את חופש הביטוי וחופש ההפגנה״. 

ניצחונו של כהן מתבקש וחשוב, ואולם מדובר בטיפה בים לנוכח האלימות הגוברת כלפי מפגינים, פעילים ועיתונאים, חלק ממתקפה רחבה מצד הממשלה על חופש הביטוי בישראל

ב-19 באוקטובר, לאחר הכרעת הדין והרשעת התוקף, יתקיים דיון בטיעונים לעונש. ״ההרשעה היא הרשעה לכל דבר ועניין. אין להבדיל בין הרשעה בקובלנה לבין הליך פלילי רגיל״, הבהיר עו״ד אבולפיה. ״בנסיבותיו של התוקף, עברו והרקע לתקיפה – פגיעה בחופש הביטוי וההפגנה, לצד ניהול המשפט עד תום תוך ניסיון לצייר את הקורבן כמקרבן, את המותקף כתוקף, ואף כולל הגשת קובלנה נגדית כנגד ברק כהן – כל אלו מצדיקים עבודות שירות ולא פחות״. אבולפיה הוסיף כי במקביל מצד כהן הוגשה לבית המשפט בקשה לזיכויו בהליך הקובלנה הנגדית, אותה הגיש מחלב בטענה שהוא זה שהותקף, ולמעשה התייתר לאור קביעתה של שחם קינן, בטענה להשתק פלוגתא. 

ניצחונו של כהן מתבקש וחשוב, ואולם מדובר בטיפה בים לנוכח האלימות הגוברת כלפי מפגינים, פעילים ועיתונאים, חלק ממתקפה רחבה מצד הממשלה על חופש הביטוי בישראל. לצד עליית מדרגה באלימות המשטרתית כלפי מפגינים, מידי שבוע מדווחים עוד ועוד מקרים של אלימות מצד עוברי אורח ופעילים תומכי הממשלה כלפי מי שמעז להשמיע ביקורת על מדיניותה, ובפרט זו הנוגעת למלחמה.

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Reddit (נפתח בחלון חדש) Reddit
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...


הצטרפו לשקוף
הסיפור הקודם

אוכל כעינוי: בג״ץ שותק בזמן שהממשלה עוברת מהזנה בכפייה להרעבה על מלא

הסיפור הבא

בוקר טוב, פסקת ההתגברות שלך חזרה

דור זומר

דור זומר

דור זומר הוא העורך הראשי של "המקום הכי חם בגיהנום", לאחר ששימש כעורך המשנה וכתב תחקירים במערכת. את דרכו באתר החל ב-2021 ככתב תחקירי סביבה ותכנון, ולפני כן עבד ב"כלכליסט". לאורך השנים סיקר מהשטח את האלימות המשטרתית במחאות, את אירועי השבעה באוקטובר ואת המלחמה. כיום הוא מוביל קו מערכתי המתמקד בתחקירי צבא, שחיתות, זכויות אדם, בריאות הנפש והלם קרב. תחת עריכתו, הפך האתר לאחד מגופי התקשורת הבודדים בישראל שהציעו לציבור סיקור של הרצועה וסיקור ביקורתי של צה"ל ומערכת הביטחון בכלל. בעל תואר בהיסטוריה ופילוסופיה מאוניברסיטת תל אביב. מייל: [email protected]

הסיפורים החמים

תחנת החשמל ברמת חובב | הכפרים הלא מוכרים סובלים מרמה גבוהה של זיהום אוויר מבריכות אידוי הכימיקלים ומתחנת הכוח של חברת החשמל. צילום: יניב נדב/FLASH90
חם

"איבדנו את הריבונות. נשלטים על ידי אנשי ההון": חזית רחבה נגד חוק חוות השרתים

❘ דור זומר
17/06/2026

החוק שיגדיר חוות שרתים מסחריות כ"תשתית לאומית" במסלול עוקף ערכאות התכנון עלה לדיון בוועדת הפנים ונתקל בהתנגדות חוצת מחנות: ראשי רשויות, ארגוני סביבה, חברי כנסת מהקואליציה או מהאופוזיציה, ואפילו רשות החשמל | "איזו מדינה שפויה מוותרת על הזכות שלה לתכנן?"

הסיפור המלאDetails
המרכז לבריאות הנפש שלוותה | צילום: אורי, מתוך ויקיפדיה

שלוותה: יחידת האבחון להלם קרב  של אגף השיקום נסגרה. אגף השיקום: "לא הכרנו, זו החלטה שלהם"

17/06/2026
שר האוצר של מדינת ישראל, בצלאל סמוטריץ׳, לוחץ את ידו של נשיא סומלילנד עבד א-רחמאן מוחמד עבדאללה. לידם דגלים של ישראל וסומלילנד

ישראל נותרה עם איראן נקמנית ודגלים של סומלילנד. זה בסך הכל הישגים בשביל הבייס

16/06/2026
שוטרי משטרת ישראל בלבוש מבצעי נושאים מגיני התפרעויות שקופים וצועדים ברחוב בעיר

לוקחים את הנשק, מדליפים את הטיפול: מסלול הייסורים שמשטרת ישראל מעבירה שוטרים עם הלם קרב | תחקיר

15/06/2026
מפגינים עם שלטים כנגד מפגינים כנגד עבריין המין והפסיכולוג לשעבר יובל כרמי, הולכים עם שלטים על רקע חשוך

דמיינו עולם שבו אסור לדבר על פגיעה עד ששופט מאשר שנפגעת

15/06/2026
הסיפור הבא
דיון בוועדת חוקה על חוק יסוד ההגירה

בוקר טוב, פסקת ההתגברות שלך חזרה

כוח אוריה ברצועת עזה. שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

מילואמיניק מיצהר נהרג בעזה. חבריו לכוח אוריה הרסו 409 בניינים לזכרו

מליאת הכנסת מצביעה על הארכת חוק הלב״חים

קלפי מיקוח לעסקה: הממשלה תאריך עד סוף 2025 את החוק שמאפשר כליאת עזתים ללא משפט 

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

אינטראקטיב | המקום הכי חם בגיהנום המלחמה השקטה פוסט-טראומה בכוחות הביטחון: כל הסיקור במקום אחד ←
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • #1053561 (ללא כותרת)
  • צור קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d