רס״ל אלחנן וסרמן, ראש מדור גיוס בחטיבת החשמונאים, תועד כשהוא תוקף מפגינים חרדים שהפגינו מחוץ לכנס של החטיבה, זאת למרות שהפגינו כחוק ובשעה ששוטרים נכחו במקום. אחד המפגינים שהותקף על ידי וסרמן הגיש נגדו תלונה בתחנת בני ברק-דן של המשטרה בגין תקיפה. בשבוע שעבר קיבל וסרמן, על אף החקירה המתנהלת נגדו במשטרה, אות מצטיין אלוף.
התקרית אירעה ב-27 במרץ בלטרון בכנס גיוס של חטיבת החשמונאים, כאשר צעירים חרדים מחו מחוץ למתחם. במקום נכחו כוחות שיטור של משמר הגבול. על פי מידע שהגיע למערכת המקום ממפגינים שהשתתפו במחאה, בשלב מסוים יצא וסרמן מהכנס אל עבר המפגינים, ולכאורה חנק אחד מהם באגרסיביות במשך שניות ארוכות וטלטל את ראשו. לדברי עדי ראייה, רק כאשר אחד השוטרים הניח את היד על כתפו הוא שיחרר את האחיזה מהמפגין, אך לא עזב את המקום בו התקיימה ההפגנה.
לאחר מכן קבוצה של שלושה חרדים התיישבה ביציאה מהמתחם. בתיעוד שהגיע למקום הכי חם בגיהנום נראים שלושה מפגינים חוסמים את היציאה מהמתחם בעודם מתיישבים על הכביש. בעוד אחד מלוחמי המג״ב ניסה לפנות אותם, וסרמן החליט להתערב, שוב – בהעדר כל סמכות להפעלת כוח כלפי אזרחים. על פי התיעוד וסרמן תפס את אחד המפגינים בצווארו וגרר אותו על הכביש.
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: ״עם קבלת התלונה לפני ימים אחדים, נפתחה חקירה במסגרתה התבקש המתלונן לצרף חומרי תיעוד, שלדבריו נמצאים ברשותו ועשויים לסייע בחקירת המקרה. החקירה עודנה מתנהלת במטרה להגיע לחקר האמת״.
מדובר צה״ל נמסר בתגובה: ״במהלך כנס גיוס של חטיבת החשמונאים התפתחה הפגנה אלימה כלפי המתגייסים ולובשי המדים שנוהלה על ידי משטרת ישראל. נגד צה״ל פעל בזירה להגנה על המתגייסים. מפקדי החטיבה הבהירו את הנהלים וההתנהגות המצופה במצבים מסוג זה. בנוגע להענקת אות ההצטיינות – מדובר בהמלצה שהוגשה טרם האירוע, בהתבסס על תפקודו השוטף של הנגד לאורך השנה ומאמציו בגיוס חרדים״.