השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום חמישי, אפריל 2, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
צילום: שאטרסטוק

הכי גברים ונשים בנפרד בעולם. אל על | צילום: שאטרסטוק

אל על ורני רהב מציגים: כך תשלטו בסיקור התקשורתי

העיתונאים שעלו לטיסה התמסרו לסיפור החדש של אל על: לא הדרת נשים, אלא שירות Wi-Fi חדש במטוסים

שרון שפורר ❘ שרון שפורר
11/07/2018
| מגזין
תמונה ראשית : הכי גברים ונשים בנפרד בעולם. אל על | צילום: שאטרסטוק
0

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


עיתונאים רבים בישראל עצרו אתמול את נשימתם ואת עבודתם למשך 24 שעות והתפנו לסקר את ההתרחשות הטכנולוגית החשובה ביותר של השנים האחרונות בישראל. לא מדובר בפיתוח טכנולוגי נדיר של מכון ויצמן ולא בהברקה חדישה בהייטק, אלא בהכנסת שירות אינטרנט אלחוטי בתשלום לחלק ממטוסי אל על.
בחמש אחר הצהריים עלתה שורה של עיתונאים, בעיקר כתבי טכנולוגיה ממגוון אתרים ועיתונים, למטוס אל על לפריז. חברת אל על הטיסה אותם במחלקת עסקים ומימנה להם שהות של לילה בעיר, הכל במטרה לבדוק כל אספקט ב-Wi-Fi בזמן הטיסה.

צילום: שאטרסטוק

אולי תשבו בהפרדה מגדרית, אבל מעכשיו תוכלו לספר על זה בפייסבוק בזמן הטיסה. אל על | צילום: שאטרסטוק

היום, עוד לפני שובם לארץ, התמלאו אתרי החדשות בדיווחים על האינטרנט האלחוטי של אל על. הזזת נשים מהמושבים שלהם בשל דרישות חרדים? ביטולי טיסות? דו"חות כספיים עלובים? – כל זה נשאר בחוץ לטובת שירות הגלישה בתשלום של אל על. כבר הבוקר התפרסם במוסף החדשות של העיתון "ידיעות אחרונות" עמוד שלם על השירות במטוסי אל על וכנהוג בידיעות, פורסמו טורים בעדו ונגדו. העיתונאי ישראל וולמן דיווח בעצמו על חוויותיו מהטיסה.


בקבוצת "ידיעות אחרונות" לא הסתפקו בכתב אחד שיחווה דעתו. אתר ynet שלח את כתב הטכנולוגיה שלו גיא לוי לסיור, וגם הוא שיתף את קוראי האתר החדשותי בחוויותיו ואף העלה תמונה בכתבה שבה נכתב "שידור ישיר של חצי הגמר בגובה 30 אלף רגל". בצירוף מקרים מעניין העלה מייקי לוי, כתב הטכנולוגיה של "וואלה!", לדף שלו בפייסבוק תמונה ממחלקת העסקים של אל על שמציגה אותו צופה בחצי גמר המונדיאל בטלפון הנייד וליווה את התמונה בכיתוב: "רואים מונדיאל גם מגובה 36 אלף רגל". הדיווחים האלו הצטרפו לדיווחים של כתבים באתרים השונים שלא שלחו נציג לטיסה אבל כן פרסמו בקצרה את ההודעה על השקת השירות החדש.

מייקי לוי וואלה

תראו אותי רואה משחק במחלקת עסקים! מייקי לוי, וואלה | צילום מסך

חלק מהעיתונאים שטסו שילבו ביקורת עדינה בכתבותיהם על השירות החדש של אל על (למשל: שהפלא מתחיל רק אחרי 30 דקות טיסה ולא מיד), אבל בשורה תחתונה מנכ"ל אל על, שבוודאי סובל בחודשים האחרונים מעיון בעיתונים בבוקר וצפייה בחדשות, כמו גם יח"צן החברה רני רהב שמוצף, יש לשער, בפניות עיתונאים לקבלת תגובות, יכלו להיות מאוד מרוצים היום. הם קיבלו בדיוק את מה שרצו. "העתיד הגיע", צוטט מנכ"ל החברה, ומטוסיה קישטו את עמודים.
עיתונאי שמכיר את פרטי הטיסה סיפר כי אל על שלחה למערכות העיתונים והאתרים הזמנה לטיסה טכנולוגית לצורך השקת מערכת ה-Wi-Fi וביקשה "למנות נציג לנסיעה". הנסיעה, פירטה ההודעה, תימשך כ-28 שעות כאשר יוצאים מישראל ביום שלישי בחמש אחר הצהריים וחוזרים היום, רביעי, בעשר בלילה.
פנינו למשרד יחסי הציבור של רהב וביקשנו תגובה וכן את רשימת העיתונאים והבלוגרים שהחברה הטיסה, שכן מדובר בחברה ציבורית ובאנשי תקשורת ולא בחשיפת פרטים אישיים כך שעל פניו נראה שאין סיבה שהחברה לא תפרסם באופן גלוי ושקוף את הרשימה. עד כה לא קיבלנו תגובה וגם לא רשימה, אולם נפרסם אותה ברגע שתגיע.

— Nadav Abuksis (@nadavabeksis) July 10, 2018

הציוץ של נדב אבוקסיס

אל על צייצה אתמול בחשבון שלה בטוויטר על השירות החדש שנושא את הסלוגן "הבאנו ווי פיי עליכם". המגיבים, שלא כמו העיתונאים המוטסים, לא עושים לה הנחות. הסטנדאפיסט נדב אבוקסיס, למשל, היה אחד הראשונים להגיב כששאל האם יהיה ווי פיי נפרד לגברים ונשים. אל על ורהב, כנראה מרוצים מהתרגיל התקשורתי המתוחכם, לא טרחו להשיב, עדיין.

[mc4wp_form id="1006521"]

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

יותר ממאה ימים של אש ועשן

הסיפור הבא

בדידותו של הקופץ לגובה

שרון שפורר

שרון שפורר

הסיפורים החמים

״המוות הוא ברירת המחדל״ | אילוסטרציה: בינה מלאכותית
דעות

״היסטוריה!״ קרא בן־גביר, והכריז על עתיד שכולו ריקוד הדם של יהודים ופלסטינים בין הנהר לים 

❘ דור זומר וסיון תהל
31/03/2026

חברי עוצמה יהודית הפסיקו להתבייש וסוף-סוף יצאו מהארון. שנים הם מכחישים ונעלבים כשאומרים שהם כת אוכלי של מוות. מסיבת ״עונש מוות וקאווה״ שארגנו בכנסת שמה קץ לשמועות, אבל איך אומרים, הבושה עוברת צד · על מיליוני הישראלים שמתקשים מאז לשאת את החרפה, להיאבק על פסילת החוק. גם הפעם, לסמוך על בג״ץ זו לא אופציה

הסיפור המלאDetails
בן גביר מחלק בכנסת סיכת חבל תלייה | צילום: פלאש 90

חוק הלאום קבע את המדרג, וחוק עונש המוות קובע את היישום

31/03/2026
אילוסטרציה | הוכן באמצעות בינה מלאכותית

חשיפת המקום: דובר צה"ל הקים גוף חדשות פיקטיבי והפעיל במלחמה מבצעי הנדסת תודעה

29/03/2026
צילום: מסתכלים לכיבוש בעיניים

עם מוט ברזל ואולר צבאי: עבור הורי איו״ש הילדים הם נשק טקטי

29/03/2026
עשן מיתמר מעל מתקני הזיקוק במפרץ חיפה כתוצאה מפגיעה של חלקי טיל בליסטי מאיראן | צילום: פלאש 90

הבלוף הבליסטי: המודיעין האמריקאי קובע – טראמפ וביבי משקרים. וגם: כמה טילים נותרו לאיראנים?

27/03/2026
הסיפור הבא
איור: עפרה אייל

בדידותו של הקופץ לגובה

צילום: אנונימי/ת

סלחי לי אמי, כי חטאתי

צילום: נעמה כספי

כשמתקרב הקו האדום שבו אומרים די

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

 

טוען תגובות...