השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום רביעי, אפריל 15, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

עקרון השקיפות

שקוף שאתה שקוף

שיר קנובלר ❘ שיר קנובלר
20/11/2014
| מגזין
0

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


לפני שבועיים הרבה מאוד אנשים, ובעיקר נשים, התרגזו מטור דעה מטופש של אלון עידן ב"הארץ". עידן הגיב לסרטון שבו אשה הולכת ברחובות ניו יורק וסופגת הטרדות, וקונן על כך שכשהוא הולך ברחוב אף אחד לא מתייחס אליו. לשמחתי הצלחתי להתעלם מהסיפור הזה בזמן אמת, אבל מוסף "הארץ" ארב לי מעבר לפינה ולא הצלחתי שלא לקרוא. ולראות שיש בטור הזה תיאור מעניין. ונכון.

ההתיישנות של הטור פוטרת אותי מלהתעמק בקטעים השליליים, ובכל זאת תזכורת קצרה: כותרת המשנה היתה פלוס-מינוס בדיחת הדודים העלובה "מה יותר גרוע מלהיות מוחפץ? לא להיות מוחפץ! חחחחחחח". שיאים נוספים היו שימוש במירכאות סביב ביטויים קורעים מצחוק כמו "החפצה", "פוגעני", "מרחב פרטי" ושאר קשקושים של פמיניסטיות הזויות.

אבל הכותרת היתה "איש הולך ברחוב", והנושא העיקרי היה חוויית הגבר השקוף. הגבר שאף אחד אף פעם לא מתייחס אליו. שהגוף שלו כאילו לא קיים. במלותיו של אלון עידן, "האיש שמחלחלת לתוכו לאט לאט ההכרה שאין בגוף שלו שום דבר מושך. וגם שום דבר דוחה. אסתטיקה של קיר לבן – משהו שפשוט חולפים על פניו."

הבעיה של הגבר השקוף מאוד מטרידה אותי. להציג את זה בתור "הגבר שלא מוטרד מינית חחחחחח" זה אידיוטי, אבל עם השאר אני מסכימה. אני בעדך, גבר שקוף, הכי בעדך.

יש שקר נפוץ שאומר שגברים רק חושקים, חושקים תמיד, בכל אשה, ונשים רק נחשקות, גם כן תמיד ובעיני כל גבר. מחיקת הנחשקות הגברית היא הצד השני, שזוכה לפחות תשומת לב, במשוואה שבצדה האחר נמצאת מחיקת התשוקה הנשית. ומחיקת התשוקה הנשית גם היא הצד הפחות בולט במשוואה שבצדה השני נמצאות ה"החפצה"", ""תרבות האונס"""""", או כל ביטוי אחר שמתאר יחס לנשים כגוף נטו ומצחיק את אלון עידן. כך שקל להתעלם מהגבר שלא קיבל במשך כל חייו מחמאה אחת על איך שהוא נראה, שלא זוכה באף מבט שני. אבל כשחושבים על זה – רגע, זה מטורף.


ג
ברים ישראלים, אילוסטרציה.

כן, כחברה היינו ממש לא בסדר כלפיך, גבר סטרייט בעל מראה ממוצע. התייחסנו אליך כאילו אין בך עניין מיני. כאילו אין בך יופי. כאילו אתה לא יכול להיות סקסי. לא חגגנו את הגוף שלך בשום פרסומת או סרט, לא דיברנו עליו בשום מסגרת, שמרנו אותו בסוד. זה באמת לא בסדר. היינו מגעילים.

אבל גם אתה תרמת.
אין לי מושג איך אלון עידן מתלבש. אולי הוא הכי מגונדר ומטופח בעולם, אולי הארון שלו מתפוצץ מרוב סטייל וכל תספורת שלו היא אירוע. אבל כשאני יוצאת לרחוב אני רואה דבר אחר. ישראל מלאה בגברים שבוחרים להתייחס לגוף שלהם כאילו הוא לא קיים. מאיפה באים הגברים האלה שממש מתלבשים כמו קיר לבן? זה כמו צבא שלם של אנשים שמתלבשים בצורה הכי בסיסית ומכוערת שאפשר. אנשים שמראש לא תופסים את עצמם כמושכים. שמעולם לא תפסו את עצמם ככה.
נכון, יש כאן ביצה ותרנגולת: אם אתה מראש לא תופס את עצמך כמושך, אתה לא תשקיע בכוח המשיכה שלך. אבל היי, גבר שקוף, בהצגה הזאת של התשוקה החד-צדדית יש לך בכל זאת מרחב תמרון. רוצה שיסתכלו עליך סוף סוף? רוצה תשומת לב? תתחיל בלהיפטר מהטי-שירט הגנרית המהוהה וממכנסי החצי האלה. באמת, מי המציא את דגמ"חי החצי? מה זה אמור להיות?

רוב הגברים בישראל מסתובבים עם לוק שעל האשה הכי מחוספסת בעיר היינו קוראים לו "מוזנחת" (וזה לא שלנשים ישראליות יש איזה קוד אופנה דקדקני). רוב הגברים מוחקים מרצון את הנראות שלהם. פרט ליוצאי דופן, רוב הגברים בקושי צריכים לעשות משהו כדי להימחק. אז הם נמחקים, הם מוחקים את עצמם.

ובעצם, אתם יודעים, אם כל כך הרבה גברים בוחרים להיות שקופים ברחוב, אולי יש להם סיבה טובה. נגיד, כזאת שמופיעה בסרטון של אשה מוטרדת אחת מניו יורק.

שיר קנובלר היא אנימטורית ועורכת וידאו

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

בשבחי האינתיפאדה השלישית

הסיפור הבא

מתעדכן: השקט שנגמר

שיר קנובלר

שיר קנובלר

הסיפורים החמים

מגזין

״אנחנו כמו במערה. לחרוט, לתעד משהו במקום שאנחנו מפחדים בו ומביאים אליו שוקולד לאכילה רגשית״

❘ שקד אורבך
13/04/2026

תאריכים, שעות וציורי ילדים: המקלט של בניין אחד בתל אביב הפך לארכיון של שנתיים וחצי של מלחמה

הסיפור המלאDetails
מטופלים ״פר חניה״ | קומה מינוס 2 באיכילוב בזמן מבצע ״שׁאגת הארי״ | צילום: פלאש 90

מגיפת החניונים: ילודים נדבקו במחלות זיהומיות, מטופלים אונקולוגים בתנאים מחפירים וצוותים ומטופלים חולקים שירותים

12/04/2026
הפגיעה בנאות חובב. צילום: דוברות כבאות והצלה

נפילה בנאות חובב סגרה אלפים בבתים בגלל עשן רעיל. בכפר ואדי אל-נעם נמלטו על נפשם

10/04/2026
עודד ידעיה אחרי הפציעה | שימוש לפי סעיף 27 א׳ לחוק זכויות יוצרים

בן 77 עם שברים בגולגולת מאבנים שיידו מתנחלים. כעבור שבועיים התיק נסגר בלי שנחקר

09/04/2026
״נתניהו הבטיח סופר ספרטה וקיים. אפשר לבוא בטענות רק לאופוזיציה״ | צילום: מולי גולדברג

״אין קול ששואל ׳מה נשיג עכשיו שלא השגנו קודם?׳ הגישה השולטת כופה עלינו מלחמה תמידית"

07/04/2026
הסיפור הבא

מתעדכן: השקט שנגמר

רובין הוד על סמים

יותר יהודית = פחות דמוקרטית

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish