השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום חמישי, יולי 31, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

שלושה אנשים שצריכים שיקום ציבורי נכנסים לתוכנית טלוויזיה

השילוש הקדוש שיופיע על המסך שלכם הערב רוצה להגיד לכם משהו: הכל כשר, הכל הולך, גם כהנא חי בכנסת. ואם לא – את הכל אפשר להכשיר. תשאלו את רני ושרון. הם יסבירו לכם כיצד. תומר מיכלזון באזהרת צפייה להערב

תומר מיכלזון ❘ תומר מיכלזון
08.03.19
Reading Time: 3 mins read
A A
0

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


שמעו בדיחה. שלושה אנשים שצריכים שיקום ציבורי נכנסים לתוכנית טלוויזיה. הם שואלים אחד את השני שאלות מחמיאות, מלטפים לאחד את השני את האגו ובסוף דופקים סלפי לאינסטה.

אה, זה לא בדיחה. זו התוכנית החדשה בערוץ 13 של רני רהב ושרון גל, שהולכת לארח הערב את "הגברת הראשונה של ישראל" (למרות שזו בעצם אשת הנשיא בהגדרה), שרה נתניהו, חשודה בהפרת אמונים ומרמה נכון לעכשיו. בעלה הוא אחד, ראש הממשלה, גם הוא חשוד לכאורה בשוחד, מרמה, הפרת אמונים. רהב הוא ידידם, עמו סעדו לפני כשנה עם זוג חברים נוספים, ניקול ראיידמן ומיכאל צ'רנוי. הכל נשאר בהון שלטון על מסך הטלוויזיה שלכם.

אולי יעניין אותך גם:

מי אתה אחמד א־שרע?

קריאה לכל מי שמרגיש אבוד

״החוסר שלו כל-כך גדול, אני חייבת להחזיר את הבן-אדם הזה חזרה"

שרון גל, הצלע השלישית והצעירה מבין השניים, עובר תקופה קשה כבר כמה שנים. הטרדות וסכסוכים עם קולגות בערוץ 10, כהונה קצרה כח"כ והיעלמות מסתורית, חובות כספיים, ולאחרונה חזר דרך התוכנית של חיים אתגר והסיפור על האישה שרימתה אותו. כוכב טלוויזיה מעולמות הביזאר. ליד רהב ושרה, אולי קצת פחות.

בניסיון לרדת נמוך יותר מאופירה וברקו, הגו ברשת 13 את הזיווג הזה, בין יחצ"ן העל השולח טילי רעל ומתנות לכתבים לבין הטאלנט לשעבר. עם שרה נתניהו זה כבר השילוש הקדוש. כל אחד מהם צריך שיקום. גל מהתקופה הקשה שעבר, שרה מהחשדות נגדה ונגד בעלה ובכלל בחירות עכשיו, אז יח"צ חיובי ומלקק הוא מצרך מבוקש (בטח שכבר אין את וואלה כאתר הבית). רהב אינו צריך שיקום מיידי. כיחצ"ן על, השיקום אצלו היא מומחיות. מכשיר השרצים הלאומי. תראו איזה יופי של עבודה עם אייל גולן למשל, כשהחזיר אותו בשנייה ללב המיינסטרים של ידיעות פינת קשת, ממשחיתי המוסר והציבוריות הגדולים ביותר. אין מישהו מתאים יותר ממנו לנצח על סימפוזיון הליקוקים והשיקום על המסך שלכם.


ניסיון לדמיין איך יתנהל הראיון, שקשה לו בכלל לקרוא לו כך (ואכן רשת 13 כבר הורידו את הציפיות למינימום בתגובתם פה), מעלה את התסריט הבא:

רני: "תגידי גברת נתניהו היקרה, איך מתמודדים עם ההכפשות, הרדיפה של התקשורת והשמאל?"

שרה: "זה נורא רני, זה נורא. מאיפה הרוע? מאיפה? אני רק פסיכולוגית ילדים בעיריית ירושלים, אדם צנוע".

שרון: "אבל איך עדיין את מצליחה להיות כל כך חזקה? מאיפה הכוחות?"

שרה: "תראה כמו שאמרתי למלאניה וטראמפ כשהם נחתו בארץ, התקשורת לא אוהבת אותנו, אבל העם העם מאוד אוהב אותנו. זה מה שחשוב, הם נותנים לנו המון כוח. אבל אני תמיד נדהמת. כמה רוע, כמה השמצות"

רני: "נורא, נורא"

שרה: "תראה, גם בעלי עושה ככ הרבה למען המדינה. לא ישן. אם היינו רוצים היינו יכולים לעזוב מחר ושהמדינה תישרף"

שרון: "מה??"

שרה: "סליחה, זה מהניינטיז"

וכך עוד ועוד השיחה תתגלגל ככל הנראה. ממחוזות הליקוק למחוזות הביזאר וחזרה למחוזות הפרגון. כי הכי חשוב לפרגן בתקופה כזאת, שבעלה של המראיינת חשוד בכמה תיקים ונותן לגיטימציה לכהנא ושנאת ערבים. לפרגן לפני שישי בערב זו מצווה ברוכה, בטח מאז שמירי רגב ואיוב קרא כבר לא באים לקבלת שבת.

אם יש משהו שהפוליטיקה והתרבות הישראלית לימדו אותנו בשנים האחרונות, שנות רגב את נתניהו, זה שתמיד אפשר לרדת נמוך יותר. תוכניות הריאליטי אמנם מדשדשות באחרונה ברייטינג, אבל תרבות הריאליטי הסנסציונית, של ירידה לביבים והתפלשות בהם, חזקה מתמיד. שום דבר לא נמוך מדי. אם יש משהו שהפוליטיקה והתרבות הישראלית של ארבע השנים האחרונות לימדו אותנו, זה שהכל הולך. גם כהנא חי בכנסת, גם מפגש טלוויזיוני כזה. הכל כשר. ואם לא – את הכל אפשר להכשיר. תראו את שרון ורני. הם יסבירו לכם כיצד.

תגיות: ביקורות תקשורת


הסיפור הקודם

"את יכולה לעשות הכל" – גם לא לחשוב רק על עצמך

הסיפור הבא

בעט אלון! בעט!!

תומר מיכלזון

תומר מיכלזון

עורך המקום הכי חם בגיהנום

הסיפורים החמים

מגזין

ידיעות אחרונות ו-ynet פרסמו עדות קשה נגד איתי פנקס, בניגוד לרצונו של הנפגע

מגזין

קודם כל יהודית: הסבב הנוכחי הגדיר מחדש את הסיקור התקשורתי הרצוי

דעות

בכפפות של משי

הסיפור הבא

בעט אלון! בעט!!

"היא ריססה וצעקה מסתננים החוצה - כי זה מה שההסתה של שפי פז מייצרת"

אקטיביסטיות שהשתתפו בפרויקט של גלובס: "אם היינו יודעות ששפי פז גם שם - היינו פורשות"

קטגוריות

  • גלריות
  • דעות
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
  • וידאו
  • חם
  • כלכלה וחברה
    • בריאות הנפש
    • החברה הערבית
    • חינוך
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
    • רווחה
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish