השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום חמישי, יולי 31, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

אל תקרא לי אח: הרשות השנייה והתאגיד פסלו קמפיין הקורא להידברות

מסימני התקופה: הרשות השנייה ותאגיד השידור פסלו לשידור קמפיין של מכון ללא מטרות רווח, הקורא להידברות בעם ויוצא נגד מלחמת אחים. הסיבה: תוכן שנוי במחלוקת פוליטית

שוקי טאוסיג ❘ שוקי טאוסיג
09.02.23
תמונה ראשית : שלט חוצות של הקמפיין | צילום: מכון Jppi
Reading Time: 3 mins read
A A
0
שלט חוצות של הקמפיין | צילום: מכון Jppi

שלט חוצות של הקמפיין | צילום: מכון Jppi


משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


קמפיין של מכון ללא מטרות רווח שקרא להידברות בעם ולמניעת מלחמת אחים, נפסל לשידור על-ידי הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו (המפקחת על הערוצים המסחריים) ועל-ידי תאגיד השידור הישראלי. שני הגופים ששר התקשורת החדש, שלמה קרעי, הצהיר שהוא מעוניין לחסל ולהעביר מן העולם.

בתאגיד הסבירו את הפסילה בכך שהסלוגן שבסרטון, "זה או מלחמה – או אחים", "שנוי במחלוקת פוליטית". ברשות השנייה פוחדים כל כך, עד שלא העזו להגיד מה היתה עילת הפסילה. לגוף המפרסם עצמו נמסר כי בסרטון ישנם תכנים בוטים. מנכ"לית הרשות השנייה, מישל קרמרמן, לא הסכימה לענות לשאלות "העין השביעית" בעניין. דובר הרשות, ממשרד היח"צ אמיר דן-עינת אורן, שמע את השאלה ונעלם.

אולי יעניין אותך גם:

החור השחור של מערכת המשפט: הצעת החוק שמבקשת לחשוף פסקי דין בענייני משפחה

זינוק של 265 אחוז בתיקי אלימות משטרתית. עלייה במספר מעצרי השווא

קלפי מיקוח לעסקה: הממשלה תאריך עד סוף 2025 את החוק שמאפשר כליאת עזתים ללא משפט 

הסרטון שהפחיד את הרגולטורים התקשורתיים שלנו, המאויימים כל כך, הופק על ידי המכון למדיניות העם היהודי, גוף ללא מטרות רווח שהוקם על ידי הסוכנות היהודית, מפיץ ניירות מדיניות ושומר על פרופיל נמוך למדי. על רקע המחלוקת המתלהטת בעם סביב מלחמתו של ראש ממשלתנו במערכת המשפט, יצא המכון בקמפיין בעל מסר חלבי. 

תחת הסיסמה "לא לכפייה ואלימות, כן להידברות", מציע המכון, בראשות פרופ' ידידיה שטרן (לשעבר סגן נשיא המכון הישראלי לדמוקרטיה) להימנע ממלחמת אחים בישראל: "הדיון סביב הרפורמה המשפטית עלול לצאת מגבולות השיח הלגיטימי, ויש חשש שהוא ידרדר את מדינת ישראל למלחמת אחים, חס וחלילה. המכון למדיניות העם היהודי קורא למנהיגים משני הצדדים לשבת ולדבר". 


את הקמפיין מוביל סרטון בן 31 שניות, המראה תצלומים משלושה מאורעות: הירי על אלטלנה, רצח רבין וההתנתקות, ומסיים במסרים "זה או מלחמה או אחים" ו"לא לכפיה ולאלימות. כן להידברות". בעוד הסלוגן הראשון אכן מנוסח בצורה עילגת, וניתן איכשהו להבין כיצד בתאגיד סברו שהוא יכול להיות שנוי במחלוקת, קשה יותר להבין מדוע ברשות פסלו בטענה כללית של "בוטות", סרטון שהמסר שלו הוא קריאה לפתור מחלוקת בדרכי שלום והידברות. ניתן למתוח ביקורת ולומר כי המסר של הקמפיין חלול, אושיש בו נירמול של מהפכה לא דמוקרטית או רמז כי המתנגדים לנתניהו הם אלימים, אולם קשה להבין כיצד ניתן לכנות אותו "בוטה".

"צר לנו שבימים של מתח וסכנה למלחמת אחים, הרשות השניה לא מאפשרת לקולות לא פוליטיים שקוראים לפיוס והידברות להישמע", נמסר מהמכון למדיניות העם היהודי. הרשות השנייה, כאמור, ולא בפעם הראשונה, שוכחת שהיא רשות ציבורית שמחובתה לתת דין וחשבון לציבור, ולא טרחה להסביר את עצמה.

מהתאגיד נמסרה התגובה הבאה: "התסריט כולל בין היתר את המשפט 'זה או מלחמה – או אחים' – הצגת הדברים באופן הזה, כאילו אישור השינויים במערכת המשפט יביא למלחמה, ואילו הידברות תמנע אותה – הוא שנוי במחלוקת פוליטית, ונמצא בלבו של הוויכוח הציבורי פוליטי בימים אלה. על פי כללי הפרסום של השידור הציבורי בתאגיד – לא ישודר תשדיר הכולל נושא הנתון במחלוקת פוליטית, ולכן נוסחו הנוכחי של התשדיר אינו מאושר. ככל שיובא לפנינו נוסח אחר של הדברים, שיתיישב עם הכללים – אנו נפרסמו".



הסיפור הקודם

משפחת גדידיאן נגד מח"ש: נעשים מאמצים עילאיים לטייח את חקירת מותו של אמיר

הסיפור הבא

הוצאת הספרים של נתניהו ורוטמן סימנה יעד חדש: נערות מתבגרות

שוקי טאוסיג

שוקי טאוסיג

הסיפורים החמים

דמוקרטיה במשבר

החור השחור של מערכת המשפט: הצעת החוק שמבקשת לחשוף פסקי דין בענייני משפחה

אלימות מינית

חצי מיליון קורבנות בשנה: המדינה ממשיכה להפקיר נפגעות אלימות במשפחה. המלחמה רק מחריפה את המצב

דמוקרטיה במשבר

זינוק של 265 אחוז בתיקי אלימות משטרתית. עלייה במספר מעצרי השווא

הסיפור הבא

הוצאת הספרים של נתניהו ורוטמן סימנה יעד חדש: נערות מתבגרות

"לרוטמן חשוב לייצר מצג של הליך חקיקה תקין"

יש להרצוג קלף אחרון לעצירת ההפיכה המשפטית, והוא יכול לשלוף אותו

קטגוריות

  • גלריות
  • דעות
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
  • וידאו
  • חם
  • כלכלה וחברה
    • בריאות הנפש
    • החברה הערבית
    • חינוך
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
    • רווחה
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish