השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום רביעי, נובמבר 19, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
אילוסטרציה: שטארסטוק

אילוסטרציה: שטארסטוק

משרד הרווחה מתיר לאב שנחשד באונס בבתו להמשיך לעבוד כעובד סוציאלי

כשנה לאחר שנפתחה חקירה פלילית, רשיונותיהם של האב ושל האם החשודה בשיבוש ראיות עדיין בתוקף, והם יכולים להמשיך לטפל. בתגובה לפניית המקום, מסר משרד הרווחה כי מכיוון שאיש לא פנה אליהם והגיש תלונה מסודרת, אין ביכולתם לפעול בנושא

רויטל חובל ❘ רויטל חובל
15/05/2022
| אלימות מינית, רווחה
תמונה ראשית : אילוסטרציה: שטארסטוק

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


יותר משנה אחרי שנפתחה חקירה פלילית נגד המרצה והמומחה לטיפול בטראומה מינית בחשד לאונס בתו ונגד רעייתו, מרצה אף היא לתחום, שנחשדה בשיבוש הליכי משפט – במשרד הרווחה לא נקטו צעד כלשהו בעניין רישיון הטיפול של השניים. בני הזוג עדיין רשומים בפנקס העובדים הסוציאליים ולא נאסר עליהם להמשיך לטפל. 

בתגובה לפניית המקום הכי חם נטען כי מכיוון שאיש לא פנה אליהם והגיש תלונה מסודרת, אין ביכולתם לפעול בנושא. "ועדת המשמעת של המשרד הממונה על ידי השר רשאית לדון בשלילת הרישיון של עובדים סוציאליים רק בכפוף לתלונה שהוגשה", נמסר לנו. "במקרה המדובר לא הוגשה כל תלונה למשרד כנגד מי מבני הזוג, לא לוועדה עצמה וגם לא למחלקה לפניות הציבור ועל כן אין ביכולתה של הוועדה לדון במקרה".

אולי יעניין אותך גם:

גם אחרי מגיפה ושנתיים של מלחמה, לישראל עדיין אין מדיניות לביטחון המזון

"כרטיס בכיוון אחד"? לא אם קוראים לך דידי הררי 

40 אחוז משורדי המסיבות לא בתפקוד, מובטלים ו״מתמודדים עם טראומה קשה מהטבח״

עוד נטען כי ממילא אין ביכולתם לפעול בזמן חקירה פלילית. אלא שכפי שפרסמנו לראשונה בשבוע שעבר, הפרקליטות החליטה לסגור את תיק החקירה. נראה כי המשטרה והפרקליטות לא פעלו לעדכן את משרד הרווחה בהחלטה לסגור את התיק. 

אשתו של המרצה מדרום הארץ שנחשד באונס בתו: "אבא סובל מסקס-סומניה"

רויטל חובל

החלטת הפרקליטות התקבלה למרות שיחות מפלילות שהקליטה הבת הנפגעת ט' עם אמה, שבהן היא מודה בשם האב בביצוע המעשים ומציינת כי היא מאמינה לה. "אבא מבין שהוא עשה את זה", נשמעת האם אומרת בהקלטה. "אבא אמר לי 'אני מבין שזה קרה. יש לי זיכרון-חלום שאני יושב על המיטה של ש' (אחת האחיות, ר"ח). אני לא זוכר שפגעתי בה. אני לא יודע מה עשיתי לה, אבל אני מבין שזה קרה וזה נורא ואיום'". בהמשך השיחה המוקלטת האם אפילו הודתה: "הנורא מכל קרה לי. את צדקת בכל. אני טעיתי בכל. אני יודעת שנפגעת מאבא. אני רוצה להתנצל בפניך ובפני המטפלת שהשמצתי אותה. היא עשתה איתך עבודה מדהימה". 


לאחר מכן נשמעת האם מסבירה את מעשי האב בהפרעת שינה שממנה הוא סובל בשם סקס-סומניה, שגורמת לו לקיים מגע מיני תוך כדי שינה. "מסתבר שלאבא יש מלא סימפטומים של ההפרעה הזאת, שאף פעם לא קישרנו. זה כל הדברים שהיינו צוחקים עליהם בבית. אני מתה שזו תהיה תשובה", אמרה האם והדגישה לכל אורך השיחה ש"הדבר החשוב הוא, שזה נכון, ושאני מאמינה לך. זה קרה לך". 

כעבור כמה ימים כתבה לה האם ש"אבא הלך לבדיקת פוליגרף. הוא הלך בגלל שרצה שאת תדעי. שתאמיני לו. אני חושבת שרצה שגם אני אראה את התוצאה". בחקירת המשטרה טענו השניים כי האם שיקרה ודבריה בהקלטה היו הצגה. 

עוד נחשף בתחקיר המקום, כי חקירת המשטרה התפתחה רק לאחר שהמטפלת של ט' נחשפה להקלטות ולאחר התייעצות, הובהר לה כי החוק מחייב אותה לדווח לשירותי הרווחה כשיש קטינה בסיכון. החשש היה שאחותה הקטינה של ט', שמתגוררת בבית ההורים, נמצאת בסכנה ועלולה להיפגע גם היא. 

בחלוף שנה מאז המעצר הדרמטי של ההורים, ט' מבודדת ממשפחתה ומנסה להשתקם. הוריה אמנם נעלמו מהתודעה, אך הם ממשיכים לגור ביישוב המבוסס ביחד עם בתם הקטנה. הוא הושעה מהוראה במוסד האקדמי שבו לימד והאם עדיין מלמדת. קולגות רבים של השניים עדיין משפשפים את העיניים. הגם שכשאנשי טיפול הם מתעקשים שהם מאמינים לט', מי שמכיר אותו עדיין מקווה שהסיפור כולו יתברר כלא נכון.

שתף

  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני


הסיפור הקודם

עיריית נתניה מסרבת לדווח כמה שילם היזם יקי בריגה על השבחת הפנטהאוזים

הסיפור הבא

"היכל ארוטי מיוחד": בניגוד למדיניותה, עיריית תל אביב בודקת בקשה להארכת אישור למועדון החשפנות שנדו

רויטל חובל

רויטל חובל

[email protected]

הסיפורים החמים

אסירים בטחוניים בכלא דמון, צילום: חיים גולדברג, פלאש 90
מדיני-בטחוני

״כ-15 סוהרים עמדו סביבו והיכו אותו. הם התמקדו בראשו. מאז לא ראינו אותו״

בריאות הנפש

״שר הביטחון לא מוכן לדבר עם הלומי קרב בלי ארגון נכי צה״ל, שאנשיו עמוק במרכז הליכוד״

בית המעצר במגרש הרוסים בירושלים | צילום: פלאש 90
החברה הערבית

״הוא מוכה בכל הגוף, במיוחד בגב ובאיבר המין, תוך השמעת קללות ואיומים״

הסיפור הבא
מועדון השנדו.

"היכל ארוטי מיוחד": בניגוד למדיניותה, עיריית תל אביב בודקת בקשה להארכת אישור למועדון החשפנות שנדו

יפתח שילוני | צילום: באדיבות המצולם

המשטרה תפצה אדם שנעצר מול ביתו של מנדלבליט: "נעצר משום שהוא מוכר כחלק מקבוצת המפגינים"

אלון קסטיאל | צילום: פלאש 90

"זאת בעיטה בפנים שלי ושל שאר הקורבנות": נפגעות אלון קסטיאל זועמות על הקדמת הדיון שהביא לשחרורו המוקדם

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית
  • אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish