השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום רביעי, נובמבר 19, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
יוסף אלרון | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

יוסף אלרון | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

כמו ילד קטן, אלרון נוקם בשופטים שהשפילו אותו. הוא צריך ללכת הביתה

שיתוף הפעולה של אלרון עם פוליטיקאים בנסיונות ההפיכה השלטונית הוא בסך הכל אמצעי מבחינתו להגיש למי שמנע את מינויו לעליון מנה עסיסית של נקמה. אפשר היה לחוש אמפתיה כלפיו. התנשאות והצביעות של ראשי העליון לדורותיהם מקוממים. הבעיה היא שהתנהלותו לא עניינית, אפילו ילדותית. מי שמתייחס אל עמיתיו כאילו היו אויביו לא יכול להיות שופט

רויטל חובל ❘ רויטל חובל
31/08/2023
| דמוקרטיה במשבר, משפט ופלילים
תמונה ראשית : יוסף אלרון | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


גם שופט בית המשפט העליון יוסף אלרון יודע שסיכוייו להתמנות לנשיא העליון נמוכים. נכון לעכשיו, אין לו רוב בוועדה לבחירת שופטים וגם אם הפוליטיקאים יצליחו לשנות את הרכבה, זה ייקח זמן ואילו השעון של אלרון מתקתק. 

לשופט שהפך ליקיר מחנה הימין, ימלאו בחודש הבא 68, מה שמותיר לו רק עוד שנתיים לכהן בעליון. מי שמכיר את אלרון מעריך שהמניע למהלך האנטי קולגיאלי שלו להתמודד על נשיאות העליון בניגוד לשיטת הסניוריטי הוא גם לא פוליטי. שיתוף הפעולה שלו עם הפוליטיקאים בנסיונות ההפיכה השלטונית הוא בסך הכל אמצעי מבחינתו להגיש למי שירק לו בפנים מנה עסיסית של נקמה.

אולי יעניין אותך גם:

״כ-15 סוהרים עמדו סביבו והיכו אותו. הם התמקדו בראשו. מאז לא ראינו אותו״

״שר הביטחון לא מוכן לדבר עם הלומי קרב בלי ארגון נכי צה״ל, שאנשיו עמוק במרכז הליכוד״

״הוא מוכה בכל הגוף, במיוחד בגב ובאיבר המין, תוך השמעת קללות ואיומים״

את ההסבר למהלך החתרני שלו אפשר למצוא בספרי פסיכולוגיה. אלרון זוכר את הקמפיין שעשו נגדו חלק משופטי העליון כשהיה נשיא בית המשפט המחוזי בחיפה ומועמד הפוליטיקאים לבית המשפט העליון. חלקם טענו אז שהוא לא קורץ מהחומר שממנו עשויים העליונים. 

ההתנגדות לו וההעדפה של עמיתו רון סוקול, שהוא במקרה חתנו של השופט תיאודור אור על פניו, הרתיחה לו את הדם. היא מפעילה אצלו את כל הכפתורים של תחושת הקיפוח וחוסר השייכות. למעשה, אלרון סוחב איתו את המשקעים מהליך היבחרו גם היום. תחושת האיבה כלפי עמיתיו בבית המשפט העליון אפילו התגברה מאז שמונה והגיע לפסגה.


מאז שנבחר, הוא מספר לכל מי שרק רוצה לשמוע על כך שעמיתיו העליונים לא מזמינים אותו לשתות איתם קפה, מתעלמים מקיומו וממומחיותו ושהוא בעצם סובל מחרם. אלרון אם כך הוא הילד הדחוי שכועס על הילדים המקובלים שלא מצרפים אותו לשורותיהם. מזה שש שנים שהוא אוגר וסופג מהם יחס משפיל ועכשיו יש לו הזדמנות להחטיף בחזרה. זלזלו בו, פגעו בכבודו והוא עכשיו יראה להם מה זה, ושיישרף העולם. גם ככה הכל מתפרק פה.

אפשר היה לחוש אמפתיה כלפי אלרון. ההתנשאות והצביעות שמאפיינים את ראשי בית המשפט העליון לדורותיהם מקוממים. גבהות הלב שלהם ניכרת גם באולמות, כשהם דנים בחייהם של אנשים ומסתכלים עליהם מלמעלה. שופטי העליון אכן לא מצטיינים ביחסי אנוש. גם אם אלרון לא היה השופט המתאים ביותר לבית המשפט העליון, הוא לא היחיד. לפחות מאז שאני מסקרת את בתי המשפט מונו כמינוי פשרה לא מעט שופטים שלא קורצו מהחומר המתאים, אולם הם לא קיבלו את קבלת הפנים הקרה שאלרון זכה לה.

הבעיה היא שההתנהלות של אלרון היא לא עניינית ואפילו ילדותית. שופט, כל שכן נשיא בית משפט לא יכול להיות עסוק בנקמה באופן כל כך אובססיבי. האמת היא שגם את הקרב על כסאו בעליון ניהל אלרון באופן נטול פאסון. כל מי שנחשף למסרונים בין אפי נוה לאלרון (שלצערנו אסורים בפרסום), היה מתאכזב לגלות את סגנונו. 

אפשר לצפות משופט לאמץ גישה יותר בוגרת ולהתעלות על עצמו. אלרון היה יכול לזכות באהדה גדולה בציבור רק מעצם זה שאינו שייך לקליקה, כפי שאדמונד לוי עשה, ולטפח את תפקיד האנדרדוג בדאגה אמיתית לחלשים.

אכן, השופט הוותיק ביותר הוא לא בהכרח האדם המתאים ביותר לעמוד בראש בית המשפט העליון ולשמש מנהיג ומגדלור. מרים נאור ואשר גרוניס הוכיחו זאת. ובכלל, אם הסניוריטי שיטה כל כך טובה, למה לא מאמצים אותה גם לתפקיד נשיא המחוזי והשלום. אולם מה שבטוח הוא שנשיא בית המשפט העליון לא יכול להיות אדם כל כך מריר ומתוסכל כמו אלרון, שמתייחס אל עמיתיו כאילו היו אויביו. למעשה, בעיני הוא בכלל לא יכול להיות שופט. הוא צריך ללכת הביתה. 

שתף

  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני


הסיפור הקודם

הדלתות פתוחות לרווחה: מפת הקשרים של קצא"א עם בכירי הליכוד

הסיפור הבא

בן גביר וחולדאי התעלמו מדרישת בג"ץ לטפל בדרום תל אביב. אתמול הם התעוררו

רויטל חובל

רויטל חובל

[email protected]

הסיפורים החמים

אסירים בטחוניים בכלא דמון, צילום: חיים גולדברג, פלאש 90
מדיני-בטחוני

״כ-15 סוהרים עמדו סביבו והיכו אותו. הם התמקדו בראשו. מאז לא ראינו אותו״

בריאות הנפש

״שר הביטחון לא מוכן לדבר עם הלומי קרב בלי ארגון נכי צה״ל, שאנשיו עמוק במרכז הליכוד״

בית המעצר במגרש הרוסים בירושלים | צילום: פלאש 90
החברה הערבית

״הוא מוכה בכל הגוף, במיוחד בגב ובאיבר המין, תוך השמעת קללות ואיומים״

הסיפור הבא
תחנת סמים בדרום תל אביב |צילום: יצחק נחמזון

בן גביר וחולדאי התעלמו מדרישת בג"ץ לטפל בדרום תל אביב. אתמול הם התעוררו

פשקווילים. צילום: אביר סולטן, פלאש 90 | עיבוד תמונה: גיא עמיאל

רבנים במקום שופטים: כך הפכו בתי דין פרטיים לפוסקים במקרים פליליים

הכותב, טומי ברנצקו ומחשב מיקוד המבט שלו | צילום: איתי רון

העלאת השכר למטפלים באנשים עם מוגבלויות היא צדק - אבל ההסכם הוא עוול

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית
  • אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish