השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום רביעי, מרץ 25, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
ח״כ יולי אדלשטיין, יו״ר ועדת חוץ ובטחון. צילום: דוברות ועדת חוץ ובטחון

ח״כ יולי אדלשטיין, יו״ר ועדת חוץ ובטחון. צילום: דוברות ועדת חוץ ובטחון

בוועדת חוץ ובטחון מסרבים להגיב האם קיימו דיונים על מוכנות צה״ל והעורף

״תגישו בקשת חופש מידע״: ועדות המשנה לענייני מוכנות העורף ולענייני בניין הכוח של ועדת החוץ והבטחון, מסרבות להשיב כמה פעמים התכנסו בכנסת הנוכחית ובמה עסקו הדיונים

שבי גטניו, שקוף ❘ שבי גטניו, שקוף
10/10/2023
| מחדל ה-7 באוקטובר
תמונה ראשית : ח״כ יולי אדלשטיין, יו״ר ועדת חוץ ובטחון. צילום: דוברות ועדת חוץ ובטחון
1

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


  • שבי גטניו, שקוף

מתקפת הפתע הרצחנית של ארגון הטרור חמאס חשפה כשלים חמורים, של גורמי המודיעין, של הכוחות הלוחמים ושל מוכנות העורף. אתמול חשפנו כאן כי אף אחת מ-54 הישיבות של ועדת החוץ והביטחון בכנסת הנוכחית לא הוקדשה למצב בחזית הדרום, אולם מה עם ועדות המשנה? 

לוועדת החוץ והביטחון בראשותו של ח"כ יולי אדלשטיין (הליכוד) תשע ועדות משנה, לשלוש מהן נגיעה ישירה למחדל העצום בעוטף עזה: ועדת המשנה לענייני עורף, ועדת המשנה למוכנות ובט"ש (ביטחון שוטף), ועדת המשנה לתפיסת הביטחון ובניין הכוח.

מבקשות חוק חופש המידע שהגשנו עולה כי מהשבעת הכנסת ה-25 ועד יציאתה לפגרת החגים, התקיימו כ-45 ישיבות בתשע ועדות המשנה של ועדת חוץ וביטחון. אולם המידע שבידינו אינו כולל פרוט באיזו מהוועדות התקיימו דיונים ואילו נושאים הועלו לדיון. בעוד בתקופת הממשלה הקודמת ישיבות ועדת המשנה לענייני עורף פורסמו, כולל מועד הישיבה ונושא הישיבה, בממשלת נתניהו השישית המידע אינו זמין. 

כשפנינו לוועדת החוץ והביטחון על מנת לקבל את הנתונים, שאינם חסויים ושאין כל מניעה ביטחונית או אחרת לקבלם, נתקלנו בסירוב והופנינו להגיש בקשה לפי חוק חופש המידע. באפיק זה יכול ח"כ אדלשטיין לעכב את מתן המידע לתקופה של ארבעה חודשים.

תפיסת הביטחון של ישראל

מעמדן של ועדות המשנה פחות מזה של ועדת חוץ וביטחון עצמה, מלבד ועדת המשנה לענייני מודיעין ושירותים חשאיים המהווה ועדה סטטוטורית בעלת סמכויות הנגזרות מחוק שירות הביטחון הכללי. שאר ועדות המשנה אינן סטטוטוריות ואין כל חובה להקימן. עם זאת, הן עוסקות בנושאים חיוניים, וכאמור, שלוש מהן עוסקות בנושאים קריטיים למחדל של המלחמה הנוכחית. 

ועדת המשנה לתפיסת הביטחון ובניין הכוח עוסקת בתפיסת הביטחון של מדינת ישראל, בבחינת תהליכי בניין הכוח של צה"ל ביחס למתאר האסטרטגי לתר"ש (איום ייחוס, תרחיש הייחוס), וביחס לתפיסת ההפעלה לניצחון. כמו כן, ועדת המשנה אמורה לבחון את התאמת כל אלה לתוכניות האופרטיביות, בהסתכלות תכנית רב שנתית ובהסתכלות על שדה הקרב העתידי, בחלוקה לפי זרועות ומערכים צבאיים עיקריים.

ועדת המשנה לענייני עורף עוסקת בבחינת תרחיש הייחוס ואיום הייחוס לעורף וכן במכלול הנושאים הקשורים במוכנות העורף האזרחי לאירועי חירום ביטחוניים והערכות הגופים השונים ביחס להם. ועדת המשנה למוכנות ובט"ש (ביטחון שוטף) עוסקת במוכנות וכשירות צה"ל לתרחישים שונים, בשגרה ובחירום ובכלל זה ההישגים הנדרשים בכל אחת מגזרות הפעולה כפי שהוגדר על ידי הדרג המדיני, בחינת התכנון האופרטיבי ומרכיבי המוכנות והכשירות למימושם.

ועדות המשנה של ועדת חוץ וביטחון מוקמות אחרי השבעת כנסת וממשלה חדשות. ב-31 בינואר 2023 התקיים דיון ועדת החוץ והביטחון שבו הוחלט על מינוי יושבי הראש לתשע ועדות המשנה בכנסת הנוכחית ועל הרכב חברי הוועדות. כך מונה ח"כ שלום דנינו ליו"ר ועדת המשנה למוכנות ובט"ש (ביטחון שוטף), ח"כ גדי אייזנקוט ליו"ר ועדת המשנה לתפיסת הביטחון ובניין הכוח, וח"כ דוד אמסלם ליו"ר ועדת המשנה לענייני העורף. 

ב-28 במרץ מונה ח"כ דוד אמסלם לשר בממשלה ולאחר מכן התפטר מהכנסת במסגרת החוק הנורווגי. חודשיים לאחר מכן, ב-31 במאי, התקיימה ישיבת ועדת החוץ והביטחון שבה מונה ח"כ דני דנון ליו"ר ועדת המשנה לענייני העורף במקום אמסלם, "בבדיקתנו התברר שאנחנו לא הצבענו פורמלית על כך שחבר הכנסת דני דנון, חבר ועדת החוץ והביטחון, יכהן כיושב-ראש ועדת משנה לענייני העורף" אמר לפרוטוקול היו"ר אדלשטיין באמירה שממנה משתמע כי דנון החל לתפקד כיו"ר הוועדה בפועל עוד לפני המינוי הפורמלי.

בכנסת ה-25 התפרסם מידע בתקשורת הנוגע לישיבה חשאית של ועדת חוץ וביטחון במשותף עם ועדת המשנה לתפיסת הביטחון ובניית הכוח. הישיבה התקיימה ב-16 באוגוסט 2023 ונושא הישיבה היה מצב הכשירות בצבא והמוכנות המבצעית לקראת עימות אפשרי בצפון לנוכח התגברות סרבנות המילואים כמחאה על הרפורמה המשפטית.  

"אני יכול להגיד שיצאתי מודאג גם מהמספרים וגם מהמגמות, ומנגד מעודד מכך שהצבא כשיר וערוך לכל אתגר", מצוטט בעילום שם אחד מחברי הוועדה. באתר ועדת החוץ והביטחון לא ניתן למצוא מידע על הישיבה או אזכור שלה, למרות הפרסום בעיתונות. 

מידע נוסף ניתן למצוא באתר ועדת חוץ וביטחון על סיור של יו"ר הכנסת, יחד עם ועדת חוץ וביטחון וועדת המשנה למודיעין ושירותים חשאיים, שהתקיים בחברת רפאל ב-9 ביולי 2023. 

חיפוש בהודעות דוברות הוועדה מגלה כי בסופן של ארבע ישיבות של ועדות המשנה התפרסמו הודעות מטעם הוועדות. שתיים מהן נוגעות לוועדת המשנה למשאבי אנוש בצה"ל, בראשות ח"כ לשעבר אורנה ברביבאי, הודעה אחת של ועדת המשנה לענייני איו"ש בראשות ח"כ משה סולומון ואחת של ועדת המשנה למדיניות חוץ והסברה. 

  • שבי גטניו, שקוף

שתף

  • שתף
  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

"היא התקשרה ואמרה: הוא לא מתפקד, הוא בהתקף חרדה. אולי תוכלי לדבר איתו?"

הסיפור הבא

על אדמה זרה, העובדים התאילנדים מיישובי העוטף מחפשים סיוע

שבי גטניו, שקוף

שבי גטניו, שקוף

הסיפורים החמים

הרב דב ליאור, מכשיר תורת המלך הרב של עוצמה יהודית(מימין), השר בן גביר וברוך מרזל | צילום: פלאש 90
דעות

בשם חופש הביטוי: ״תורת המלך״ הפך מספרם של השוליים סהרוריים למדריך ההפעלה של ישראל

❘ גדי גבריהו
24/03/2026

מהכשר להריגת ילדים, ועד עקירת עיניים של נערים דרך הפוגרומים המשתוללים: את הטרור היהודי בשטחים כותבי ״תורת המלך״ חלמו וכתבו כבר לפני שנים

הסיפור המלאDetails
אבי בלוט ואלי פלדשטיין ב-2021 | צילום: פלאש 90

בהודעות דובר צה״ל האלוף בלוט מגנה אלימות, ואחר־כך חוגג בחווה של מתנחל שירה בפלסטיני למוות

24/03/2026
ראש עיריית חיפה, יונה יהב, משוחח עם עיתונאים מחוץ לביתו בחיפה | צילום: פלאש 90

עיריית חיפה נגד עיתונאים ערבים: איומים, קנסות ואישורים שלא קיימים

24/03/2026
הריסות בית משפחת עביאת בכפר פסאיל | צילום: סיון תהל

״החייל אמר לי 'ברה יא בת זונה', ריסק לי את הבית וריסק לנו את החיים״

23/03/2026
ישראלים מביטים ברמת הגולן אל עבר הגולן הסורי | צילום: פלאש 90

חשיפת המקום הכי חם בגיהנום: ישראל מחזיקה בעשרות אזרחים סורים תחת חוק הלב"חים

18/03/2026
הסיפור הבא
פועל תאילנדי בשבי חמאס

על אדמה זרה, העובדים התאילנדים מיישובי העוטף מחפשים סיוע

מתנדבי זק"א. מימין אפרים גריידינגר ואהרון פורוש

מתנדבי זק"א: "המראות שאנחנו רואים, הם כמו מתוך סרט אימה"

השר שיקלי עצמו התחייל והפיץ תמונה שלו עם מדים ורובה | צילום: דף הפייסבוק של עמיחי שיקלי

במקום לגייס את העולם למען החטופים, במשרד התפוצות משחקים בהסברה

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish