השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שישי, יוני 13, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

קוקה קולה ישראל שכרה חוקרים פרטיים לעקוב אחרי אדם שמסוכסך עם דרורית ודודי ורטהיים; הפרקליטות גנזה את התיק

החוקרים שנתפסו באמצע מעקב, לאחר שהצמידו מכשיר איכון לאופנוע, סיפרו כי החברה המרכזית למשקאות קלים שכרה אותם. תיק החקירה נסגר תוך זמן קצר בהוראת הפרקליטות. דרורית ורטהיים: "אינני מעורבת בניהול החברה"; דודי ורטהיים והחברה המרכזית בחרו לא למסור תגובה

שרון שפורר ❘ שרון שפורר
25.10.21
| מגזין
תמונה ראשית : דודי ורטהיים ודרורית ורטהיים | צילום: ויקיפדיה, שטארסטוק, פלאש 90 יונתן סינדל

דודי ורטהיים ודרורית ורטהיים | צילום: ויקיפדיה, שטארסטוק, פלאש 90 יונתן סינדל


משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


החברה המרכזית למשקאות קלים, אחת מענקיות הקמעונאות במשק הישראלי, שכרה חוקרים פרטיים שיעקבו אחרי אדם שנמצא בסכסוך כספי עם בעלי השליטה בחברה, דרורית ודודי ורטהיים – כך עלה מתיק חקירה של המשטרה שנפתח לפני כארבע שנים ונסגר כעבור זמן קצר בהוראת פרקליטות מחוז תל אביב. 

ב-2017 שכנו של מושא המעקב בתל אביב סיפר לו כי ראה מישהו מצמיד מכשיר כלשהו לאופנוע שלו. המשטרה הוזעקה למקום וגילתה כי אכן הוצמד לאופנוע מכשיר איכון. המשטרה גם בדקה באותה הזדמנות אופנוע נוסף שחנה מספר ימים ליד הבית. התברר כי על אופנוע זה הותקנה מצלמה שכוונה הישר לביתו של אותו אדם. 

אולי יעניין אותך גם:

קריאה לכל מי שמרגיש אבוד

״החוסר שלו כל-כך גדול, אני חייבת להחזיר את הבן-אדם הזה חזרה"

מה אנחנו יכולים ללמוד מסוריה על מאבקים אזרחיים והפלת שליטים רודניים?

מצלמות שהיו באזור הובילו את המשטרה הישר אל חבורה של חוקרים פרטיים. מאחר ומעקב מסוג זה מהווה עבירה פלילית, זימנה המשטרה את החוקרים הפרטיים לחקירה באזהרה. בחקירה סיפרו החוקרים כי מי שהזמין את העבודה הוא שי בן זהר, סמנכ"ל בטחון בטיחות ואבטחת מידע בחברה המרכזית למשקאות קלים. למרות זאת, בן זהר לא זומן מעולם לחקירה וכך גם האחים דרורית ודודי ורטהיים, שמשמש יו"ר החברה, לא זומנו לחקירה והתיק – נסגר. 

כמה חודשים לאחר מכן התלונן האדם כי ביתו נפרץ. הוא מסר למשטרה כי לא נגנב מהבית דבר – למעט מסמכים מסוימים שהיו קשורים לדרורית ולדודי ורטהיים. התלונה נבדקה בשטח, אך לא נפתח בעקבותיה תיק פלילי.


משטרת ישראל מסרה בתגובה: "מיד עם קבלת התלונות נפתחה במשטרת ישראל חקירה, שנוהלה במקצועיות וביסודיות תוך הפעלת כל האמצעים הדרושים על מנת להגיע לחקר האמת.

מפעל קוקה קולה. איך קשורה החברה לחקירה פרטית של סכסוך משפחתי? | צילום: יעקב נחומי פלאש 90

התיק הראשון הועבר בתום בחינת הממצאים לעיון והחלטת הפרקליטות כמקובל, שם הוחלט על סגירת התיק. בנוגע לתלונה בדבר התפרצות, המקרה נחקר ונבדק על ידי חוקרי הזיהוי הפלילי שהגיעו לזירה אך לא נמצאו בה ממצאים פורנזיים". 

מפרקליטות מחוז תל אביב נמסר בתגובה: מדובר בתיק שסווג מלכתחילה על ידי המשטרה כמיועד לסגירה בלא הגשת כתב אישום, והוא הועבר לטיפול הפרקליטות משום שלה הסמכות להכריע בו. התיק נסגר לפני זמן רב והועבר לארכיון. מאחר שאינו מצוי בפנינו לא נוכל להתייחס לגופו של עניין.

דרורית ורטהיים מסרה באמצעות יועץ התקשורת ליאור חורב: "אינני מעורבת בניהול ובהתנהלות השוטפת בחברה.  לא הייתי מודעת לפרטים המופיעים בפרסומים בנושא. בכל ענייניה של החברה יש לפנות לחברה ולנושאי המשרה בה". תומר סגיס, דובר החברה המרכזית למשקאות קלים, מסר כי ורטהיים והחברה המרכזית למשקאות קלים בוחרים שלא להגיב.

דרורית ודודי ורטהיים, ילדיו של הטייקון מוזי ורטהיים שנפטר לפני חמש שנים, הם מבעלי ההון החזקים והמשפיעים ביותר בכלכלה הישראלית. מלבד הבעלות על החברה המרכזית למשקאות קלים, שמחזיקה בין היתר במחלבות טרה בפריגת בנביעות ובקרלסברג, הם גם בעלי השליטה בבנק מזרחי טפחות לצד משפחת עופר. 

בנוסף, משפחת ורטהיים היא בעלת השליטה בכלי התקשורת הגדול והחזק בישראל – קשת 12. לאחר שטייקון הגז יצחק תשובה מכר את אחזקתו בערוץ השנה (20%), הגדילה משפחת ורטהיים את שליטתה בקשת ל-74%, כשב-8% נוספים מחזיק המיליארדר מריוס נכט. באוגוסט השנה, ספגה חדשות 12 ביקורת על כך שדיווחו בביקורתיות על המס הצפוי על משקאות ממותקים, ללא גילוי נאות נדרש. למרות השפעתה הגדולה על המשק והחברה הישראלית, הציבור בקושי נחשף למשפחה, שכן הם ממעטים להתראיין והתקשורת המרכזית אינה מרבה לסקרם. 



הסיפורים החמים

חם

חיילים קיבלו הוראה לפנות בסיסים בדרום הארץ. אלו שנותרו מופקרים בלי יכולת להתמגן

אלימות מינית

״זה שמטפל נגע לי באיברי המין וליקק אותי בכל הגוף זו פגיעה מינית, נקודה״

דעות

ההפגנות נגד חמאס הציפו את ההתקוממות ברחובות עזה. מי ימלא את הוואקום ביום שאחרי?

קטגוריות

  • דעות
  • חברתי
    • החברה הערבית
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
  • חם
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • מקומי
    • סביבה
    • תכנון
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
    • גלריות
    • וידאו
  • רווחה
    • בריאות הנפש
    • חינוך
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish