השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שישי, ינואר 23, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
בניין בצלאל | ויקיפדיה

בניין בצלאל | ויקיפדיה

בעקבות תחקיר המקום: לוסקי לא ילמד באוניברסיטת תל אביב, בצלאל והמדרשה חידדו נהלים

"כפי שעולה מעדויות אמיצות בעת האחרונה, התנהגות פוגענית היתה חלק מעברה של האקדמיה", כתב נשיא בצלאל במכתב לסטודנטים. גיא בן נר, דיקאן המדרשה: "אין ולא יהיה מקום להתנהגות פוגענית כלפי סטודנטיות וסטודנטים". אקדמיה לשוויון הודיעה על הפסקת חברותו של לוסקי בארגון

מערכת המקום ❘ מערכת המקום
22/02/2021
| מגזין
תמונה ראשית : בניין בצלאל | ויקיפדיה

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


הרוחות באקדמיה הישראלית סוערות בשבועיים האחרונים בעקבות תחקיר המקום שחשף עדויות רבות על ד"ר חיים דעואל לוסקי, לפיהן הוא תקף והטריד סטודנטיות במוסדות אקדמיים שונים בהם היה מרצה, ומנגד שתיקת הגורמים שהיו אמורים לטפל בכך.

לוסקי היה אמור להעביר בסמסטר הקרוב את הקורס "פסיכואנליזה ופילוסופיה צרפתית" בתוכנית הרב תחומית של הפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב. סטודנטיות מתא "עומדים ביחד" באוניברסיטה הפיצו עצומה שדרשה מהנהלת האוניברסיטה לסיים את העסקתו במוסד הלימודים ולהרחיקו ממנו לאלתר.  

"זוהי חובתה של האוניברסיטה לעמוד על המשמר ולהרחיק ממוסדות הלימוד, שתפקידם לעצב ולחנך ולהשפיע מטובם, מרצים כמו ד"ר לוסקי", נכתב בעצומה שתוך יממה חתמו עליה כ-500 סטודנטים וסטודנטיות. 

בעקבות הפרסום, החליפה וועדת ההוראה של התוכנית את לוסקי במרצה אחר, פרופ' שי ישראל. מאוניברסיטת תל אביב נמסר: "המרצה המדובר הודיע על פרישה מהקורס שאותו הוא אמור היה ללמד".

בצלאל: מכתב מהנשיא וחידוד נהלים

אמנם לוסקי סיים את עבודתו בבצלאל ב-2011 לאחר 14 שנה, אולם הוא עדיין מופיע באתר המוסד כאיש סגל ומדי פעם מוזמן להשתתף בימי עיון, כמו זה שהיה לפני כחודשייים. בשבוע שעבר הוציאה הנהלת בצלאל מכתב לסטודנטים, "בתגובה לדברים המתפרסמים בימים האחרונים". במכתב ציינו כי "תחושת הבטחון והמוגנות של הסטודנטיות והסטודנטים באקדמיה הם נר לרגלינו… אין בבצלאל היום מקום להתנהגות פוגענית בכלל, ולהטרדה מינית בפרט". 

במכתב לא מוזכר כלל שמו של לוסקי, ונכתב בכלליות: "כפי שעולה גם מעדויות אמיצות בעת האחרונה, התנהגות פוגענית היתה חלק מעברה של האקדמיה. החשיפה קשה מנשוא. זהו פרק מטריד וכואב התובע מאיתנו הכרה ולקיחת אחריות. לקיחת אחריות כעת אינה יכולה להשיב את שנעשה, או להקל על הפגיעה, אבל היא מחייבת אותנו לפעול באופן אקטיבי ומתמיד למניעת התנהגות כזו בהווה ובעתיד".

בהמשך המכתב שעליו חתומים נשיא בצלאל פרופ' עדי שטרן וליאת בריקס-אתגר סגנית הנשיא, מצויין מהן הפעולות הננקטות כדי למנוע הטרדות מיניות בקמפוס. "בשום מקרה ובשום אופן אסור שפריצת הגבולות במרחב היצירתי, או השיח סביב פריצת גבולות אלו, יצדיקו הטרדה מינית… תרבות ההוראה והלמידה בבצלאל השתנתה וקוד ההתנהגות של הקהילה אחר". 

המדרשה: "התיקון הוא חשוב והכרחי"

גם המדרשה לאומנות במכללת בית ברל התייחסה לאחרונה לממצאי התחקיר, שעסק בין היתר בהטרדות של לוסקי כלפי סטודנטיות במוסד האקדמי, שממנו פוטר ב-2018 לאחר תלונה של סטודנטית. 

במכתב שהוציא דיקאן המדרשה, האמן גיא בן נר, לסטודנטים ולסטודנטיות נכתב בין היתר כי "אין היום, ולא יהיה מקום להתנהגות פוגענית כלפי סטודנטיות וסטודנטים. המקרים המעציבים הנחשפים בפרסומים בעת האחרונה, אינם פני המדרשה כיום, התיקון הוא חשוב והכרחי וכך גם לקיחת אחריות מלאה של המדרשה על אירועי העבר".

ל' התלוננה, לוסקי הורחק מהמדרשה – ואז היא התבקשה לעזור בהכנת קוקטייל הפרידה ממנו

שרון שפורר

בהמשך המכתב מציין בן נר את שורת הפעולות הננקטות כדי למנוע הישנות של מקרי הטרדות מיניות בפקולטה, וסיים במסר: "חשוב לנו לחזור ולהדגיש, כי המדרשה מגלה ותגלה אפס סובלנות לפגיעה באחר, לחציית גבולות ולכל התנהגות שעלולה לפגוע במוגנות של כל אחת ואחד מכם".

בנוסף, בשבוע שעבר הודיעה אקדמיה לשוויון על הפסקת חברותו של לוסקי בארגון בעקבות התחקיר ו"עדויות אמינות נוספות שהגיעו לידי הצוות למניעת הטרדות מיניות ומגדריות של א"ש במהלך השנים האחרונות". 

אקדמיה לשוויון היא "ארגון חברות וחברים החותר לקידום שוויון וייצוג באקדמיה של כל הציבורים החיים בישראל". לפי האתר שלה, הצוות שכולל סטודנטים וסטודנטיות, תלמידי ותלמידות מחקר ומרצים ומרצות: "נאבקים במעורבות של האקדמיה הישראלית בדיכוי בשטחים הכבושים ונלחמים בניצול יחסי מרות, בהטרדה מינית ובהשתקה של קולות ביקורתיים בארץ ובעולם". 

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

ל' התלוננה, לוסקי הורחק מהמדרשה – ואז היא התבקשה לעזור בהכנת קוקטייל הפרידה ממנו

הסיפור הבא

שיתוף סרטונים עם "הצל" ושימוש במאגר המשטרתי: האזרחים שהחליטו לתבוע שוטרים בחזרה

מערכת המקום

מערכת המקום

הסיפורים החמים

אילוסטרציה | הוכן באמצעות בינה מלאכותית
דמוקרטיה במשבר

המשטרה שאבה מידע מטלפונים ללא סמכות ואגרה מידע רגיש בניגוד לחוק

❘ אילי פארי

דוח מבקר המדינה חושף כי המשטרה ביצעה השתמשה בכלים טכנולוגיים על מנת לבצע חיפוש סמוי ואיסוף מידע ממכשירים סלולרים ומחשבים אישיים, יזמה ״פעולות אקטיביות״ שאינן מוסדרות בחוק, וחדרה באופן חריג לפרטיותם של אזרחים ללא ביקורת שיפוטית

הסיפור המלאDetails

״רצח מתוכנן, קר ובירוקרטי, המבוצע בשם הצדק כדי להסתיר את אופיו כנקמה״

היימנוט קסאו | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

כשהדרישה למצוא ולהחזיר גוברת, גובר גם החשש מקיצורי דרך בחקירה

זינוק בקרב משרתי המילואים בעקבות הפעלה מסיבית של המערך | צילום: אילוסטרציה

צה״ל: בעקבות הפעלה מאסיבית של מערך המילואים חל זינוק בהתאבדויות

צילום: פלאש 90

בזמן שחמאס מוציא להורג ישראל שותקת, ומסייעת לו לבסס ריבונות ברצועה

הסיפור הבא

שיתוף סרטונים עם "הצל" ושימוש במאגר המשטרתי: האזרחים שהחליטו לתבוע שוטרים בחזרה

מיצחק לאור ועד ארז דריגס: עשור של מי טו ישראלי מזמן דיון על מנגנון הענישה הנכון

קידוח הניטור באזור שבו אמורה לקום תחנת הכוח קסם

תושבים מתנגדים לתחנת הכוח קסם שתוקם בסמוך לבתיהם ומעל אקוויפר מרכזי. המנכ"ל: "אין פרויקט תשתיתי מושלם"

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

 

טוען תגובות...
 

    %d