השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שני, אפריל 20, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

שוב מעצר אלים על אי עטיית מסכה – וסירוב הזדהות: שוטרות ריססו גז פלפל על צעירה יחפה בירושלים

הצעירה טענה שיצאה לזמן קצר מהמבית, לחזות בגשם שירד לראשונה. "אני לא רוצה לקבל דוח על שנייה שהייתי מחוץ לבית מהתרגשות בלי מסכה...אני תמיד עם מסכה", אמרה לשוטרות. המשטרה: האישה התנגדה בכוח למעצר, השימוש בגז פלפל נעשה כחוק

איתי רון ❘ איתי רון
20/10/2020
| מגזין
0

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


שלוש שוטרות מג"ב עצרו הערב בשכונת קרית משה בירושלים צעירה תוך ריסוס גז פלפל לפניה מטווח אפס. המעצר בוצע לאחר שהצעירה סירבה להזדהות, מחשש לקבלת דו"ח על אי עטיית מסכה.

לקראת השעה 17:00 פנו השוטרות לצעירה, שהיתה יחפה בסמוך לביתה לאחר שיצאה לראות את הגשם שירד לראשונה בעונה בירושלים, בבקשה להזדהות לצורך קבלת דו"ח על אי עטיית מסכה. הצעירה טענה שאינה מעוניינת להזדהות כי אינה רוצה לקבל דו"ח על שהות כה קצרה מחוץ לבית. "אני לא רוצה לקבל דוח על שנייה שהייתי מחוץ לבית מהתרגשות בלי מסכה…אני תמיד עם מסכה", אמרה.

לאחר שסירבה להזדהות מספר פעמים וחילופי דברים מול השוטרות ושוב, הפעילו השוטרות כוח כדי להכניסה לרכב השיטור, תוך התנגדות ומאבק שבסופו רוסס לעברה גז פלפל מטווח קצר. בסרטונים ניתן לראות עוברי אורח ללא מסכה שמגיעים למקום ומקיפים את השוטרות תוך כדי ניסיונות לעזור לעצורה שסבלה מכוויות הגז בעיניים, בעוד השוטרות קוראות בקשר לעזרה.

מעצרים על אי עטיית מסכה נהפכו לנפוצים יותר ויותר, כאשר רק בשבועיים האחרונים עלו לכותרות המעצר של צעירה בחוף הים וצעירה נוספת ביום שישי האחרון בשוק לוינסקי.

ממשטרת ישראל נמסר: "השוטרות הבחינו באשה ששהתה במרחב הציבורי ללא מסכה כלל בניגוד לתקנות. כפי שניתן לראות בתיעוד המצורף, השוטרות ביקשו ממנה להזדהות מספר פעמים אולם היא סירבה בניסיון שלא לקבל דוח ואף ניסתה להתנות את הזדהותה בהתחייבות שלא ייתנו לה דו״ח בגין ההפרה.

"השוטרות שהסבירו לה שוב ושוב כי היא חייבת להזדהות על פי החוק וכי היא תקבל קנס על אי עטיית מסכה, נאלצו לעכב אותה לתחנה לצורך זיהוי, וכשסרבה לעיכוב בניסיון להכשיל את האכיפה נאלצו לעוצרה. גם במהלך המעצר והניסיון להעלותה לניידת היא המשיכה להתנגד בכח. לאחר מספר אזהרות מצד השוטרות ומשהמשיכה באלימות והתנגדות אקטיבית למעצר, הן השתמשו בגז פלפל כחוק במטרה להשלים את המעצר ולזהותה לצורך השלמת האכיפה".

השימוש בגז פלפל גובר והולך בזמן האחרון בעקבות אירועי המחאה. באחרונה תועדו מקרים של תקיפת מפגינים בחולון ובתל אביב, באמצעות גז מדמיע. עם זאת, שימוש בגז מדמיע על ידי שוטרים לצורך מעצר נחשב חריג. 

תרסיסי פלפל מרכז בתוכו את החומר הפעיל בפלפל החריף קפסאיציאן. חשיפה לחומר גורמת לגירוי עז בעיניים וקוצר נשימה לפרק זמן של חצי שעה לפחות. שוטרים מצוידים במיכלי תרסיס פלפל אישי, שנועד לפי נהלי המשטרה ״לשמש כאמצעי עזר לביצוע מעצר ולהדיפת תקיפה שלא כדין כלפי השוטר או זולתו ולהשלטת סדר בבית המעצר וברכבי הלווי״.

לפי המשטרה ״הפעלת התרסיס אפשרית במקרים הבאים ובתנאי שלא ניתן בנסיבות העניין להשתלט על החשוד ללא שימוש באמצעים, או כאשר יש חשש ממשי כי מגע פיזי עם החשוד עלול לגרום לנזק גדול יותר, לשוטר או לחשוד, מהנזק שעלול להיגרם כתוצאה מהשימוש בתכשיר״.

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

רוק בבית הסוהר: אסירים מתכננים שביתת רעב בשל הגבלות הקורונה

הסיפור הבא

"נביא עוד אלפיים משפחות חרדיות לערד, עד שיכבדו אותנו"

איתי רון

איתי רון

[email protected]

הסיפורים החמים

מחאה מחוץ לבית הדין הרבני בתל אביב ב-2024 | צילום: פלאש 90
אלימות מינית

זו לא ״עוד״ נסיגה דמוקרטית זו אסטרטגיה לצימצום נשים במוקדי קבלת החלטות

❘ דורית דריה שמואלי
19/04/2026

להרחבת סמכויות בתי הדין הרבני השלכות ישירות על הזירה הפוליטית, ובוודאי לפני הבחירות

הסיפור המלאDetails
צילום: פלאש 90

בפעם הרביעית: כץ האריך את תקופת איסור ביקורי הצלב האדום אצל עצורים פלסטינים לכשבעה חודשים 

16/04/2026

״אנחנו כמו במערה. לחרוט, לתעד משהו במקום שאנחנו מפחדים בו ומביאים אליו שוקולד לאכילה רגשית״

13/04/2026
מטופלים ״פר חניה״ | קומה מינוס 2 באיכילוב בזמן מבצע ״שׁאגת הארי״ | צילום: פלאש 90

מגיפת החניונים: ילודים נדבקו במחלות זיהומיות, מטופלים אונקולוגים בתנאים מחפירים וצוותים ומטופלים חולקים שירותים

12/04/2026
הפגיעה בנאות חובב. צילום: דוברות כבאות והצלה

נפילה בנאות חובב סגרה אלפים בבתים בגלל עשן רעיל. בכפר ואדי אל-נעם נמלטו על נפשם

10/04/2026
הסיפור הבא
שריפת המכולת החרדית בערד

"נביא עוד אלפיים משפחות חרדיות לערד, עד שיכבדו אותנו"

שליחי וולט בתל אביב (למצולמים אין קשר לכתבה) | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

שליחות קטלנית: גל תלונות על אלימות של שליחי וולט כלפי מפגינים

אדלשטיין והגינה הציבורית ליד ביתו | צילום: פלאש 90 ושרון שפורר

המלצה לפיקניק בשבת: הגינה הציבורית-פרטית של שר הבריאות אדלשטיין ואשתו

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish