השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום רביעי, דצמבר 24, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
אינה קובלרצ׳יק ובניה סטפן ואבן | צילום: גיא עמיאל

אינה קובלרצ׳יק ובניה סטפן ואבן | צילום: גיא עמיאל

דגלים על הבתים ו"חוי" למלחמה: בבת ים מארגנים סיוע ועוקבים בדאגה אחר קרוביהם באוקראינה

יוליה ופאני חוששות מאסון גרעיני בזפורוז'יה, אינה וילדיה מארגנים סיוע ומודאגים מהמצב ההומניטרי במריופול ומריה לא מסוגלת לנקות ולבשל מאז שהתחילה המלחמה. סיור בבת ים אצל תושבים שחיים את המלחמה יום יום מרחוק, ומנסים לסייע בחילוץ הקרובים

מאשה אברבוך ❘ מאשה אברבוך
08/03/2022
| מגזין
תמונה ראשית : אינה קובלרצ׳יק ובניה סטפן ואבן | צילום: גיא עמיאל

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


"אני לא מסוגלת לנקות ולבשל מאז שהכל התחיל, בני משפחה אחרים מביאים לנו אוכל", הסבירה מריה קסלר מבת ים את הבלאגן ששורר בדירתה. חיי השגרה שלה ושל בעלה, איליה, נקטעו עם המלחמה שהחל פוטין באוקראינה, כמו עשרות אלפי משפחות נוספות בישראל כרגע.

שידורי הטלוויזיה האוקראינית מרצדים על המרקע ללא הרף ומספקים הצצה מבעיתה לחורבנם של מקומות מוכרים ואהובים. הודעות ושיחות מרגיעות מבני משפחה וחברים החיים באוקראינה הפכו לאוויר לנשימה. לחץ, חרדה ופרגמטיות מושקעים בניסיונות חילוץ לקרובי המשפחה שמסוגלים לצאת מהמדינה כפליטים, והאזעקות שנשמעות שם מהדהדות גם בסלון הבית מתוך טלפונים סלולריים.

"תכתבי שיש נקודת איסוף לציוד הומניטרי ברחוב ששת הימים 26", מתעקשת מריה, "כולם צריכים לדעת איך ניתן לעזור". בימים האחרונים תושבים רבים בבת ים תלו דגל אוקראינה על חלון ביתם. החלטנו לדפוק על דלתותיהם ולראיין את מי שהסכימו לכך. כולם ציינו כי אינם יודעים מה לעשות עוד כדי לסייע לחבריהם ובני משפחתם באוקראינה, אך שאסור לעמוד מנגד ולהתעלם מהמתרחש.

"אני לא מרגישה שיש מספיק דגלים ברחובות", אומרת אינה קובלרצ'יק שמתגוררת עם שלושת בניה אבן, סטפן ונוי בבת ים. אנחנו פוגשים אותה בחדר המדרגות. היא ואבן בדיוק חוזרים מנקודת איסוף סיוע הומניטרי הנמצאת בדרום בת ים. 

"תכתבי שכל אחד בישראל יכול למצוא לאן ברצונו לתרום באמצעות האתר RAZOM", היא אומרת ומציינת שנולדה בכלל במולדובה, ילדיה נולדו בישראל,  "אבל הם מתים על אוקראינה". הילדים מתחילים להעלות בעצב זכרונות מטיוליהם ברחבי אוקראינה בשנים האחרונות.

את העצב קוטע רק הזעם של סטפן הבכור, בן ה-17, שמתרעם על ה"זוועה" שמתרחש בימים אלה בעיר הנמל מריופול ששרויה באסון הומניטרי כבד, ושלפי הדיווחים – הצבא הרוסי אינו מאפשר פינוי של גופות, פצועים ואזרחים ממנה. "איפה שיש רוסים עכשיו, יש מוות, דם ופליטים", מסכמת אינה.

יוליה ופאני, אם ובת מזפוריז'ה (עיר בדרום-מזרח אוקראינה שבה החלה שריפה בכור גרעיני סמוך, לאחר שהצבא הרוסי השתלט עליו) מתגוררות גם הן בבת ים. הן מעבירות סיוע לנקודת איסוף שנמצאת בחולון סמוך למקום עבודתה של יוליה. 

לצד הדגל האוקראיני, הציבה יוליה על המזגן מחוץ לחלון שלט שבו כתוב "חוי ווייני" (זין למלחמה). האם, מתרעמת על השפה הנמוכה שבה בחרה יוליה להעביר את המסר בשלט, "אבל איך עוד אפשר לתאר את מה שפוטין עושה, איך?", עונה הבת בעצבים. ואכן, מאז שמלחי אי הנחשים השיבו לחיילי הצבא הרוסים שדרשו את כניעתם "ספינת קרב רוסית – אידי נחוי", הפכו המלים הללו למטבע לשון והתקשורת הפסיקה לצנזר את המילה "חוי" על הטיותיה.

יוליה ופאני דואגות גם הן לבני המשפחה שחיים בזפורוז'יה וחוששות מאסון גרעיני. "חברים לעבודה הוקפצו לצ'רנוביל כשהאסון התרחש", נזכרת פאני, "תוך חודש הם כבר לא היו בחיים. הכור בזפוריז'יה הרבה יותר גדול מצ'רנוביל של אז".

במיקולאייב, העיר שבה מריה ואיליה נולדו, הכירו והקימו את משפחתם מתרחשים קרבות עזים ביותר בימים האחרונים. חלקים מסביבתה עוברים משליטת צד אחד ללחימה, לידי הצד השני מספר פעמים ביום. הצבא הרוסי מפגיז בכבדות שכונות מגורים בה. "אני מוכנה לתפור דגל לכל מי שירצה לתלות אחד מהחלון", אומר מריה ושוב בודקת התראות במסך הטלפון.

גם אינה וגם מריה מודאגות מהשיחה עם תומכי פוטין בישראל ובעולם ברשתות החברתיות. הן מכנות אותם "זומבים", כינוי שתפס תאוצה ברשתות בימים האחרונים בעקבות האות Z המתנוססת על מרבית המשוריינים והטנקים הרוסים. "אין עם מי לדבר" אומרת כל אחת מהן בביתה.

"אנחנו מאוד רוצים שאוקראינה לא סתם תנצח, אלא שהמשטר ברוסיה יקרוס סופית", אומרת אינה בכמיהה.

צילומים: גיא עמיאל

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

התובע: "אתה יורה ומסובב את הגב לארבעה מלאכי מוות?" השוטר שירה בטקה: "חשבתי שכדור אחד יספיק"

הסיפור הבא

ידעתי שיש שוטרים אלימים, אבל ידעתי גם שהם חוששים מתיעוד. זה כבר לא המצב

מאשה אברבוך

מאשה אברבוך

הסיפורים החמים

שרידי טיל בליסטי שנורה מאיראן במלחמה האחרונה. צילום: חיים גולדברג/Flash90
חם

כך טראמפ פספס התחייבות של איראן לחדול ממימון צבאי של חמאס, חזבאללה והחות'ים

❘ איל ספיר, הפורום לחשיבה אזורית

הסיבות שהובילו לטרפוד הסכם הגרעין של ארצות הברית עם איראן: ניתוח עומק חושף את הכוחות שחיבלו במאמצים, ומדוע כיום הסיכויים נמוכים מאי פעם

הסיפור המלאDetails
שון דננברג במחאת הלומי הקרב | צילום: אבי דננברג

אגף השיקום סירב להכיר בהלום קרב שהשתתף במחאה

פתרון עצל וזול שכולנו נשלם עליו ביוקר 

אלעד רפאלי, פלאש 90

בג״ץ ביטל את הנוהל המשטרתי שאפשר עיכוב אזרחים על בסיס ״תחושת בטן״ של שוטרים

״כושית שמנה״: קיש מזרים עשרות מיליונים בשנה לסלקציה נגד מזרחים. כשלא מדובר בהשתמטות בש״ס שותקים  

הסיפור הבא
צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

ידעתי שיש שוטרים אלימים, אבל ידעתי גם שהם חוששים מתיעוד. זה כבר לא המצב

עוד התקפלות של רומן אברמוביץ'? פסטיבל התרבות שתיכנן בתל אביב יבוטל 

רומן זדורוב | צילום: דוד כהן, פלאש 90

בניסיון להוכיח את חפותו, תומכי זדורוב מממנים בדיקת שיערות מזירת רצח תאיר ראדה שלא נבדקו מעולם 

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d