השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
שבת, נובמבר 15, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
החתונה בהר נוף אתמול

החתונה בהר נוף אתמול

לדפוק חתונה: קשיש חרדי שצילם אירוע כדי להתריע על הפרת הנחיות – הותקף באלימות

המתחים במגזר החרדי סביב קיום ההנחיות או הפרתן הגיע אמש לשיא בשכונת הר נוף בירושלים, שם מתקיימות חתונות בחצר בית ספר. "מדובר באדם מבוגר, שהתייאש מאי האכיפה והחליט לצלם את מעגלי הריקודים"

תומר מיכלזון ❘ תומר מיכלזון
15/10/2020
| מגזין
תמונה ראשית : החתונה בהר נוף אתמול

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


גבר חרדי בשנות ה-70 לחייו הותקף אמש על ידי קבוצת צעירים חרדיים, לאחר ש"נתפס" מצלם חתונה בניגוד להוראות. האירוע הקשה התרחש בהר נוף בירושלים, שהפכה מוקד לחתונות מדי ערב. בין תושבי השכונה, שחלקם מצדדים בחתונות וחלקם חרדים לבריאותם, נרשמו חיכוכים, שאתמול הידרדרו לתקיפה.

מתחילת השבוע, עם תום חג הסוכות ופתיחת עונת החתונות, מתקיימים מדי ערב חתונות של משפחות חרדיות ברחבת בית הספר ברחוב אבו דנן בשכונה. החתונות נערכות במתכונת מצומצמת – אך בניגוד לתקנות. במקום מוצב "תצפיתן" המדווח על בוא המשטרה, ומיד עם זיהוי הניידת, כורז הרמקול לחוגגים ואלו מתפזרים לכיתות בית הספר. דקות לאחר מכן האירוע חוזר לשגרה.

אולי יעניין אותך גם:

יש עם מי לדבר

עד שכולם חוזרים?

״ההחלטה לסרב היא ההחלטה הכי הגיונית והכי מזרחית שיכולה להיות״

תיעוד של החתונה אמש בירושלים

שכונת הר נוף נחשבת ליוקרתית מבין השכונות החרדיות. היא מאכלסת את אליטת מפלגת ש"ס; חרדים בעלי מקצועות חופשיים; וציבור דתי לאומי. בשכונה נוכחות בולטת מאד של משפחות תושבי חוץ במקור, בעיקר מארה"ב. התרכובת האנושית יוצרת תסיסה פנימית, כאשר חלק מהתושבים לא מקבלים את הפרת ההנחיות הנעשית בשכונתם, ומביעים חרדה לבריאותם.

אם בתחילה ניסו מתנגדי החתונות בשכונה לתעד בסתר את האירועים ולעורר את התקשורת והמשטרה, הרי שאמש, העימותים פרצו במלוא עוצמתם.


"שמעתי צעקות, הקיפו אותו עשרות צעירים", כך תיארה את התקרית אמש תושבת השכונה. "מדובר באדם מבוגר, שהתייאש מאי האכיפה והחליט לצלם בעצמו את מעגלי הריקודים, בניסיון להוכיח את העוולה, לתפיסתו". בשיחה עם המקום ביקש המותקף להישאר בעילום שם וסיפר את השתלשלות האירועים.

תיעוד של החתונה אמש בירושלים

"הגעתי עם הרכב סמוך לבית הספר, יצאתי לצלם ואז תפסו אותי והתחילו להתקהל סביבי המון צעירים. ברחתי לרכב, בכוחות אחרונים הצלחתי לסגור את הדלת. הם עיקמו את הדלת ועשו נזק גדול לרכב, נמלטתי". על פי עד ראייה, אלמלא היה מגלה האיש תושייה, "נותן גז" ונמלט, האירוע עלול היה להסתיים קשה בהרבה. תיעוד הרכב הניזוק נמצא בידי המקום. תלונה הוגשה למשטרה.

התסכול של מתנגדי החתונות בהר נוף נובע בין היתר מהחשש כי שכונתם תהפוך לאדומה והחתונות תעלנה להם בסגר הדוק שייפגע בחופש ובפרנסה. בנוסף, עולה הטענה, כי מתחם החתונות מגיע על חשבונם: במתחם החתונות המדובר פעל בשבועות האחרונים בית כנסת מאולתר – באוויר הפתוח כפי המותר בחוק – אלא שכעת הוא פוזר, לאחר שהחתונות קיבלו העדפה. "באיזו זכות לוקחים שטח ציבורי של השכונה, מגרשים אותנו המתפללים ונותנים אותו לחתונות?", תוהה בזעם אחד התושבים.

יצוין כי גם הערב צפויה להתקיים במקום לפחות חתונה אחת נוספת. השכנים המתנגדים, כך מסתבר, לא מתכוונים לוותר. לאור אירועי אמש, ייתכן כי הזירה תסלים לעימות אלים עוד יותר.



הסיפור הקודם

"אתה מסריט? אין בעיה. אתה עצור על הכשלת שוטר"

הסיפור הבא

מכת נשירה מבתי הספר: "הילדים הולכים לאיבוד בבית"

תומר מיכלזון

תומר מיכלזון

עורך המקום הכי חם בגיהנום

הסיפורים החמים

זרים של פורום יהלומי קרב ושל חברים למאבק | הלוויתו של מישייב מוקדם יותר היום
בריאות הנפש

אף נציג של ארגון נכי צה״ל או של אגף השיקום לא הגיע להלווית השוטר שהצית עצמו 

איתמר בן גביר וטלי גוטליב בבג״ץ, יולי 2025 | צילום: פלאש 90
מלחמת אוקטובר 23

בלי החלטה, עם הדרה: האפליה שמסתתרת מאחורי המתפרעים בבג״ץ 

צילום: פלאש 90 | למצולמים אין קשר לנאמר
מלחמת אוקטובר 23

חשיפת המקום הכי חם: המשטרה חוקרת טענות על אסירים שפגעו מינית בעציר האוטיסט בן ה-14

הסיפור הבא
איור: איתי רווה

מכת נשירה מבתי הספר: "הילדים הולכים לאיבוד בבית"

טייסי אל על (למצולמים אין קשר לכתבה) צילום: יעקב נחומי, פלאש 90

טייסי אל על מצאו דרך להשלים הכנסה בחל"ת: מילואים במפקדת הקורונה ב-2,000 שקל ליום

מתעדים אותם שותים קפה, אורבים להם בחניון: היחידה החשאית של המשטרה שפועלת נגד מפגינים

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית
  • אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish