השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שישי, נובמבר 21, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
נתניהו וגנץ | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

נתניהו וגנץ | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

דעה

אין ולא תהיה מחילה על החטא הגדול של גנץ

אפשר לחשוד שיו"ר כחול לבן לוקה בתמימות או בטירונות פוליטית, אפשר להניח בוודאות שגנץ מעדיף את טובת המדינה. אבל על החלטתו להיכנס למשא ומתן עם נתניהו קשה לסלוח

גיא רונן ❘ גיא רונן
02/12/2020
| דעות
תמונה ראשית : נתניהו וגנץ | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


יותר מ-150 אלף תוצאות מציע גוגל לתיאור הארסי שטבע פעם משה דיין: "בחור טוב במובן הרע של המילה". התוצאות החדשות יותר, שהולכות ומתרבות ממש עכשיו, כבר מיוחסות לבני גנץ. אין מה לומר: הרמטכ"ל ה-20 של צה"ל, בני-חותא בלשון החברים לנשק, באמת העדיף את טובת המדינה. אפשר לחשוד בו בתמימות, בטירונות, אפילו באידיוטיות שימושית – לא בציניות או ברוע או בדבקות בכיסא – אבל אלה כבר הטיעונים לעונש. על החטא הגדול שעשה, אין ולא תהיה לו כפרה.

רבים וטובים הפרו ועוד יפרו הבטחות לבוחר. "Read my lips, no more taxes", הכריז ג'ורג' בוש האב, וכמובן העלה מיסים. "דין נצרים כדין תל אביב", התחייב אריאל שרון כל הדרך להתנתקות. מנחם בגין לא היה מוכן לשמוע על פינוי יישובים, ובנימין נתניהו מבטיח מאז 2009 למוטט את שלטון חמאס בעזה. ובזה אחר זה יושבים תחתיו מנהיגי השמאל-מרכז, שהבטיחו שזה לא יקרה לעולם. אבל גנץ זה ליגה אחרת.

אולי יעניין אותך גם:

למעלה מ-2,000 ילדים נמצאים מתחת לרדאר של המדינה. מדוע היא ממשיכה לקצץ ולהתעלם?

טרור יהודי, אדישות אמריקאית

מלחמת התקומה? תפסיקו לזרות לנו חול בעיניים

לא מיותר לחזור על המובן מאליו: מעולם לא כיהן כאן ראש ממשלה עם כתב אישום. מעולם לא ניתנה לאחד כזה, שאינו מורשה להתמנות לשר, האפשרות להקים כאן ממשלה. מעולם לא דיבר בעל המשרה החשובה במדינה על עובדיה, על משרתי הציבור שלה, על אלו האמונים על החוק והסדר ואכיפת ההחלטות שלו עצמו כמו שנתניהו מדבר. ומעולם לא הקדיש בעל המשרה המורכבת והאינטנסיבית במדינה, וכנראה גם מחוץ לה, זמן רב כל כך לענייניו האישיים. אוטוטו הוא יידרש להתייצב שלוש פעמים בשבוע בבית המשפט, כשבסיום ממתינות לו יותר מעשר שנות מאסר בפוטנציה.   

שר הביטחון ראה את כל זה, ושתק. טוב, פה ושם צייץ. לפעמים אפילו נתן "גיבוי מלא" למי שצריך. עוד גיבוי כזה ואבדנו. אבל החטא הקדמון שלו מתחיל הרבה לפני שבועת האמונים המביכה משהו כ"חליפי" בכנסת. זה קרה ברגע שהסכים להיכנס למשא ומתן. לראות בנתניהו שווה בין שווים. לדבר איתו על רוטציה, כשהשאלה היא רק מי ראשון. 


גנץ, ריבלין ונתניהו | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
גנץ, ריבלין ונתניהו | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

ממש אז, כשנענה להזמנה המשותפת לבית הנשיא (ובמובן הזה הנשיא ראובן ריבלין נושא אף הוא באחריות), נפרץ הטאבו. ותמונתו של הנאשם מספר אחת נתלתה אחר אי כבוד על קירות בתי הספר בישראל.  

שאריות של ממלכתיות 

יהיה מי שיטען: דבר הבוחר. חצי עם ידע על האישומים ורצה אותו. התשובה לכך מובנת מאליה: "העם" עוד לא מזכה כאן נאשמים, מה גם שהחצי השני שלו – 52 אחוז ליתר דיוק – רצה את ההיפך. 

נוהגים לבוז לגישת "רק לא ביבי", אבל האמת שיש בה לא מעט טעם. ירידתו של נתניהו מהבמה היא תנאי הכרחי – ודאי לא מספיק – לתיקון שהחברה הישראלית זקוקה לו כמו אוויר לנשימה. לתזכורת שבסוף בסוף, יש כאן מדינה. לשאריות של ממלכתיות. לשפיות. והרי מה אם לא זה איגד את הגנרלים ושלף אותם מהספה או מהעסקים הישר לביצה הפוליטית.

גנץ העדיף כידוע סלוגן אחר: "ישראל לפני הכול". ובכן, משמעות מעשית אחת של זה יכולה להיות צעדים לא פופולריים בבייס, כמעט בגידה ביותר ממיליון מצביעים, ריסוק המחנה והאלטרנטיבה והתאבדות פוליטית. משמעות אחרת יכולה הייתה להבין כבר אז שמה שמסכן את ישראל, גם ואולי בעיקר בקורונה, זו לא עוד מערכת בחירות – אלא עוד שעה אחת עם נתניהו.    

שתף

  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני


הסיפור הקודם

"לא אתפשר עם הלשכה": שפורר דחתה הצעת פשרה של שופטי המחוזי

הסיפור הבא

הטכניון משעה פרופ' למדעי המחשב לאחר שהפנה תלמידים לבדוק שפת תכנות על שם כוכבת פורנו

גיא רונן

גיא רונן

הסיפורים החמים

צילום: קובי גדעון, פלאש 90
דעות

למעלה מ-2,000 ילדים נמצאים מתחת לרדאר של המדינה. מדוע היא ממשיכה לקצץ ולהתעלם?

יהודה ושומרון

למה שב״ס, שב״כ, ח״כים ואפילו נשיא המדינה מסתירים את רשימת האסירים הביטחוניים היהודים?

אסירים בטחוניים בכלא דמון, צילום: חיים גולדברג, פלאש 90
מדיני-בטחוני

״כ-15 סוהרים עמדו סביבו והיכו אותו. הם התמקדו בראשו. מאז לא ראינו אותו״

הסיפור הבא
פרופ' יוסי גיל | צילום מסך

הטכניון משעה פרופ' למדעי המחשב לאחר שהפנה תלמידים לבדוק שפת תכנות על שם כוכבת פורנו

איור: דורון פלאם

הצנזור הראשי: עשרות אלפי מחיקות של תכנים ברשת בוצעו בהוראת משרד המשפטים, ללא תיעוד או פיקוח

יונתן היילו | צילום: פלאש90

"היילו לא יכול היה לחזור לשכונה שבה הכל קרה, אבל לא היה לו לאן ללכת"

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית
  • אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish