השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שני, דצמבר 15, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
״במשך 15 שנים חמקת והתחבאת מאחורי מכונת תעמולה ואבטחה״ | מקור צילום: פלאש90

גם הנאשם בשוחד וגם הנשיא לא מקיימים את התקנות | מקור: צילום: פלאש90

דעה

המשפט הכפול של נתניהו

כולם מדברים על הרכב השופטים של נתניהו, אבל ברק כהן מתעניין יותר במשפט החברתי שהוא וכל הזרם הדמוקרטי שהופלה והודר מתכננים לערוך נגדו במקביל. וגם: מה יהיה ביום שאחרי אובדן האמון ברשויות החוק?

ברק כהן ❘ ברק כהן
13/02/2020
| דעות, מגזין
תמונה ראשית : גם הנאשם בשוחד וגם הנשיא לא מקיימים את התקנות | מקור: צילום: פלאש90

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


השעה קרבה. כתב האישום הוגש ונקבע הרכב השופטים שידון בתיק. מדינת ישראל מאשימה אותו בקבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים, אך אנחנו נשפוט אותו גם על 15 שנים בהם התעלל בנו.

ב-2011 יצאנו לרחובות בהמונים, בהתנגדות למציאות של הון שלטון שגרמו להאמרת יוקר המחיה. אנחנו מתקשים לשלם עבור שכירות דירה בזמן שקומץ בעלי הון שתה את משאבי הארץ. 

בזמן שזעקנו על סדרת מעשי השוד שביצעו האחים עופר, נוחי דנקנר, נוני מוזס, פישמן, אלוביץ, לבייב, תשובה ואחרים – חברי הממשלות שחו איתם בבריכת השחיתות ביחסי תן וקח. כאשר תגיע לבית המשפט המחוזי, אנחנו נשפוט אותך גם על החרב הכלכלית המונחת על צווארנו. 

אבל לא רק. הכנופיה שלך דחפה לחקיקה לאומנית – כזאת המדרגת בין בני האדם החיים בארץ. זעקנו ברחובות למען שוויון אזרחי, אך גאוות השררה אטמה את אוזניך. הכנופיה שלך המשיכה ודחפה להקמת מתקן כליאה למבקשי מקלט. אנשים שפשעו בכך שנסו על נפשם מפני משטרי דיכוי. כלאתם אותם, התעמרתם בהם, עשקתם אותם, ביזיתם, רמסתם את כבודם כבני אדם – וכל זאת למען הדגשת כוחכם השלטוני והאתני. 


מרחב ההכחשה המפורסם של נתניהו יקרוס מול השופטים

בנימין בן צילה נתניהו, בזמן שמדינת ישראל תדון אותך על עבירות שחיתות, אנחנו נדון אותך על המאמץ בדירוג בין בני אדם, בין חזקים לבין חלשים, בין עשירים לבין עניים, בין אזרחים לבין פליטים. ואם יש בלבך חשש מפני התובעת ליאת בן ארי, הרשה לי להרגיע אותך – היא תהיה נחמדה ואדיבה כלפיך. אנחנו לא. 

במשך 15 שנים חמקת והתחבאת מאחורי מכונת תעמולה ואבטחה. למשפט אתה תתייצב, וגם אם יקיפו אותך מאות מאבטחים הקול שלנו יגיע – אליך, לאולם, לשופט, לתביעה, לתקשורת, לסנגורים ולציבור כולו. תבין ביבי, אתה עומד לפני משפט כפול שגם יתנהל במקביל. משפט אחד מול התביעה הפלילית ומשפט שני – מולנו, הזרם הדמוקרטי בו התעמרת במשך שנים ארוכות. ארוכות מדי.

הכנופיה שלך דחפה לחקיקה לאומנית – כזאת המדרגת בין בני האדם החיים בארץ. זעקנו ברחובות למען שוויון אזרחי, אך גאוות השררה אטמה את אוזניך

תהא זאת הזדמנות מצוינת עבורך להכיר את הזועמים ואת הרעבים. את החלשים שגרם להם להתבייש בחולשתם.  פתחנו יומנים בהם יירשמו כל מועדי הדיון בתיק הפשע החמור – "הציבור נגד בנימין בן צילה נתניהו".

איננו סומכים על בית המשפט. גם לא על הפרקליטות. מוסדות השלטון לא הגנו עלינו מעולם. ההיפך מכך. המשטרה, התביעה והשופטים רומסים אותנו על בסיס יומי. ננהל נגדך משפט ציבורי, בין היתר משום שאין לנו כל אמון בתביעה ובמשטרה. גם לא בהרכב השופטים שידון אותך. 

הכאוס השלטוני הצפוי

פעם, כאשר היינו תמימים, האמנו כי השופט ניחן ביושרה, בתבונה, באומץ וערכיות. כשנשיאת העליון, אסתר חיות, קובעת שאין באירועים בודדים, שנחשפו בפרשות נוה, כחלון וכרייף, כדי להכתים את הוועדה למינוי שופטים – ספק אם היא עצמה מאמינה לדברים.

מי שנכנס היום לבתי המשפט נתקל בעיקר בפקידים קטנים. פחדנים החוששים להכריע בסוגיות מורכבות. עצלנים המפצירים בצדדים להגיע להסכמות על מנת לחסוך בכתיבת פסקי דין. חנפנים לעורכי דין אמידים המקושרים למקבלי החלטות, ומבזים עורכי דין צעירים ואזרחים עניים ומוחלשים. על הרמה המקצועית אין מה לדבר, שהרי הבינוניות במשפט חוגגת. ערכים ועקרונות? מערכת המשפט לא מתיימרת כלל לחתור להגשמתם של אלה ואת המילה צדק – צריך להפקיד מחוץ לבית המשפט.

אכן, המצב השלטוני רעוע מכל בחינה. האמון במוסדות השלטון נמוך ביותר. המשטרה, התביעה, השיפוט, התאגידים הפיננסיים, התקשורת, הכנסת, הממשלה ואפילו הצבא – לא זוכים לאמון ציבורי, ברוך ה'. האמון הציבורי לא צפוי להתרומם גם לאחר הבחירות במרץ. ואולי אף להישחק עוד יותר. נתניהו וכנופייתו יתקפו, יפרסמו חומרים וירתמו סנטימנט ציבורי שלילי כנגד רשויות האכיפה.

נתניהו מתנהל כמו ראש ארגון פשע

מבחינת המתנגדים למשטר הבזוי שנוסד בארץ – יש לברך על כך. קואליציה בראשות בני גנץ תנסה להתמודד עם משבר האמון המחריף. מאמציה יעלו בתוהו. הציבור מבין כי השלטון פועל למען עצמו ולמען מקורביו – בלבד. הכרה זאת לא תישחק, אלא רק תלך ותתבהר. 

יתרה מכך, קואליציה בראשות גנץ עלולה להוביל להחרפת משבר האמון. אינני מקבל את הניתוח של דוקטור אבישי בן חיים על ישראל השנייה. יחד עם זאת, ציבור מזרחי רחב, תופס את עצמו מבחינה פסיכולוגית כחלק מהשלטון. אף על פי שבפועל לא נהנה כלל ממנעמיו ואולי אף נפגע ממנו מאוד. אותה תחושה פסיכולוגית בקרב אותו ציבור מזרחי שמצביע לכנופיית נתניהו, כאילו שהצבעתם הופכת אותם לחלק מהשלטון – תאבד עם בחירת גנץ. 

בכך עלול באמת אותו ציבור מזרחי המצביע לנתניהו לאבד את הזדהותו עם מוסדות השלטון. ממשלה בראשות גנץ תשחק עוד יותר את האמון בממסד, שכן אותו ציבור מזרחי רחב ירגיש כי איבד את אחיזתו המדומיינת בשלטון. גם על כך יש לברך. ככל שהחרדים לא ישבו בקואליציה, אז גם חלקים גדולים בציבור החרדי יגלו ניכור הולך וגובר. את הציבור הערבי גנץ עצמו מדיר ומנכר. 

ממשלה בראשות גנץ תשחק עוד יותר את האמון בממסד, שכן אותו ציבור מזרחי רחב ירגיש כי איבד את אחיזתו המדומיינת בשלטון

הייאוש הגובר ממוסדות השלטון חייב להוביל לגיבוש יוזמה רעיונית וארגונית ליום שאחרי. ליום שאחרי ההתגוששות בין חלקי החברה השונים. התגוששות שבה תניח כל קבוצה את תביעתה על השולחן המשותף. ממילא ביום שאחרי ההתגוששות, נחזור שוב ושוב לאותה הנקודה בה נידרש להכריע כיצד נוכל לחיות יחד, כל יושבות ויושבי הארץ. והדרך היחידה שתאפשר זאת – תעבור דרך עקרונות של שוויון אזרחי, חירות פרט וסולידריות בין מגוון הקהילות החיות בארץ. עקרונות שיימצאו את מקומם בחוקה. חוקת יושבות ויושבי הארץ. 

פרשת השבוע: כל הטורים של ברק כהן

כרזת המופע של שלום אסייג

סיקור אוהד אינו שוחד? תשאלו את שלום אסייג

❘ ברק כהן

הפרשה שבה מעורב אסייג מלמדת שהשיטה שהשחיתה את העיתונות והמערכות הציבוריות רחבה משהכרנו. וגם: למה מנדלבליט לא מרחיק את נתניהו מזירת הפשע ומיהם "האינטרסנטים" שהגיעו להפגנה בתל אביב השבוע

אילוסטרציה | צילומים: הדס פורוש פלאש90

הוא לא יודע, הוא לא מחזיק טלפון וכל סובביו סוגדים לו: נתניהו מתנהל כמו ראש ארגון פשע

❘ ברק כהן

הטבעת המשפטית הולכת ומתהדקת ונתניהו מוכן למכור כל נכס ציבורי בשביל פתקי חסינות, אבל גם ניסיונות אלו יעלו חרס. כמו במקרה של אפי נוה – החשבון בסוף יוגש || ברק כהן, פרשת השבוע

אין מלוכה, אין קואליציה – אבל הגאוותנות של אדוני הארץ חטפה מכה

❘ ברק כהן

אין כל היגיון להפעיל מוסדות שלטון על בני אדם שאין בינם לבין עצמם הסכמה על עקרונות יסוד לחיים משותפים. יותר משאנו זקוקים לקואליציה או בחירות חדשות – אנו זקוקים לכונן חוקה | צילום: דור מלכה

טען עוד

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

תג מחיר בג'ש: "האירוע ממחיש את ההסתה שקיימת נגד הציבור שלנו"

הסיפור הבא

"אנחנו לא באים להציל את מערכת החינוך – אנחנו באים להציל את הילדים שלנו"

ברק כהן

ברק כהן

הסיפורים החמים

צילום: פלאש 90
יהודה ושומרון

צ׳יינה טאון קריית־ארבע חברון: כך סין מממנת את מפעל ההתנחלויות

❘ איל ספיר, פרויקט אופק

מגנה את הכיבוש וגוזרת עליו קופון: סין רוצה להיות ארה״ב של הדרום הגלובלי ומצהירה על תמיכתה במאבק הפלסטיני. אלא שבמקביל, מידי שנה היא מגדילה את היקפי הסחר עם ההתנחלויות ומעמיקה את אחיזתה בכלכלה שמעבר לקו הירוק

הסיפור המלאDetails
אילוסטרציה | הוכן באמצעות בינה מלאכותית

בן 57 נורה 18 פעמים, 8 מתוכן כשכבר שכב על הקרקע. צה״ל: "סיטואציה מבאסת"

הכובע של חייל המילואים יובל בן ארי, שנרגם באבנים על ידי מתנחלים בתקופת המסיק | צילום: יובל בן ארי

שלושה ח״כים הוצאו מדיון על אלימות מתנחלים. גם חייל מילואים שנרגם באבנים לא הצליח לגרום להם להקשיב

בן גביר ביקש לעשות הון פוליטי באמצעות התאכזרות לאסירים הבטחוניים, אבל אלפי אסירים יהודים נפגעו | פלאש 90

פשפשים במיטות, מקקים בחדרי האוכל ודם על הקירות: ההזנחה הפכה את בתי הסוהר למתקני עינויים

Mendy Hechtman/FLASH90 | למצולמת אין קשר לכתבה

בעיניהם של תושבי קיבוץ מעגן מיכאל, הם עצמם הטבע שיש להגן עליו

הסיפור הבא
משבר החינוך - ההורים מדברים | צילום: עצמי

"אנחנו לא באים להציל את מערכת החינוך – אנחנו באים להציל את הילדים שלנו"

השופט אביגדור דורות, אסתר חיות, איילת שקד, אפי נוה ומרים נאור. המינוי נסגר בדיל בוועדה | צילומים הרשות השופטת, פלאש 90

משרד עורכי הדין תרם לאפי נוה - שותף אחד מונה לשופט במחוזי, המשרד קיבל בוררויות במיליונים

מרים נאור | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

מרים נאור: "הבנתי שעל פי נוה ישק דבר בוועדה לבחירת שופטים...זה עמד בסתירה לחוק לתפישתי"

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית
  • אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d