השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שישי, ינואר 2, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

אקדח במערכה האחרונה

מה הקשר בין זמינותם של אקדחים לבין השימוש בהם? תשאלו את כל האזרחים התמימים שנפגעו מהטייזר

נתנאל שלומוביץ ❘ נתנאל שלומוביץ
12/12/2013
| מגזין

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


לפי נתוני gunpolicy.org, במדינה הזעירה יש 30.3 כלי נשק חמים על כל 100 אזרחים. לשם השוואה, בישראל יש 7.3 על כל 100 אזרחים ובארה"ב יש 101 רובים ואקדחים על כל 100 אזרחים. נכון, ארצות הברית היתה ונותרה מספר 1 בעולם, אך איסלנד מתברגת למקום ה-15 המכובד – אחרי מדינות כמו לוב, פקיסטאן ומקסיקו. למרות זאת, איסלנד כמעט לא סובלת מתקיפות בנשק חם.

את תרבות הנשק של אימפריית הרובים הבלתי מעורערת, ארצות הברית, חקר כבר מייקל מור בסרטו "באולינג לקולומביין". שם הוא הדגים, אמנם על דרך הפופוליזם, כיצד קנדה חובבת הנשק אינה סובלת מאותה תרבות אלימה כמו שכנתה מדרום. איסלנד יכלה להשתלב היטב בהשוואה הזאת, אולי אפילו יותר מקנדה.

אבל מה שמעניין במקרה הירי האחרון אינו רק התובנה התרבותית בנוגע לחיבה האיסלנדית והאמריקאית לנשק, והנטייה האמריקאית להשתמש בו נגד בני אדם. מה שמעניין הוא דווקא תפקיד המשטרה באלימות שמעורב בה נשק. למרות שאזרחי איסלנד הם בין החמושים בעולם, השוטרים האיסלנדים הם בין הלא-חמושים בעולם. נאסר על שוטרי סיור לשאת אקדחים ורובים. למעשה, המשטרה האיסלנדית כולה מחזיקה ב-1,039 כלי נשק בלבד.

ארצות הברית היא לא היחידה שמעניינת בהשוואה כזו, אלא גם משטרת ישראל. אחת התופעות המטרידות של השנים האחרונות היא כניסתו לשימוש של אקדח ההלם הידוע לשמצה: הטייזר. הוא נכנס לשירות בישראל רק ב-2011 וניתן רק ל"שוטרים ותיקים שהוסמכו לכך". למרות שלמשטרת ישראל יש מעט אקדחי הלם, בתוך קצת יותר משנה נרשמו יותר מאלף מקרים של שימוש בו. לא פעם היו מקרים שמצאו את דרכם לתקשורת בגלל טענות לשימוש פזיז ומופרז בנשק. כך למשל, חושמל סטודנט בירושלים בגלל שהתערב בדין ודברים בין שוטרים לבין קבוצת נערים.

בעקבות שורת "מקרים חריגים" בשימוש בטייזר, כך לפי המשטרה, קבע צוות בדיקה פנימי כי "השילוב של רמת היכרות נמוכה עם הנהלים מחד, וחוסר משמעת בראיית ריסון הכוח מאידך, יצר מצע להתרחשות ארועים חריגים אלה", נאמר במסקנות. "אין חולק לגבי היותו של המכשיר, בהפעלה נכונה, אמצעי אל-הרג יעיל וראוי לביצוע אכיפה, שמירה על בטחון השוטר וצמצום פגיעה קטלנית בחשוד. חלופה זו בראש ובראשונה באה כדי להגן על האזרחים".

זה באמת נכון: הטייזר עשוי להיות כלי יעיל בהשתלטות על חשודים מסוכנים, בדרך שתמנע שימוש בנשק מסוכן יותר. אבל לעתים נראה כי זה המצב רק בתיאוריה. יותר ויותר אזרחים תמימים מגלים מול שוטרים חמושים באקדח הלם שכשיש נשק זמין – יש גם נטייה להשתמש בו. את הלקח הזה גילו השוטרים האיסלנדים אחרי 69 שנה. מספרים שמארק טוויין אמר ש"כשיש לך פטיש, הכל נראה לך כמו מסמר". כנראה שכשאין לך אקדח, אז אין במי לירות; וכשיש לך טייזר- כל בן אדם יכול לסגור לך מעגל חשמלי.

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

הוא לא משתמט, הוא עני

הסיפור הבא

הנה באה השעה

נתנאל שלומוביץ

נתנאל שלומוביץ

הסיפורים החמים

יונתן סינדל, פלאש 90
חם

השר עמיחי אליהו: ״אנחנו רוצים להחיל ריבונות. זה שלנו״

❘ סיון תהל

הצעת חוק חדשה מבקשת להקים רשות מורשת לטיפול בעתיקות ביהודה ושומרון עם סמכויות חפירה, פיקוח ואכיפה בתקציב של 30 מיליון שקל בשנה. מומחים בתחום: מהלך המנוגד לדין הבין-לאומי שיפגע במעמד האקדמי והמשפטי של ישראל

הסיפור המלאDetails
נחל תנינים כדי לדחוק את ג׳סר א-זארקא | צילום: פלאש 90

מעגל מיכאל: חמוש בסוללת עורכי דין, קיבוץ מעגן מיכאל מתנגד לתוכנית של עצמו

יונתן סינדל, פלאש 90

מדינה שמסרבת להסתכל לעצמה בעיניים

סוכות בכניסה ליישוב בו הוא מתגורר, יצהר, שעשוי להפוך בקרוב להתנחלות בעדיפות לאומית | Photo by Sraya Diamant/Flash90

108 התנחלויות יוגדרו ״אזור עדיפות לאומית״. אלפי מתנחלים יזכו להטבות בשווי מיליונים 

דגלי קטר מונפים בעזה, לפני המלחמה | צילום: פאלש 90

המהלך הישראלי שהעניק לקטר ברית הגנה היסטורית מארצות הברית

הסיפור הבא

הנה באה השעה

קדימה, לקפל את הפירמידות

בבקו"ם בשכונת שפירא

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d