השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שני, יוני 16, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

אנחנו בדרך הנכונה, לעולם לא נגיע

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך לגלילה היה שיער אדום והיא לעולם לא לבשה טרנינג. בקושי התפשרה על שמלה, אחרי שבועיים שבהם הסתובבה במחלקה עם החזה בחוץ. בוקר אחד ניגשה גלילה אל אחת הרופאות הבכירות: "במוצאי שבת נפתחת תערוכת ציורים שלי, בסלון מזל בסמטה אלמונית. […]

יגאל מוסקו ❘ יגאל מוסקו
18.10.13
| מגזין

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


לגלילה היה שיער אדום והיא לעולם לא לבשה טרנינג. בקושי התפשרה על שמלה, אחרי שבועיים שבהם הסתובבה במחלקה עם החזה בחוץ. בוקר אחד ניגשה גלילה אל אחת הרופאות הבכירות: "במוצאי שבת נפתחת תערוכת ציורים שלי, בסלון מזל בסמטה אלמונית. אני מבקשת לשחרר את כל המחלקה, וגם הצוות מוזמן. יהיה עראק וזה הולך טוב עם טגריטול (תרופה פסיכיאטרית)". מאוחר יותר ניגשתי לרופאה, לשאול בנוגע לסיפור הזה. היא חייכה אלי בסלחנות: "זה חלק ממחשבות הגדלות של גלילה". "את טועה", אמרתי לה, באמת יש לה תערוכה.

לא הייתי יותר חכם וגם לא היה לי שום ידע פסיכיאטרי, אבל כבר נפלתי עם גלילה יומיים קודם לכן, כשהתרברבה באוזני שהבת שלה מפיקה בטלוויזיה. היה לי ברור שזה חלק ממחשבות השווא שלה. באותו אחר הצהריים הגיעה הבת לביקור. מפיקה בטלוויזיה. אחרי הביקור היא הסכימה לפגוש אותי בבית קפה: "כל חצי שנה בערך אמא שלי מאושפזת בכפייה, כי היא נהיית אלימה כלפי המשפחה או כלפי סתם עוברי אורח. פעם רדפה אחרי עם מטף בכל שינקין. אמא שלי מאוהבת במחלה שלה. כשהכדורים מאזנים אותה היא יושבת פאסיבית ואבודה בבית, אבל במחלה היא ליד אלוהים. לפעמים אני פשוט רוצה שהיא תמות כבר".

אולי יעניין אותך גם:

קריאה לכל מי שמרגיש אבוד

״החוסר שלו כל-כך גדול, אני חייבת להחזיר את הבן-אדם הזה חזרה"

מה אנחנו יכולים ללמוד מסוריה על מאבקים אזרחיים והפלת שליטים רודניים?

אחרי שגלילה סיפרה על התערוכה מיהרתי לגוגל. גיליתי שבתל אביב יש באמת רחוב קטן ששמו סמטה אלמונית, ובאמת קיים "סלון מזל" – גלריה קטנה שנותנת ביטוי למדוכאים ולאנרכיסטים, ובאמת נפתחת שם תערוכת ציורים של חולי נפש וביניהם גלילה. "אוי-ויי", פלטה הפסיכיאטרית ברגע שהבינה שכשלה באבחנה בין מציאות לשיגעון. אחר כך חתמה לגלילה על אישור לחופשת שבת מיוחדת.

גלילה שמחה מאוד לקראתי בערב הפתיחה, שבו זרחה ממש, אף שלא הגיע איש מצוות המחלקה. הרגשתי שהיא בדרך הנכונה, ובמהרה תשתחרר לגמרי. כעבור יומיים היא התיזה קפה על אחד מלובשי הטריינינגים הוותיקים. אחד שהיה סטודנט מבריק בטכניון כשהתפרצה אצלו הסכיזופרניה. הוא אמר: "אנחנו בדרך הנכונה, ולעולם לא נגיע".


לימים עבדתי בגוף תקשורת גדול שבו עבדה גם הבת של גלילה כמפיקה בכירה. נתקלנו זה בזה כמעט בכל יום. היה לי ברור שהיא זוכרת היטב, אבל שנינו לא דיברנו מעולם על פגישתנו במחלקה הסגורה. מת לשאול, אבל לא יודע מה עם גלילה. סלון מזל נסגר מאז, אברבנאל עדיין פתוח.



הסיפורים החמים

חברתי

לראשונה מאז מלחמת המפרץ: המקלט האטומי בתחנה המרכזית בת"א ייפתח לציבור

חברתי

אין לאן לברוח: המתקפה האיראנית חושפת את עומק ההפקרה של העורף

חם

חיילים קיבלו הוראה לפנות בסיסים בדרום הארץ. אלו שנותרו מופקרים בלי יכולת להתמגן

קטגוריות

  • דעות
  • חברתי
    • החברה הערבית
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
  • חם
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • מקומי
    • סביבה
    • תכנון
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
    • גלריות
    • וידאו
  • רווחה
    • בריאות הנפש
    • חינוך
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish