השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום רביעי, מרץ 25, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

פעיל ב"דור אמיץ": אנחנו מסומנים במערכת בגלל הארגונים

מי שמכם? שואלים הפעילים

נועה בורשטיין חדד ❘ נועה בורשטיין חדד
09/06/2015
| מגזין
0

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


 

"אתה נותן לממשל לגיטימציה להפלות אותנו", כך אמר אמש פעיל בתנועת "דור אמיץ" לגדי יברקן, פעיל בליכוד. הדברים נאמרו בהפסקה בכנס "נציגי הקהילה האתיופית" במכללה האקדמית קריית אונו.

חברי "דור אמיץ" שמעו על הכנס במקרה, והגיעו במטרה לשאול – מי שמכם, פעילים פוליטיים וארגונים למיניהם, למנהיגי הקהילה?

הכנס התחיל בנאומים ובברכות, עד להתפרצות הראשונה – פעילי "דור אמיץ" ניסו לשאול מה מטרת המפגש, ונענו בהתעלמות גורפת.

ההתעלמות לוותה במחאה ופנינה תמנו שטה עלתה להרגיע את הרוחות. לענבר בוגלה, פעילת "דור אמיץ", הסבירה שאיש לא ייתן ל"ילדה כמוה" לחתום על שום דבר. אחרי דין ודברים יצאו הצדדים להפסקה.

"צריך לחבק את הילדים האלה, להבין שהם בגיל ההתבגרות, זה מרד נעורים. להקשיב להם ולזכור שהם לא מבינים יותר מדי", אמרו מארגני הכנס. הגישה החדשה היא לחבק ולהכיל את הצעירים, ולא לתת להם להפריע.

יאיו, אחד הפעילים הבולטים ב"דור אמיץ" – הסביר לי שהמלחמה בממסד פשוטה – לא לאפליה בחינוך, בדיור ובשיטור. אבל המלחמה האמיתית היא בארגונים, "הם אלה שנותנים את הלגיטימציה לממסד, אנחנו מסומנים במערכת בגללם", אמר.

"אני למדתי שנתיים חינוך והפסקתי. קיבלתי מלגה ובכל זאת הפסקתי. הרגשתי לא נוח בגלל המלגה, הרגשתי שאני צריך למכור את עצמי: עשיתי צבא ועשיתי ככה ועשיתי ככה. היה לי קשה עם זה, העדפתי להפסיק ולחזור ללמוד כשאוכל להרשות לעצמי, בכוחות עצמי", הוסיף.

לאחר ההפסקה התחלקו הנוכחים – למעט פעילי "דור אמיץ" – לקבוצות בנושאי תעסוקה, דיור, תקשורת, חינוך, קליטה ורווחה והשכלה גבוהה. את הפעילים כל המעמד הזה בעיקר הצחיק.

הקבוצות הציגו את מסקנותיהן: צוות התקשורת הציע להתחיל להוציא אייטמים בצורה מסודרת, צוות החינוך הציע לחזק את הקשר של הנוער האתיופי למשפחה, צוות הקליטה והרווחה הציע לחשוב מחדש על נושא הקליטה, צוות התעסוקה נענה בקריאות הקהל: "אין. אין תעסוקה", צוות הדיור הציע פינוי-בינוי, וצוות ההשכלה הגבוהה לא הספיק לדבר – הקריאות מהקהל התגברו.

בחור ושמו אורי יצחק עלה לבמה ודיבר על הבידול החברתי. "אם אתה רוצה לעבוד, יש לך את כל הכלים. לך תעבוד", אמר לסיום. אחד ממארגני הכנס השיב לו כי חוסר השוויון הגדול ביותר, הוא להתייחס אל הלא-שווים כאל שווים.

תמנו שטה דיברה עם יצחק ואחר כך עם נתן מלסה מ"דור אמיץ". היא הסבירה לו שהוא טועה, ופועל בדרך לא חכמה. "אתה חייב החלטות ממשלה, כדי לעשות את מה שאתה רוצה לעשות", אמרה. מלסה השיב: "אנחנו רוצים לפרק את הארגונים, כי זה מה שמבדל אותנו מהחברה".

בוגלה טענה שהתובנות של הצוותים זהות לתובנות של תוכנית "הדרך החדשה". "זו פשוט דרך להשתיק אותנו עוד שלושים שנה", סיכמה.

מלסה שאל את מנחה הכנס, "מאיפה אתה יודע מה השאיפות שלי?" פעילה אחרת שאלה: "איך אתה יכול לייצג אותי?" ומלסה פצח בשירת "עבדים אנחנו, עבדים".

שתף

  • שתף
  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

"לפחות יש גברים בכנסת": מה באמת מטריד בפרשת אורן חזן?

הסיפור הבא

גם לי תרסקו את הגולגולת?

נועה בורשטיין חדד

נועה בורשטיין חדד

הסיפורים החמים

הרב דב ליאור, מכשיר תורת המלך הרב של עוצמה יהודית(מימין), השר בן גביר וברוך מרזל | צילום: פלאש 90
דעות

בשם חופש הביטוי: ״תורת המלך״ הפך מספרם של השוליים סהרוריים למדריך ההפעלה של ישראל

❘ גדי גבריהו
24/03/2026

מהכשר להריגת ילדים, ועד עקירת עיניים של נערים דרך הפוגרומים המשתוללים: את הטרור היהודי בשטחים כותבי ״תורת המלך״ חלמו וכתבו כבר לפני שנים

הסיפור המלאDetails
אבי בלוט ואלי פלדשטיין ב-2021 | צילום: פלאש 90

בהודעות דובר צה״ל האלוף בלוט מגנה אלימות, ואחר־כך חוגג בחווה של מתנחל שירה בפלסטיני למוות

24/03/2026
ראש עיריית חיפה, יונה יהב, משוחח עם עיתונאים מחוץ לביתו בחיפה | צילום: פלאש 90

עיריית חיפה נגד עיתונאים ערבים: איומים, קנסות ואישורים שלא קיימים

24/03/2026
הריסות בית משפחת עביאת בכפר פסאיל | צילום: סיון תהל

״החייל אמר לי 'ברה יא בת זונה', ריסק לי את הבית וריסק לנו את החיים״

23/03/2026
ישראלים מביטים ברמת הגולן אל עבר הגולן הסורי | צילום: פלאש 90

חשיפת המקום הכי חם בגיהנום: ישראל מחזיקה בעשרות אזרחים סורים תחת חוק הלב"חים

18/03/2026
הסיפור הבא

גם לי תרסקו את הגולגולת?

סתימת פיות בקבלנות משנה

ראיון עם אירית דולב עורכת "המקום הכי חם בגיהנום" בקול העין 13/5/15

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish