השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צור קשר
יום שני, יולי 6, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • תחקירים
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
  • בריאות הנפש
  • משפט ופלילים
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • שחיתות
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

בלי ימי מחלה, בלי אבטלה ועם חוסר בטחון תעסוקתי, העצמאים יוצאים להגן על זכויותיהם

"הסתדרות העצמאים" יוצאת לדרך

גלי מאירי ❘ גלי מאירי
27/07/2016
| מגזין, רווחה
0

בלי פרסומות. בלי בעלי הון. בלי בולשיט

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך

 

מדינת ישראל היא מדינה של סקטורים, מגזרים ופערים. לפעמים יש תחושה שכל אחד מאלה חי בתוך עולם משל עצמו ואינו מסוגל להכיל או לדמיין איך זה להיות בעולם אחר.

עובד המדינה עם הקביעות לא יוכל להבין איך זה מרגיש כשהמעסיק שלך בקשיים ויש סיכוי שסוגרים ומפטרים אותך. את המדינה לא יסגרו ותמיד יהיה לה כסף לשלם.

השכיר לא מבין את הלילות ונדודי השינה של בעל העסק הקטן עם בוא אפריל וספטמבר, חודשים שבהם ההכנסה יורדת ביותר מחצי אבל צריך לממן משכורות מלאות לאנשים שעובדים רק חצי חודש, בגלל החג. איש לא יבין את העצב שמרגיש בעל העסק הקטן כשהוא מבין שהנה, עוד גזירה מבית מדרשו של שר אוצר פופוליסט כזה או אחר נכנסת עמוק לכיס שגם ככה הולך להיגמר.

והפרילאנסרים, אנשים שחיים מחודש לחודש, בלי דמי מחלה, בלי דמי אבטלה, עם 16% ביטוח לאומי שבדרך כלל לא רואים ממנו כלום, עם חוסר ביטחון תעסוקתי שלא נותן מנוח.

בסקר שערכנו באתר התעשיה.קום לפני כשנתיים, רק 15% מהעובדים בתעשייה שלנו העידו על תחושת ביטחון תעסוקתי.

ולכאן נכנסת הסתדרות העצמאים.

ההסתדרות הוקמה בחודשים האחרונים על ידי שתי פעילות חברתיות שהחלו לפעול בעקבות כתבתה של גל גבאי על תנאיהם של פרילאנסרים ועצמאיים. קבוצת הפעילים המקורית, שהגיעה מהר מאד ליותר מ 30000 איש הגיעה לשלב של סטגנציה ניהולית וחילוקי דעות פנימיים, ובסופו של דבר החליטו מורן מישל ונעמה עידן לפרוש ממנה ולהקים גוף ייצוגי רשמי שיוכל לייצג את העצמאים מול הממשלה ומשרד האוצר. הסתדרות העצמאים היא גוף שמייצג רק עצמאים, ללא אינטרסים זרים ובלי כפיפות לכל גוף אחר ואג׳נדות אישיות או פוליטיות.

אנחנו בתעשיה.קום, לאור האופי הייחודי של העוסקים בתחום שבו רבים מאד הם פרילאנסרים ועסקים קטנים,  החלטנו להצטרף למאמץ לקדם את הסתדרות העצמאים כגוף מייצג.

כל מי שיצטרף כחבר וישלם דמי חבר לשנה (10 ₪ לחודש), יודיע לנו ויקבל מנוי VIP של תעשיה לשבועיים חינם, לרגל הצטרפותו למאבק הצודק.

לרגל המאורע פגשנו את נעמה עידן, מיוזמות הסתדרות העצמאים, לשיחה על המצב, המטרות והיעדים.

מי עומד מאחורי היוזמה של הסתדרות העצמאים?

מאחורי היוזמה הזו עומדות אני ומורן מישל. נפגשנו במטה של "עצמאים עושים שינוי".

מורן בת 37, עצמאית מזה 14 שנה, אמא ל-5 בנות.  כיום היא עובדת בתחום התוכן והשיווק ברשתות חברתיות, מובילת קהילות רשת, מרצה על שיווק ברשתות חברתיות, מנהלת קהילת הבלוגרים של סלונה, וכותבת בעיקר בנושאי חברה ופמיניזם. מורן הצטרפה למחרת העצמאים בראשית דרכה כמנהלת התוכן ובמרוצת הזמן לקחה על עצמה קידום אג׳נדה נשית ביוזמה. ביחד עם בתה התינוקת שנולדה במהלך התקופה הובילה קמפיין לתיקון חוק דמי הלידה לעצמאיות, שהפך לויראלי והגיע לחשיפה אורגנית של קרוב ל 600,000 צפיות.

הקמפיין של מורן מישל לטובת דמי לידה ליולדות עצמאיות, שהגיע ליותר מחצי מיליון אנשים

אני… ובכן זה סיפור ארוך. אפשר להגיד שאני חרדית סטנדרטית מבני ברק, אבל באופי אני כנראה יזמית. את העסק הראשון שלי פתחתי כשהייתי ילדה, ציירתי ציורים ומכרתי אותם לגני ילדים. במהלך השנים גיליתי שאני אוהבת לעשות דברים כאלה. כל החרדיות המוצלחות למדו הוראה, אז גם אני למדתי. התחתנתי בגיל צעיר והתחלתי לעבוד בהוראה. מה קרה היה שפשוט הרגשתי חלל והיה לי משעמם. בעלי אמר לי "תחזרי לגרפיקה שלך", זו הייתה התקופה שבדיוק עברו לעבוד על אילוסטרייטור וגיליתי שגם לא קוראים לזה כבר גרפיקאית, אלא מעצבת,  ושצריך להשקיע בזה המון.

אז בחרתי תחום שנקרא אפטר אפקטס, הלכתי לערן שטרן ולמדתי בשיעורים פרטיים… הייתי מגיעה עם בעלי והתינוקת. למדתי הכל בשיעורים פרטיים, והתחלתי להיכנס לעולם האפטר. ברחוב החרדי סרטים זו מילת גנאי ואני עבדתי בסרטים, עבדתי בבוקר בהוראה ובלילה אחרי שהילדים הלכו לישון עשיתי משמרות אפטר.

עבדתי על סרטי תדמית, סרטי תרומות, סרטוני חברה ועוד. נורא התביישתי בזה. באיזשהו שלב קרה שנתתי הערות ללקוח על סרטון, אמרתי לו על משהו שזה "לא יעבוד". הוא הפנה אותי לפלנרית והסברתי לה למה לדעתי מה שעשינו הוא לא טוב.  היא מאד התחברה להערות, ולמקום שהן באו ממנו, והיא אמרה לי, למה את מעצבת, את צריכה לעבור לעבוד באסטרטגיה.

עולם הפרסום מחולק לשניים, תוכן ואסטרטגיה, ואני הבנתי שאני  באמת יותר שייכת לתחום השני. אני אוהבת להוביל מהלכים. החלטתי ללמוד כל מה שרלוונטי בעולם השיווק והפרסום, ותביני שתוך כדי זה אני גם בהריון ויולדת, יש לי 6 ילדים…

וכך, לפני 3 שנים החלטתי לצאת לדרך רצינית והקמתי את משרד הפרסום שלי שמתמחה באסטרטגיה.  יש לנו צוות של פרילאנסרים שעובדים איתנו קבוע ואחרים שמתחלפים מפעם לפעם.

נעמה עידן

האם ההתנדבות וההקמה של הסתדרות העצמאים פוגעת לך בעסק?

זה פוגע מאד, מאד. אני יותר אומרת לא מאשר כן, כי אני כל כך מאמינה בשינוי שצריך לקרות ואני מרגישה שפשוט אי אפשר להמשיך ככה, כי העסק מכניס אבל אנחנו כל הזמן קורסים. לא משנה כמה העסק שלך מצליח אתה במאבק מטורף, וכולם ככה. מישהו חייב לעשות את זה והחלטתי שזו תהיה אני.

נתקלנו במשך השנים באיגודים וארגונים רבים שטוענים לייצג את ציבור העצמאים, אני חושבת שהבולט שביניהם הוא ארגון לה"ב. מה הם ההבדלים ביניכם לבינם?

קודם כל, לה"ב קיים 32 שנה והסתדרות העצמאים קמה לפני כחודש, זה הבדל די מהותי. בנוסף לה"ב הוא ארגון סטטוטורי (כל עורך דין חייב להיות חבר בלשכת עורכי הדין החברה בלה"ב) ואילו החברות בהסתדרות העצמאים היא ביחס ישיר להבנה שאף אחד לא באמת דואג לעצמאים בישראל.  לה"ב הוקם כדי לייצג לשכות ואיגודים מקצועיים, ונכון להיום חברים בו לשכת עורכי הדין, לשכת רואי החשבון, לשכת סוכני הביטוח, בורסת היהלומים בישראל, איגוד שמאי הביטוח ועוד, ואילו הסתדרות העצמאים קמה כדי לייצג את כלל תושבי המדינה שיש להם עסק רשום כדין במס הכנסה, ביטו"ל ומע"מ. ההסתדרות הינה פעילות של עצמאים למען עצמאים כדי להוות מנוף כח על מקבלי ההחלטות למען העצמאים ובעלי העסקים בלבד. זו הסיבה לחוקה שהקדמנו להציג כבר בשלב הקמת ההסתדרות. דבר נוסף הוא שהחברות בלה"ב כרוכה בתשלום דמי חבר גבוהים ללשכה המקצועית (שמעבירה חלק מהסכום ללה"ב – כארגון הגג)  והחברות בהסתדרות העצמאים כרוכה בדמי חבר סמליים בסך 10 ₪, כדמי רצינות. רב הפעילות תמשיך להתקיים בהתנדבות. בנוסף, אנחנו מתחייבים לשמור בהסתדרות העצמאים על שקיפות וחוסר הטיה פוליטית, ולא נהיה נתונים ללחצים הנגרמים ממניעים אישיים.

איך תממנו את הפעילות?

כבר הצלחנו לשנות חוקים, אבל זה חוקים קטנים. יש לנו עכשיו מטרה לשנות חוק שהעלות שלו היא 600 מיליון שח והאוצר לא רוצה. מה המשמעות? כדי לתת אבטלה לעצמאים, יש צורך ב 600 מיליון ש"ח נוספים. כיון שהאוצר לא מוכן להשיג את המימון הוא בנה את "מתווה חוק פנסיה אבטלה לעצמאים"  שבאמצעותו אנחנו נממן את האבטלה של עצמנו באמצעות מס חדש.

לשם השוואה יו"ר ההסתדרות ניסנקורן הוציא מכחלון 7 מיליארד בלילה, להוסיף 10 אחוז לשכר לכל המגזר הציבורי, אבל עלינו העצמאים רק מטילים מיסים חדשים. הם רוצים שאנחנו נממן את החוקים שמעבירים לטובתנו וזה פשוט טירוף.

לדוגמא, עצמאי שהכניס החודש 3000 ₪, אמנם לא ישלם מס הכנסה, אבל הוא עדיין צריך לשלם 16% בטוח לאומי, מס בריאות, ועכשיו רוצים להטיל עליו גם תקנה שתחייב אותו להפריש עוד 47 ₪ לפנסיה כ "ביטוח" לקבלת דמי אבטלה, המשמעות היא שבמקרה הספציפי הזה פשוט לקחנו את האוכל מהשולחן שלו. זו המשמעות המיידית של התקנות האלה, ואנחנו צריכים להיות פה ולהילחם עבור ויחד עם מי שקשה לו. כי מי שקל לו באמת לא צריך ייצוג.

לאף אחד בממשלה לא אכפת, לכן אנחנו צריכים להילחם.

כדי שנוכל לייצג אנחנו חייבים להיות "גוף מייצג" רשמי שיש בו יותר מ 3000 מאוגדים המשלמים דמי חבר לגוף המייצג. יש אפשרות להתפקד ולהרשם כחברים בהסתדרות העצמאים דרך קמפיין הג'מפסטארטר וכמובן לעקוב אחרי הפרסומים בקבוצת הפייסבוק.

להצטרפות- הקליקו כאן

פורסם לראשונה באתר התעשיה

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Reddit (נפתח בחלון חדש) Reddit
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...


הצטרפו לשקוף
הסיפור הקודם

סיר עדשים בלב מדבר

הסיפור הבא

רוכבים

גלי מאירי

גלי מאירי

הסיפורים החמים

צילום אווירי של בריכת הגלים המלאכותית בפארק דרום בתל אביב. במרכז התמונה בריכה בצורת מניפה, מוקפת בשטחי עפר ופיתוח של אזור שכונת הארגזים, כשברקע נראה קו הרקיע של מגדלי גוש דן.
דיור ציבורי

ועדת הפנים לעיריית תל אביב: "נכשלתם בלשמור על התושבים שלכם, לא ראיתם אף אחד חוץ מההכנסות שלכם"

❘ סיון תהל
03/07/2026

בדיון בוועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת על פינוי תושבי שכונת הארגזים בדרום תל אביב, עלה כי רק 25 מתוך 341 המשפחות בשכונת הארגזים הוכרו כזכאיות לדירה חלופית. תושבים שהגיעו לדיון הזכירו שהיזם רכש את הקרקע ב-1.25 מיליון שקל בלבד. מ"מ יו"ר הוועדה, ששון גואטה (הליכוד), תקף את נציגת העירייה: "הייתם אמורים להיות הגב והמשענת שלהם. לא עשיתם את זה" 

הסיפור המלאDetails
פעילים ותושבים מנסים לתקן את הנזק | מסתכלים לכיבוש בעיניים

מתנחלים חתכו צינור מים ראשי של אחד הכפרים, הצבא הוקפץ כדי למנוע את תיקונו

02/07/2026
זירת התקרית היום בלוד. גרסת המשטרה וגרסת המשפחה מתנגשות חזיתית | צילום: יוסי אלוני פלאש 90

המשטרה ירתה למוות בצעיר בלוד; בני משפחתו: "הוא מתמודד נפש"

01/07/2026
שעל וטרטיאקוב | צילום מסך מתוך סרטון שהעלתה שעל ותמונה של טרטיאקוב לפני השיקום ופורסמה בטור שכתב בספטמבר

מור שעל תובעת מכור ודר רחוב לשעבר ב-300 אלף שקל 

01/07/2026
ראש הממשלה לשעבר, נפתלי בנט בכנס של מפלגת יחד | צילום: פלאש 90

בנט, הסכסוך הוא לא "רסיס" ואל תדחוף לנו "אקמול"

30/06/2026
הסיפור הבא

רוכבים

ממש איפה שמשה סילמן שרף את עצמו

דייב סטייסר

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

אינטראקטיב | המקום הכי חם בגיהנום המלחמה השקטה פוסט-טראומה בכוחות הביטחון: כל הסיקור במקום אחד ←
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צור קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d