השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
שבת, מאי 17, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

דור הסנאפצ'ט אוהב את סנדרס ושונא את הקפיטליזם

השאלה הגדלה היא האם הם בסוף יבואו להצביע

טל שניידר ❘ טל שניידר
29.02.16
| מגזין

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


סקר מרתק של הסוקר הרפובליקני המוכר פרנק לוץ שנערך בקרב הדור הצעיר בארה״ב העלה ממצאים שהדהימו גם אותו. הסוקר והיועץ הוותיק שעבד עם מועמדים רפובליקנים או למען אסטרטגיה שמרנית גילה שהצעירים האמריקאים מאבדים את אמונתם בגישה הקפיטליסטית.

58% מתוך 1000 הצעירים ששאל (בין הגילאים 18-26) השיבו כי בשיטה הסוציאליסטית יש יותר חמלה בהשוואה לשיטה הקפיטליסטית. 33% חשבו שקפיטליזם היא שיטה עם יותר חמלה. והתשובה שהדהימה את לונץ – 9% השיבו שקומוניזם היא השיטה עם החמלה הרבה ביותר. לחשוב שלפני כמה עשרות שנים  "קומוניסט" נחשבה לאחת הקללות הקשות בחברה האמריקאית.

אולי יעניין אותך גם:

״החוסר שלו כל-כך גדול, אני חייבת להחזיר את הבן-אדם הזה חזרה"

מה אנחנו יכולים ללמוד מסוריה על מאבקים אזרחיים והפלת שליטים רודניים?

כיצד עזה מנפצת למדינות המערב את המיתוס על שואת יהודי אירופה?

כאשר התבקשו הצעירים לציין מה הבעיה הכי קשה בארה״ב כיום, 38% ציינו שהשחיתות היא הבעיה המרכזית, כאשר בקרב הצעירים שביניהם, עד גיל 21, שיעור המשיבים ״שחיתות״ עלה ל-41%. התשובות האחרות כללו: רדיפת בצע 29%, אי שוויון 26%, הממשלה (היא הבעיה) 26% וגזענות 24%. בנוסף, 13% ציינו שהקפיטליזם הוא הבעיה הקשה של ארה״ב כיום.


לונץ, כינה את המשתתפים בסקר ״דור הסנאפצ׳ט״, כשהוא מתייחס לצעירים אשר הצטרפו למעגל בעלי זכות הבחירה במהלך שמונה השנים האחרונות. מדובר בצעירים אשר לא השתתפו במערכת הבחירות שבה עלה אובמה לשלטון, היו ילדים בעת מתקפת הטרור על מגדלי התאומים וחוו את המלחמה האמריקאית בעיראק ובאפגניסטן דרך הפרספקטיבה של הוריהם.

שונאים את התאגידים ואת וושינגטון

התוצאה שהדהימה את לונץ יותר מן השאר הייתה של בדיקה בקרב בני הגיל הצעיר, במי הם היו בוחרים לו הבחירות היו נערכות כיום . 45% ציינו כי ברני סנדרס הוא המועמד המועדף עליהם. בקרב בני עד 21, השיעור עלה ל55%(!). אחרי סנדרס זכתה קלינטון ל-19%, טראמפ ל10%-וטד קרוז ל-8%. צעיר המועמדים, מרקו רוביו, מדבר הכי פחות אל הנוער, רק 7% ציינו אותו. כאשר נשאלו מיהי הדמות הפוליטית אותה הם מעריכים יותר מכל, 31% ציינו את סנדרס, 18% אובמה, 11% את קלינטון. 9% ציינו את טראמפ. לונץ הפנה את תשומת הלב לכך שסנדרס זכה לשיעור הערכה גבוה יותר מזה של אובמה וקלינטון יחד.

נערים תומכי סנדרס שישבו ליידי באירוע של המפלגה הדמוקרטית. צילום: טל שניידר

בהתאמה לכך, הדעה הרווחת של הנוער בנוגע לאמריקה התאגידית היא מאוד שלילית (66%), וכך גם דעתם על וושינגטון (60%) כעיר שמייצגת את הממשל. 37% מן הצעירים צורכים את החדשות שלהם דרך רשתות חברתיות (פייסבוק, טוויטר, סנאפצ׳ט), 27% מחפשים את החדשות בגוגל, 27% צופים ברשתות החדשות המרכזיות ו-26% מקריאת עיתוני רשת (ניו יורק טיימס, וול סטריט ג׳ורנל, הפינגטון, פוסט).

לקריאת דו״ח הסקר המלא, כולל אופן ניסוח השאלות, התפלגויות גיל והדגשים של לונץ, לחצו כאן.

"חיכיתי למועמד כזה כל החיים"

לפני כמה שבועות נסעתי ברחבי האירועים הפוליטיים של המועמדים השונים בשתי המפלגות במדינות שהצביעו ראשונות בפריימריז, איווה וניו המפשיר. באירועים הפוליטיים הללו מתכנסים בעיקר פעילים מפלגתיים, מתנדבים ותושבי האזור הקרובים למיקום ההתרחשות. על פי הסקר של לונץ, שיעור הצעירים שמעידים כי בכוונתם להשתתף בבחירות גבוה מאוד – 65%. 88% מקרב הצעירים העידו על עצמם שהם אופטימיים ביחס לעתיד.

נערים יוצאים ממטהו של טראמפ באיווה עם שלטים לחלוקה. צילום: טל שניידר

כמעט בכל מערכת בחירות צופים החוקרים והסוקרים שיעור גבוה של צעירים, אך תוצאות האמת במגזר הגיל הזה לרוב מאכזבות. יש לומר את האמת: צעירים נוטים להשיב בסקרים שהם מתלהבים ורוצים להצביע, אך לא מתייצבים ביום הבוחר. כך היה בכל אחת ממערכות הבחירות האחרונות בארה״ב.

מחוץ לכנס בחירות ביום שבת בצהריים בחטיבת הביניים רנדלט, בעיר הצפונית קונקורד אשר בניו המפשיר פגשתי אמא ושתי בנותיה, תלמידות חטיבת ביניים ותיכון. היא שכנעה את בנותיה לצאת החוצה ברגל, באפס מעלות (לא כל כך נמוך עבור האזור הזה) ולצעוד בשבת של שמש קפואה כדי לפגוש את מי שעשויה להיות נשיאת ארה״ב, הילרי קלינטון. באותו המפגש אמרה מזכירת המדינה לשעבר מדלן אולברייט, שנשים צעירות (אותן אלה אשר לפי הסקרים נוטות להעדיף את ברני סנדרס) צריכות לבחור באישה כי ״שמור מקום מיוחד בגיהנום עבור נשים שלא תומכות בנשים״. המסר של אולברייט הזיק במידה מסוימת לקלינטון, ואולברייט התנצלה לאחר מכן.

קלינטון היא המועמדת האישה היחידה במרוץ הזה, והיא מתבלטת מעל לשאר החבורה בניסיון החיים שלה, בידע ובקשרים הבינלאומיים. כדאי לשים לב שלמרות שקלינטון מובילה במרוץ, המסרים הפוליטיים והכלכליים של ברני סנדרס חלחלו מהר לשיח הציבורי – אפשר לומר אפילו באופן מסחרר, כפי שהדבר בא לידי ביטוי בסקר של לונץ.

רפובליקאי צעיר עם מרקו רוביו. צילום: טל שניידר

ההצלחה המפתיעה של סנדרס לא נובעת מקמפיין מדהים ופורץ דרך. היא גם לא הגיעה כי הוא כריזמטי במיוחד או כי הוא האיש המתאים בזמן המתאים. מסריו מחלחלים כה מהר כי יש בארה״ב צמא לסגנון ולמהות שלו. הציבור האמריקאי התייבש, וכמי שגרונו ניחר- הוא לוגם את האישיות הבועטת של סנדרס לרוויה. סנדרס מדבר נגד התאגידים של וול סטריט, נגד שיטה מושחתת שבה מיעוט קפיטליסטי קטן שולט בכלכלה, נגד פוליטיקאים שנותנים לתורמיהם הגדולים לנהל אותם.

כל הצעירים שעמם שוחחתי באירועים של סנדרס הדגישו את העובדה שהוא אינו מקבל תרומות מאנשי שוק ההון בוול סטריט כנקודה מכריעה. גם עם המבוגרים חשבו כך. הילרי קלינטון קיבלה במהלך 2015, כ-17 מיליון דולר ממנהלים ואנשים בכירים בוול סטריט. מכל קשת המועמדים, רק ג׳ב בוש התעלה עליה, והנתונים הללו עומדים בעוכריה בקרב צעירים.

סלפי עם משרוקית שמשמשת לציד אווזים וחולקה באירוע הבחירות של טד קרוז באיווה. צילום: טל שניידר

״את יודעת מה זה ברני סנדרס עבורי? הוא האיש שאומר את הדברים שרציתי לשמוע במשך שנים". כך אמרה לי ליסה לאו מיד אחרי שהצביעה עבורו בקלפי במנצ'סטר. "חיכיתי למועמד כזה כל החיים שלי. תמיד הרגשתי את זה בפנים, אבל פתאום בא האיש הזה וחיבר את המילים לרגשות שלי. ולכן המועמדות שלו מרגשת אותי".

איך נפרש את הסקר של לונץ אם סנדרס יפסיד את המועמדות הדמוקרטית לקלינטון? הפסד כזה אינו סוף דבר. את ניצני השינוי שבגישה הכלכלית של סנדרס אפשר היה לראות גם בקמפיין שניהל ביל דה-בלזיו לראשות העיר ניו יורק לפני קצת יותר משנתיים. הוא ניהל קמפיין עם מסרים דומים, רק בלי להשתמש במילה "סוציאליזם", וזכה באופן מוחץ. היום דה-בלזיו מיישם את הצהרות הקמפיין שלו, הציבור החי בניו יורק מבין שאין ממה לחשוש. כך עם הסוציאליזם של סנדרס. המסרים מחלחלים. יהיו בארה"ב מועמדים נוספים (מקומיים, עירוניים, חברי קונגרס) שייקחו את הרעיונות שלו ויישמו אותם בהתמודדויות נוספות.

טל שניידר היא בעלת הפלוג – הבלוג הפוליטי



הסיפורים החמים

בריאות הנפש

המניפולציה של צה"ל: כמה חיילים באמת נפצעו במלחמה? 

מלחמת אוקטובר 23

חשיפת המקום הכי חם: 82 אחוז מההרוגים בעזה מאז חידוש הלחימה הם אזרחים בלתי מעורבים

דעות

המלחמה הותירה את ילדי הפנימיות מאחור. אלו שמלווים אותם בקושי סוגרים את החודש

קטגוריות

  • דעות
  • חברתי
    • החברה הערבית
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
  • חם
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • מקומי
    • סביבה
    • תכנון
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
    • גלריות
    • וידאו
  • רווחה
    • בריאות הנפש
    • חינוך
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish