השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
שבת, אוגוסט 16, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

״הפסקנו להגיב ועלינו להתקפה. התחלנו להגיש תביעות אישיות נגד שוטרים אלימים״

את הדברים אמר עו״ד רן תגר ממערך עוטף עצורים בכנס ״המקום הכי חם״. לדבריו הוגשו עד כה כבר 45 תביעות כאלה. ״אולי כששוטר יצטרך לשלם סכומים גבוהים מכיסו ויראה שבן גביר לא משלם עליו הוא יבין שהוא לא באמת עומד מאחוריו״. בפאנל, שעסק באלימות משטרתית והזכות להפגין, השתתפו גם עו״ד גיל גן מור מהאגודה לזכויות האזרח וכתב המקום איתי רון

מערכת המקום ❘ מערכת המקום
14.10.24
Reading Time: 3 mins read
A A
0

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


״65 אחוז מהציבור תופס את המשטרה כגוף מוטה פוליטית, שלא אוכף את החוק בצורה ניטרלית״, אמר עו״ד גיל גן מור מהאגודה לזכויות האזרח בכנס ״תאורת חירום״ של המקום הכי חם בגיהנום בשבוע שעבר והוסיף כי מדובר בנושא הכמעט יחיד שיש עליו קונצנזוס רחב בין יהודים לערבים. הפאנל, בו השתתפו גם כתב עו״ד רן תגר ממערך עוטף עצורים וכתב ״המקום הכי חם״ איתי רון, עסק בחופש הביטוי וזכות המחאה תחת משטרה שעוברת תהליכי פוליטיזציה מואצים תחת השר המממונה עליה, איתמר בן גביר. 

״אם מישהו חושב שהמשטרה גם תהפוך כלי נשק לדיכוי האזרחים הערבים, וגם תוריד את הפשיעה בחברה הערבית הוא הזוי או סוכן כאוס. אני לא חושב שבן גביר הזוי, אלא סוכן כאוס מסוכן״

גן מור הוסיף גם את הנתון לפיו מאז כהונת בן גביר כשר לביטחון לאומי – מספר מקרי הרצח הוכפל, אך שיעור המקרים שפוענחו ירד בכ-37 אחוז. ״אם מישהו חושב שהוא יכול להפוך את המשטרה לכלי נשק לדיכוי האזרחים הערבים, וגם להוריד את הפשיעה בחברה הערבית – הוא הזוי או סוכן כאוס. אני לא חושב שהשר בן גביר הוא הזוי. הוא סוכן כאוס מסוכן״.

אולי יעניין אותך גם:

בניהו צייץ על שוטר רעול פנים. המשטרה: "פייק. המצולם אינו שוטר". תיעודים שלו בהפגנות מוכיחים אחרת

למה משרד המשפטים מסתיר את נתוני האכיפה של חוק הסרטונים?

המשטרה החליטה לשחרר את מתמודד הנפש שריסס גרפיטי בכותל. ואז בן גביר צייץ

תגר סיפר על הסטטיסטיקה שנצברה במערך, העוסק בסיוע לעצורים בהפגנות מאז ינואר 2023 – עם תחילת המחאה נגד הרפורמה המשפטית. לדבריו מאז המערך סייע ל-1,855 מפגינים שנעצרו אולם אף לא אחד מהם נעצר ליותר מלילה, גם כשהמשטרה ביקשה להאריך את המעצר. "אנחנו מנצחים בקרבות אבל לא במלחמה. זה מצב מתסכל כי הסטטיסטיקות של מערך עצורים הם לא פחות מפנטסטיות. היית מצפה שאחרי שקרוב לשנתיים שאנחנו מראים למשטרה בבתי המשפט פעם אחר פעם שהם עושים מעצמם צחוק, שדברים ישתנו קצת אבל במקום זה המציאות רק מחמירה״. 

״התחלנו להגיש תביעות נגד השוטרים עצמם. הוגשו כבר 45. אולי כששוטר יצטרך לשלם סכומים גבוהים מכיסו הוא יראה שבן גביר לא משלם עליו ולא עומד מאחוריו״

״הפסקנו להגיב ועלינו להתקפה. התחלנו להגיש תביעות נגד המשטרה ונגד השוטרים עצמם. הוגשו כבר 45 תביעות. אולי רק כששוטר יצטרך לשלם סכומים גבוהים מהכיס שלו ויראה שבן גביר לא משלם עליו ולא עומד מאחוריו. ממש כמו שבן גביר לא הגיע לדיון ההקראה של סוויסה ובסוף סוויסה מוצא את עצמו על דוכן הנאשמים לבד״, הוסיף תגר, ״הגיע הזמן להעלות שלושה הילוכים עם המחאה. כל ההפגנות שמתואמות עם המשטרה, שמתכנסים בשבע והולכים אחרי כמה שעות הביתה, הן רק משחקות לידיים של בן גביר. צריך לעשות פה ליל גלנט כפול שלוש, ארבע וחמש, כמה ימים ברציפות. הבעיה זה שהכל פה מנורמל.


עו״ד גן מור סיפר כי בזמן הקרוב אמור להתקבל הכרעה בעתירה שהגישה האגודה נגד ההתערבות של בן גביר בעבודת המשטרה ונגד חוק הסמכויות. איתי רון אמר כי לדעתו התרבות הארגונית במשטרה כבר הפכה כזאת שלביטול החוק לא תהיה משמעות גדולה, בהנחה שאכן שופטי בג״ץ יבטלו אותו. ״בן גביר יצר מציאות שאפילו השוטר הזוטר ביותר בשטח יודע מה הוא רוצה ויודע שאם הוא ירצה את השר הוא יזכה לתגמול. תראו את הדוגמא של רפ״ק מאיר סוויסה שקיבל העלאה בדרגה על ידי בן גביר וזאת בגלל שזרק רימוני הלם על מפגינים. זה צעד ברור שלפיו בן גביר אומר לשוטרים תפעילו אלימות ותדכאו הפגנות נגד הממשלה אני אשמור עליכם ואתגמל אתכם בהתאם״.

״דני לוי לדוגמא ידע היטב מה הוא עושה כשהוא דיכא את המחאות במחוז חוף, בעיקר בקיסריה וחיפה למרות שבקיסריה היה מדובר באוכולוסיה מבוגרת, לא אלימה שאפילו לא חסמה כבישים״, אמר רון, ״בחיפה הפגנות נגד המלחמה פוזרו וחלק מהמפגינים נעצרו באלימות ואף הוחזקו לילה במעצר, גם כאשר היה מדובר בעשרה אנשים עם שלט על המדרכה בהפגנה שקטה״.

תגיות: אלימות משטרתיתמשטרת ישראלשנה של עלטהתאורת חירום


הסיפור הקודם

״כטב״ם פגע בבית אבות שנמצאות בו קשישות שפונו מנירים. הרגע הודיעו שאחת מהן נפטרה״

הסיפור הבא

סרבנות שקטה ומושתקת: לוחמים בסדיר לא מוכנים יותר להמשיך להילחם

מערכת המקום

מערכת המקום

הסיפורים החמים

דמוקרטיה במשבר

בניהו צייץ על שוטר רעול פנים. המשטרה: "פייק. המצולם אינו שוטר". תיעודים שלו בהפגנות מוכיחים אחרת

בריאות הנפש

המשטרה החליטה לשחרר את מתמודד הנפש שריסס גרפיטי בכותל. ואז בן גביר צייץ

דמוקרטיה במשבר

זינוק של 265 אחוז בתיקי אלימות משטרתית. עלייה במספר מעצרי השווא

הסיפור הבא

סרבנות שקטה ומושתקת: לוחמים בסדיר לא מוכנים יותר להמשיך להילחם

צעירים יותר וללא הכשרה צבאית: רפורמת הנשק של בן גביר עולה שלב

מי יגרש את משפחות המחבלים ולאן: כשהפופוליזם של הקואליציה נתקל בשאלות אמיתיות

קטגוריות

  • גלריות
  • דעות
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
  • וידאו
  • חם
  • כלכלה וחברה
    • בריאות הנפש
    • החברה הערבית
    • חינוך
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
    • רווחה
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish