השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שני, דצמבר 1, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
הפגנה בזירת הירי בטקה | צילום: גיא עמיאל

הפגנה בזירת הירי בטקה | צילום: גיא עמיאל

"בתיק הרצח של פלויד נעשה צדק אחרי חודשים. למה כאן זה לוקח יותר משלוש שנים?"

זאיד פלאח, השופט במשפטו של קצין המשטרה שירה בסלומון טקה הגיע הבוקר שוב לזירה בקריית חיים, בניסיון להבין מה שעורכי הדין מנסים להסביר מאז תחילת המשפט ב-2020: האם הרגיש השוטר היורה סכנת חיים. גם בני משפחתו של טקה היו שם, ביקשו להבין מדוע מתארך המשפט וקיבלו הבטחה שעד הקיץ סוף סוף תהיה הכרעה

עינת פישביין ❘ עינת פישביין
15/12/2022
| כללי
תמונה ראשית : הפגנה בזירת הירי בטקה | צילום: גיא עמיאל

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


חמישה קונוסים גדולים סודרו בזה אחר זה על החניה והכביש ברחוב השיירה בקריית חיים, ליד החורשה שבה נהרג ביוני 2019 סלומון טקה מירי מאקדחו של שוטר. 

קונוס ראשון הועמד על המקום שבו פגע הכדור ברצפה, בנקודה ממנה ניתז אל טקה וחדר לחזהו. הקונוס הבא הונח כמה מטרים משם לכיוון הבניין, במקום שבו מיקם את עצמו השוטר היורה בעת הירי. השלישי הונח על הכביש במקום שבו נמצאה לאחר הירי טיפת הדם הראשונה, הרביעי על טפטוף הדם הבא והחמישי על מקום נפילתו של טקה, שם מת. 

זאיד פלאח, השופט במשפטו של קצין המשטרה שירה בטקה, הגיע הבוקר אל זירת הירי בפעם השנייה. אחרי שקיבל את מאות עמודי הסיכומים מכתב התביעה וההגנה, רגע לפני הסיכומים בעל-פה, ביקש פלאח לראות שוב את המקום ולהבין בעצמו מה שמנסים עורכי הדין משני הצדדים להסביר מאז תחילת המשפט בפברואר 2020, לפני כמעט שלוש שנים: האם הרגיש השוטר היורה סכנת חיים שגרמה לו לירות בנשק חי במרכזה של העיר, והאם הירי אל הרצפה היה רשלני. 

החורשה והרחובות הסמוכים אליה נחסמו על ידי גדרות משטרתיות וניידות ליצירת שטח סטרילי. השוטר, שהוסתר במהלך רוב המשפט על ידי חבריו, הגיע למקום במשקפי שמש וכובע וסביבו שוטרים רבים נוספים, כך שאי אפשר היה לזהות אותו מרחוק. 


הוא ביצע שוב מעין שחזור של הירי, ולטענת גורמים שהיו שם מיקם את עצמו רחוק יותר מטקה ומחבריו ביחס למה שתואר באולם בית המשפט (תשעה מטרים לפחות), אולם מוקדם להגיד האם ואיך התרשם השופט, ששאל שאלות רבות בניסיון להבין את הסיטואציה.   

כמה עשרות מטרים משם התכנסה הפגנה סוערת שאורגנה על ידי אגודת יהודי אתיופיה, ממנה צעקו במגפונים אל עבר הסיור קריאות קשות, בשיאן הזעקה "רוצח" כלפי השוטר היורה. 

"זאת היתה ריצה של מוות": זעקת הכאב של אמו של טקה פילחה את בית המשפט עם הקרנת סרטון האבטחה

עינת פישביין

בין המפגינים היו נשות "אמהות על המשמר", "שוברות קירות" ונציגי מרכז מוסאוא לזכויות האזרחים הערבים בישראל – כולם שותפים למאבק באלימות משטרתית. על שולחן עם נרות זיכרון סודרו תמונות של נפגעי ירי משטרתי מהשנים האחרונות: טקה, אמיר גדידיאן, שיראל חבורה ואיאד אל חאלק. במגפון צעקו רשימה ארוכה של שמות, ביניהן יעקוב אבו אלקיען מאום אל חיראן, יוסף סלמסה, יהודה ביאדגה ועוד. פרנוס, אימו של יוסף סלמסה ז"ל, הגיעה למקום כדרכה ללוות את משפחת טקה.

חבורה, גדידיאן, אל חלק, ביאדגה | צילום: גיא עמיאל

עם תחילת הסיור דרשו בני המשפחה להיכנס למקום ולא להישאר מאחורי הגדרות, אולם הדבר התאפשר רק לאחר התערבות של עורך הדין שמייצג אותם כנפגעי עבירה ונציגי מדור קהילה אתיופית במשטרה. שאלת נוכחותם של בני המשפחה והמלווים במשפט וההליכים הנילווים אליו היא קושי שהולך וחוזר לכל אורכו. גם הפעם הם נכנסו באיחור ובכעס, לזמן קצר בלבד.

 וורקה טקה, האב, שוחח עם השופט בעזרת מתורגמנית שהורשו להכניס, ושאל: "בתיק של רצח ג'ורג' פלויד נעשה צדק אחרי כמה חודשים – למה כאן זה לוקח יותר משלוש שנים?". פלאח הסביר כי מדובר בתיק עם הרבה מאד ראיות ועדים, שלוקח הרבה זמן, אולם הבטיח כי עד הקיץ תהיה הכרעת דין. אחרי השיחה הזו הם חזרו אל המפגינים, כשהאם ממררת בבכי. 

אמו של טקה (מימין) בזירת הירי | צילום: עינת פישביין

הפגנה נגדית התארגנה בצד השני של הגדרות המשטרתיות. היא כללה חמישה עד שבעה אזרחים שסירבו להזדהות והחזיקו שלטים כמו "צדק לקצין המתגונן" ודרישות לגיבוי לשוטרים. המשטרה בשטח ניסתה ליצור הפרדה בין שתי ההפגנות אולם אלה ליבו זו את זו. "קצין אתה גיבור", צעקו מצד אחד, ומצד שני: "קצין אתה רוצח". "לא מרימים יד על שוטר", צעק אחד מתומכי הקצין, "זה החינוך שאני קיבלתי בבית", ומפגינה אחרת הוסיפה: "תלמדו לחנך את הילדים שלכם!". 

אזרחים שסירבו להזדהות קוראים "צדק לקצין" | צילום: גיא עמיאל

בצד של משפחת טקה דרשו מהם להפסיק להאשים את המנוח באלימות. "קצין תהיה חזק!", קראו תומכיו, ואחת מהן שאלה את חברתה, כשהיא מצביעה על צעיר אוחז מצלמה שעמד באיזור של העיתונאים: "מי זה הברהנו טגניה הזה שם? איך נתנו לו להכנס, הוא מהאו"ם?"

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...

תגיות: אמיר גדידיאןסלומון טקה


הסיפור הקודם

"הקימו בטכניון תא נגד להט"ב, אבל ההנהלה אומרת שדווקא אנחנו מבעירים את השטח"

הסיפור הבא

השירות בצבא הוא מס – תנו בתמורה החזר מס

עינת פישביין

עינת פישביין

[email protected]

הסיפורים החמים

פרופ׳ יהודה היס. פוטר מניהול המכון לאחר שנחשפו שורה של שערוריות | צילום: פלאש 90
משטרה

הפרקליטות לא אהבה את חוות הדעת של המכון הלאומי לרפואה משפטית אז הזמינה חוות דעת פרטית ב-10 אלף שקל

❘ רויטל חובל

לאחר שהמכון הלאומי לרפואה משפטית קבע כי אמיר גדידיאן נחנק למוות כתוצאה מישיבת שוטר על גבו, בפרקליטות החליטו לפנות לפרופ׳ יהודה היס שיתן חוות דעת נוספת, באופן בפרטי ועל חשבון משלם המיסים

הסיפור המלאDetails
הוריו של טקה לאחר הדיון בהכרעת הדין בחודש אפריל | צילום: פלאש 90

לאחר שנדחה גם הערעור על זיכוי השוטר שירה בבנו, אביו של סלומון טקה ניסה להתאבד

וובג'יג' טקה, אמו של סלומון אתמול לאחר שימוע הכרעת הדין | צילום: איתי רון

״אפשר לזכות, אבל לא להפוך את הקורבן לנאשם ואת הנאשם לקורבן״

מפגין נעצר במחאת צדק לרפאל בקיץ שעבר | צילום: איתי רון

״החוק לא נועד לעשות צדק, הוא נועד למאבקים פוליטיים" 

פלאש 90

לצעירים ממוצא אתיופי מגיע עתיד טוב יותר מזה שהמשטרה סידרה להם

הסיפור הבא
צעיר חרדי צועד ליד חיילים | צילום: שאטרסטוק

השירות בצבא הוא מס - תנו בתמורה החזר מס

איתמר בן גביר | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

טיקטוק ושעשועים: הזירה הפוליטית שהעלתה את בן גביר לגדולה

הדלקת נרות של הקהילה הגאה בטכניון

מרצים בטכניון נגד "בוחרים במשפחה": "בהרצאה הבאה אני מתכוון לצאת מהארון"

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית
  • אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

 

טוען תגובות...
 

    %d