השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום רביעי, ינואר 14, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

משרד החינוך מנהל את המנהלים

הכלבים נובחים והשיירה לפולין עוברת

אורית שיטרית ❘ אורית שיטרית
11/04/2016
| מגזין

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


זאב דגני, מנהל התיכון התל אביבי 'גימנסיה הרצליה' החליט, בצעד נועז, כי לא ייצאו עוד משלחות מבית ספרו למחנות ההשמדה בפולין. כתחליף למסעות לפולין, אליהם יוצאים כמחצית מהתלמידים בכל שכבה, יערכו בבית הספר מסע של חמישה ימים ברחבי ישראל, בו ייפגשו התלמידים עם קבוצות אוכלוסייה שונות, ביניהן אנשים עם צרכים מיוחדים. אם לשפוט לפי התגובות עד כה, הרי שהמהלך התקבל בסך הכל בהבנה ובתמיכה.

למרות שלכאורה מדובר במהלך ניהולי סביר, בפועל מדובר מהלך חתרני של ממש בכל מה שקשור ליחסי בתי ספר בישראל עם משרד החינוך. על-פי המצב כיום אין באמת הבדלים משמעותיים בין בתי הספר: כולם לומדים לבגרות, למיצ"ב, כל בתי הספר מחויבים לאותם יעדים שנתיים, אותו נושא שנתי, אותם ספרי לימוד, אותו לוח לבן, כולם מתחילים ללמוד בשמונה בבוקר ומטפסים על אותו הר ולומדים אותו ערך באותו החודש. במערכת כזאת, כאשר מנהל אחד מפעיל שיקול דעת, בודק, ושם סימני שאלה – זה חריג למדי.

גם הדרך בה התקבלה ההחלטה של המנהל שונה מאוד, במובן החיובי של המילה. מנהל גימנסיה הרצליה קיבל את ההחלטה לאחר שהתייעץ עם הצוות החינוכי שלו ועם הנהגת ההורים, שני הצדדים השותפים למעשה החינוכי. הוא לא ראה את ההורים כאויבים, הוא לא נבהל ממגוון דעות, הוא הבין שיש לו שותפים בעלי זכות מלאה להביע עמדות והקשיב להם. הקשיב והחליט.

אל ייאוש, המנהל סקינר

איך יתכן שתהליך כל כך הגיוני, שהביא לתוצאה ראויה עבור ההורים והתלמידים של גימנסיה הרצליה, הוא כל כך חריג בישראל של 2016? מדוע מרבית מנהלי בתי הספר אינם מעורבים בהחלטות המשמעותיות הקשורות לתלמידיהם? רוב ההורים אולי לא יודעים, אבל מרבית ההחלטות המשמעותיות יותר והמשמעותיות פחות של מנהלי בתי הספר, מופקעות מידיהם והינן נחלתם הבלעדית של שר החינוך ופקידי משרדו.

המנהל אינו רשאי לבחור את הצוות החינוכי בבית הספר, ומרגע שנקבע סגן/נית מנהל אין מי שיזיז אותו ממקומו, גם לאחר שהמנהל מתחלף. המנהל אינו רשאי לקבוע אילו תלמידים יקבלו התאמות בבחינות הבגרות, מה אורך השיעור וההפסקה, מועדי החופשות, הפרקים שנלמד בספר בתנ"ך, השיר, הספר, המחזה שנצפה בו ועוד ועוד. הסיבה האמתית היא פחד. פחד של כולם, החל ממשרד החינוך, דרך המנהלים וכלה בהורים. פחד להחליט.

מערכת החינוך חייבת לחבק את אלו שמעיזים. מנהלי בתי הספר צריכים לקבל את מלוא הסמכויות לנהל. הם צריכים לעשות זאת תוך הקשבה להורים ולהתאים את תכניות הלימודים לבני האדם הקטנים שיושבים בכיתות. זו הדרך היחידה לשקם את מערכת החינוך שלנו ולהפוך אותה רלוונטית לעידן בו אנו חיים.

הכותבת היא מנכ"לית עמותת "חינוך ישראלי"

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

בוגי בוגי שלי

הסיפור הבא

עליית הסוכר האפל

אורית שיטרית

אורית שיטרית

הסיפורים החמים

זינוק בקרב משרתי המילואים בעקבות הפעלה מסיבית של המערך | צילום: אילוסטרציה
בריאות הנפש

צה״ל: בעקבות הפעלה מאסיבית של מערך המילואים חל זינוק בהתאבדויות

❘ סיון תהל

למרות הנתונים, הצבא מתעקש לשמר את ההבחנה בין חלל צה"ל למי שהתאבד לאחר שחרורו, ומציע מתווה הכרה חלופי

הסיפור המלאDetails
צילום: פלאש 90

בזמן שחמאס מוציא להורג ישראל שותקת, ומסייעת לו לבסס ריבונות ברצועה

פאינה קירשנבאום באחד הדיונים בפרשת השוחד | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

במקום לשלם את הקנס שהוטל עליה: סגנית השר לשעבר נאלצה לרצות עונש מאסר נוסף

אסירים בטחונים בכלא קציעות | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

"המלחמה הסתיימה על הנייר בלבד": ישראל ממשיכה לעצור בעזה אזרחים פלסטינים שאינם חשודים בטרור 

לימור לוריא, ראשת אגף השיקום בדיון הכנסת | צילום: פלאש 90

״מערכת בקריסה״: עובדי אגף השיקום הכריזו על סכסוך עבודה מול משרד הביטחון 

הסיפור הבא

עליית הסוכר האפל

תשאלו את החבר שלכם אברה מנגיסטו

איך אתה מעדיף את האתיופי שלך, במדים או עם כיפה?

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d