השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שני, יוני 16, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

משרד החינוך מנהל את המנהלים

הכלבים נובחים והשיירה לפולין עוברת

אורית שיטרית ❘ אורית שיטרית
11.04.16
| מגזין

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


זאב דגני, מנהל התיכון התל אביבי 'גימנסיה הרצליה' החליט, בצעד נועז, כי לא ייצאו עוד משלחות מבית ספרו למחנות ההשמדה בפולין. כתחליף למסעות לפולין, אליהם יוצאים כמחצית מהתלמידים בכל שכבה, יערכו בבית הספר מסע של חמישה ימים ברחבי ישראל, בו ייפגשו התלמידים עם קבוצות אוכלוסייה שונות, ביניהן אנשים עם צרכים מיוחדים. אם לשפוט לפי התגובות עד כה, הרי שהמהלך התקבל בסך הכל בהבנה ובתמיכה.

למרות שלכאורה מדובר במהלך ניהולי סביר, בפועל מדובר מהלך חתרני של ממש בכל מה שקשור ליחסי בתי ספר בישראל עם משרד החינוך. על-פי המצב כיום אין באמת הבדלים משמעותיים בין בתי הספר: כולם לומדים לבגרות, למיצ"ב, כל בתי הספר מחויבים לאותם יעדים שנתיים, אותו נושא שנתי, אותם ספרי לימוד, אותו לוח לבן, כולם מתחילים ללמוד בשמונה בבוקר ומטפסים על אותו הר ולומדים אותו ערך באותו החודש. במערכת כזאת, כאשר מנהל אחד מפעיל שיקול דעת, בודק, ושם סימני שאלה – זה חריג למדי.

אולי יעניין אותך גם:

קריאה לכל מי שמרגיש אבוד

״החוסר שלו כל-כך גדול, אני חייבת להחזיר את הבן-אדם הזה חזרה"

מה אנחנו יכולים ללמוד מסוריה על מאבקים אזרחיים והפלת שליטים רודניים?

גם הדרך בה התקבלה ההחלטה של המנהל שונה מאוד, במובן החיובי של המילה. מנהל גימנסיה הרצליה קיבל את ההחלטה לאחר שהתייעץ עם הצוות החינוכי שלו ועם הנהגת ההורים, שני הצדדים השותפים למעשה החינוכי. הוא לא ראה את ההורים כאויבים, הוא לא נבהל ממגוון דעות, הוא הבין שיש לו שותפים בעלי זכות מלאה להביע עמדות והקשיב להם. הקשיב והחליט.


אל ייאוש, המנהל סקינר

איך יתכן שתהליך כל כך הגיוני, שהביא לתוצאה ראויה עבור ההורים והתלמידים של גימנסיה הרצליה, הוא כל כך חריג בישראל של 2016? מדוע מרבית מנהלי בתי הספר אינם מעורבים בהחלטות המשמעותיות הקשורות לתלמידיהם? רוב ההורים אולי לא יודעים, אבל מרבית ההחלטות המשמעותיות יותר והמשמעותיות פחות של מנהלי בתי הספר, מופקעות מידיהם והינן נחלתם הבלעדית של שר החינוך ופקידי משרדו.

המנהל אינו רשאי לבחור את הצוות החינוכי בבית הספר, ומרגע שנקבע סגן/נית מנהל אין מי שיזיז אותו ממקומו, גם לאחר שהמנהל מתחלף. המנהל אינו רשאי לקבוע אילו תלמידים יקבלו התאמות בבחינות הבגרות, מה אורך השיעור וההפסקה, מועדי החופשות, הפרקים שנלמד בספר בתנ"ך, השיר, הספר, המחזה שנצפה בו ועוד ועוד. הסיבה האמתית היא פחד. פחד של כולם, החל ממשרד החינוך, דרך המנהלים וכלה בהורים. פחד להחליט.

מערכת החינוך חייבת לחבק את אלו שמעיזים. מנהלי בתי הספר צריכים לקבל את מלוא הסמכויות לנהל. הם צריכים לעשות זאת תוך הקשבה להורים ולהתאים את תכניות הלימודים לבני האדם הקטנים שיושבים בכיתות. זו הדרך היחידה לשקם את מערכת החינוך שלנו ולהפוך אותה רלוונטית לעידן בו אנו חיים.

הכותבת היא מנכ"לית עמותת "חינוך ישראלי"



הסיפורים החמים

חברתי

לראשונה מאז מלחמת המפרץ: המקלט האטומי בתחנה המרכזית בת"א ייפתח לציבור

חברתי

אין לאן לברוח: המתקפה האיראנית חושפת את עומק ההפקרה של העורף

חם

חיילים קיבלו הוראה לפנות בסיסים בדרום הארץ. אלו שנותרו מופקרים בלי יכולת להתמגן

קטגוריות

  • דעות
  • חברתי
    • החברה הערבית
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
  • חם
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • מקומי
    • סביבה
    • תכנון
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
    • גלריות
    • וידאו
  • רווחה
    • בריאות הנפש
    • חינוך
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish