השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שני, אפריל 20, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

שלושה דרכונים והתרברבות בבלוג: כך נעצר והוסגר הבלוגר אלכסנדר לפשין

החליט להיכנס לאזרבייג'ן למרות שהיה ברשימת מסורבי הכניסה

ארקדי מזין ❘ ארקדי מזין
09/02/2017
| מגזין
0

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


לאחר חודשיים במעצר בבלרוס, ולמרות המאמצים של הרגע האחרון מצד ישראל ורוסיה, הוסגר השבוע הבלוגר הישראלי אלכסנדר לפשין לאזרבייג'ן. ללפשין מיוחסות שתי עבירות: מעבר גבול בלתי חוקי, והתבטאויות נגד מדינת אזרבייג'ן. לפשין, בן 40, כותב מזה מספר שנים בלוג פופולרי ברוסית המוקדש למסעותיו הרבים (נכון להיום, לפי הבלוג, ביקר לפשין ב-122 מדינות). לרוב שמר לפשין על ניטרליות בדיווחיו והסתפק בתיאור של המקומות בהם ביקר, אם כי מדי פעם יצא גם בביקורת נגד רשויות המדינה בה ביקר, בעיקר על רקע שירות גרוע, שחיתות במעברי גבול וכדומה.

ח״כ קסניה סבטלובה: "ואם לאלכסנדר לפשין היו קוראים אלחנן טננבאום?"

נהג להשתמש בצורה מתוחכמת בשלוש אזרחויותיו. אלכסנדר לפשין

הסתבכותו עם רשויות ארזבייג'ן החלה בשנת 2011, כאשר ביקר לראשונה בחבל נגורנו-קרבאך1. שלטונות אזרבייג'ן רואים בביקור נגורנו-קרבאך שלא באישורם הפרת חוק.

לפשין נהג להשתמש בצורה מתוחכמת בשלוש אזרחויותיו – ישראלית, רוסית ואוקראינית, כדי להיכנס למדינות שונות, למשל למדינות ערביות שאוסרות כניסת ישראלים. גם הפעם כתב פוסט (שיחד עם פוסטים אחרים בנושא נמחק מאז, אך עדיין מצוי בארכיוני אינטרנט), בו הוא מתאר כיצד החליף מספר פעמים בין דרכוניו, כדי שהאזרבייג'נים לא יחשדו שביקר נגורנו-קרבאך. ככל הנראה, בעקבות פוסט זה ודומיו הוכנס לפשין לרשימה השחורה של מסורבי הכניסה לאזרבייג'ן, בה מופיעות לצדו דמויות רבות מעולם הפוליטיקה והתקשורת שעוררו את זעמם של שלטונות אזרבייג'ן בעצם ביקורן במחוז המרדני.

הפוסט שהכניס את לפשין לצרות, צילום מסך

לפשין החליט להתגרות במזלו, ולהיכנס לאזרבייג'ן. הוא השתמש בדרכונו האוקראיני שם מאויית שמו בצורה מעט שונה. לאחר הביקור התרברב בפוסט נוסף, כיצד הצליח שוב להערים על משטרת הגבולות האזרבייג'נית. ייתכן שעזות המצח הזו הפכה את לפשין לאויב המדינה באזרבייג'ן, וגרמה לבקשת ההסגרה. ייתכן שגם להתבטאויותיו "נגד השלמות הטריטוריאלית של אזרבייג'ן" היה משקל בהחלטה, אם כי קשה לקבוע. מה שבטוח, לפשין לא נמנה על מבקריו הקבועים או הנחרצים של המשטר האזרבייג'ני.

ישראל התנגדה להסגרתו של לפשין, ולצדה גם רוסיה. הבכיר ביותר שהגיב לסוגייה הוא שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב, שאמר: "רוסיה מתנגדת לכך שביקור של איש תקשורת או כל אזרח אחר באזור כלשהו ייחשב עבירה פלילית". עמדתה של רוסיה מובנת, מאחר והיא ניצבת בפני סוגיה דומה, עקב הבעייתיות שבביקורי אזרחיה בחצי האי הכבוש קרים. בארץ פעלה למען שחרורו של לפשין ח"כית קסניה סבטלובה מהמחנה הציוני, שטענה לאחר הסגרתו כי חייו בסכנה, ודרשה התערבות מצד ראש הממשלה ושר הביטחון. ישראל היא אחת מספקיות הנשק של אזרבייג'ן ושומרת על יחסים תקינים עם מדינה מוסלמית-שיעית זו.

אם לא יימצא פתרון דיפלומטי או אחר, כל אחת מהעבירות המיוחסות ללפשין עלולה לגרור מאסר של חמש עד שמונה שנים.

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

גבולות הביקורת של ערוץ 10 או: למה הורידו את "לילה כלכלי"?

הסיפור הבא

אם אני לא הולכת ישר, למה אני חייבת להיות סטרייטית?

ארקדי מזין

ארקדי מזין

הסיפורים החמים

מחאה מחוץ לבית הדין הרבני בתל אביב ב-2024 | צילום: פלאש 90
אלימות מינית

זו לא ״עוד״ נסיגה דמוקרטית זו אסטרטגיה לצימצום נשים במוקדי קבלת החלטות

❘ דורית דריה שמואלי
19/04/2026

להרחבת סמכויות בתי הדין הרבני השלכות ישירות על הזירה הפוליטית, ובוודאי לפני הבחירות

הסיפור המלאDetails
צילום: פלאש 90

בפעם הרביעית: כץ האריך את תקופת איסור ביקורי הצלב האדום אצל עצורים פלסטינים לכשבעה חודשים 

16/04/2026

״אנחנו כמו במערה. לחרוט, לתעד משהו במקום שאנחנו מפחדים בו ומביאים אליו שוקולד לאכילה רגשית״

13/04/2026
מטופלים ״פר חניה״ | קומה מינוס 2 באיכילוב בזמן מבצע ״שׁאגת הארי״ | צילום: פלאש 90

מגיפת החניונים: ילודים נדבקו במחלות זיהומיות, מטופלים אונקולוגים בתנאים מחפירים וצוותים ומטופלים חולקים שירותים

12/04/2026
הפגיעה בנאות חובב. צילום: דוברות כבאות והצלה

נפילה בנאות חובב סגרה אלפים בבתים בגלל עשן רעיל. בכפר ואדי אל-נעם נמלטו על נפשם

10/04/2026
הסיפור הבא

אם אני לא הולכת ישר, למה אני חייבת להיות סטרייטית?

ואם לאלכסנדר לפשין היו קוראים אלחנן טננבאום?

משטרת ת"א פינתה נשים בזנות מהתחנה המרכזית הישנה

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish