השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום רביעי, יולי 9, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם
דעה

אם הבת של גלית דיסטל היתה זונה

בשם הליברליזם המזויף מלהגת דיסטל על חופש העיסוק של נשים בזנות ועל חוצפת הפמיניסטיות למנוע אותו. אבל היא יודעת היטב מה המחיר הנפשי ועד כמה קשה להיחלץ ממעגל הזנות. לכן מעולם לא היתה נותנת לבת שלה לעסוק בכך

תומר מיכלזון ❘ תומר מיכלזון
04.11.19
תמונה ראשית : גלית דיסטל | צילום מסך: כאן 11
Reading Time: 4 mins read
A A
0
גלית דיסטל | צילום מסך: כאן 11

גלית דיסטל | צילום מסך: כאן 11


משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


לפני כחודש, במהלך שיטוט בערוצי הטלוויזיה וה-VOD, נתקלתי בסרט המצוין של יעל שחר ושרון יעיש "זונה כמוני". הסרט הדוקומנטרי מגולל את תלאותיה של צ'ילה עזרא, קורבן לסחר נשים, שנחטפה בצעירותה במהלך בילוי בבר בהונגריה והובאה למכון ליווי בעכו. משם התגלגלה צ'ילה במשך שנים בתעשיית המין בישראל, ללא דרכון, ללא יכולת להיחלץ מהתופת.

כעבור 20 שנה ושיקום שעברה, מבקשת צ'ילה מהמדינה להכיר בה כתושבת לאור הנזק והפשעים שבוצעו כלפיה. היא יצאה למאבק ושכרה חוקר פרטי שיוכיח למדינה שהיא אכן קורבן לסחר בנשים, ושיעזור לה להשיג תושבות. כדי לממן את אותו חוקר פרטי היא בחרה לחזור לעסוק בזנות. בסרט היא חושפת עבור הצופה את חיי היומיום ואת הבנאליות של תעשיית המין.

אולי יעניין אותך גם:

אלו לא שוליים אלימים, את הפוגרומים בגדה מארגנים ראשי המתנחלים

אין עילה להדיח את איימן עודה מהכנסת – זהו ניסיון להדיח את הדמוקרטיה 

אחד חזר בלי ראש, אחר בלי קליע: מה לא מספרים לנו על החטופים שנהרגו בשבי?

נזכרתי בסרט הזה אתמול כשצפיתי בסרטון של גלית דיסטל אטבריאן, כוכבת התאגיד. דיסטל פותחת את הסרטון בדרמטיות, שכן יש בפיה הכרזה רדיקלית ואף דרמטית: היא באה לדבר בשמן של הנשים המושתקות והמוחלשות. מיהן? ובכן, דיסטל הביאה אותן לאולפן כסטטיסטיות מאחוריה – דינה, אישה חרדית ורומי, אישה העוסקת בתעשיית המין.

ועל מה יוצא קצפה של דיסטל הפעם? נגד אותו פמיניזם רדיקלי לדבריה, שמשתיק את דינה החרדית, ומחליט עבורה שלא לקיים אירועים בהפרדה מגדרית (השטן הוא שדולת הנשים שעתרה לבג"ץ בעניין), ושמונע מרומי לעסוק בתעשיית המין וקידם את חקיקת החוק להפללת לקוחות.


בסופו של דבר מדובר בעוד סרטון מהז'אנר שגלית דיסטל אטבריאן, סופרת, כותבת הנאומים של מירי רגב לשעבר וכלת פרס ספיר מטעם עצמה מתמחה בו: ציור המטרה מראש, הטעמת טיעונים מושכלים ויענו מתוחכמים (שתי נשים שונות נגד אותו אויב), שישרתו את הדמגוגיה הליברטריאנית שלה באופן מושלם. לא הייתי מתעכב עליו ללא הדוגמה האישית שנתנה לגבי תעשיית המין. "מודה ומתוודה, אני לעולם לא אעסוק בתעשיית המין, ואני אמות אם הבת שלי תבחר בזה כמקצוע לחיים".

רגע, רגע. לא הבנתי. אם כל הסרטון מהגגת דיסטל עד כמה הבחירה של רומי, לכאורה בנקאית לשעבר, לעסוק בתעשיית המין היא חופשית ונהדרת, ועד כמה טוב לה כזונה – מדוע על בתה ועל עצמה היא חסה? הרי אין בכך כל רע, בחירה חופשית לכולן, ושישרפו הפמיניסטיות המגבילות עם פלישתים.

אבל דיסטל, למרות הדמגוגיה שהיא מלהטטת בה כדרכה בקודש, יודעת שזה לא נכון. אין לי מושג מאיפה היא מצאה את אותה רומי שעזבה את קריירת הבנקאות לטובת זנות מתוך חיבה למקצוע (אולי אם היתה נותנת לה לפצות את פיה היינו יודעים. האם גם דיסטל מהפמיניזם המשתיק?) – אבל גם דיסטל מבינה שרוב עובדות תעשיית המין אינן נמצאות שם כי טוב להן. רובן מידרדרות לשם מחוסר ברירה ונאבקות ונכשלות לצאת ממנה.

גם דיסטל מבינה שרוב עובדות תעשיית המין אינן נמצאות שם כי טוב להן. רובן מידרדרות לשם מחוסר ברירה ונאבקות ונכשלות לצאת ממנה

דיסטל יודעת ש-93 נשים בזנות נפטרו מאז 2010, עשר מתוכן נרצחו. היא יודעת שבישראל גיל הפטירה הממוצע של הנשים בזנות עומד על 46. היא יודעת שזו תעשייה נצלנית, הכרוכה באלימות פיזית ומינית, שהמפגשים בה מסתיימים לא פעם באונס, ושהעוסקים בה סובלים מנזקים בריאותיים ונפשיים. היא יודעת שהחוק להפללת לקוחות  (שהתקציב עבורו עדיין מתעכב), כרוך בשיקום הזונות ובעזרה ליציאתן מאותו מעגל נצלני.

אבל בשם הליברליזם המזויף של דיסטל היא בוחרת לעמוד על זכות הבחירה וחופש העיסוק של הזונות ועל החוצפה של הפמיניסטיות למנוע אותו. לא ברור למה. אם את מוכנה להילחם על חופש הבחירה בו, מדוע תמותי אם בתך תבחר בו? דיסטל יודעת היטב את ההשפעות ההרסניות של אותה תעשייה, אבל בשם ציור המשוואה הלכאורה רדיקלית שלה היא מוכנה לעגל פינות ולעקם את התמונה. העיקר שיהיה פאנץ'. 

אפשר לזלזל בדיסטל ולהגיד שהפרובוקציה התורנית שלה לא שווה התייחסות. יש מצב. אבל סרטונים כמו שלה הם בדיוק השמן במכונת הנרמול של הזנות, כסתם עוד מקצוע, בחירה חופשית – של אלו שנאלצות לבחור בו. בטח. עד שזה מגיע לבנות שלנו. 



הסיפור הקודם

רק שופרי נתניהו יכולים לשים את פרידמן ואוחנה על אותו קו

הסיפור הבא

היה נכון: בפעם הראשונה יצאה תנועת הצופים למחות נגד גירוש הילדים הזרים

תומר מיכלזון

תומר מיכלזון

עורך המקום הכי חם בגיהנום

הסיפורים החמים

מדיני-בטחוני

להאכיל כדי לשלוט: סיוע הומניטרי או מניפולציה פוליטית? 

המקומון

העיר הלבנה: הורים ביקשו מעיריית ת״א לממן הסעות לשבט צופים בלי מבקשי מקלט. העירייה מצאה פתרון חסכוני יותר  

בריאות הנפש

דניאל אדרי לא הצליח לחיות עם הריחות והמראות מהמלחמה. אתמול הוא נמצא ברכב בוער ביער

הסיפור הבא

היה נכון: בפעם הראשונה יצאה תנועת הצופים למחות נגד גירוש הילדים הזרים

לאחר חשיפת המקום הכי חם: 12 גברים נעצרו בחשד להפצת תמונות וסרטונים של נשים ישראליות בטלגרם

מהיר ועצבני: "שוב ושוב אנחנו עדים לשימוש חורג של המשטרה בטייזר"

קטגוריות

  • גלריות
  • דעות
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
  • וידאו
  • חם
  • כלכלה וחברה
    • בריאות הנפש
    • החברה הערבית
    • חינוך
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
    • רווחה
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish