השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום חמישי, דצמבר 18, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
איור: דניאלה שניצר

איור: דניאלה שניצר

ניצחון ל"מקום הכי חם": לשכת עורכי הדין משכה את תביעת ההשתקה נגד שפורר

אחרי שלוש שנים של תביעה בסך מיליון שקל ותביעה בגין תחקירים שבהם חשפה שפורר את התנהלותו של אפי נוה, החליטה הלשכה לבטל את התביעה. יו"ר הלשכה, אבי חימי: "אין מקום להגיש תביעות אישיות כנגד עיתונאים"

מערכת המקום ❘ מערכת המקום
16/07/2019
| תחקירים
תמונה ראשית : איור: דניאלה שניצר

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


חברי המועצה הארצית של לשכת עורכי הדין הצביעה היום בעד ביטול תביעת לשון הרע נגד עיתונאית המקום הכי חם, שרון שפורר. ההחלטה התקבלה פה אחד, למעט שני נמנעים.

התביעה הוגשה לפני כשנתיים על ידי לשכת עורכי הדין והיו"ר שלה דאז, אפי נוה, בסך כמיליון שקל נגד שפורר בגין סדרת כתבות במקום הכי חם. התחקירים על נוה ולשכת עורכי הדין עסקו בהתנהלותו של נוה כיו"ר הלשכה, עבירות אתיקה לכאורה, השתקת מתנגדים והעברת בוררויות על ידי נוה למקורביו – הליך משפטי שמביא אתו שכר טרחה עצום שיכול להגיע לעשרות מיליוני שקלים. נוה סירב לחשוף אל מי העביר בוררויות, ושלח עוד מכתב איום לפני תביעת דיבה נגד שפורר.

הציבור הרחב, כולל עשרות אלפי עורכי הדין, נותר אדיש לפרשה שמעורבים בה סכומי עתק וניגודי אינטרסים בוטים. כל חבר ועדה בלשכה שניסה לשאול שאלות שהיו"ר אינו חפץ בהן – הושתק. גם השאלות מטעמנו נתקלו באיום נוסף בתביעת דיבה.

בטור שפירסמה השבוע, כתבה שפורר כי "מה היה שמשמח אותי באמת, זה לא צעדים קוסמטיים עם כותרות חיוביות על התביעה שלי שנמחקת. פתיחת דף חדש אמיתי בלשכה לא תהיה מורכבת ממהלכים כאלו". לדבריה בלשכה נדרש טיפול שורש עמוק הכולל בין היתר, החלת שקיפות מלאה על הפרוטוקולים של הלשכה, הוצאת ועדת האתיקה לגוף חיצוני, בדיקת המינויים לוועדה למינוי שופטים ועוד.

מו"לית המקום הכי חם, עינת פישביין, מסרה בתגובה למשיכת התביעה: "אני שמחה מאוד על החלטת לשכת עורכי הדין, גם אם ניתנה מאוחר מדי. בימים כאלה ברורה יותר מתמיד חשיבותה של עיתונות עצמאית, שאינה חוששת לומר את האמת ומוכנה להיאבק על כך".

מוקדם יותר, אמר יו"ר לשכת עורכי הדין, אבי חימי, בטקס פתיחת ישיבת המועצה הארצית הראשונה המתקיימת במחוז צפון, כי "בין יתר הנושאים שיועלו היום לדיון, בכוונתי להעלות להצבעה את ביטול התביעה של לשכת עורכי הדין  נגד העיתונאית שרון שפורר, תביעה שקיבלנו בירושה מהמועצה היוצאת.

"אמש, שוחחתי עם ראש הלשכה היוצא, עו"ד אפי נוה, ושכנעתי אותו כי בעת הזו, הדבר הנכון לכולם הוא לוותר על התביעה האישית שלו נגד שרון שפורר. אפי נוה נמצא במקום אחר עכשיו והוא קיבל את המלצתי והסכים למחוק את תביעתו האישית, בדומה להמלצתי לחברי המועצה.

"אם וכאשר תתקבל עמדתי בישיבה היום, נמסור על כך הודעה לבית המשפט בהתאם. תקשורת ביקורתית היא נישמת אפה של הדמוקרטיה, אנו רואים בה ערך עליון ועלינו להסיר כל חשש מלרפות את ידיה, גם אם הדברים לא תמיד יהיו נעימים לאוזנינו. זו ההזדמנות, לטעמי, להדגיש כי אין מקום להגיש תביעות אישיות כנגד עיתונאים, הגם שלא פעם הם טועים באופן הסיקור ובהצגת העובדות". עם זאת, עדיין לא ברור כיצד ינהג נוה בעניין תביעתו האישית.

השקיעו בעיתונות עצמאית

עיתונות עצמאית אינה נתמכת על ידי בעלי ההון או משרתת את השלטון. היא מחויבת אך ורק לציבור – ולכן חייבת את תמיכתכם כדי להמשיך ולפעול. בזכותכם, נוכל להמשיך לעשות עיתונות חופשית, חוקרת ובועטת – שאינה מוותרת לעצמה או לאחרים.

השקיעו עכשיו בעיתונות עצמאית – כמו שהיא אמורה להיות:

בזכות המנוי שלכם
אנחנו ממשיכים לעשות עיתונות חופשית, חוקרת וחסרת פחד
  • מנוי חודשי
  • תמיכה חד פעמית
בחרו סכום תרומה או הזינו ידנית
  • 250
  • 100
  • 75
  • 50
  • 25
  • 250
  • 100
  • 75
  • 50
  • 25
תמכו בנו בדרכים נוספות

למשוך את התביעה נגדי?

קלי קלות

שרון שפורר:

כך חשפתי את אפי נוה

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

מכת ביטולי הפסטיבלים: גם פסטיבל שאמבלה בוטל בגלל דרישות המשטרה

הסיפור הבא

"אני לא משרת שנתיים ושמונה כמו בן זונה, בשביל לחזור לשכונה ולהירצח כמו מניאק"

מערכת המקום

מערכת המקום

הסיפורים החמים

אלעד רפאלי, פלאש 90
חם

בג״ץ ביטל את הנוהל המשטרתי שאפשר עיכוב אזרחים על בסיס ״תחושת בטן״ של שוטרים

❘ סיון תהל

בפסק דין תקדימי החליטו שופטי בג״ץ כי יש לבטל סעיפים בנוהל המשטרתי המאפשר דרישת הזדהות בלא חשד לעבירה. אחרי שנים של תיוג ואפליה, פסק הדין מבהיר כי נוהל משטרתי לא יכול להיות מרחב לפרשנות סובייקטיבית של שוטרים

הסיפור המלאDetails

״כושית שמנה״: קיש מזרים עשרות מיליונים בשנה לסלקציה נגד מזרחים. כשלא מדובר בהשתמטות בש״ס שותקים  

צילום: פלאש 90

צ׳יינה טאון קריית־ארבע חברון: כך סין מממנת את מפעל ההתנחלויות

אילוסטרציה | הוכן באמצעות בינה מלאכותית

בן 57 נורה 18 פעמים, 8 מתוכן כשכבר שכב על הקרקע. צה״ל: "סיטואציה מבאסת"

הכובע של חייל המילואים יובל בן ארי, שנרגם באבנים על ידי מתנחלים בתקופת המסיק | צילום: יובל בן ארי

שלושה ח״כים הוצאו מדיון על אלימות מתנחלים. גם חייל מילואים שנרגם באבנים לא הצליח לגרום להם להקשיב

הסיפור הבא
חיילי גולני בהזדהות עם מחאת יוצאי אתיופיה השבוע. דרך 'אוטופיה שלי'.

"אני לא משרת שנתיים ושמונה כמו בן זונה, בשביל לחזור לשכונה ולהירצח כמו מניאק"

הזכות לרקוד: אלפים יגיעו הערב למחות על ביטולי המסיבות ופסטיבלים

איה נאפה, קפריסין. מבחן של גבריות | צילום: שאטרסטוק

מי רוצה ילד אנס?

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d