השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צור קשר
יום ראשון, יוני 21, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
דעה

הבעיה עם השופטת כרייף זה לא הבחירות הרומנטיות שלה – אלא השפעתן על הנידונים בבית המשפט

ברק כהן תוהה אם הוא אמור להאמין לשופטת שקיימה קשר מיני עם אפי נוה לפני מינויה, ואם הוא אמור להאמין שהיא תפסול את עצמה משיפוט בתיק הקשור אליו ואל נוה. לא מדובר באירוע מתחום המוסר הפוריטני כפי שכרייף אולי תטען - אלא בדיני נפשות, ניגודי עניינים והרס האמון הציבורי במערכת המשפט

ברק כהן ❘ ברק כהן
27/01/2022
| דעות
תמונה ראשית : השופטת כרייף ואפי נוה | צילומים: פלאש90, דוברות בתי המשפט
2

בלי פרסומות. בלי בעלי הון. בלי בולשיט

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך

צפיתי בפרומו של התכנית "עובדה", שתשודר הערב, ובה תרואיין השופטת בדימוס אתי כרייף. כרייף הופרשה מכס השיפוט בעקבות חקירת המשטרה בפרשה המכונה "מין תמורת מינויים". פרשה שחקרה עבירות שביצע יו"ר לשכת עו"ד בדימוס, אפי נוה, על טוהר המידות, ובין היתר, העלתה חשד כי כרייף מונתה לשיפוט כנגד טובות הנאה מיניות שסיפקה לנוה. היא נחשדה במתן שוחד והוא בלקיחתו.

אם פרומו התכנית משקף את שאנו עתידים לצפות בו, הרי שכרייף טוענת לרדיפתה, ואף מציגה את חוצפת הרשויות והציבור ברצון לחטט בתשוקותיה ויצריה המיניים. כרייף טוענת לקשר מיני חברי עם אפי נוה, ומשרטטת כעין פרופיל של אישה המשוחררת מכבלי השמרנות. מי אנחנו הציבור שנגיד לה עם מי מותר לה לשכב?

הכרתם אותה בתור "השופטת מפרשת אפי נוה". אבל אתי כרייף היא הרבה יותר מזה. עכשיו היא מדברת, בפעם הראשונה, בלי חשבון. על הכל, ועל כולם. עובדה, בחמישי אחרי החדשות pic.twitter.com/L0fS3o1Gyt

— עובדה (@Uvda_tweet) January 25, 2022

אמת היא שמדובר בטענה שובת לב, שעשויה לשכנע את מי שלא מכיר את חומר החקירה, שמוטל עליו צו איסור פרסום. כרייף מנצלת את העובדה שהציבור לא חשוף לאופי התקשורת בינה לבין אפי נוה; הציבור לא חשוף למועדי הקשר המיני אשר באופן מקרי לחלוטין, התרחש בסמוך לקידום מועמדותה, ואשר התפוגג מיד לאחר המינוי. תשוקה תמוהה היא זאת אשר פורצת לפני מינוי ונעלמת לאחריו.

גם יחסי הכוח מול אפי נוה לא תומכים בטיעון של כרייף. באותם הימים כרייף ניצבה בתחתית הסולם ואפי בראשו. הוא המוציא והמביא, המכריע לגבי גורלם של כלל שופטי המערכת מקטנה ועד גדולה. מבית משפט השלום ועד לעליון. וכרייף? תובעת משטרתית המבקשת מינוי כשופטת זוטרה בשלום. עד כמה משוחררת כרייף בהגשמת יצריה בנסיבות אלה? אולי כגבר במציאות פטריארכלית אין לי מנדט להכריע, אך השאלה בעינה עומדת.

ידוע גם שכל שופט נדרש, עם מינויו, לפרוש את רשימת הגורמים אשר בעניינם לא יכול לדון. גורמים אשר בין השופט לבינם יש ניגוד עניינים. קיומו של קשר מיני חברי ותמים בין כרייף לנוה מייצר ניגוד עניינים ביניהם. כרייף לא יכלה לדון בעניינים הנוגעים לאפי נוה והוא או משרדו לא יכלו להופיע בפניה. ואולם, כרייף לא מנתה את נוה ברשימת הגורמים אשר אינה יכולה לדון בעניינם. כרייף הסתירה את הקשר. למה? הרי מדובר לטענתה בקשר מיני משוחרר ותמים. 

כרייף לא יכלה לדון בעניינים הנוגעים לאפי נוה, ואולם היא לא מנתה את נוה ברשימת הגורמים אשר אינה יכולה לדון בעניינם. כרייף הסתירה את הקשר. למה? הרי מדובר לטענתה בקשר מיני משוחרר ותמים

סוגיית המניעות אינה טכנית, והיא מערערת את אמון הציבור במערכת המשפט. כאמור, לפי כרייף היא חברה אינטימית של נוה. ניקח מקרה שבו מופיע לפני כרייף יריב פומבי של נוה. כמקרה ספציפי, נדמיין שהתביעה שהגיש אפי נוה כנגד העיתונאית שרון שפורר הייתה נקבעת לדיון בפני כרייף. הרי כרייף יכלה להתמנות לבית משפט השלום בהרצליה, ויכלה להיות מוצבת כשופטת אזרחית, ולאו דווקא פלילית.

כלומר, תביעת נוה כנגד שפורר יכלה להתברר בפני שופטת שמקיימת קשר מיני אינטימי עם נוה. האם מבחינה חוקית היתה כרייף חייבת לפסול את עצמה? ממש לא. רק אם היתה חושפת בעצמה את הקשר האינטימי שיש לה עם נוה בפני הצדדים. האם היתה עושה כן? קשה להאמין שדמות האישה המשוחררת המוצגת בפרומו של עובדה הייתה מופיעה גם בדיון כזה. יותר מכך, חשיפה כזאת היתה מהווה נדבך בהגנת שפורר, וקשה לראות שכרייף היתה מסייעת לה בהליך כזה.

עתה נדמיין שכרייף הייתה ממונה לכהונה כשופטת בבית משפט השלום בתל אביב, כשופטת פלילית. הרי כתב האישום שהוגש נגדי בגין העלבת השוטר אלון חמדני או בגין המאבק בבנקאים במסגרת "באים לבנקאים", יכל להתנהל בפניה. וכל זאת בימים שבהם אני מנהל מאבק ישיר ואגרסיבי מול אפי נוה. מאבק שביסודו הטענה כי נוה מושחת ומשחית את מערכת המשפט. האם במקרה כזה, הייתה מודיעה לי השופטת כרייף כי היא פוסלת את עצמה מלדון בתיק, מכיוון שהיא מקיימת קשר אינטימי משוחרר ויצרי עם נוה? הרי איש לא ידע מהקשר הזה, אשר הוסתר גם מבן זוגה בדימוס. הרי החוק לא חייב אותה לחשוף זאת. האם במקרה כזה הייתי זוכה למשפט הוגן? מישהו מאמין בכך?

השופטת אתי כרייף לשר כחלון: "אני לבד הערב וממש רציתי להרים את נטל הראיה"

שרון שפורר

כתב האישום שהוגש נגדי התנהל בפני שופטת אחרת, דנה אמיר. מחומר החקירה עולה כי אפי נוה קיים מערכות יחסים אינטימיות עם משפטניות נוספות, שנדרשו לקידום או מינוי במערכת המשפט. 

אני אמור להאמין שהשופטת דנה אמיר אינה מבין המשפטניות שקיימו קשר מיני חברי עם נוה. אני אמור להאמין שאילו הייתה מקיימת דנה אמיר קשר מיני עם נוה, היתה פוסלת את עצמה. אני גם אמור להאמין שנוה לא דיבר או ביקש מאמיר להרשיע אותי ולגמול לו טובה על כך שתמך במינויה למשרה השיפוטית.

האמת היא שאיני מאמין. לא לנוה, לא לכרייף, לא לדנה אמיר, לא לשוטרים, לא פרקליטים ולא לשאר השופטות והשופטים.‏

פרשת "מין תמורת מינוי" אינה אירוע מעולם המוסר והמשטר הפוריטני. שכל אחד ואחת תעשה כרצונה מבחינה מינית. אנו מדברים על סכנת נפשות, ביחס לדיני נפשות, על ניגודי עניינים, על מחסור בכישורים מקצועיים ועל הרס האמון במערכת המשפט. אמון הציבורי הנמצא בשפל המדרגה ולא בכדי. שחקני ושחקניות המערכת רמסו אותו במו ידיהם. 

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Reddit (נפתח בחלון חדש) Reddit
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...


הצטרפו לשקוף
הסיפור הקודם

"אם תהיי ילדה טובה לא תשמעי מאיתנו שוב": שני צעירים ניסו לסחוט 30 אלף שקל מאישה תמורת אי הפצת תיעוד מיני שלה 

הסיפור הבא

לא מיה דגן, אתי כרייף היא לא גיבורה פמיניסטית

ברק כהן

ברק כהן

הסיפורים החמים

צילום מסך מתוך דוח יונסף על מצב החינוך בלבנון | UNICEF/ DiegoIbarraSanchez/2025
חינוך

מה יואב קיש יכול ללמוד משרת החינוך הלבנונית?

❘ אילת לוי, הפורום לחשיבה אזורית
18/06/2026

בחלקים נרחבים בלבנון המוגדרים מסוכנים, למידה מרחוק היא האפשרות היחידה של מאות אלפי תלמידים. אך כיצד מתחברים לזום כשאצל משפחות רבות יש רק מכשיר סלולרי אחד במקרה הטוב, אין חיבור לאינטרנט ואין חשמל סדיר? כך שרת החינוך הלבנונית, ד״ר רימה כראמי, מיישמת את מדיניות ״למידה בכל מצב״

הסיפור המלאDetails
תחנת החשמל ברמת חובב | הכפרים הלא מוכרים סובלים מרמה גבוהה של זיהום אוויר מבריכות אידוי הכימיקלים ומתחנת הכוח של חברת החשמל. צילום: יניב נדב/FLASH90

"איבדנו את הריבונות. נשלטים על ידי אנשי ההון": חזית רחבה נגד חוק חוות השרתים

17/06/2026
המרכז לבריאות הנפש שלוותה | צילום: אורי, מתוך ויקיפדיה

שלוותה: יחידת האבחון להלם קרב  של אגף השיקום נסגרה. אגף השיקום: "לא הכרנו, זו החלטה שלהם"

17/06/2026
שר האוצר של מדינת ישראל, בצלאל סמוטריץ׳, לוחץ את ידו של נשיא סומלילנד עבד א-רחמאן מוחמד עבדאללה. לידם דגלים של ישראל וסומלילנד

ישראל נותרה עם איראן נקמנית ודגלים של סומלילנד. זה בסך הכל הישגים בשביל הבייס

16/06/2026
שוטרי משטרת ישראל בלבוש מבצעי נושאים מגיני התפרעויות שקופים וצועדים ברחוב בעיר

לוקחים את הנשק, מדליפים את הטיפול: מסלול הייסורים שמשטרת ישראל מעבירה שוטרים עם הלם קרב | תחקיר

15/06/2026
הסיפור הבא
אתי כרייף צילום מסך

לא מיה דגן, אתי כרייף היא לא גיבורה פמיניסטית

מפעל אסם | צילום: אבשלום ששוני פלאש 90

אסם תחילה: מחאת הצרכנים היא הפתרון היחיד לעליית המחירים 

אילוסטרציה | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

שליחת וולט הוטרדה מינית על ידי לקוח, החברה המשיכה לספק לו שירות

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

אינטראקטיב | המקום הכי חם בגיהנום המלחמה השקטה פוסט-טראומה בכוחות הביטחון: כל הסיקור במקום אחד ←
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • #1053561 (ללא כותרת)
  • צור קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d