השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
שבת, ינואר 31, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
הפגנה אמש בכפר תבור מול ביתו של אחד המוכרים

הפגנה אמש בכפר תבור מול ביתו של אחד המוכרים

מחאה בכפר תבור נגד מכירת בתים לערבים: "אלוף משנה מכר את הבית שלו לערבי. זה נראה לך ערכי?"

בכפר תבור יפגינו הערב תושבים מול בתיהם של שכנים שמכרו את נכסיהם לערבים. "אנחנו לא רוצים שיהיו לנו ערבים בכפר. נקודה", אומר יוזם ההפגנה. "זה לא בית אחד, אלא מספר בתים וזה גובר. הכל בצע כסף". ראש המועצה: "המועצה אינה עוסקת ברכושם הפרטי של תושבים"

שני צור ❘ שני צור
03/05/2021
| מגזין
תמונה ראשית : הפגנה אמש בכפר תבור מול ביתו של אחד המוכרים

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


"בוגד", "בושה",  "לך תגור באום אל פאחם יא בוגד", "רק בשביל עוד קצת כסף מוכר לערבים?", "תמכור את האישה יא בוגד" – אלו רק מעט מהקללות שהוטחו באחד מתושבי כפר תבור, בועז קניאל, על ידי תושבים בכפר, במהלך הפגנה מול ביתו אתמול. הערב יתקיים ביישוב כינוס מחאה והפגנות נוספות מול בעלי הבתים שעתידים למכור את נכסיהם.

סרטון שהגיע לידי המקום הכי חם מתעד את הפגנה אמש מול ביתו של קניאל, סוכן של חברת האחזקות חנן מור, המוכרת קרקעות ביישוב דרך זיכיון ממנהל מקרקעי ישראל. בעוד המפגינים עומדים מול ביתו וקוראים קריאות גנאי – הוא נראה קורא להם להסתלק ולהתבייש במעשיהם. קניאל סירב להגיב על הדברים. 

ההפגנות בכפר תבור, מועצה מקומית קטנה למרגלות הר תבור שבגליל התחתון, החלו לאחר שקבוצה של תושבים החליטו לצאת ל"מסע להצלת היישוב", כהגדרתם. התושבים עברו אתמול בין שלושה בתים בכפר עם דגלי ישראל, והפגינו מול בתיהם של שכנים שמכרו או שעתידים למכור את בתיהם ביישוב לערבים. 

"אנחנו לא רוצים שיהיו לנו ערבים בכפר. נקודה", אומר מנחם נחמיאס, שיזם את ההפגנה הערב. נחמיאס, תושב הכפר מזה עשרים שנה, הוא מתווך נדל"ן מקומי ו"מחובר לאדמה", כלשונו. "זה יישוב ותיק, עם צביון יהודי, עם קרקעות ויש המון כפרים מסביבנו. שילכו לגור שם, מה הם צריכים לבוא לפה? אנחנו לא רוצים את זה", אמר למקום.

ההזמנה להפגנה הערב שפירסם נחמיאס

ההפגנות אמנם החלו בימים האחרונים, אך ניכר שהשטח החל לבעבע עוד קודם לכן. נחמיאס מעריך שנחתמו כבר כ-26 חוזים מול רוכשים ערבים, למכירת בתים, קרקעות ושטחים חקלאיים. "לצערי זה לא בית אחד, זה מספר בתים וזה גובר. יש מגמה מדאיגה מאוד שבני מיעוטים גילו את הטרנד, הם מציעים מחירים מופקעים והם קונים נכסים, מגרשים בכפר," וכן אדמות חקלאיות מסביב. הכרזות ברשתות החברתיות המתריעות על ההפגנות מבקשות לשמור על ייעודו ההיסטורי של היישוב. 

נחמיאס מאמין שהמקור לעסקאות הוא מתוך מניעים כלכליים גרידא – הקונים הערבים פשוט מציעים הרבה כסף. הוא מתייחס לאחד האנשים שמול ביתם הגיעו להפגין, אל"מ במיל' שרלי בן-חמו ("אלוף משנה בצבא, מכר את הבית שלו לערבי. זה נראה לך ערכי?" הוא שואל), ואומר: "אם [בן-חמו] רצה להסתפק בשלוש, שלוש מאתיים, הוא קיבל שלוש וחצי. בצע כסף. איבדנו משהו. איבדנו את הצביון, איבדנו את הערכים, מוכנים למכור את המדינה בלי בעיה תמורת כסף".

לדבריו, פעילותו כמתווך מצילה את היישוב. "אני פרסמתי לפני ארבעה ימים בית, שחילצתי אותו מחוזה עם ערבי, וכרגע אני משווק אותו. קיבלתי כבר מהפרסום הזה, באותו היום כמעט חמישה טלפונים מבני מיעוטים. זה הרבה, הרבה מאוד, שרוצים לקנות. אני אמרתי להם 'חבר'ה, קודם כל, בעל הבית רוצים למכור רק ליהודים, וב', אני, בעסק שלי, מותר לי להחליט למי אני מוכר ואני לא נכנס לזה'".

"זו הפגנת שנאה"

תושב הכפר לשעבר, שראה את הפרסומים ברשתות החברתיות, הזדעזע. "אוקיי, אז עכשיו אתם עושים הפגנה נגד זה, ומחר הפגנה נגד… על בסיס מה? זה אפילו לא חוקי. זה hate crime, זה הפגנת שנאה", אמר למקום. "כולנו גזענים, אני גם גזען, אני יכול לחשוב בדיוק כמוהם בעצמי, אבל אני מתבייש בזה. אני לא לוקח דגל ישראל והולך עם הילד אחרי הגן להפגין מול בית של מישהו שמכר לערבי שהוא בוגד".

כפר תבור הוא מועצה מקומית ואין בו ועדות קבלה, הליך פרוצדורלי נפוץ ביישובים קטנים ובמועצות אזוריות, שנועד, לרוב, "לסנן" מועמדים לא רצויים וספג ביקורות לאורך השנים על היותו מקור מרכזי לסגרגציה מגזרית בישראל. 

"אני גם גזען, אבל אני מתבייש בזה. אני לא לוקח דגל ישראל והולך עם הילד אחרי הגן להפגין מול בית של מישהו שמכר לערבי, שהוא בוגד"

בעפולה, כ-20 ק"מ מערבה מכפר תבור, קמה מחאה של עשרות אנשים ב-2018 נגד מכירת דירות לערבים. המחאה הנוכחית בכפר תבור, מעידה שמדובר בתופעה שחוצה גבולות סוציו-אקונומיים, שכן כפר תבור נמצא באשכול סוציו אקונומי גבוה יותר, הוא מאופיין בתושבים מבוססים יותר ואחוזי הזכאות לבגרות בו גבוהים. 

דרך אגב, הערבי עבר ועדת קבלה

נועה שפיגל

 "הברון דה-רוטשילד קנה פה את האדמות מערבים, ונתן אותן ליהודים, להתפרנס ולחיות, ועכשיו קורה הפוך. הם קונים את זה בחזרה", אומר נחמיאס. "אין בעיות איתם. בדרך-כלל זו אוכלוסייה טובה, אבל אנחנו פחות רוצים אותם. אני לא רוצה שהבן שלי והבת שלי יפגשו את הילדים שלהם, וכן הלאה, ואחרי זה יגיעו למה שאנחנו לא רוצים – התבוללות".

מראש המועצה עודד הלפרין נמסר: "כפר תבור הינה מושבה בעלת צביון יהודי חילוני-מסורתי, כל פעולותיה של המועצה המקומית נעשות בהתאם לרוח זו וכך נמשיך לפעול, וזאת בהתאם לחוקי מדינת ישראל. המועצה אינה עוסקת בעסקאות הנעשות ברכושם הפרטי של תושבים, אשר בהתאם לחוקי המדינה אינם זקוקים לאישור המועצה המקומית על מנת לבצע עסקאות במקרקעין שבבעלותם".

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

המחוזי ביטל את הרחקתם של מפגיני בלפור שנעצרו במסגרת פעולת מנע של המשטרה

הסיפור הבא

העורך הראשי של ישראל: כך שירטט נתניהו הצעיר את סוג התקשורת שרצה לראות

שני צור

שני צור

הסיפורים החמים

המחאה בסכנין נגד העדר אכיפה והשתלטות ארגוני הפשע על היישובים הערבים | צילום: פלאש 90
דעות

המאבק על חיי האזרח הערבי נמצא בליבת המאבק על הדמוקרטיה

❘ נירה בן עוזר

אדישות למחאה נגד העדר האכיפה של משטרת ישראל ביישובים הערביים והפקרת חיי התושבים - שתתקיים מחר בתל אביב - פירושה הסכמה להתפרקות המשטרה ממהותה - שמירת החוק והסדר הציבורי עבור כלל האזרחים, והפיכתה למליציה גזענית

הסיפור המלאDetails
רה״מ נתניהו נואם בהלוויתו של רס״ר רן גואילי, השבוע | צילום: פלאש 90

נכון ביבי, החזרת את החטופים. עכשיו אתה יכול להתפנות לשאלה – בגלל מי נחטפו ונרצחו?

תיעוד הפרעות בפחית

תקפו נשים וילדים, מנעו פינוי רפואי: עדויות מפוגרום המתנחלים

שרת ההתיישבות אורית סטרוק | המטרה: להביא את התפרסות היהודית מההתנחלויות גם לנגב ולגליל על חשבון השטחים הפתוחים | צילום: אריק מרמור, פלאש 90

שיטת סטרוק: כך הוכפל תקציב החטיבה להתיישבות על חשבון שיקום העוטף והצפון

צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

״מעבדת הניסויים של הממשלה״: כך הפכו 50 אלף פליטים לכלי לריסוק הדמוקרטיה

הסיפור הבא
נתניהו בכנס בירושלים | צילום: פלאש 90, יונתן סינדל

העורך הראשי של ישראל: כך שירטט נתניהו הצעיר את סוג התקשורת שרצה לראות

מלונית הקורונה לנוער בסיכון ביפו, שבו התרחש האונס

משרד הרווחה נתן לבעל מוסך, חסר הכשרה, להפעיל את המלונית שבה אנס ירין שרף קטינה

חרגול קידוח | צילום: גיל טבת

זבת חלב ונפט: על הנס השחור של המדינה הצעירה

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

 

טוען תגובות...
 

    %d