השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום ראשון, דצמבר 7, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
גלי בהרב מיארה | צילום מסך תדמור, תומר יעקובסון

גלי בהרב מיארה | צילום מסך תדמור, תומר יעקובסון

הכרתי מקרוב שני תיקים שהיו על שולחנה של גלי מיארה. הם מספרים עליה הכל 

בתביעה שהגיש עבריין נגד אפרים ברכה, הפרקליטות בראשות מיארה התרשלה ולא טרחה לפתוח את תיקי המשטרה. בתיק שניסה להדיח את ד"ר מאיה פורמן מאבו כביר, היא לא נקטה עמדה. ההימנעות מעימותים בכל מחיר הוא מה שהופך את מיארה למועמדת נוחה ליועמ"ש - אבל גם לשומרת סף בעייתית

רויטל חובל ❘ רויטל חובל
03/02/2022
| דעות, משפט ופלילים
תמונה ראשית : גלי בהרב מיארה | צילום מסך תדמור, תומר יעקובסון

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


המינוי הצפוי של גלי מיארה לתפקיד היועצת המשפטית לממשלה הבאה מזכיר לי את המינוי של אלכס שטיין לשופט בית המשפט העליון. יש סיבה שהפוליטיקאים רוצים למנות דווקא אותם, אבל לעיתונאים קשה להבין למה והם מחפשים בנרות כתמים בעברם. 

במקרה של גלי מיארה, הסוד לא טמון בהיעדר נסיונה בפלילים, וגם לא בעבודתה במשרד מסחרי כמו תדמור לוי. הבעיה עם גלי מיארה (זהו שמה לפחות במסדרונות הפרקליטות), היא שהיא ממסדית ומערכתית כמעט כמו שי ניצן והיא צפויה להמשיך את הקו השמרני והנרפה של קודמה בתפקיד, אביחי מנדלבליט. 

את היותה פרקליטה בפרקליטות האזרחית זוקפים היום לחובתה, אבל זאת טעות להסתכל על תפקידה כך. הלכה למעשה מיארה שימשה במשך עשרות שנים כסנגורית של המדינה שאינה מערערת על שיקול דעתה. 

כך למשל, פרקליטות מחוז תל אביב, בניצוחה של מיארה, הגנה בעקשנות אובססיבית על עבודתם של קצין המשטרה אפי ברכה המנוח ופרקליטה בשם אושרה גז (כיום פרקליטת מחוז תל אביב פלילי) בתביעת רשלנות שהגיש נגדם עבריין שנחקר על ידי ברכה. 


על אף שלל ראיות שנחשפו במהלך המשפט, מיארה ואנשיה עצמו את עיניהם מהאפשרות שטעו או התרשלו וסירבו להכיר בנזק שנגרם. בסופו של דבר, בית המשפט המחוזי קבע שהשניים התרשלו והטיח בהם ביקורת קטלנית. במשך שנים התנהל המאבק המשפטי תחת צו איסור פרסום. כשעיתון הארץ ואני ביקשנו לחשוף את פסק הדין, הפרקליטות ומיארה ניהלו נגדנו מאבק עיקש שהגיע עד לבית המשפט העליון. בסופו של דבר, ברגע האחרון גילתה הפרקליטות מידע חדש שלדבריה אינה יכולה לחשוף והתפשרה עם התובע בסכום שנותר חסוי. בדוח ועדה שבחנה את נסיבות גילוי המידע החדש, נטען בין היתר כי הפרקליטות האזרחית לא טרחה לפתוח את תיקי המשטרה ולעיין בהם לפני שהגנה בחירוף נפש על השניים. גם אחרי הפשרה הכספית, הפרקליטות ומיארה עצמה כפרו באחריותם למחדל, תוך גלגול האשמה כלפי אחרים ודרישה לאיפול מלא. אני בטוחה שזה נשמע לכם מוכר מפרשיות אקטואליות אחרות. 

בדוח ועדה שבחנה את נסיבות גילוי המידע החדש, נטען בין היתר כי הפרקליטות האזרחית לא טרחה לפתוח את תיקי המשטרה ולעיין בהם לפני שהגנה בחירוף נפש על השניים

בתיק אחר שאחריו עקבתי מקרוב, מיארה היתה הבוסית של הפרקליטה, דורית יפרח דרורי, שתקפה את הרופאה המשפטית מתיק זדורוב, ד"ר מאיה פורמן, בבית הדין לעבודה. תחת הנהגתה, אותה פרקליטה תקפה את מקצועיותה של פורמן ותבעה את ביטול מינויה במכרז לתפקיד בכיר במכון לרפואה משפטית, רק בשל חוות דעתה המקצועית. תחת הנהגתה, היא דרשה מעד בתיק לשנות את תצהירו כי לא ייתכן שיסתור את המדינה. בשפת רחוב, היא לא ראתה ממטר, לא משנה חוקי או לא, העיקר שהמדינה תנצח ופורמן תישלח ללשכת התעסוקה. אמנם מיארה עצמה לא הורתה על כך, אלא בכירים ממנה, מיארה פשוט שתקה, עמדה מהצד ולא עשתה את המצופה ממנה: להוות שומרת סף. 

מיארה הייתה שותפה במאבק לסילוקה של פורמן משירות המדינה, אבל לעומת זאת, על התנהגותו של פרופ' יהודה היס היא דווקא הגנה. גם אחרי שהורשע בעבירות משמעת, והוגשו נגדו תביעות פיצויים על כך שנטל חלקי איברים מגופות נפטרים ללא הסכמה ולצרכי מחקר, מיארה הגנה עליו ודרשה להכיר בחסינות שעומדת לו כעובד ציבור, בנימוק שפעל ללא זדון. בית המשפט סירב להעניק חסינות פעם אחר פעם, אך זה לא הפריע למיארה להמשיך לדרוש את החסינות כאילו לא היו דברים מעולם. 

מיארה פשוט שתקה, עמדה מהצד ולא עשתה את המצופה ממנה: להוות שומרת סף

הכרתי את מיארה ב- 2013 עם כניסתי לתפקיד כתבת משפט של הארץ. התרשמתי שהיא אישה אינטליגנטית, מהירת תפיסה, מוערכת מאד מבחינה מקצועית, אך גם חסרת חום אנושי שמקפידה לשמור מרחק שגובל בניתוק רגשי. אך מעל הכל, בשיחות איתה בלט הניסיון שלה להתחמק מהבעת עמדה. עמיתיה מתארים אף הם אישה שמנסה בכל דרך להימנע מעימותים – תכונה שבהגדרה סותרת את תפקיד היועצת המשפטית לממשלה. 

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

רחובות זועמים: עשרות נשים מעידות על תקיפות אלימות בתל אביב בחודשים האחרונים

הסיפור הבא

מדינת ישראל הפכה באופן רשמי למדינת משטרה

רויטל חובל

רויטל חובל

[email protected]

הסיפורים החמים

בן גביר ביקש לעשות הון פוליטי באמצעות התאכזרות לאסירים הבטחוניים, אבל אלפי אסירים יהודים נפגעו | פלאש 90
משפט ופלילים

פשפשים במיטות, מקקים בחדרי האוכל ודם על הקירות: ההזנחה הפכה את בתי הסוהר למתקני עינויים

❘ סיון תהל

כ-23 אלף כלואים במערכת עם 14.5 אלף מקומות: המדיניות של בן גביר פוגעת קשות באסירים פליליים, רובם יהודים, שסובלים מצפיפות, הזנחה ותברואה ירודה

הסיפור המלאDetails
Mendy Hechtman/FLASH90 | למצולמת אין קשר לכתבה

בעיניהם של תושבי קיבוץ מעגן מיכאל, הם עצמם הטבע שיש להגן עליו

שוטר מצלם מפגינים בצעדה בתל אביב | שימוש לפי סעיף 27 א׳ לחוק זכויות יוצרים

במקום לתקן דפוס פעולה פסול, המשטרה הכשירה את השרץ. כולנו נשלם את המחיר

שוטר מצלם מפגינים | צילום: מולי גולדברג

המשטרה הוציאה נוהל שמסדיר תיעוד מפגינים בטלפונים פרטיים. את האמצעים ליישמו – אין

בריכות הדגים הן משאב קריטי לכלכלת הקיבוץ או שטח שאפשר להשתמש בו למגורים, מלונאות ופארק צפרות. תלוי מי שואל | צילום פלאש 90

"אנחנו לא אור עקיבא": הקיבוץ העשיר שנאבק על הזכות להישאר סגור, לבן ודליל

הסיפור הבא
ברק כהן על מדרגות הלשכה בירושלים | אילוסטרציה

מדינת ישראל הפכה באופן רשמי למדינת משטרה

ארדן, נתניהו ואלשיך בטקס מינוי המפכ"ל, 2015 | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

כדי לפצח את פרשת NSO, צריך לפצח את משולש אלשיך, נתניהו ארדן

מגדל בבניה בקריית יובל

בניגוד לתוכניות ולתנאי השטח, מקדמת עיריית ירושלים הקמת מגדלים בשכונות המצוקה

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית
  • אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d