השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שני, דצמבר 8, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
הילד פייבור העצור בכלא גבעון

הילד פייבור העצור בכלא גבעון

ילד בן 8 עצור בכלא גבעון: "הוא מתחנן שיתנו לו לחזור לבית ספר"

הילד פייבור, שנולד בישראל, נמצא מיום חמישי במעצר עם אמו בכלא גבעון. הערב תתקבל תגובת משרד הפנים לערעור נגד גירושם. שתי משפחות נוספות שנעצרו בחמישי שוחררו בערבות

מאשה אברבוך ❘ מאשה אברבוך
11/11/2019
| מגזין
תמונה ראשית : הילד פייבור העצור בכלא גבעון

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


בשימוע שהתקיים היום בבית הדין לבקורת משמורת בכלא גבעון, החליט הדיין רג'א מרזוק לא להתיר שחרור בערבות של אם אזרחית ניגריה ובנה שנולד בארץ. האם, בלסינג ובנה פייבור, בן ה-8 שלומד בכיתה ג' בבית הספר גליל בדרום תל אביב, נעצרו בסביבות השעה שש בבוקר ביום חמישי בביתם על ידי פקחי רשות ההגירה.

עו"ד טלי סהר המייצגת את המשפחה הגישה ערעור בבית הדין לעררים, שם הוצא צו ארעי שמונע את גירוש המשפחה עד להחלטה חדשה. תגובת משרד הפנים לערעור צפויה להתקבל עד שמונה בערב היום.

"פייבור אוהב מאוד לצייר", מציינת סהר שנפגשה עם המשפחה אתמול והיום. "הוא צייר מוכשר עם כישרון חריג ומיוחד. דאגתי שיביאו לו דפים ועפרונות כדי שיוכל לפרוק את מה שהוא מרגיש. הוא ביקש גם ספרים, אבל אין בגבעון ספרות ילדים וקשה להכניס את זה פנימה. אין לו יותר מדי איך להעביר שם את הזמן. פייבור גם אמר שהוא מתגעגע לבית הספר". מארגון UCI הוסיפו כי הילד יסובל מאוד בכלא, ומתחנן שיניחו לו לחזור לבית הספר.

ההפגנה מול בית ספר גבריאלי ביום חמישי נגד גירושו של מירון, בנה של מריה, ששוחררו בערבות לאחר מכן

בנוסף לבלסינג ופייבור נעצרו ביום חמישי שתי משפחות נוספות של עובדים זרים שאשרות השהייה של ההורים פגו. המשפחות שוחררו בערבות כבר באותו יום. מריה, עובדת זרה מהודו שאשרת השהייה שלה פגה לפני 12 שנים כשילדה את בנה מירון, שוחררה בערבות של 20 אלף שקל והאוכלוסין. וקיבלה צו גירוש ל-17 בנובמבר, מבלי שנערך לבנה שימוע כמתחייב בהנחיות משרד המשפטים לרשות ההגירה. עורך דינה של מריה אמר שיגישו ערעור בימים הקרובים נגד הגירוש. תאריך גירוש עבור המשפחה השניה, בני הזוג טינה ואינטראי מהודו ובנותיהן אליאנה בת ה-7 ומיכל בת השנה, טרם נמסר והם שוחררו בערבות של 25 אלף שקל.


לפני יומיים פרסמו המוזיקאי יהלי סובול והפעיל החברתי ד"ר אבי עופר עצומה הקוראת להשבית את מערכת החינוך בכל עיר שבה נעצרו ילדים, ועד אשר כולם ישוחררו ממעצר. "יש להמשיך בכך עד אשר הזוועה תיפסק ומעצרי הילדים יופסקו כליל", נכתב בעצומה. נכון לכתיבת שורות אלו חתמו על העצומה למעלה מ-3,000 איש ואישה, בהם מנהל בית הספר ביאליק רוגוזין בתל אביב, ג'לאל טוחי.

זלזול באמנה לזכויות ילד

גל המעצרים של שבוע שעבר היה מפתיע במיוחד לאחר שבית הדין לעררים לפי חוק הכניסה לישראל ביטל בשבוע שלפני כן צווי גירוש שהוצאו לשתי משפחות שנעצרו והוחזקו במתקן המעצר גבעון. הצווים בוטלו מאחר ורשות ההגירה והאוכלוסין הוציאה אותם מבלי להתחשב בהנחיות משרד המשפטים מתחילת אוקטובר לגבי עריכת שימוע. 

ההנחיות הורו לרשות ההגירה והאוכלוסין לערוך התאמות בהתנהלותה ונהליה, כך שרצונם של קטינים וטובתם יילקחו בחשבון כשיקולים מרכזיים בהחלטות בעניין המשפחות המועמדות לגירוש והורו לערוך שימוע בפני ממונה ביקורת הגבולות לילדים בני 12 ומעלה.

מגרשים בזמן הלימודים: גנה בת ה-12 הלומדת בגימנסיה הרצליה נעצרה עם אמה

מאשה אברבוך

עורך הדין דודי תדמור שמייצג בהתנדבות מספר משפחות מועמדות לגירוש פנה למנדלבליט בבקשה להנחות את רשות ההגירה והאוכלוסין להפסיק את מעצרי משפחות העובדים הזרים והוצאת צווי הגירוש להן עד שיוטמעו בהליך נהלים שנכפו על הרשות לפני כמעט חודש מטעם משרד המשפטים.

"בייסוד החלטת משרד המשפטים עומדת הגישה הבסיסית ביותר, אשר מעוגנת בין היתר בהוראות האמנה בדבר זכויות הילד, לפיה יש להעמיד את טובת הילד כעקרון ראשון במעלה, ולהכיר בכך שילדים הם בעלי אישיות, בעלי צרכים, ובעלי אינטרסים וזכויות משל עצמם", כתב תדמור ליועמ"ש.

יתרה מכך, ציין תדמור במכתבו כי "את פעולותיהם מבצעים אנשי הרשות תוך שלילה מובהקה, שיטתית, קבועה ובלתי חוקית של זכות הייצוג מהעצורים, ובכלל זה מילדיהם הקטינים" והוסיף כי יפנה למנדלבליט בסוגיה זו בנפרד.

מניעת פגישה עם עורך דין 

לטענת תדמור סירבו ברשות ההגירה והאוכלוסין למסור לו מידע ומסמכים בנוגע למשפחה בני הזוג מהודו שנעצרה בבוקר יום חמישי ורק לאחר מאמץ קיבל מידע טלפוני חלקי ומקוטע. ליויאן סגל, עורך דינה של מריה, העצורה השניה מיום חמישי, סיפר במהלך היום שרשות ההגירה לא חשפה את מקום המצאותה של מריה ואת הכוונה לגביה ולגבי בנה.

כשהגיע סגל בבוקר למתקן המעצר גבעון על מנת להפגש עימה ביום חמישי, נאמר לו שאיננה שם ובמוקד המנהל והאכיפה של רשות האוכלוסין וההגירה לא ענו לשיחותיו במהלך כל היום. למעשה, הוא נפגש איתה לראשונה רק בשעות הלילה המאוחרות כשהתקבלה הודעה שהיא תשוחרר בערבות, לאחר שהוצא לה ולבנה צו הגירוש.

"את פעולותיהם מבצעים אנשי הרשות תוך שלילה מובהקה, שיטתית, קבועה ובלתי חוקית של זכות הייצוג מהעצורים, ובכלל זה מילדיהם הקטינים"

חברת הכנסת מטעם כחול לבן, מיקי חיימוביץ' נכחה בהפגנה שנערכה בבית הספר גבריאלי ביום חמישי נגד גירוש משפחות העובדים הזרים אמרה. "חבל שאנחנו נאלצים להעביר את הילדים האלה שיעור אזרחות בצורה הזאת, אבל גם זו דרך", היא אמרה "עמדת כחול לבן, כפי שבאה לידי ביטוי גם במצע שלנו תומכת במתווה האו"ם שהושג בזמנו. זו עמדה ראויה וטובה וחבל שהממשלה חזרה בה תוך זמן קצר כל כך. 

עצם המחשבה שגירושים נעשים באופן הזה- שילד יושב בבית הספר וחושב אם פקחי ההגירה הם מי שיבואו לקחת אותו בסוף יום הלימודים, המחשבה שילד יושב בבית מעצר בלתי נתפשת. זה גם מנגן על ההסטוריה האישית שלנו, אבל זה נכון לגבי כל ילד. ובמיוחד בסיפור הזה, כשלא מדובר בכמויות של אנשים שמאיימות על הצוויון הדמוגרפי של מדינת ישראל".

באותו נושא: גירוש ילדי עובדים זרים

בוטלו צווי הגירוש של הילדים הפיליפינים: "רשות ההגירה לא הביאה בחשבון את טובת הילד"

❘ מאשה אברבוך

בית הדין הורה לרשות ההגירה לא לנקוט בתהליכי אכיפה נגד המשפחות במהלך 30 ימים מרגע שתתקבל החלטה חדשה בעניינן. בנוסף, נמתחה ביקורת על כך שלא נערך לילדים שימוע, כפי שנדרש לפי הנחיות משרד המשפטים

כתובת אש של שבט הנשיא בתל אביב, לתמיכה בילדי עובדי הזרים. צילום: הצופים

היה נכון: בפעם הראשונה יצאה תנועת הצופים למחות נגד גירוש הילדים הזרים

❘ מאשה אברבוך

כל הנהגת שבטי הצופים של תל אביב התכנסו הערב בהבימה למחות נגד גירוש הילדים ונתנו הצצה לשבט איתן – שיותר מעשור מפעיל פעילויות לילדי מהגרים בשפירא. לעשייה של נוער למען נוער יש משמעות שהיא מעבר לזו של פעילי שמאל. רצינו שילדים ותנועת הצופים יגנו על ילדים ויאמרו 'לא ניתן לכם'"

מיקה, מאורין והוריהן בשחרור היום ממתקן הכליאה מנתב"ג

מיקה ומאורין שוחררו, אך הגירוש עלול להמשיך גם במהלך שנת הלימודים

❘ מאשה אברבוך

מיקה, מאורין והוריהן שוחררו עד הערעור בעניינן ותחת ערבות של 20 אלף שקל. עתירה שהוגשה לבג"ץ מבקשת למנוע את שינוי מדיניות הגירוש בזמן שנת הלימודים

טען עוד

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

אצל הסבתא והדוד: בכיר בעיריית אור יהודה קידם התחדשות עירונית במתחם הכולל דירות של קרובי משפחתו

הסיפור הבא

"בהתחלה לקחתי קלונקס אחד בערב, תוך כמה חודשים כבר הייתי צריכה חמישה בשביל אותה השפעה"

מאשה אברבוך

מאשה אברבוך

הסיפורים החמים

בן גביר ביקש לעשות הון פוליטי באמצעות התאכזרות לאסירים הבטחוניים, אבל אלפי אסירים יהודים נפגעו | פלאש 90
משפט ופלילים

פשפשים במיטות, מקקים בחדרי האוכל ודם על הקירות: ההזנחה הפכה את בתי הסוהר למתקני עינויים

❘ סיון תהל

כ-23 אלף כלואים במערכת עם 14.5 אלף מקומות: המדיניות של בן גביר פוגעת קשות באסירים פליליים, רובם יהודים, שסובלים מצפיפות, הזנחה ותברואה ירודה

הסיפור המלאDetails
Mendy Hechtman/FLASH90 | למצולמת אין קשר לכתבה

בעיניהם של תושבי קיבוץ מעגן מיכאל, הם עצמם הטבע שיש להגן עליו

שוטר מצלם מפגינים בצעדה בתל אביב | שימוש לפי סעיף 27 א׳ לחוק זכויות יוצרים

במקום לתקן דפוס פעולה פסול, המשטרה הכשירה את השרץ. כולנו נשלם את המחיר

שוטר מצלם מפגינים | צילום: מולי גולדברג

המשטרה הוציאה נוהל שמסדיר תיעוד מפגינים בטלפונים פרטיים. את האמצעים ליישמו – אין

בריכות הדגים הן משאב קריטי לכלכלת הקיבוץ או שטח שאפשר להשתמש בו למגורים, מלונאות ופארק צפרות. תלוי מי שואל | צילום פלאש 90

"אנחנו לא אור עקיבא": הקיבוץ העשיר שנאבק על הזכות להישאר סגור, לבן ודליל

הסיפור הבא
קלונקס, חצי מיליגרם | צילום: עינת פישביין

"בהתחלה לקחתי קלונקס אחד בערב, תוך כמה חודשים כבר הייתי צריכה חמישה בשביל אותה השפעה"

פייבור ואמו אחרי השחרור היום | צילום: UCI

פייבור בן ה-8 ישוחרר בשעות הקרובות מכלא גבעון; ילד נוסף עדיין במעצר

זויה צ'רקסקי | צילום: אילונה גולדשטיין

"אני מרגישה שהתביעה נגדי היא חלק ממגמת השתקה מצד אנשי ימין"

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית
  • אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d