השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
שבת, יוני 14, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם
דעה

הזיוף של מדונה חשף את הזיוף הליברלי שישראל ניסתה למכור לעולם

סאבטקסט אפל ליווה את תחרות האירוויזיון השנה, סאבטקסט מאניה דפרסיבי של מדינה שיכולה להתנהג כגן עדן שפוי, אבל היא בעצם משהו אחר לגמרי. הזיוף של מדונה היה הדימוי המושלם לכך

ג'ייסון דנינו הולט ❘ ג'ייסון דנינו הולט
19.05.19
| מגזין
תמונה ראשית : מדונה בהופעה אמש | צילום מסך

מדונה בהופעה אמש | צילום מסך


משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


זיוף הוא לא רק עניין טכני – הוא דימוי. הוא פעולה של חשיפה. לא סתם אומרים שמישהו זייף כי התרגש. סערת הרגשות של הנירגשות אינה הרמונית והזיוף חושף את זה. פשוט. ההפקה של האירוויזיון אתמול היתה הרמונית כמו תזמורת מכוונת היטב. היה סנכרון בין היכולות של אנשי הצוות, לכסף שהושקע, לקריאטיב, להכל. סימפוניה הרמונית שנתנה שידור ברמה של גראמי.

זיוף מוזיקלי הוא קל כי הוא צורם גם לאוזן הבלתי מזויינת, לאוזן הפשוטה והעממית. זיוף מוזיקלי זה להיות ערום בכיכר העיר. זיופים אחרים הם יותר קשים לפיצוח, הם כמעט נתונים לפרשנות, אבל דווקא עליהם הכי חשוב לתת את הדעת.

אולי יעניין אותך גם:

קריאה לכל מי שמרגיש אבוד

״החוסר שלו כל-כך גדול, אני חייבת להחזיר את הבן-אדם הזה חזרה"

מה אנחנו יכולים ללמוד מסוריה על מאבקים אזרחיים והפלת שליטים רודניים?

גאווה לאומית, פופיות קאמפית, פסאודו ליברליות מטופשת – זה פאן. אבל ישראל של השנים האחרונות היא לא פאן. הבחירות שהיו כאן הרגע לא היו פאן. חוק החסינות הוא לא פאן. פינק וואש הוא לא פאן. כיבוש הוא לא פאן, הוא לא פופ, הוא לא משהו שאפשר לשים רטייה על העין ולבחור לא לראות.

לכן, סאבטקסט אפל ליווה את תחרות האירוויזיון השנה, סאבטקסט מאניה דפרסיבי של מדינה שיכולה להתנהג כגן עדן שפוי – אבל היא בעצם מפלץ מסוג אחר לגמרי. עם ישראל לא רוצה את קונצ׳יטה ואת נטע פודי פוזיטיב כחלק מהנרטיב שלו. הוא מוכן להשתמש בהן בשביל לנרמל חוסר שפיות מטוררלת, תהליך דיקטטוריזציה, התקרבות לאבדון. הכל יחסי ציבור, סרטוני וידאו יפייפים של מדינה שנשרפת בתוך עצמה לתוך עצמה. זיוף.


ולפעמים הנסיבות חזקות יותר מכל דבר אחר. זאת לא הפעם הראשונה שמדונה שרה את השיר הזה, היא שרה אותו עשרות פעמים. בלייב, בפלייבק, בחצי חצי, בהופעות ענק, בהופעות טלוויזיה אינטימיות, היא שרה אותו שלושים שנה. אתמול לא היה מדובר בזיוף חמוד ורגיל של הגברת, שסך כל חלקיה חשוב יותר מהיכולות הווקאליות שלה. אתמול זה היה זיוף אפי, זה היה זיוף תרועה, זה היה זיוף אזעקת אמת, זיוף שצרח: הכל פה בלוף.

ווייק אפ מי, אנחנו?

אם מדונה הייתה אמנית אוונגרד אפשר היה לחשוב שזאת הייתה פעולה חתרנית שנועדה לפוצץ את הבועה בשידור חי. אבל לצערי זה לא העניין. הכל היה שם מזויף. מה קשור מדונה בתחרות כזאת? מה קשור מדונה עומדת ומתראיינת לפני שהיא שרה – ממתי היא צריכה יחצ מהסוג הזה? הכל חורק – הפנים הנפוחות, הסימבוליזם האבירי, הטיימינג. התגובה של מדונה שמוזיקה היא לא עניין פוליטי ואני אופיע איפה שבא לי ואוי תראו איזה פוליטית אני בעצם עם שני דגלים רקומים על גבם של הרקדנים עם המסכות אב״כ.

מה אומרים הדגלים האלה? מה אומרת המדונה הזאת? כלום. הדגלים האלה לא חתרניים בשום צורה, הם מין כיסוי תחת עשוי רע שאף אחד לא באמת שם לב אליו עם אמירה שלא באמת אומרת שום דבר. והכיתוב wake up בסוף. ווייק אפ מי, אנחנו? ווייק אפ ו…מה?

אמירה שלא אומרת שום דבר. מדונה בסיום ההופעה אמש באירוויזיון

הכוח של השיר Like a Prayer היה הניכוס מחדש של כוחה של התפילה הדתית. מדונה יצרה את התפילה החילונית במוזיקת הפופ – זה ״כמו״ תפילה, אבל זה אפקטיבי ממש כמו תפילה עצמה. כוח הביחד, הביחד ששובר את המוסכמות, ששובר את הפטריארכיה, ששובר את הגזענות, ששובר את תקרות הזכוכית. מדונה כבר שלושים שנה ישות פוליטית – בלי הפוליטיקה של מדונה לא היה מדונה.

וכשאיייקון פוליטי עולה לשיר תפילה ממומנת, שש דקות של מיליון וחצי דולר, אין אפשרות אחרת אלא לזייף. זיוף אפי, זיוף תרועה, זיוף אזעקת אמת. והזיוף במקרה הזה הוא לא רק עניין טכני – הוא דימוי. כי לנסח את הרבדים של כמה פאקד אפ פה זה קשה. כי לשים במלים את המציאות פה זה כמעט בלתי אפשרי. אבל זיוף ווקאלי אחד, חזק, מפה/רמקול הכי חשוב בתרבות הפופ של סוף המאה העשרים – זה כבר יכול לקרות מעצמו, ולספר את הסיפור כולו.

תגיות: אירוויזיון


הסיפורים החמים

אין תוכן זמין

קטגוריות

  • דעות
  • חברתי
    • החברה הערבית
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
  • חם
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • מקומי
    • סביבה
    • תכנון
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
    • גלריות
    • וידאו
  • רווחה
    • בריאות הנפש
    • חינוך
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish