השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום ראשון, יוני 15, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

הליכוד רוצה שנתייחס לחולי נפש כסכנה. וזה לא חדש

רילי ווילו חושבת שלהיות חולה נפש זה דבר פורץ גבולות ולפעמים נפלא, אבל יש לה הרגשה שלא לזה התכוונו הקמפיינרים של הליכוד כשכינו את בני גנץ "לא שפוי". לזכותם יאמר שאבחנות רפואיות מהסוג הזה הן לא רק נחלת הימין, ושכולנו חיים בכל רגע את הנזק. גם שרה נתניהו

רילי ווילו ❘ רילי ווילו
26.03.19
| מגזין, פוליטי

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


בין חבריי חובבי הכדורגל יש ויכוח שלא מסתיים: מי יותר חולה נפש, מסי או רונלדו? כשאנו רואים שידורים חוזרים של SNL מתעורר ויכוח נוסף, מי יותר חולה נפש – ביל היידר או פרד ארמיסן? בסוף תמיד מתפשרים על קריסטין וויג, אבל זה לא העיקר. מה שחשוב הוא שאצלנו ״חולה נפש״ זה תיאור מחמיא לאדם שפורץ גבולות, מערער על סדר קיים ועושה לעיתים דברים בלתי נתפשים ונפלאים.

נכון, זה קצת לא יפה שאנחנו מכלילים. לא כל החולי נפש נפלאים ומוכשרים, לא כל חולי הנפש מרוויחים מיליונים ועובדים בעבודות חלומיות. קשה להאמין, אבל יש בינינו כאלה שלא מצליחים להתקבל לעבודות. יש כאלה שמפחדים שיקצצו להם את הקצבה אם ירוויחו יותר מסכום מסוים בחודש, ויש גם כאלה שבכלל לא מסוגלים לעבוד. יש כאלה ששומעים קולות, שחווים דיכאונות, וכאלה שנוקטים לפעמים באלימות. לא כולם. אבל יש. יש גם כאלה שכלואים במוסדות וישנים במיטות מעופשות עם מוטות ברזל, לעיתים ללא שמיכה, לעיתים במסדרון בגלל עודף תפוסה וחוסר מיטות, ולעיתים קשורים ימים שלמים בכפייה, או מריירים על חולצתם כי עוד פעם קיבלו תרופה שתשתיק אותם קצת. העיקר שיהיה שקט. שלא יפריעו לאיש. רחוק מהחברה. ללא זכות קיום או בחירה. אלה מתמודדי הנפש שיונתן אוריך וחבריו בקמפיין הליכוד רוצים שתחשבו עליהם. אלה מתמודדי הנפש שהם רוצים שתוקיעו, כי אינם יציבים מספיק כדי לשבת בכנסת ובטח כדי להנהיג מדינה. המסר החדש של קמפיין הליכוד: מתמודדי נפש הם ״סכנה למדינה״.

אולי יעניין אותך גם:

קריאה לכל מי שמרגיש אבוד

אם עמוד השדרה של שופטי העליון ימשיך להתגמש המינוי של איש קהלת יהיה רק ההתחלה

״החוסר שלו כל-כך גדול, אני חייבת להחזיר את הבן-אדם הזה חזרה"

יציב לחלוטין pic.twitter.com/vsUeToC5kA

— הליכוד (@Likud_Party) March 25, 2019

אחרת, איך אפשר להסביר את הקו החדש שבו נקטו כנגד בני גנץ כשהם מתארים אותו כ״לא שפוי״ עד כדי מסוכן למדינה? איזה פחד. בני גנץ נורא כמו… כמו… כמו מתמודדי נפש! השוליים של השוליים, אחת הקהילות המוחלשות בארץ וגם בעולם, הקהילה שהכי קל להיכנס בה, כי אנשים ״לא שפויים״ הם מסוכנים ולכן אסור להם להיות חלק אקטיבי מחברה נורמטיבית, לפחות כמו שחברה נורמטיבית נתפסת בעיניי הקמפיינרים של הליכוד.

קללה מימין ומשמאל

מתמודדי הנפש הם הקהילה שתמיד אפשר לשלוף ממחשכי הנכויות כשרוצים להיכנס במישהו (בהנחה שסיפורי פריצות לפלאפון לא עובדים), כי יודעים שזה יעבוד על הציבור תוך שניות, יגע בפחדים הכי אפלים, ירתיע ויבלבל אותו. יודעים שברגע ששומעים ״חולה נפש״ רוב הציבור ידמיין אדם כפות בכתונת משתולל, כזה שמקומו כמה שיותר רחוק מאיתנו. ומה יותר מראה על שפיות ויציבות מלהתבריין על מתמודדי נפש ולהשתמש בסממנים הכי רדודים ושטחיים שלהם כדי לתאר את היריב? זה לא מצריך אפילו ישיבת קריאייטיב, מרוב שזה קל ועובד. לצייץ "פסיכי" ו"משוגע" אפשר בכל שעה, מכל מקום.


אל נא תחשבו לרגע שמדובר פה בשמאל וימין. מרבית החברה, על כל גווני הקשת הפוליטית, מזינה יום יום, שעה שעה, את נרמול האייבליזם (יכולתנות, התנהגות מפלה על בסיס דעות קדומות וראיית אנשים עם מוגבלויות כנחותים – ר"וו). כבר שנים שאפשר לראות ולקרוא אנשים מכנים את אשת ראש הממשלה בכינויים מעולם הפסיכיאטריה – בין אם כעלבון ובין אם כאבחנה מקצועית חסרת תוקף, לא ברור מה מהם מחריד יותר – רק כדי להדגיש עד כמה בעיניהם היא גרוטסקית, מוגזמת, מוגחכת ולא ראויה.

״חולה נפש״ היא קללה שמפחידה אנשים, היא המקום החשוך אליו המוח שלנו נודד כששומעים על כל דבר שלא מתיישב עם מה שמתאים לתפיסה של ״שפוי״ בעינינו. מנגנון ההפעלה שלה מאוד פשוט: קח את הדעה של עצמך, מוטב שלך על עצמך, הגדר אותה כנכונה ושפויה, ואז אפיין כל מה שאינו דומה לה או תומך בה – כמצב רפואי שעלול לסכן את הסובבים. וזה הדבר האחרון שתזכור, דוקטור. הניסוי הצליח, החולה (נפש) גמור.

בני גנץ איבד את זה. ההופעה שלו מדברת בפני עצמה. הוא מבוהל וחלש. אדם כזה לא יעמוד בלחצים שבהם צריך לעמוד ראש ממשלה אפילו דקה pic.twitter.com/S3Oltk6nSs

— הליכוד (@Likud_Party) March 25, 2019

הבחירה להפחיד ציבורי בוחרים בעזרת הקהילה של חולי הנפש היא בחירה גרועה, גרועה מאוד. זה ישאיר את מתמודדי הנפש לנצח במחשכים, "מסוכנים" ולכן לא שייכים, נשלפים משם רק כקלף מנצח לביטול של אדם אחר. הייתי נכנסת בכיף גם לקטע הקטנוני הזה שלי, שאף אחד מאיתנו לא רופא, אז זה לא הכי מקצועי או לעניין לאבחן את גנץ או כל פוליטיקאי/אדם אחר כחולה נפש, אבל כיוון שבעצמי ככה אבחנתי בשיא האהבה את רונלדו, מסי וביל היידר, זה יהיה קצת צבוע.

כולנו משתמשים בשיח אייבליסטי ומפלה יום יום. נכון שהליכוד שלפו את הקלף המכוער הזה עכשיו, וזה נורא ואיום, אבל כשמסתכלים על לוח המשחק שאליו הושלך הקלף, רואים שבאף נקודה עליו אין לקהילת מתמודדי הנפש מקום שהוא לא על תקן קללה או כלי לביטול של אדם. בעלי מוגבלויות הופכים את מי שעומד מולם לבעל אפשרויות, כזה שזוכה להשתמש במוגבלות שלהם לצרכיו האישיים, הכלכליים, הפוליטיים. אצלנו בבית זה הפוך: המוגבלות היא האפשרות, האפשרות לשיח אחר, מכבד ומפרה ולא פוגעני. לרגל החג הקרב, לקראת הניצול הציני הבא, אני מזמינה את אנשי הקריאייטיב של הליכוד לבוא אלינו, לנסות ולהנות. יודעים מה? אני לא מפלה. מזמינה את כולכם.

תגיות: בחירות 2019בריאות הנפש


הסיפורים החמים

בריאות הנפש

קריאה לכל מי שמרגיש אבוד

בריאות הנפש

"אני מסיים 300 ימי מילואים. באוגוסט אהיה הומלס״

בריאות הנפש

״הגעתי לחייל, כל הקירות דם, הוא חתך את עצמו. רק חזר ואמר ׳אני לא מכיר את עצמי׳״

קטגוריות

  • דעות
  • חברתי
    • החברה הערבית
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
  • חם
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • מקומי
    • סביבה
    • תכנון
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
    • גלריות
    • וידאו
  • רווחה
    • בריאות הנפש
    • חינוך
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish