השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום חמישי, יוני 19, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

"את יכולה לדמיין מה זה להכיר את המילה ים ואף פעם לא לראות אותו?"

כבר 13 שנה שנשות מחסום ווטש מביאות ילדים ונשים פלסטיניים מהגדה המערבית אל החוף של תל אביב, ליהנות מהגלים בפעם הראשונה בחייהם. הצלמת אורנה נאור זכתה באחרונה בפרס על צילומיה מאותם ימי ים

גלית הראלי ❘ גלית הראלי
30.01.20
| כללי
תמונה ראשית : ימי הים, אורנה נאור

ימי הים, אורנה נאור


משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


ידיים מונפות באוויר, גוף נמתח לאחור, טיפות מים על המצלמה, פיות פתוחים לרווחה בחיוך או אולי בפחד. לכאורה אוסף של רגעים יומיומיים שמאפיינים יום קיץ תל אביבי טיפוסי בחוף. רק שעבור המצולמים בסדרת התמונות "ים של אהבה, נשות מחסום ווטש" של הצלמת אורנה נאור זוהי הפעם הראשונה בים. 

לפני 13 שנה ארבע נשים הפעילות במחסום ווטש הקימו את ארגון "מן אל בחר" (מן הים), שמביא ילדים ונשים פלסטיניים מהגדה המערבית אל החוף של תל אביב, ילדים ונשים שגרים קילומטרים ספורים מהים אך מעולם לא זכו ליהנות מהגלים. בשלוש השנים האחרונות נאור מלווה אותם עם מצלמתה, תופסת רגעים של שחרור מעכבות, מפחד, ממחסומים. עבודותיה זכו לאחרונה להיות בין שלוש הפיינליסטים של תחרות הצילום החברתי ע״ש כורש והדטי של העמותה PHOTO IS :RAEL.  

אולי יעניין אותך גם:

איכילוב מפרסמים שכלל מחלקות האשפוז בביה״ח ממוגנות. במחלקת יולדות עדיין רצים עם תינוקות לממ״ד

דיגום לפני הכל: לוחמים נדרשים לעלות על מדים לפני שהם מתפנים למרחב מוגן 

פיקוד העורף היהודי: מאות אלפי אזרחים מופקרים ללא הגנה מפני הטילים

"הים מצליח לפתוח את הלב לנשים ולילדים", ימי הים, צילומים: אורנה נאור

"מה אנחנו, בחיים שלנו, זוכים לראות בפעם הראשונה?", היא שואלת. "עוד משהו שונה ממה שכבר ראינו? את יכולה לדמיין מה זה להכיר את המילה ים ואף פעם לא לראות אותו? הים מצליח לפתוח את הלב לנשים וילדים שעבורם ישראלי הוא חייל עם רובה. פתאום יש ישראלים שמחבקים אותם, ששומרים עליהם, שמאכילים אותם". 

כשהתחיל הפרויקט הגיעו בזכותו רק שתי משפחות לחוף, כיום כ-1,400 ילדים ונשים וגם מעט גברים מיישובים שונים בגדה מגיעים בכל יולי ואוגוסט לחוף תל ברוך בתל אביב. נשות "מן אל בחר" דואגות לאישורים של ראשי הכפרים לנסיעה וגם לאישורים מהצד הישראלי. "לפני ימי הים יש שיחות הכנה, על מנת שנדע מה הסיפור של המקום שממנו הם מגיעים", אומרת נאור. "לפעמים הם מגיעים ממקום שעבר חוויה קשה, למשל מכפר שרק זמן קצר לפני כן בוצע בו פינוי ויש עדיין רגישות אצלם". 


האמהות מפוחדות בהתחלה

עוד לפני שהשמש עולה הם קמים, נוסעים במשך שעות ועומדים בכל המחסומים, נבדקים שוב ושוב על ידי החיילים, כך שכאשר הם יוצאים מהאוטובוס ומביטים בכחול הגדול ההיסוס שלהם גדול. ובעוד שהילדים מתמסרים במהירות לחוויה, לאימהות שלהם נדרש עוד קצת זמן כדי להשתחרר.  

"הן הרבה יותר חוששות מהילדים, יותר מפחדות מהים ולא רק מהסיטואציה. יש להן רגישות גבוהה יותר לתגובות של אנשים", אומרת נאור ומציינת שהמקום שממנו הן באות משפיע על היכולת של אותן נשים להתחבר לחוויה: "יש קבוצות שפתאום יוציאו דרבוקות ויתחילו לתופף ולרקוד ואחרות ישבו עד הרגע האחרון מתחת לסככה. תלוי איך הכפר מקבל את הביקור הזה. לפעמים הן מרגישות שהוא נעשה לטובת הילדים והן רק המלווות, ולכן יש להן פחות לגיטימציה ליהנות. לפעמים הן קופצות, צוחקות ומשתוללות, נהיות ילדות קטנות לכמה שעות. נשים שהחיים שלהן זוועה ופתאום אוהבים אותן ומחבקים אותן". 

העוצמה של החווייה מהדהדת ברחבי הגדה. נאור מספרת שהנשים מספרות אחת לשנייה על הביקור, ופתאום מגיעות בקשות להצטרף לפעם הבאה. גם מי שפחדה בהתחלה, שחשדה, וגם הגברים של הכפר, אלו שמקבלים את ההחלטות – מבינים שאין סיבה לדאגה. 

"המטרה של הדבר הזה היא להחזיר את האנושיות לאנושות", נאור מדייקת. "להוריד את התגיות והתוויות, ליצור את המגע האנושי, להראות לנו וגם להם שבסוף כולנו בני אדם, שהפלסטינים הם בסך הכל אמא וילד שצוחקים בין הגלים ושיש נשים טובות, ישראליות בנות 70 ו-80 שבאות בשיא החום של יולי אוגוסט לים כדי לאהוב אתכם ולעשות לכם כיף. אני מרגישה ששכחנו לדבר, להקשיב, לראות. התמונות מאפשרות לראות את האדם שמאחורי הסיפורים". 

"המטרה של הדבר הזה היא להחזיר את האנושיות לאנושות. להוריד את התגיות והתוויות, ליצור את המגע האנושי, להראות לנו וגם להם שבסוף כולנו בני אדם"

עבור המתנדבות של "מן אל בחר" זו לא עוד משימת מחאה – זו משימת אהבה. "כשהן מדברות על הפרויקט הפנים שלהן זוהרות", אומרת נאור ופתאום גם הפנים שלה מתחילות לזהור. כשאני שואלת אותה למה היא חוזרת לשם פעם אחרי פעם כבר שלוש שנים, היא לא מהססת ופוסקת "בשבילי". "זה נותן לי זריקת אנרגיה אחרי הסבל שאני רואה אחר כך. כשתמונות כאלו משתתפת בתערוכות או במגזינים בחו"ל, אני מרגישה שזה עושה לנו שירות. אני אוהבת את הארץ הזו, גם כשהיא מתנהגת זוועה, וחשוב לי להראות שיש פה דברים יפים". 

להתנדבות בימי הים הבאים – [email protected]



הסיפורים החמים

חם

איכילוב מפרסמים שכלל מחלקות האשפוז בביה״ח ממוגנות. במחלקת יולדות עדיין רצים עם תינוקות לממ״ד

חם

דיגום לפני הכל: לוחמים נדרשים לעלות על מדים לפני שהם מתפנים למרחב מוגן 

החברה הערבית

פיקוד העורף היהודי: מאות אלפי אזרחים מופקרים ללא הגנה מפני הטילים

שיחה על זה post

קטגוריות

  • דעות
  • חברתי
    • החברה הערבית
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
  • חם
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • מקומי
    • סביבה
    • תכנון
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
    • גלריות
    • וידאו
  • רווחה
    • בריאות הנפש
    • חינוך
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish