השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום ראשון, דצמבר 7, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
לא כל כך נעים לראות פסטיבל סגור | צילום: יח"צ

לא כל כך נעים לראות פסטיבל סגור | צילום: יח"צ

ביטול פסטיבל דוף: "המשטרה עשתה עלינו קופה ובדקה ה-90 עוצרים אותנו. הם לא מתביישים?"

5,000 מבלים מחכים להכרעת בג"ץ היום בנוגע לקיום פסטיבל הטראנס, לאחר שהמשטרה טענה כי יש לה מידע מודיעיני על סחר בסמים באירוע. המפיקים זועמים: "המידע הוא לא עלינו, זה שמישהו עלול לבוא לפה ולסחור בסמים. אז למה אנחנו משלמים למשטרה?" המשטרה: "שלום הציבור ובטחונו חשובים מכל דבר אחר"

גלית הראלי ❘ גלית הראלי
07/06/2019
| כללי
תמונה ראשית : לא כל כך נעים לראות פסטיבל סגור | צילום: יח"צ

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


עדכון, 13:48: בג"ץ הכריע שלא להפוך את החלטת בית המשפט המחוזי בעניין מוקדם יותר השבוע, ולהסכים לדרישת המשטרה לביטול האירוע.

היום התקיים בבית המשפט העליון בירושלים דיון מיוחד בעתירה של אנשי פסטיבל הטראנס "דוף" נגד משטרת ישראל שהחליטה במפתיע אתמול, יום לפני פתיחת השערים, לאסור על קיום האירוע. הטענה: נאספו ידיעות על כוונה לסחר בסמים בפסטיבל. האבסורד: ביום שני השבוע העבירו להם מפיקי האירוע כחצי מיליון שקל כתשלום עבור שוטרים בשכר. אותם שוטרים שחלק מהתפקיד שלהם הוא למנוע מקרים כאלה בזמן האירוע.

"קיבלנו את דרישות המשטרה לפני שבוע. כל הדרישות התקבלו אחת אחת", אומר חיים הרשברג, אחד המפיקים, שנמצא במתחם הפסטיבל בחמת גדר, וחיכה הבוקר לשמוע מה תהיה החלטת בג"ץ. "הם קיבלו את הכסף ונזכרו יומיים אחרי שיש להם מידע מודיעני. המידע הוא לא עלינו, זה שמישהו עלול לבוא לפה ולסחור בסמים. אז למה אנחנו משלמים להם?"

הכל כבר היה מוכן לפתיחת הפסטיבל. 5,000 כרטיסים נמכרו, כבר שלושה חודשים אנשי ההפקה עובדים על הליינאפ, סגירת אמנים מחו"ל. העבירו לחמת גדר 300 אלף שקל לקיום האירוע. מחויבים לספקים, למשפחות. השקיעו קרוב לשני מיליון שקל בהקמה.

" הכל כבר היה מוכן לפתיחת הפסטיבל". מתחם האירוע בחמת גדר

"הדוף הוא פסטיבל שקיים 16 שנה, השותפים שלי הם אנשי אקדמיה שעושים זאת ממקום אידיאולוגי כדי לתת ביטוי לתרבות הטראנס בארץ", הוא אומר. "לא היתה שום בעיה עם הפסטיבל לאורך השנים, לא אלימות, לא אירועים קיצוניים. מערכת היחסים שלנו עם המשטרה תמיד היתה בסדר, גם עכשיו הם נתנו לנו הרגשה טובה לאורך כל הדרך, ופתאום ביום בהיר אחד עשו עלינו קופה עצומה ובדקה ה-90 עוצרים אותנו. הם לא מתביישים?"


קודם לעתירה לעליון, עתרו המארגנים לבית המשפט המחוזי בנצרת. בדיון במחוזי נחשף כי המשטרה הביאה לחקירה כ-30 איש הקשורים לפסטיבל וחקרה אותם. רק אחד מתוך כל הנחקרים אמר משהו שיכול היה להשתמע ממנו שעלול להתקיים סחר בסמים באירוע. "זה מה שהמשטרה עשתה גם באירועים אחרים, זו אותה שיטה, לקחת אנשים לחקירה ולהלחיץ אותם", אומר הרשברג. "הם ממש עבדו כדי לסגור את הפסטיבל".

כרוניקה של ביטולי פסטיבלים

זו לא הפעם הראשונה שבה המשטרה מבטלת אירועי טראנס. ייתכן שהשוטרים לא הצליחו להשתחרר מהסטיגמה שיש להם על האירועים האלו. "הם לא מתנכלים לדוף באופן אישי, אלא לסצנה הזו ולתרבות הזו. הם מנסים להכחיד אותה", אומר הרשברג. "מתגאים פה באינפקטד משרום ובסקאזי, באמנים שעושים לנו שירות טוב בעולם, ושוכחים שהם אמנים שבזכות הסצינה הזו. אם לא יהיה דוף, לאף אחד בסצנה לא יהיו ביצים לצאת ולהשקיע באירוע בסדר גודל כזה, הוא יפחד שברגע האחרון המשטרה תבוא ותגיד לו שאין אירוע".

לפני כחודשיים כתבנו במקום הכי חם על דפוסי הפעולה של המשטרה, שגורמת לכך שבזה אחר זה נסגרים אירועי תרבות ופסטיבלים. "המשטרה יכולה לעשות כראות עיניה כי מה תעשה? אין גוף אחר שאפשר לפנות אליו", אמר לנו אז אחד ממארגני הפסטיבלים. רק השנה בוטלו פסטיבל שושן מבית אינדינגב, יונטי, רייב פורים בתל אביב וסאנביט בגלל בעיות עם המשטרה. לדברי הרשברג, "מדובר במגמה. רואים את זה פעם אחר פעם. ברגע שאחד המפקדים רוצה לדאוג לתחת שלו כי הוא מחכה לקידום, אז בהינף יד אין אירוע, כמה שעות לפני שהוא נפתח".

המשטרה נגד הפסטיבלים העצמאיים: "האירועים היחידים שיוכלו להתקיים יהיו בחסות המדינה"

השבוע חזר לכותרות המקרה של טוהר דוד, שמצאה את מותה במסיבת טבע ללא רישיון ב-2018 לאחר שהתמוטטה ולא פונתה בזמן לבית חולים. "זה בדיוק מה שיקרה אם לא יהיו אירועים מאושרים בהשגחה. באירוע ברישיון אם מישהו נפגע, הטיפול שהוא יקבל יהיה מהיר יותר ממה שהוא יקבל בבית. המשטרה גורמת לזה שיהיו מסיבות מחתרת, ששם אין פיקוח", אומר הרשברג.

ממשטרת ישראל נמסר: "לצערנו, בבדיקות במשטרה שנערכו עלה כי קיומו של האירוע עלול לייצר סכנה מוחשית וממשית לשלום הציבור ומניסיון העבר מאירועים בהם קופחו חייהם של מבלים, הוחלט לדחות את הבקשה לקיום הארוע ולא לקחת סיכון מיותר, כי שלום הציבור ובטחונו חשובים מכל דבר אחר. מה שהמארגנים לא מספרים, זה שהם החליטו לעתור לבימ"ש מחוזי נצרת נגד החלטה זו ונדחו כשהשופטת מציינת:

הבמה המיותמת בפסטיבל דוף בחמת גדר

"סבורני כי החלטת המשיבה בענייננו, עומדת במבחן הסבירות כאמור ואין להתערב בה. בחנתי את המידע המודיעיני שהיווה בסיס להחלטת המשיבה וקיבלתי מנציגי המשיבה הבהרות ביחס אליו.כעולה מן הפרוטוקולים החסויים המסומנים בחתימתי. נוכחתי כי מדובר במידע שמהימנותו גבוהה ואשר בהחלט מבסס את מסקנת הגורמים המופקדים על קבלת ההחלטה אצל המשיבה, כי צפוי להתקיים באירוע סחר בסמים מסוכנים, בהיקף משמעותי, אשר מקים חשש ממשי לשלום ציבור המשתתפים באירוע".

"משטרת ישראל תמשיך לפעול לקיומם של אירועים המוניים תחת כיפת השמיים, בהם גם אירועי תרבות מעין אלו, אולם לא תתפשר על בטחונו, שלומו ובטיחותו של ציבור המשתתפים באירועים אלו ותנקוט בכל הצעדים הנדרשים מכוח החוק במטרה למנוע פשיעה חמורה שעלולה להוביל לפגיעה בציבור גם במחיר של ביטול האירוע".

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

כמו צליל ניתוק: "אייל גולן והנהג שלו תקפו אותי ושדדו ממני את הפלאפון"

הסיפור הבא

אחרי שהגדרות פורקו והפרופיילינג נגמר – חגיגת הזהויות האמיתית החלה בירושלים

גלית הראלי

גלית הראלי

הסיפורים החמים

בן גביר ביקש לעשות הון פוליטי באמצעות התאכזרות לאסירים הבטחוניים, אבל אלפי אסירים יהודים נפגעו | פלאש 90
משפט ופלילים

פשפשים במיטות, מקקים בחדרי האוכל ודם על הקירות: ההזנחה הפכה את בתי הסוהר למתקני עינויים

❘ סיון תהל

כ-23 אלף כלואים במערכת עם 14.5 אלף מקומות: המדיניות של בן גביר פוגעת קשות באסירים פליליים, רובם יהודים, שסובלים מצפיפות, הזנחה ותברואה ירודה

הסיפור המלאDetails
Mendy Hechtman/FLASH90 | למצולמת אין קשר לכתבה

בעיניהם של תושבי קיבוץ מעגן מיכאל, הם עצמם הטבע שיש להגן עליו

שוטר מצלם מפגינים בצעדה בתל אביב | שימוש לפי סעיף 27 א׳ לחוק זכויות יוצרים

במקום לתקן דפוס פעולה פסול, המשטרה הכשירה את השרץ. כולנו נשלם את המחיר

שוטר מצלם מפגינים | צילום: מולי גולדברג

המשטרה הוציאה נוהל שמסדיר תיעוד מפגינים בטלפונים פרטיים. את האמצעים ליישמו – אין

בריכות הדגים הן משאב קריטי לכלכלת הקיבוץ או שטח שאפשר להשתמש בו למגורים, מלונאות ופארק צפרות. תלוי מי שואל | צילום פלאש 90

"אנחנו לא אור עקיבא": הקיבוץ העשיר שנאבק על הזכות להישאר סגור, לבן ודליל

הסיפור הבא
למצולמים אין קשר לכתבה | צילום: מורן נקר

אחרי שהגדרות פורקו והפרופיילינג נגמר - חגיגת הזהויות האמיתית החלה בירושלים

איור: דניאלה שניצר

הקואליציה והאופוזיציה התאחדו להפקיר את גורל הנשים המבוגרות

המפה לא משקרת: קו מדמם ארוך מקשר בין קורבנות האלימות המשטרתית

שיחה על זה post

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית
  • אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

 

טוען תגובות...
 

    %d