השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום חמישי, דצמבר 4, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
צילום: אבי אוחיון, לע"מ

יאיר השתלט על בלפור צילום: אבי אוחיון, לע"מ

יאיר נתניהו ביקש להחרים את המפרסמים – וחשף את המונופולים שאביו לא טרח לפרק

ניסיון החרם המקושקש של נתניהו ג'וניור ותומכיו נגד ערוץ 12 ו-13 חשף את קבוצות הכוח הריכוזיות שלא טופלו בתקופת נתניהו, ואת הבזבוז האדיר של המגזר הציבורי - "האיש השמן", שנתניהו הבטיח לעשות לו דיאטה

ערן הילדסהיים ❘ ערן הילדסהיים
23/10/2019
| דעות
תמונה ראשית : יאיר השתלט על בלפור צילום: אבי אוחיון, לע"מ

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


 בסוף השבוע האחרון רצה ברשת יוזמה שנעה בטווח של בין הזויה למשעשעת. מי שהחל אותה, ברצינות מלאה, היה הגולש רמי קרן. מי שהפיץ אותה ברחבי הרשת בכל הכוח וברצינות רבה עוד יותר היה בנו של ראש הממשלה, יאיר נתניהו.

נתניהו הצעיר כתב בטוויטר: "גם אתם רותחים מזעם על התעמולה האנטי ישראלית בערוצים 12 ו-13? רק אם יפגעו להם בכיס הם ישתנו ויכניסו קצת קולות ציוניים". נתניהו קרא להחרים עסקים שמפרסמים באותם ערוצים ובכך ליצור לחץ כלכלי עד שאלה ישנו את גישתם. בכך ביקש להזכיר לכל מי שמתעב את שני ערוצי הטלוויזיה, מי באמת מממן אותם דרך פרסומות.

מה שנתניהו הצעיר שכח, זה שאחד המממנים הכבדים דרך פרסומות של המדיה בכלל וערוצי הטלוויזיה בפרט, היא לא אחרת מאשר אותה ממשלה בראשות נתניהו האב. לפי יפעת בקרת פרסום, ב-2018 השקיעו משרדי הממשלה כ-182.2 מיליון שקל בתחום. להחרים אותם כמפרסמים אומר להפסיק להשתמש בשירותים ציבוריים.

כך למשל, כדי שהחרם של יאיר יצליח, יצטרכו משתתפיו להימנע משימוש בתחבורה ציבורית או להפסיק להיות זהירים בדרכים, שכן משרד התחבורה השקיע כ-19.2 מיליון שקל בפרסום בשנה שעברה. הורים מחרימים ייצטרכו להישאר בבית עם הילדים כדי לא להפר את החרם נגד משרד החינוך, שהשקיע כ-16.6 מיליון שקל בפרסום בשנה שעברה. גם חברת חשמל תשקיע ב-2020 תקציב של כ-15 מיליון שקל בפרסום בטלוויזיה. משתתפי החרם יאלצו לפיכך להתנתק משקע ותקע ובמקום זאת להתחבר לעששית ומצית.


גם חברת חשמל תשקיע ב-2020 תקציב של כ-15 מיליון שקל בפרסום בטלוויזיה. משתתפי החרם יאלצו לפיכך להתנתק משקע ותקע ובמקום זאת להתחבר לעששית ומצית

המחרימים יאלצו גם להחרים מוצרים כחול לבן ועסקים קטנים בישראל. שניהם כיכבו בקמפיינים שהפיק משרד הכלכלה בעלות של כ-15.7 מיליון שקל בשנה שעברה. אם תוסיפו גם החרמת אמנים שהופעותיהם מפורסמות באותם ערוצי טלוויזיה, הרי קיבלתם BDS על ספידים.

ואולי האבסורד הגדול ביותר בניסיון להחרמת מפרסמים בערוצי טלוויזיה, אפשר יהיה למצוא בפרסום של המשרד לעניינים אסטרטגיים. לפי פרסומים, המשרד הוציא כ-1.2 מיליון שקל מכספי הציבור בקמפיין ששודר לישראלים ושלא ברור מה יעילותו נגד החרמות של ה-BDS בחו"ל על ישראל ומוצריה. מדובר בחרמות דומים לאלו שמנסים לארגן עכשיו יאיר נתניהו וחבריו. ועל זה אולי אפשר להגיד כבר שהאירוניה או החרמות קרסו לתוך עצמם.

לחיות על לחם ומים

אבל לא רק גופים ומשרדים ממשלתיים מפרסמים בערוצי הטלוויזיה. אחד המפרסמים הבולטים לאחרונה הם תאגידי הגז שנתניהו נלחם לשמר אותם כמונופול. אמנם לצרכן הפרטי אין אפשרות להחרים אותם, אבל מי שבכל זאת ירצה להתנגד יכול לחצות את הקווים ולהצטרף לאלה שקוראים לפתוח מחדש את מתווה הגז שמיטיב עימם. אפשרות שנייה היא להצטרף למאבק הארצי שמתנהל כנגד החלטת הממשלה הימנית להקים אסדת גז מול חוף דור.

המפרסמים שמשקיעים הכי הרבה כסף בפרסום הם רשתות השיווק עם סכום עתק של כ-264.1 מיליון שקלים ב-2018. כמעט כולם שם – שופרסל,יינות ביתן, רמי לוי, המשביר וסופר-פארם. עכשיו לכו תנסו להחרים את כולם. עם אותה בעיה יתקלו המחרימים גם בתחום שידורי הטלוויזיה. יס, פרטנר טיוי (עם נטפליקס), סלקום טיוי ו-HOT פירסמו בכ-152.8 מיליון שקל ב-2018. מי שרוצה להתנתק יכול להתנחם בצפייה בעידן פלוס. הבעיה שהערוצים 12 ו-13 הם כמעט היחידים שאטרקטיביים שם.

גם תאגידי המזון – משטראוס, קוקה קולה, תנובה ועד אסם יוניליוור – משקיעות עשרות מיליונים בפרסום. שטראוס לבדה השקיעה כ-123 מיליון שקל ב-2018. ממשלות נתניהו במשך עשור לא דאגו לפרק את שליטתם בשוק המזון, ולכן המחרימים יאלצו להתקיים במצב כזה בעיקר על לחם ומים. ברי המזל יוכלו למצא תחליפים לחלק מהמוצרים.

אלה רק כמה מהסיבות מדוע היוזמה בהובלת יאיר נתניהו לפגוע בערוצים הגדולים דרך החרמת מפרסמים נדון לכישלון עוד לפני שהתחיל. בשביל שחרם כזה יהיה אפקטיבי שוק המפרסמים צריך להיות מגוון יותר – כלומר לייצג משק תחרותי יותר, שאינו נשלט על ידי קומץ תאגידים, ועם פחות הוצאות של משרדי הממשלה על פרסום. את הטענות הוא יוכל לפנות לאבא נתניהו שלא עמד בהבטחותיו לפרק מונופולים ולצמצם את בזבוז כספי משרדי ממשלה, בין היתר לטובת יחסי הציבור של עצמם.

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

"כולנו ליצנים": כך התגלגל הג'וקר לרחובות של ביירות

הסיפור הבא

דור שלם דורש ביטוי: הלהקה הכי נרדפת ברוסיה מגיעה להופעה בישראל

ערן הילדסהיים

ערן הילדסהיים

הסיפורים החמים

שוטר מצלם מפגינים בצעדה בתל אביב לפני כשבועיים
דעות

במקום לתקן דפוס פעולה פסול, המשטרה הכשירה את השרץ. כולנו נשלם את המחיר

❘ עו״ד שחר מנדיל

הנוהל החדש של משטרת ישראל, שמסדיר תיעוד מפגינים בהפגנות, לוקח השראה ישירה מהיחס של מדינת ישראל לפליטים בשני העשורים האחרונים. כשאנחנו מעלימים עין מפגיעה במי שאין להם קול אנו מקרבים את היום בו אותם כלים יופנו כלפינו | דעה

הסיפור המלאDetails
שוטר מצלם מפגינים | צילום: מולי גולדברג

המשטרה הוציאה נוהל שמסדיר תיעוד מפגינים בטלפונים פרטיים. את האמצעים ליישמו – אין

בריכות הדגים הן משאב קריטי לכלכלת הקיבוץ או שטח שאפשר להשתמש בו למגורים, מלונאות ופארק צפרות. תלוי מי שואל | צילום פלאש 90

"אנחנו לא אור עקיבא": הקיבוץ העשיר שנאבק על הזכות להישאר סגור, לבן ודליל

צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

ח״כ ביטון מאיים בתביעה יצוגית על 300 מיליון שקל שיועדו לנכי צה״ל ונעלמו

תם ולא נשלם: אמא של יוסף סלמסה בבית המשפט השלום בבת ים, הבוקר | צילום: סיון תהל

המאבק על האמת של יוסף סלמסה: פשרה הושגה, הכרה מלאה לא

הסיפור הבא
אילוסטרציה | מקורות: שאטרסטוק ויח״צ IC3PEAK

דור שלם דורש ביטוי: הלהקה הכי נרדפת ברוסיה מגיעה להופעה בישראל

מרפאת הסטודנטים של הטכניון: "המטופלים הרגישו שמשתמשים בהם כקופים"

יצהר השבוע | צילום: סריה דיאמונט פלאש90

והארץ היתה תוהו ובוהו: קווים לדמותה של מלחמת האזרחים החדשה

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית
  • אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

 

טוען תגובות...
 

    %d