השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צור קשר
יום חמישי, יוני 4, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

בכירי עיריית תל אביב קראו לשר הפנים לעצור את הגירוש; חולדאי בחר שלא לחתום

חודש אחרי שראשי עיריית רמת גן ויהוד פנו לשר הפנים בעניין עצירת הגירוש - פנו סגני ראש העיר, ובראשם ציפי ברנד, למשרד הפנים בבקשה לאפשר לילדי עובדים הזרים להתחיל את שנת הלימודים "ללא חשש מפקחי רשות האוכלוסין"

מערכת המקום ❘ מערכת המקום
27/08/2019
| כלכלה וחברה
תמונה ראשית : ציפי ברנד והפגנה נגד הגירוש בבית ספר בלפור בתל אביב
0

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


בכירי עיריית תל אביב שלחו היום מכתב לשר הפנים אריה דרעי בדרישה לעצור את גירוש ילדי העובדים הזרים. במכתב קראו מעל למאה חברי מועצת העיר, מנהלי ומנהלות בתי הספר וחברי הנהגות הורים בעיר לעצור את גירוש ילדי העובדות הזרות לאור פתיחת שנת הלימודים הקרובה. 

יוזמת המהלך היא ציפי ברנד, סגנית ראש עיריית תל אביב. במכתב נכתב כי: "היות ומדובר בעשרות בודדות של ילדים ומשפחות, ראוי שהדיון על המשך שהייתם בארץ יתקיים על שולחנה של ממשלת ישראל כפי שהיה בעבר. הדבר מקבל משנה תוקף לאור העובדה שבמקרים זהים התקבלו כבר שתי החלטות ממשלה ב-2006 ו-2010 אשר הסדירו באופן קבוע את מעמדם של הילדים ומשפחותיהם בשל הנסיבות המיוחדות שנוצרו עם לידתם בארץ. 

בני משפחת וולסקו מתל אביב נלקחים למעצר לפני כשבוע. צילום: UCI

עוד צוין במכתב, כי ראוי להמתין עם החלטה לגבי עתיד הילדים לאחר הבחירות. "לאור תקדימי העבר, אנו קוראים לכם להמתין להחלטת מדיניות רשמית של ממשלת ישראל החדשה ועד אז לאפשר לילדים האלה להמשיך להתחנך באופן מסודר במוסדות החינוך בהם הם לומדים, ולפתוח את שנת הלימודים הקרובה יחד עם שאר חבריהם, ללא חשש מפקחי רשות האוכלוסין וההגירה שיגיעו לעוצרם".

ברנד, שנפגשה הבוקר עם ראש מינהל האוכלוסין וההגירה, שלמה מור יוסף, אמרה: ״ביקשתי מראש המינהל להקפיא לאלתר את הליכי הגירוש נגד הילדים ולאפשר להם להתחיל את שנת הלימודים. המצוקה של הילדים ממוצא פיליפיני ושל חבריהם לכיתה היא עצומה וחוסר הוודאות סביב עתידם של חבריהם הקרובים והנוכחות של ילדים בכלא או במעצר מדירה שינה מעיניהם. מדובר בהחלטה מוסרית לגבי מעמד הילדים האלו והיא צריכה להתקבל לאחר הבחירות בדיון מסודר בממשלה שתבחר. אין סיבה שילדים ישבו במחבוא ולא יתחילו את שנת הלימודים כסדרה יחד עם חבריהם לכיתה.״ אמרה ברנד. לדבריה, מור יוסף אמר כי יעלה את הבקשה לדיון אצל השר.


שמים סוף

חולדאי שומר על זכות השתיקה

פנייה זו מצטרף באיחור מה לקריאת ראשי ערים אחרים שכבר פנו לשר הפנים בנושא, בנוגע לגירוש משפחות עובדים זרים הגרים בעירן. לפני כחודש פנתה ראש עיריית יהוד-מונסון, יעלה מקליס, לשר הפנים למנוע את גירושה של אופרסינה ומייקל קוואנה, ואף הגיעה לבית הדין לעררים בחברת ילדי כיתתו של מייקל והפצירה באנשי בית הדין להתיר למייקל לבלות בחברתם.

כמו כן, לפני חודש קיבלה פה אחד מועצת העיר רמת גן פה את הצעת ראש העיר כרמל שאמה הכהן לקרוא לשר הפנים לעצור את גירוש תושבת העיר וילדיה, שנעצרו על ידי משטרת ההגירה באותה ימים בביתם. בניגוד לרמת גן ויהוד – במקרה של תל אביב, ראש העיר רון חולדאי, אינו חתום על המכתב שנשלח. זאת, אף שמועצת העיר קיבלה החלטה כבר בתחילת החודש להצטרף למאבק למניעת גירוש משפחות העובדות הזרות. את ההחלטה העלתה לסדר היום חברת המועצה שולה קשת.

רון חולדאי
רון חולדאי

המקום הכי חם פנה לפני כמה שבועות בשאילתא לעיריית תל אביב, מדוע ראש העיר, שהתבטא בנושא בעבר אינו משמיע את קולו בסוגיית הגירוש, ופונה גם הוא לשר הפנים. מעיריית תל אביב בחרו שלא להגיב. את אי הצטרפותו של חולדאי למהלך ניתן אולי להסביר, בשל מורכבות הנושא – שכן כל אמירה נגד גירוש העובדים הזרים מהפיליפינים, תשליך גם לגבי עמדתו על גירוש של מבקשי מקלט אחרים.

על המכתב הנוכחי חתום גם סגן ראש העיר, אסף הראל. לפני כשבועיים במהלך הפגנה של תלמידי בית הספר בלפור נגד גירוש הילדים ובעקבות מעצרה של מאורין ולאסקו, תהו המפגינים לגבי אי התגייסותו של הראל, שבתו לומדות בבית ספר גם כן. "מחולדאי אנחנו לא מצפים להרבה", אמר לפני שבוע אבי לובין, חבר הנהגת ההורים, "אבל ההתנהגות של הראל מביישת את הקמפיין שלו. היה מצופה ממנו להיות קול אקטיבי נגד העוול שמתחולל עכשיו. איש הטלוויזיה שהוא היה כנראה היה יוצא נגד הדממה מצד העירייה כעת". היום חתימתו של הראל התווספה למכתב שנשלח לשר הפנים. 

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אולי יעניין אותך גם...


הצטרפו לשקוף
הסיפור הקודם

עושים ציונות? "ההורים נאלצו לשלוח כסף מחו"ל כדי שלילדים יהיה מה לאכול בקיבוץ"

הסיפור הבא

עברית שפה קשה: חניכת אולפן בעין השופט התלוננה על הטרדה מינית – הקיבוץ נותר אדיש

מערכת המקום

מערכת המקום

הסיפורים החמים

שכונת מגורים הרוסה בדרום לבנון. על אחד הבתים ציירו בספריי צבע מגן דוד
דעות

בתמרון בלבנון נכנסנו ל״בית חב״ד אל-חיאם״. שבוע לאחר מכן מצאתי את בעלת הבית 

❘ יותם יעקבסון
03/06/2026

עמדת טילי קורנט בין הברושים, שאריות מנות קרב על ספות יוקרה, וחייל שמנגן על פסנתר כנף חרוך. עבור מי ששירת ברצועת הביטחון, במלחמת לבנון השנייה ובתמרון שנערך בקיץ שעבר, כניסתו הנוכחית של צה"ל ללבנון מעוררת תחושה עזה של דז'ה-וו | דעה

הסיפור המלאDetails
צילום מסך מתוך הפרק. ראיון ראשון של לפיד מזה חצי שנה

יאיר לפיד לנדב פרי:“אתה יודע שאני ציוני ופטריוט ולא שמאלני”

02/06/2026
עשרות עדויות, שיטה אחת של הזנחה מסכנת חיים | אילוסטרציה

״אצל עוד מישהו יש סאונד כאילו התקרה הולכת לקרוס?״: עשרות עדויות חושפות את שיטת פירר

01/06/2026
מתנחלים יהודים תוקפים עיתונאים במהלך עונת קטיף הזיתים בכפר ביתה, מדרום לשכם בגדה המערבית, 8 בנובמבר 2025. צילום: נאצר אשתייה/Flash90

״כשראיתי את הלבן בעיניים של האנשים שירו לעברי עשרה כדורים נפקחו גם העיניים שלי״

29/05/2026
רוזנבליט על רקע תכתובות שבת זוגו לשעבר קיבלה מאדם זר שהוא שוחח עמו בשמה. מתוך כרזות שנתלו ברחבי הקמפוס נגד רוזנבליט | שימוש לפי סעיף 27 א׳

עבריין מין מורשע יושב מולי בספרייה ואוכל בורקס

29/05/2026
הסיפור הבא
קיבוץ עין השופט. צילום: יוסי זמיר, פלאש90

עברית שפה קשה: חניכת אולפן בעין השופט התלוננה על הטרדה מינית - הקיבוץ נותר אדיש

גן נחום בטירת הכרמל. אילוסטרציה | מקור: גוגל מפות

"הם עשו כמה טלפונים והגיעו בהמוניהם": עשרות צעירים יהודים תקפו שבעה ערבים בטירת הכרמל

מחאת ההורים בתל אביב | צילום: גליה מתוק

הורי החינוך המיוחד מודאגים: "הכסף ייגמר בינואר, אנחנו במלכוד 22"

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • #1053561 (ללא כותרת)
  • צור קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

 

טוען תגובות...