השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום חמישי, דצמבר 25, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

פתאום פירון מתנגד להטפה

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך "נודע לנו כי יש ניסיון לשבץ את גארי יורופסקי בבתי ספר תיכוניים. בהרצאותיו מציג יורופסקי סרטים קשים של התעללות בבעלי חיים. אני מבקשת לא להתיר את כניסתו למוסדות החינוך ולמנוע את פעילותו", מסרה מנכ"לית משרד החינוך מיכל כהן. אכן, […]

נדב נוימן ❘ נדב נוימן
08/12/2013
| מגזין

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


"נודע לנו כי יש ניסיון לשבץ את גארי יורופסקי בבתי ספר תיכוניים. בהרצאותיו מציג יורופסקי סרטים קשים של התעללות בבעלי חיים. אני מבקשת לא להתיר את כניסתו למוסדות החינוך ולמנוע את פעילותו", מסרה מנכ"לית משרד החינוך מיכל כהן.

אכן, משרד החינוך מבקש את טובת התלמידים, שחס וחלילה לא ייחשפו לזוועות. להכחיש את הזוועות הרי אי אפשר. יש מספרים, נתונים, תמונות, סרטים, עדויות. האופן שבו חיים ומתים מיליארדי בעלי חיים במשקים התעשייתיים ידוע וגלוי. יורופסקי מבקש לחשוף את הדברים בפני אנשים. אבל להציג "סרטים קשים" לתלמידים?


קולני ופרובוקטיבי. גארי יורופסקי

אבוי, לזה לא ניתן יד. בימי בתיכון הביאו לבית הספר מרצים שידברו על הזוועות והסכנות שבשימוש בסמים והציגו בפני לא פעם סרטי זוועה עם תמונות קשות בנוגע לסכנה בכבישים. והשואה, הו, השואה. מערכת החינוך בישראל מחדירה בשיטתיות לנפש התלמידים את זכר השואה באופן לא ביקורתי או חינוכי, אלא אך ורק כדי "לזכור ולא לשכוח".

כשיורופסקי משווה את הטבח היומיומי במיליוני בעלי חיים לשואת העם היהודי, הוא עובר על הדיבר ה-11 של מדינת ישראל: לא תשווה. מזה משרד החינוך מפחד, מעבר לשמרנות ולכניעה הלא-מודעת ללובי חזק של חברות הבשר, החלב והביצים.

כשהייתי תלמיד בחטיבת הביניים לקחו אותנו לסיור במחלבות תנובה. אני לא זוכר פרות בסיור הזה. רק מעבדות וסרט עם משה פרסטר שמסביר על החברה. יורופסקי מבקש להחזיר את הפרות לתודעה. החלב הזה מגיע ממקור כלשהו, האם לתלמידים אין זכות לדעת מאין? האם לתלמידים אין זכות לדעת איך פרות מעניקות לנו כמויות כל כך גדולות של חלב, אף שהן היו מעדיפות להעניק אותו לעגלים שלהן?

לפני כמה ימים התארח יורובסקי בתוכנית "העולם הבוקר" בערוץ 2, יחד עם חנה שדמי, מנהלת השירות הפסיכולוגי הייעוצי במשרד החינוך. שדמי התבקשה להגן על עמדת משרד החינוך בעניין. היא התבססה בדבריה בעיקר על כך ש"תלמידים אינם יעד להטפות". האומנם? מאות תיכונים מקנים את "ערכי צה"ל" לתלמידיהם ברחבי המדינה; קצינים נושאים הרצאות על חשיבות הגיוס לצה"ל; משרד החינוך יוזם "רב לכל בית ספר"; אל-סם שוטף לתלמידים את המוח בוקר וליל על הסכנה שבשימוש במריחואנה; וכמובן, גולת הכותרת של מערכת החינוך, היהלום שבכתר בתוכנית הלימודים – כולם רוצים להרוג אותנו, כל הזמן.

אז ממה משרד החינוך כל כך מפחד? נוח לו עם תלמידים שלווים ושקטים, אף אחד במדינה הזאת לא אוהב קולניות, ביקורת וערעור של סטטוס קוו. תמשיכו לנמנם ואל תשאלו יותר מדי שאלות. תשתתפו בפעולות חינוכיות של מיחזור פלסטיק, וצאו לסיורים במפעלי תעשיית המזון מהחי – פולט גזי החממה מספר אחת בעולם. תתנהגו יפה לבעלי החיים בפינות החי בבתי הספר, ותאכלו את חבריהם שנדחסים, נתלשים, נחנקים, ונשחטים. חינוך או לא חינוך?

נדב נוימן הוא עיתונאי ומשורר

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

פעמיים כי טוב

הסיפור הבא

עיר החלונות הלבנים

נדב נוימן

נדב נוימן

הסיפורים החמים

שרידי טיל בליסטי שנורה מאיראן במלחמה האחרונה. צילום: חיים גולדברג/Flash90
חם

כך טראמפ פספס התחייבות של איראן לחדול ממימון צבאי של חמאס, חזבאללה והחות'ים

❘ איל ספיר, הפורום לחשיבה אזורית

הסיבות שהובילו לטרפוד הסכם הגרעין של ארצות הברית עם איראן: ניתוח עומק חושף את הכוחות שחיבלו במאמצים, ומדוע כיום הסיכויים נמוכים מאי פעם

הסיפור המלאDetails
שון דננברג במחאת הלומי הקרב | צילום: אבי דננברג

אגף השיקום סירב להכיר בהלום קרב שהשתתף במחאה

פתרון עצל וזול שכולנו נשלם עליו ביוקר 

אלעד רפאלי, פלאש 90

בג״ץ ביטל את הנוהל המשטרתי שאפשר עיכוב אזרחים על בסיס ״תחושת בטן״ של שוטרים

״כושית שמנה״: קיש מזרים עשרות מיליונים בשנה לסלקציה נגד מזרחים. כשלא מדובר בהשתמטות בש״ס שותקים  

הסיפור הבא

עיר החלונות הלבנים

חובת הציבור לא לדעת

למה מי זה בכלל בג"צ?

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d